shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 22.02.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V nových deskách to bude příští týden vřít v tanečních rytmech a soubojem Česko - Anglie. O hlavní pozornost se budou dělit legendární The Prodigy s domácími Monkey Business v sestavě s řadou zahraničních hostů. Vedle těchto formací se jistě prosadí i Rapheal Saadiq s retro soulem či rockoví Razorlight.

Pokud se v pondělí 23. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Prodigy - Invaders Must Die (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electronika / hardcore techno

The Prodigy - Invaders Must Die
Alba jako "Experience", "Music For The Jilted Generation" a především "The Fat Of The Land" udělala z anglického tria The Prodigy legendu svého žánru. Jejich každá další nahrávka s sebou nese vlnu nejvyššího očekávání a na tom nic nezmění ani poslední ne tak úspěšný počin "Always Outnumbered, Never Outgunned". Dobrou zprávou pro fanoušky skupiny může být, že na novince "Invaders Must Die" skupina přijala stejný model jako na "The Fat Of The Land", tedy že se na ni autorsky podílejí všichni tři členové a ti hrdě ohlašují návrat ke svým kořenům. Na albu tentokrát chybí hostující vokály, ale přesto The Prodigy ve studiu dva aktivní návštěvníky přivítali - Davida Grohla z Foo Fighters a Jamese Rushenta z Does It Offend You, Yeah?. My jsme se desce věnovali již v rubrice Čerstvě staženo a vy naše poznatky můžete porovnávat zatím s prvními dvěma singly umístěnými na MySpace.com The Prodigy.


Monkey Business - Twilight Of Jesters? (Sony Music)web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk / pop / r'n'b

Monkey Business - Twilight Of Jesters
S železnou pravidelností, tedy po dvou letech, vydávají Monkey Business svá alba a tuto číselnou řadu zachovají Holý a spol. i letos. Novinka dostala název "Twilight Of Jesters?" a její nahrávání opět nebylo na české poměry zcela obvyklé. Do studia si vedle Dana Bárty pozvali znova bývalého zpěváka Deep Purple nebo Black Sabbath Glenna Hughese a nově také Ashleyho Slatera z Freak Power, rappera Jamese Colea a Vlastu Třešňáka. Finální mix pak probíhal v londýnském studiu Metropolis v režii Milese Showella, který mixoval alba například Depeche Mode, Faithless či Fatboy Slimovi. První vlaštovkou z tohoto alba, které je podle prvních ohlasů nejtanečnější album skupiny, je singl "Who Killed My Libido?", jenž najdete na MySpace.com Monkey Business. Musicserver se "Twilight Of Jesters?" podrobně věnoval již v Průvodci po desce.


Razorlight - Slipway Fires (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Razorlight - Slipway Fires
K britským Razorlight s frontmanem Johnnym Borrellem nemohou posluchači přistupovat chladně a bez emocí. Skupina působí na hudební scéně šest let a za tu dobu se už několikrát stihla zapsat do historie. Enormní úspěch, jenž následoval po vydání "Up All Night", s sebou přinesl i otázky o smyslu toho celého humbuku a každý z členů kapely potřeboval čas na vlastní myšlenky. Zpěvák se vydal na samotku a právě tam začaly vznikat nové písně, které muzikanti měli na novince představit už loni. Vydání se ale posunulo, a tak "Slipway Fires" vychází až teď. Produkci jedenácti písní dostal na starost Mike Crossey. Jak se Razorlight výsledek povedl, mohli fanoušci otestovat již na konci minulého roku. V té době vyšel první singl "Wire To Wire". Letos v lednu následovala druhá ochutnávka "Hostage Of Love". Oba songy si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.


Empire Of The Sun - Walking On A Dream (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro-pop

Empire Of The Sun - Walking On A Dream
Od protinožců k nám poslední dobou přichází čím dál víc hudby a především nových uskupení. Dalšími je electropopové duo Empire Of The Sun, které se letos umístilo na čtvrtém místě ankety BBC Sound Of 2009. Nicméně pro Australany nejsou pánové Luke Steel a Nick Littlemore objevy pro příští rok. Jejich debut "Walking On A Dream" se tu totiž již od října vesele prohání hitparádami. Empire Of The Sun jsou některými žurnalisty přirovnáváni k MGMT a jinými například k Adamu Antovi. Kdo z nich je blíže pravdě, zjistíte na MySpace.com skupiny, kde je celá deska ke slyšení.


Mastodon - Crack The Skye (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Mastodon - Crack The Skye
Americká formace Mastodon se díky svému nezaměnitelnému stylu stala jedním z průkopníků NWOAHM (New Wave Of American Heavy Metal), obdoby britské heavymetalové vlny z osmdesátých let. Nyní, po třech letech, vydávají muzikanti novou desku. "Crack The Skye" přináší sedm písní, přičemž jedna z nich "The Czar" je rozdělena do čtyř částí a na dalším songu "Crack The Skye" se podílel Scott Kelly z kapely Neurosis. Tuto titulní píseň a celé album věnoval bubeník formace Brann Dailor své sestře Skye, jež ve čtrnácti letech spáchala sebevraždu. Celkově se posluchači mohou těšit na padesátiminutový materiál, který muzikanti popsali jako hlubší a celkově zamyšlenější než na předchozím díle "Blood Mountain". Na MySpace.com profilu kapely naleznete první singl "Divinations". Deska se do obchodů dostane i v limitované edici, jež bude obsahovat kromě plnohodnotné nahrávky také DVD s materiálem dokumentujícím přípravy alba. Balíček bude naservírován v luxusním balení se čtrnáctipalcovou litografií.


Raphael Saadiq - The Way I See It (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul

Raphael Saadiq - The Way I See It
Se značným zpožděním u nás budete moci od pondělí oficiálně sehnat desku Raphaela Saadiqa, někdejšího člena Tony! Toni! Toné a především významného producenta, kterého vyzvala ke spolupráci již řada hvězd v čele s Joss Stone. Jeho "The Way I See It" totiž vyšlo v Americe již vloni v září. Zatímco většina nynějších hvězd si na soul spíše hraje, Saadiq vytvořil takřka historizující album, kde mu byli inspirací Gladys Knight & The Pips, Al Green či třeba The Four Tops. Na desce vedle samotného zpěváka uslyšíte také jeho svěřenkyni Joss Stone, Stevieho Wondera, Jay-Zho a další. Jak se Saadiqovi povedlo vystihnout atmosféru slavných motownských nahrávek, zjistíte na jeho MySpace.com, kde je celá deska přístupná k poslechu.


Jeff Scott Soto - Beautiful Mess (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jeff Scott Soto - Beautiful Mess
Americký zpěvák Jeff Scott Soto, známý jako frontman formace Journey, vydává po třech letech nové sólové album. Jeho "Beautiful Mess" přinese posluchačům dvanáct skladeb, jejichž produkci si vzal na starost baskytarista Gary Schutt. Ten se na desce i muzikantsky podílel. K dostání bude kromě klasické verze také bonusová edice s DVD, jež bude obsahovat podání nového materiálu naživo. Na oficiálních stránkách zpěváka naleznete k náslechu všechny písně a také koncertní termíny, které Jeff Scott Soto odehraje po vydání nového alba.


Jonas Brothers - Music From The 3D Concert (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Jonas Brothers - Music From The 3D Concert
Filmové studio Disney připravilo pro fanoušky "Camp Rock" a "Hannah Montana" skutečnou lahůdku. Koncert natočený a upravený pro IMAX ve 3D a v hlavní roli s americkou partičkou Jonas Brothers. Jedná se o záznam natočený při jejich turné "Burning Up" a vedle tří bratrů Jonasů se tu blýskne i Demi Lovato a momentálně jedna z největších amerických country hvězd Taylor Swift. Trailer k tomuto filmu naleznete na oficiálních stránkách, ovšem "Music From The 3D Concert" je "pouhým" soundtrackem z tohoto filmu, na který se vešlo pouze čtrnáct písniček. I na něm ale uslyšíte oba hosty koncertu. Audio ukázku Jonas Brothers umístili na své MySpace.com.


Lenka Vychodilová - Lemura... někdy luzná, jindy hrůzná (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternatinvní folk

Lenka Vychodilová - Lemura... NěKdy Luzná, Jindy HrůZná
Fanouškům divadelní scény, konkrétně Divadla Sklep, není jméno Lenky Vychodilové cizí. Tato herečka měla k hudbě vždy blízko a v roce 2002 vydala své první sólové album "Výprodej Lemury Lepé". Nyní míří na pulty obchodů nové dílo "Lemura... někdy luzná, jindy hrůzná", jež má oproti prvnímu albu přinést daleko bohatší aranže. Lenka Vychodilová na desce spolupracovala s triem Ti3 (David Noll, Vladimír Vytiska a Jiří Podzimek). Posluchače jistě zaujmou i texty, které jsou spíše než souvislé příběhy hříčky se slovy. Sami se můžete přesvědčit na zpěvaččině profilu na Bandzone.cz nebo na MySpace.com. Dodejme, že 6. února proběhl křest alba v divadle Dobeška.


J.J. Cale - Roll On (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / swamp rock / cajun

J.J. Cale - Roll On
Kytarista a skladatel J.J. Cale má ve svém portfoliu desky nahrané v žánrech, které nepatří právě mezi masově populární styly. Jak blues, tak swamp rock a cajun nejsou hojně skloňovány v rádiích a je to asi tím, že se všechny vrací ke kořenům americké, především černošské hudby. Jeho novinka "Roll On" je již jeho čtrnáctým albem, částečně vycházející z jeho spolupráce s Ericem Claptonem na Grammy oceněné "The Road To Escondido". Cale na desku složil dvanáct skladeb, z čehož jedna je nevydanou písničkou z právě zmiňovaného alba s Claptonem. Tři ochutnávky nabízí fanouškům blues Caleovo MySpace.com.


Place Vendôme - Streets Of Fire (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Place Vendôme - Streets Of Fire
Za rockovým projektem Place Vendôme stojí bývalý zpěvák formace Helloween Michael Kiske a baskytarista Pink Cream 69 Dennis Ward. Muzikanti nyní připravili své druhé album "Streets Of Fire". Novinka obsahuje - narozdíl od čtyři roky starého debutu - písně od různých skladatelů, které projekt zaujal. Posluchači se tak mohou těšit na písně například od Torstiho Spoofa z Leverage a Ronnyho Milianowicza, který píše i skladby pro Primal Fear. Muzikanti natočili i první promo klip ke skladbě "My Guardian Angel", za kterou stojí Magnus Karlsson.


Priscilla Ahn - A Good Day (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: akustický folk

Priscilla Ahn - A Good Day
Pětadvacetiletá písničkářka a multiinstrumentalistka Priscilla Ahn je novým objevem labelu Blue Note Records. Tato slečna, která vedle kytary zvládá i piano, harmoniku a další nástroje, zaujala nahrávací společnost eponymním EPčkem, jež si vydala sama. Od té doby její dvě písničky zazněly v seriálu "Chirurgové" či ve filmu "Disturbia". Nenápadná Priscilla Ahn by mohla být klidně kytarovým protějškem Norah Jones či společnicí Rachel Yamagata. Intimní akustický folk Priscilly Ahn zní například na jejím MySpace.com.


Erasure - Total Pop! (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synth pop

Erasure - Total Pop!
Bylo asi jen málo těch, kdo na přelomu osmdesátých a devadesátých let nezaregistroval britské duo Erasure . Jejich alba a singly pravidelně vyhrávaly britské hitparády a i česká rádia je řadila do těch nejvyšších rotací. Vince Clark a Andy Bell se nyní rozhodli, že letos je příhodná doba k opravdu důkladné rekapitulaci. Ta dostala název "Total Pop!" a podtitul "The First 40 Hits" a přináší s sebou hned čtyři disky. Na prvních dvou se blýská zmiňovaná čtyřicítka hitů plus třeba letošní mix megahitu "Always", na třetím CD s živými nahrávkami a čtvrté DVD pak shrnuje účinkování Erasure v BBC, především v pořadu "Top Of The Pops". Zlomek toho, co uslyšíte na tomto výběru, najdete na MySpace.com skupiny.


Dále vychází:

Agonist - Lullabies For The Dormant Mind (EMI)
Aňa Geislerová - Povídá Šmudle Ťululum / Magor Dětem (Supraphon)
Baby Face Willette - Stop And Listen (EMI)
Bee Gees - Odessa (Warner Music)
Deep Purple - Stormbringer (Remastered) (EMI)
Deep Purple - Stormbringer (Remastered) (EMI)
Giovanni Boccaccio - Dekameron / Tři příběhy ze sta (Supraphon)
Grachan Moncur III - Some Other Stuff (EMI)
Grant Green - Street Of Dreams (EMI)
Horace Silver - Tokyo Blues (EMI)
Jackie Mclean - Bluesnik (EMI)
Kevin Ayers - Confessions Of Dr.Dream/R. (EMI)
Kevin Ayers - Sweet Deceiver/R. (EMI)
Kevin Ayers - Yes We Have No Mananas/R. (EMI)
N' Sync - Greatest Hits (Sony Music)
Netrebko/Calleja/Garanca - I Capuleti E I Montecchi (Universal)
Oomph! - Monster (Sony Music)
Outkast - Big Boi & Dre Present, Outkast (Sony Music)
Outkast - Idlewild (Sony Music)
Outkast - Speakerboxxx/The Love Below (Sony Music)
Různí - Covered, A Revolution In Sound: Warner Bros. Records (Warner Music)
Různí - Just Dance 2009 (Universal)
Různí - Love Me Tender (Universal)
Různí - Řecké báje a pověsti (Komplet 3CD) (Supraphon)
Různí - ZadáNo Pro Film (Supraphon)
Suidakra - Crógacht (Mystic Production)
Tony Williams - Spring (EMI)
Wolf - Ravenous (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Erasure v květnu rozšíří sérii reedic o desku "Cowboy" (15.04.2024 13:19)
- Video: Empire Of The Sun v "Changes" havarují na Zemi se svou mimozemskou lodí (11.04.2024 19:55)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu