shop.musicserver.cz
Pussycat Dolls, Victoria, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009

Krásná podívaná po všech stránkách

Vydáno: 22.02.2009 12:54 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"Ahoj Praho, ahoj Česko, milujeme Vás!" Do pražské Tesla Arény zavítaly Pussycat Dolls a nebyly to pouze tyto hlášky, kterými potěšily. Pětice amerických zpěvaček-tanečnic v čele s Nicole Scherzinger předvedla skvělou show. A potvrdily, že tanec a efekty dávají hudbě nový rozměr.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Zjistil jsem, že mezi posluchači hip hopu a r'n'b příliš příznivců Pussycat Dolls nenajdeme. Já se hrdě svěřuji, že se mi Pussycat Dolls (PCD) líbí i po hudební stránce, hlavně v té posledné, druhé desce. Když se tedy Praha objevila v itineráři World Domination Tour, začal jsem se hodně těšit. PCD jako hudební skupina jsou stále velmi ovlivněny svým tanečním a kabaretovým původem, určitě tak byli všichni zvědaví, jestli avizovaná velkolepá show se skvěle propracovanou audiovizuální scénou a choreografií se opravdu bude konat. Naprosto jednoznačně může říct, že tentokrát nám tiskové zprávy nelhaly, vystoupení PCD bylo skvělé.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Mám za sebou desítky koncertů, na pražském výstavišti nejvíc, a znáte to, v osm otevřou brány a dříve než v devět nezačne ani předkapela. Tentokrát jsem radši přišel už po půl deváté, kdyby třeba začala nečekaně brzo předskokanka Victoria, o které by si její Universal určitě rád přečetl něco pozitivního. K mému nechápavému údivu jsem však přišel dovnitř až teprve na první písničku Pussycat Dolls, takže zhodnocení se Victoria bohužel nedočká. Hned po vstupu mě nadchlo, že je hala zcela zaplněná. PCD jsou zde asi opravdu široký popový mainstream, vhodná hudba pro teenagerky, ale třeba tam přišli lidé i jen tak ze zvědavosti nebo chlapi z důvodu, který není nutné vysvětlovat. Publikum bylo tedy velmi různorodé.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Ještě, než jsem obrátil zrak na pětici sexy slečen, řekl jsem "wow" na koncertní konstrukci. Všechny koncertní sety, v ČEZu, O2, Tesle, kdekoliv, vypadají většinou úplně stejně, jsou to takové ořezávatka, pár světýlek a malinký pás reproduktorů. Zde však byla konstrukce využita maximálně, repráků bylo více, světel vyloženě moc a celému stropu vévodila zeměkoule s nápisem Pussycat Dolls. I pódium bylo vychytané. Trojice schodů a zadní výtah zní jednoduše, naprosto to však dostačovalo. Koncert totiž kromě skvělého osvětlení doplňovala ještě obrovská projekce s pěknými motivy a také ohňové a pyrotechnické efekty nebo kulisy, které se střídaly, stejně jako oblečení "Dollek".

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Asi nemá smysl se stydět za (skoro) všechny říct, že byla radost na ně pohledět. Ani jednu bych neoznačil za přepřekrásnou, přesto každá z nich má opravdu něco do sebe. Každému se líbí něco jiného, v PCD je z čeho vybírat. Mulatka, běloška, černoška? Černé, rudé nebo blond vlasy? Sukýnku, kalhoty, šaty nebo korzet? Byl jsem však příliš daleko, abych obdivoval perfektní tvary Nicole Scherzinger nebo studoval úroveň zpracování švů na jejich karovaných gatích, zaměřil jsem se tak hlavně na sledování tanečních kreací. Jasně, mají to nacvičené, ale přesto to od nich vypadá tak nějak přirozeně a nestrojeně. A hlavně skvěle - tyhle choreografie, pokud tedy překousnete jejich vyzývavost, se sledují úplně krásně.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
PCD ukázali, že jako skupina dokážou hudebně znít velmi dobře, což může platit pro studio, nemusí však pro koncert. Naštěstí se žádné fiasko nekonalo, hodinu a půl trvající koncert zněl v playbacku, takže si holky mohly přes něj zpívat, kdy chtěly. Tím nemyslím, že jenom tancovaly a zpíval za ně CD player, to ne. Jen je nutné brát v potaz to, že alba jsou nahraná z nasamplovaných různých zvuků a ne s živou kapelou, takže hudba se prostě musí dát do koncertního mixu a pouze pustit. Dua živých bubeníků jsme se však dočkali. Hlasy z playbacku jsou pak takovou záchranou, kdyby se třeba chudinky zadýchaly. Nicole jako hlavní postava toho pochopitelně odzpívala nejvíc, druhá v pořadí byla černoška Melody, která však trhala uši převýškovaným zvukem jejího už tak šíleného hlasu. Playbackový zvuk byl co se týče hlasu i hudby v pořádku, někdy to ale živý zpěv trochu zkazil. Ale opravdu to žádné fiasko nebylo.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Skladba písniček nebyla překvapivá, setlist celého tour se nijak nemění. Singly z prvního alba "PCD" jako "Don't Cha", "Beep" a "Buttons" zazněly všechny, z druhého "Doll Domination" se zahrálo skoro vše, samozřejmě včetně rádiových "When I Grow Up" nebo "I Hate This Part". Potěšilo zařazení sólo písniček všech členek, které, jak jsem zmiňoval v recenzi, jsou fakt dobré. Můj oblíbený moment koncertu však přišel s Timbalandovou baladou "Halo". Atmosféra pouze lehce modře osvětlené arény a zpěv Nicole předčily i sebelepší tanečky. Nakonec i dámy si přišly na své, v interludách totiž tančila pětice mládenců, kteří strašně rádi ukazovali svá vypracovaná těla. Pohyby jednoho z nich, gaye černocha, snad ani nejde napodobit. Nakonec jsem i tu Victorii viděl, protože se zúčastnila na pódiu rychlé soutěže o nejlepší taneček na "Bottle Pop", kde však ji a další dvě holky porazil takový srandovní týpek.

První koncert Pussycat Dolls v České republice myslím uspokojil každého. "Dollky" byly moc šikovné a sem tam hlasové nedokonalosti nebo nutnost playbacku lze odpustit, když si zpětně promítnete, jakou skvělou show pro oči PCD předvedli. Jsem zvědav, jestli se i v budoucnu budou obklopovat skvělými producenty, manažery a choreografy.

Fotogalerii z koncertu najdete ZDE.

Pussycat Dolls, Tesla Aréna, Praha, 21.2.2009

NÁZORY
  • Autor je uchyl?! (MK1, 22.02.2009 13:24) Reagovat

    Nejzabavnejsi recenze od dob... Od jakych? Mysli toto autor vazne? Jak muze nekdo delat hudebniho recenzenta pokud se mu (a jeste ke vsemu to neskryva! :)) libi neco takoveho, jako je toto, dobrovolne jde recenzovat tento koncert a jeste se na to tesi?
    Na jednu stranu tomu nerozumim, na druhou stranu jsem se fakt dobre pobavil...

  • wtf? (Zoë Raven, 22.02.2009 13:31) Reagovat

    KDO TOHLE PSAL? :D:D Za a) ta koncepce recenze je celkově neucelená, nedá se to číst..a navíc..tohle přece ani není hudba? Jak se to někomu s hudebním rozhledem může líbit? + "v PCD je z čeho vybírat. Mulatka, běloška, černoška? Černé, rudé nebo blond vlasy? Sukýnku, kalhoty, šaty nebo korzet?" WTFF!

    • Re: wtf? (dododad, 05.03.2009 18:50) Reagovat

      Včera jsem byl na Evě a Vaškovi. Byla to nádhera! Bylo na co se koukat, co poslouchat a z čeho vybírat. Eva si několikrát vyměnila kostým a Vašek kravatu. I hudba byla výborná - perfektní dechy, velký buben s ránou na každou první dobu, vynikající pěvecké výkony obou protagonistů. Všichni jsme odcházeli velmi spokojeni.
      Toto nemohou pochopit ti, kteří poslouchají trapné rockové skupiny jako Beatles, Led Zeppelin, Nirvánu, Slayer, Rage Against Machine aj.Prostě nádherné hudbě Evy a Vaška nerozumějí.
      Eva a Vašek forever!

      • Re: wtf? (ixs, 05.03.2009 23:59) Reagovat

        tk bud si děláš pr*el a nebo si fakt vůl... prohlásit o Led Zeppelin, Nirvaně nebo Slayerech, že sou trapný je vrchol! Eva a Vašek by si zpívali leda tak doma, kdyby nebylo teleshoppingu...

        • Re: wtf? (dododad, 06.03.2009 11:15) Reagovat

          Myslel jsem, že to že si dělám pr-el je dostatečně jasné, snažil jsem se parafrázovat některé výplody autora recenze a dalších obdivovatelů Pussycat Dolls, Když si pozorně všechny příspěvky přečteš tak doufám, že pochopíš :).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sólo projekt Nicole Scherzinger The Pussycat Dolls se vrací se singlem "React" (10.02.2020 09:41)
- Video: will.i.am a Nicole Scherzinger si v songu "Mona Lisa Smile" moc hezky pobrukují (22.04.2016 12:29)
- Video: Nicole Scherzinger v "Bang" opravdu strašně nudí (19.12.2014 12:00)
- Recenze: Big Fat Lie? Spíš velká nuda (15.12.2014 18:00)
- Video: Jessica Sutta v "Candy" zaujme snad jen pevným zadkem a pěkným poprsím. Hudbou rozhodně ne (21.11.2014 14:11)
- Video: Nicole Scherzinger je v "Run" pokorná a zpívá jí to fantasticky (14.11.2014 14:09)
- Video: Nicole Scherzinger v "On The Rocks" a "I'm Not The Only One" potvrzuje, že naživo stále umí (08.11.2014 17:55)
- Nové desky pro 44. týden (26.10.2014 08:23)
- Nicole Scherzinger představila detaily své říjnové druhé studiovky (18.09.2014 16:16)
- Video: Nicole Scherzinger sází v "On The Rocks" na jistotu. A na své křivky (06.09.2014 16:16)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu