shop.musicserver.cz
Nové desky pro 10. týden

Nové desky pro 10. týden

Vydáno: 08.03.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky na pultech obchodů jsou tentokrát v područí především slečen a žen Američanek. Kelly Clarkson chce navázat na hitovou úrodu předposlední desky, konečně k nám dorazil nový objev Taylor Swift a tuto trojici doplňuje jazzová zpěvačka Madeleine Peyroux. Ženskou hegemonii rozbíjí Chris Cornell.

Pokud se v pondělí 9. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / pop-rock / electro pop

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted
Zatímco kritika poslední desku Kelly Clarkson "My December" převážně chválila, od svého vydavatelství a dokonce od šéfa nejvyššího Clive Davise za něj sklidila velmi nepříznivou reakci. Obsahovala velmi málo hitů a tudíž byla na hvězdu kalibru Kelly Clarkson špatně prodejná. Výsledkem je novinka "All I Ever Wanted", která naopak plní požadavky nahrávací společnosti do posledního puntíku a posluchači klade jeden hit za hitem v nejrůznějším žánrovém rozpoložení. Dala se opět po čase dohromady s Maxem Martinem, Dr.Lukem či Karou DioGuardi, k nim přibrala ještě Katy Perry a především Ryana Teddera z OneRepublic a jak vyšla tato spolupráce jsme nastínili ji v Čerstvě staženo. Ačkoli deska už nedávno unikla na internet, oficiálně je ke slyšení pouze první singl "My Life Would Suck Without You", který uslyšíte například na MySpace.com Kelly Clarkson.


Chris Cornell - Scream (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Chris Cornell - Scream
Zprávy o připravované sólovce Chrise Cornella zahltily média už v druhé polovině minulého roku. Nejen, že bývalý frontman Audioslave a Soundgarden sliboval překvapivý zvuk, navíc si jako producenta zvolil rappera Timbalanda. Ten je známý spíše z kolaborací s hvězdami jako Nelly Furtado nebo Justin Timberlake. Timbaland se měl podle původních plánů podílet jen na několika remixech z posledního alba "Carry On", ale nakonec se pánové dohodli na plné produkci. První singl "Long Gone" se k fanouškům dostal již v červenci minulého roku a poté následovaly ochutnávky "Watch Out", "Ground Zero", "Scream" (k ní je natočen i videoklip) a "Part Of Me". Ačkoliv se podle těchto singlů a ochutnávek novinka dočkala rozporuplných reakcí, Chris Cornell ji označil za nejlepší dílo ve své kariéře. Nakolik je jeho tvrzení pravdivé, můžete sami posoudit prostřednictvím několika ukázek na jeho MySpace.com.


Taylor Swift - Fearless (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country-pop

Taylor Swift - Fearless (International Edition)
Konečně se ledy pohnuly a i do Evropy zamířil jeden z největších amerických hudebních objevů posledních let - mladičká country-popová zpěvačka a skladatelka Taylor Swift. Její eponymní debut u nás nevyšel, ale triumfální tažení její druhotiny "Fearless" americkým albovým žebříčkem, kde několik týdnů vládne, již nešlo přehlédnout. Za tuto desku balancující na přesné hranici country a popu, sklízí obdiv nejen u publika, ale i u kritiků. Taylor Swift oplývá stejnými zbraněmi jako její kamarádka Colbie Caillat - výborný cit pro melodii a schopnost navodit uvolněnou atmosféru. V Evropě deska vychází s mezinárodní podobou prvního singlu "Love Story" a se třemi písničkami navíc, které Američani dostali už na debutu. Jestli budete Taylor Swift nadšeni i vy, můžete zjistit například na jejím MySpace.com, kam nahrála z "Fearless" ukázky šesti písniček, včetně originální verze "Love Story".


Madeleine Peyroux - Bare Bones (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Madeleine Peyroux - Bare Bones
Po třech letech od alba "Half The Perfect World" se opět připomíná americká jazzová zpěvačka a skladatelka s neamericky znějícím jménem Madeleine Peyroux. Svůj křehký hlas, ze kterého je cítit zakouřený bar a vůně whisky, tentokrát rozeznívá na desce "Bare Bones", jež se natáčela na podzim v Los Angeles. Ke spolupráci si opět přizvala Larry Kleina, Waltera Beckera ze Steely Dan a nově i folk jazzového zpěváka a producenta Joe Henryho. V podpůrných vokálech pak například uslyšíte i Lucianu Souzu či Rebeccu Pidgeon. Kompletní pohled na celou desku v krátkých ukázkách přináší Madeleine Peyroux na svých webových stránkách.


Annie Lennox - The Annie Lennox Collection (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul

Annie Lennox - The Annie Lennox Collection
Annie Lennox se během svojí dlouholeté sólové kariéry i té s Eurythmics stala jednou z nejvýznamnějších a nejvytrvalejších britských zpěvaček. První sólové album jí vyšlo v roce 1992 a to zatím poslední před dvěma lety. Za tuto dobu vyprodukovala řadu hitů a ty nyní posbírala na desce "The Annie Lennox Collection", se kterou se loučí se svým dosavadním vydavatelstvím. Klasické vydání s sebou přináší dvanáct známých hitů a dvě novinky. První z nich je aktuální singl "Shining Light" původně od Ash a druhou písnička Keane "Closer Now", zde přejmenovaná na "Pattern Of My Life". Fanoušci by spíše měli hledat britskou limitku s druhým diskem s řadou rarit jako třeba "Everybody Hurts" od R.E.M. zpívanou společně s Aliciou Kyes. Nabízí se i další limitka s DVD obsahující klipy. Fotografie k této desce má na svědomí Bryan Adams.


Samael - Above (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black metal

Samael - Above
Švýcarští metaloví veterání Samael připravili po dvou letech své nové řadové album "Above". Novinka čítá jedenáct písní a muzikanti o nich dali poprvé vědět poněkud netradiční cestou. Na svém MySpace.com profilu, kde nyní naleznete dvě nové písně, začali počátkem tohoto roku propagovat virtuální deathmetalovou kapelu Above. Autorství skladeb ale patřilo členům formace Samael. "Above" měl být tedy původně vedlejší projekt kapely, ale muzikanti se nakonec rozhodli pojat toto dílo jako své nové album. Zpěvák a kytarista Vorph o novince prohlásil, že charakterizuje kořeny, ze kterých Samael před dvaadvaceti lety vycházeli.


Sarah Brightman - Symphony: Live In Vienna (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasický crossover / vánoční

Sarah Brightman - Symphony: Live In Vienna
Název nové desky "Symphony: Live In Vienna" Sarah Brightman takřka výmluvně napovídá, o co se tentokrát jedná. Podle toho by mělo jít o živou podobu jejího předposledního alba "Symphony" natočenou ve Vídni. Jenže on to před více než rokem, kdy byl záznam pořízený, nebyl zase tak obyčejný koncert. Uskutečnil se na netradičním, ale za to velmi inspirativním místě - ve vídeňském Dómu svatého Štěpána. V této gotické katedrále měla za zády jak rockovou kapelu, tak i kompletní symfonický orchestr. Vedle písniček ze "Symphony" v této atmosféře zazněly i ty největší hity jako "Phantom Of The Opera", "Time To Say Goodbye" nebo "Ave Maria". K dostání bude tato nahrávka jednak jako CD včetně verze pro střední a východní Evropu a především jako dvoudisková edice s DVD, kde je koncert zachycený v Dolby Surround 5.1.


Avian - Ashes And Madness (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Avian - Ashes And Madness
Melodičtí metalisté Avian si za svůj vzor berou kapely jako Iron Maiden, Hammerfall, Savatage a Megadeth. Poprvé na sebe upozornili v roce 2005, kdy vydali debutovou desku "From The Depths Of Time". Nyní, po čtyřleté odmlce nachystali muzikanti deset nových písní, ve kterých si party hlavního kytaristy zahrál Bill Hudson ze skupiny Cellador. MySpace.com stránky nabízí k poslechu několik nových písní a z oficiálního webu kapely si můžete stáhnout živou akustickou verzi písně "Beyond The Hallowed Gates".


Různí - Watchmen (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Watchmen (soundtrack)
Na řadu filmových zpracování nejrůznějších komixů se letos dostalo na další, podle některých nejlepší komix svého žánrů - "Watchmen". Film se odehrává v roce 1985 a spojuje hned několik superhrdinů bojující proti spiknutí. Hudba k filmu má dvě podoby - písničkovou a instrumentální scénickou. Poslední jmenovanou má na svědomí Tyler Bates a vychází na samostatném albu. O něco zajímavější je ta písničková, kde se sešla opravdu vyvedená squadra. Vedle sebe tu uslyšíte například Loenarda Cohena, Jimiho Hendrixe, Janis Joplin, KC & The Sunshine, Nat King Colea, Bob Dylana s "The Times They Are A-Changin'" nebo třeba Simona a Garfunkela a jejich "The Sound Of Silence". Jedinou "novou" skladbou je Dylanova "Desolation Road" v podání My Chemical Romance. Krátké upoutávky na obě verze soundtracku jsou k dispozici na MySpace.com hudby k filmu.


Andromeda - The Immunity Zone (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresívní metal

Andromeda - The Immunity Zone
Švédská formace Andromeda není na metalové scéně žádným nováčkem, přesto je však v našich končinách nepříliš známá. Nová deska této kapely obsahuje devět skladeb a má potěšit všechny příznivce skupin jako Symphony X či Dream Theater. Jestli se pětici muzikantů podaří dostát svému slovu, můžete sami otestovat poslechem ukázek na Amazon.com nebo na MySpace.com profilu, kam členové kapely umístili song "Slaves Of The Plethora Season".


Chantal Poullain - Chansons (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: šanson

Chantal Poullain - Chansons
Přes dvacet let se francouzsko-česká herečka a někdejší manželka Bolka Polívky Chantal Poullain odhodlávala k natočení desky. Nyní nastal ten čas, a tak se nejen její fanoušci mohou těšit na její "Chansons". Oproti myšlence už deska vznikla poměrně rychle - za deset měsíců - a obsahuje deset slavných šansonů vzniklých za posledních padesát let. Mezi autory jsou takové jména jako Charles Trenet, Juliette Gréco, Rina Ketty, Serge Gainsboug a další. Svoji troškou do mlýna pak přispěla i samotná Chantal Poullain se dvěma texty. Jedinou písní zpívanou v češtině je duet "Co s námi bude dál" s Oldřichem Kaiserem, s nímž momentálně hraje v divadle Ungelt ve hře "Šest tanečních hodin v šesti týdnech".


Daby Touré & Skip McDonald – Call My Name EP (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / blues

Daby Touré & Skip McDonald - Call My Name
Nové EP s názvem "Call My Name" přináší unikátní spolupráci dvou hvězd svých žánrů. Spojili se na něm stále populárnější charismatická hvězda africké hudby Daby Touré, jenž vystoupí na letošním Colours Of Ostrava, a neméně známý kytarista a bluesman Skip McDonald (u nás známý i ze své domovské skupiny Little Axe). Jejich setkání v nahrávacím studiu Real World pokračovalo ve festivalových jamsessions a nakonec vyústilo v album propojující africkofrancouzkou kulturu s angloamerickou a tedy ve spojení tradičních afrických rytmů a blues. Malou ochutnávku nabízí MySpace.com labelu Real World Records.


Dále vychází:

Al Kooper - The Very Best Of (Sony Music)
Alice Cooper - The Best Of Alice Cooper (Sony Music)
Andreas Vollenweider - Air (Warner Music)
Andy Williams - The Very Best Of (Sony Music)
Bill Frisell - The Best Of Bill Frisell, Volume 1: Folk Songs (Warner Music)
Diana Ross - Diana Ross (1970) (vinyl) (Universal)
Electric Light Orchestra - The Collection (Sony Music)
Elliott Carter - A Nonesuch Retrospective (Warner Music)
Erykah Badu - Baduizm (vinyl) (Universal)
Faithless - Insomnia - The Best Of (Sony Music)
Four Tops - Reach Out (vinyl) (Universal)
Groove Armada - Groove Armada Greatest Hits (Sony Music)
Horace Parlan - Up And Down (EMI)
Jackson 5 - ABC (vinyl) (Universal)
Kenny G - Forever In Love: The Best Of Kenny G (Sony Music)
Korn - Collected (Sony Music)
Lou Reed - Perfect Day (Sony Music)
Marvin Gaye - Songbook (Sony Music)
Marvin Gaye/Terrell Tammy - United (vinyl) (Universal)
Nina Simone - Angel Of The Morning (Sony Music)
Rick James - Street Songs (vinyl) (Universal)
RUN-DMC - It's Like This - The Best Of (Sony Music)
Různí - Taneční liga 111 (Universal)
Smokey Robinson - A Quiet Storm (vinyl) (Universal)
Supremes - I Hear A Symphony (vinyl) (Universal)
Temptations - Cloud Nine (vinyl) (Universal)
The Jacksons - Can You Feel It: The Jacksons Collection (Sony Music)
Toploader - Dancing In The Moonlight: The Best Of Toploader (Sony Music)
Turrentine Stanley - A Chip Off The Old (EMI)

NÁZORY
  • Kelly je skvělá (D, 08.03.2009 13:05) Reagovat

    Přeji Kelly Clarkson co nejlepší prodeje desky !!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu