shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 08.02.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Druhý únorový týden nám na pulty hudebních obchodů přinese například druhou desku britské popové hvězdy Lily Allen, album americké soulové zpěvačky Indie.Arie, placku plnou remixů hitů Johnnyho Cashe, řadovku rockových The All-American Rejects či živou podobu legendárního alba "Astral Week" Vana Morrisona.

Pokud se v pondělí 9. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lily Allen - It's Not Me, It's You (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / elektronika

Lily Allen - It's Not Me, It's You
Jeden z britských objevů posledních několika let, zpěvačka Lily Allen by jistě ráda navázala na velký úspěch svého debutu "Allright, Still". Album, které by to mělo zjistit, dostalo nakonec název "It's Not Me, It's You" a kdo by čekal, že se bude Lily držet zavedeného modelu, ten bude zřejmě překvapen. Podle prvních reakcí, které Honza Balušek shrnul v Čerstvě (ne)staženo, na novince můžete zapomenout na inspiraci v reggae, ska a hip hopu, hlavní slovo tu má indie pop a elektronika. Svůj podíl na tom jistě má producent alba - v poslední době velmi využívaný Greg Kurstin, ze stále více skloňovaných The Bird And The Bee, který stojí například za posledními počiny Britney Spears, Donny Summer či Ladyhawke. Album v celé své kráse můžete poslouchat na MySpace.com Lily Allen.


India.Arie - Testimony: Vol. 2, Love & Politics (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

India.Arie - Testimony: Vol. 2, Love & Politics
Americká zpěvačka India.Arie a její poslední počin "Testimony: Vol. 1, Life & Relationship" znamenal pro label Motown konec čekání na dobytí vrcholu amerického albového žebříčku, které se táhlo od roku 1994 a vydání legendárního alba "II" Boyz II Men. Na letošní rok India.Arie nachystala "Testimony: Vol. 2, Love & Politics" a už název jasně říká, že toto album je přímým následovníkem minulého počinu, akorát je věnováno jiným tématům. Jak je zvykem poslední doby, ani India se neobešla bez řady hostů, avšak v jejím případě nenarazíte na nějaké obzvláště profláklé jména. Známější je pouze multižánrový umělec Musiq Soulchild, se kterým nazpívala první singl "Chocolate High". Ostatní jména jako MC Lyte, Sezen Aksu, Terell Cartet a jiná, budou znát už jen příznivci žánru. První vlaštovky z tohoto alba nabízí India. Arie na svém MySpace.com.


The All-American Rejects - When The World Comes Down (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alernativní rock

The All-American Rejects - When The World Comes Down
Americká rocková formace "The All-American Rejects" vydává po čtyřech letech nové řadové CD "When The World Comes Down". Na nástupci alba "Move Along" z roku 2005 spolupracovali muzikanti s producentem Ericem Valentinem, jež nahrával také s Maroon 5. Někteří posluchači se z desky radovali už v prosinci minulého roku. Album obsahuje ve standardní edici třináct písní včetně schovaného kousku "Sunshine". Luxusní verze alba přinese mimo jiné demonahrávky pěti písní a videoklip k songu "Mona Lisa". Do prodeje se dostala také speciální verze pro Británii, iTunes a Best Buy. Prvním a zatím jediným oficiálním singlem se stala skladba "Gives You Hell", ke které členové kapely natočili i videoklip. Píseň společně se snímkem najdete na MySpace.com profilu kapely.


Van Morrison - Astral Weeks Live At Hollywood Bowl (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk rock

Van Morrison - Astral Weeks Live At Hollywood Bowl
Loni v prosinci tomu bylo přesně čtyřicet let, co spatřilo světlo světa velmi ceněné album "Astral Week" Vana Morrisona. Tuto desku řada médií řadí na přední pozice žebříčků nejdůležitějších alb všech dob a není proto divu, že sám autor, jej připomněl dvěma listopadovými koncerty v Hollywood Bowl. Záznam tohoto koncertu si mohou jeho příznivci vychutnat na albu "Astral Weeks Live At Hollywood Bowl", které vychází ve dvou podobách - jednak na CD a pak také na dvou vinylech. Pokud by vám tato živá podoba "Astral Weeks" nestačila, pak máte dvě možnosti. Buď si počkáte na DVD, které by mělo vyjít v dohledné době nebo si zaleťte do New Yorku či Washingtonu, kde se na sklonku února a začátku března uskuteční další vystoupení věnované především tomuto albu.


Trouble Andrew - Trouble Andrew (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektro / pop

Trouble Andrew - Trouble Andrew
Trouble Andrew (aka Trevor Andrew) si ke svému úspěchu na sněhu coby profesionální snowboardista připočítává triumf na poli hudby. Vydává své debutové album "Trouble Andrew", jehož produkci měl na starost Shitaki Monkey. Deska obsahuje devět zremixovaných a zremasterovaných songů, které se objevily na stejnojmenném EP z roku 2007. Desítku písní doplňuje nově nahraný song "What's So Strange About Me". Jedná se o předělávku od Clause Grabkeho z roku 1987. Z dalších skladeb stojí za zmínku "Bang Bang", kde si jako doprovodná vokalistka zahostovala muzikantova snoubenka Santi White, lépe známá jako Santogold. Dodejme, že její milý se rovněž objevil i na její desce z roku 2008. Jako ochutnávku si můžete z oficiálního webu stáhnout skladbu "Run Hide", na které se podílel DJ Diplo. Po vydání desky má Trouble Andrew v plánu koncertní turné.


Johnny Cash - Remixed (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / rock'n'roll / taneční hudba

Johnny Cash - Remixed
Remixovat je v dnešní době velmi populární. Pravda, většinou se jedná o nové singly a nahrávky, ale tu a tam si někdo podá i starší kousky - stačí si vzpomenout na velmi úspěšný remix Elvisovi "A Little Less Conversation". A když Elvis, proč ne jeho souputník Johnnyho Cash? A když už, tak rovnou celé album. Deska nazvaná jednoduše "Remixed" s sebou přináší třináct všemožně přetvořených písniček Muže v černém, které mají na svědomí například Apparat, Troublemaker, Pete Rock, Alabama, Sonny J a řada dalších. O zcela novou verzi "I Walk The Line" se postaral Snoop Dogg. Celé "Remixed", jež vznikalo ve spolupráci s rodinou Johnnyho Cashe i jeho nakladatelství Sun Records, si můžete poslechnout na speciálních stránkách tohoto projektu.


Horkýže Slíže - Smaragdové oči + Kniha (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Horkýže Slíže - Smaragdové oči + Kniha
Jedna z nejslavnějších slovenských formací, skupina Horkýže Slíže, se poprvé představuje jako tvůrce literárně hodnotného díla. Autorem knihy je baskytarista kapely Peter "Kuko" Hrivnák. Jako náměty mu posloužily původně písňové texty, které se ale nedaly zhudebnit. Muzikant tento materiál shromažďoval několik let a při sestavování knihy mu vydatně pomohl Daniela Steel Kvasnica. Text s nitranským dialektem vypráví příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Vystupuje zde fiktivní skupina Smaragdové oči, která nedopatřením přišla do styku s tamějším podsvětím. Konečnou úpravu měla na starost Katka Tallová, přítelkyně výtvarníka Milana Prekopa, jemuž patří autorství použitých fotografií. Kniha dorazí na pulty v kvalitních tvrdých deskách společně s hudebním CD diskem. Deska bude obsahovat raritní songy pořízené v nahrávacím studiu v čele se skladbou "Blues zo starej ubytovně", kterou Horkýže Slíže nahráli společně s Neilem Stewartem McLarenem, čtyřicetiletým tour manažerem kultovních Sex Pistols. Vy si ale tuto píseň můžete poslechnout již nyní na MySpace.com profilu kapely.


Candi Staton - Who's Hurting Now? (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / gospel

Candi Staton - Who's Hurting Now?
Candi Staton je sice dost často označovaná za r'n'b zpěvačku, ale od téhle paní rozhodně nečekejte něco podobného jako od Beyoncé a spol. Jejím dalším stylem je totiž gospel a má už svoje místo v Síni slávy křesťanské hudby. Její nová deska dostala název "Who's Hurting Now?" a Staton se na ní po čase vrací ke svým soulovým kořenům a zároveň je po velmi dlouhé době albem světským s velkým rozsahem témat od těch politických a sociálních až třeba po viagru. Ochutnávku v podobě titulního songu naleznete na MySpace.com Candi Staton.


Různí - Balbini Di Praga 2008 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Různí - Balbini Di Praga 2008
Tak jako v loňském roce, i letos se na pulty obchodů dostane obdobný kompilační výběr "Balbini Di Praga 2008". Nástupce "Balbínka 007 - vyprodáno" obsahuje to nejlepší z koncertů, které se v loňském roce odehrály v prostorách slavné pražské Balbínky. Balbínova poetická hospůdka je již několik let útočištěm známých folkových písničkářů. Milovník této hudební scény najde na albu nejznámější písně slavných písničkářů v akustickém provedení. Svou troškou přispěl například Vladimír Mišík, Radim Hladík (ze skupiny Blue Effect), Pavol Hammel, Jiří Schmitzer a folková skupina Neřež.


Frank Sinatra - Seduction: Sinatra Sings Of Love (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop

Frank Sinatra - Seduction: Sinatra Sings Of Love
Od smrti Franka Sinatry uběhlo již více jak deset let a stále, rok, co rok vychází řada více či méně oficiálních kompilací. "Seduction: Sinatra Sings Of Love" patří k těm oficiálním a má za úkol zrekapitulovat poslední období Sinatry u Reprise Records. Pravděpodobně bychom se o tomto výběru ani nezmiňovali, kdyby nebylo jedné drobné speciality, která jistě příznivce Ol' Blue Eyes potěší. Nachází se totiž na něm doposud nevydaná verze "My Funny Valentine" a vedle toho dalších dvacet jedna respektive jednatřicet klasických balad, podle toho jestli si vyberete klasickou či deluxe dvoudiskovou edici. Pět skladeb ze "Seduction: Sinatra Sings Of Love" hraje na Sinatrově MySpace.com.


Různí - 2009 Grammy Nominees (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: různý

Různí - 2009 Grammy Nominees
V době zveřejnění tohoto článku, budou ceny Grammy za rok 2009 těsně před svým vyvrcholením, a tak tradiční kompilace "2009 Grammy Nominees" bude v pondělí již lehce zastaralá. Nicméně stále to bude kompilace těch nejlepších a nejúspěšnějších záležitostí loňského roku, i když pravda trochu nesourodá. Vedle sebe se tu objevují jména jako Jonas Brothers, Coldplay, Robert Plant a Alison Krauss, Duffy, Katy Perry, Adele, Lil Wayne s T-Painem a řada dalších.


Dále vychází:

Andre Rieu - Live In Australia (Universal)
Andre Rieu - Live In Australia DVD (Universal)
Glen Campbell - Greatest Hits (EMI)
Grant Green - Grant's First Stand (EMI)
Horace Parlan - Up And Down (EMI)
Jackie Mclean - One Step Beyond (EMI)
Katy Perry - One Of The Boys (2LP) (EMI)
Leo Parker - Rollin' With Leo (EMI)
Paul Chambers - Quintet (EMI)
Různí - A Change Is Gonna Come (Universal)
Různí - Tekno 50 (Universal)
Stanley Turrentine - A Chip Off The Old (EMI)

NÁZORY
  • Pre Tomáša Parkana a Petru Hubáčkovú (fxado, 09.02.2009 11:41) Reagovat

    Poznate aj ine vydavatelstva ako EMI, Warner a Universal? Pls, rozsirte si trochu obzory. Alebo nazvite tento clanok ako inzerciu uvedenych vydavatelstiev. Thx

    • Re: Pre Tomáša Parkana a Petru Hubáčkovú (Tomáš Parkan - autor, 09.02.2009 12:34) Reagovat

      Hezký den,
      když si projedete zpětně články, zjistíte, že ten okruh vydavatelství je přeci jen širší. Nicméně, problém malých labelů je ten, že jaksi jejich PR a novinkový servis, potažmo ediční plán více nefungují, než fungují. Zatímco na stránkách majors či třeba Indies se vždy dopředu dozvíte, co KDY vychází, u menších to tak není. Dost často se stávalo, že některé "novinky" se na jejich stránkách objevují s tříměsíčním zpožděním. Pak už o tom opravdu nemá smysl psát do ND, ale spíše do dalších rubrik.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu