shop.musicserver.cz

Jak málo někdy zmůže čas

Vydáno: 09.02.2009 05:00 v sekci Recenze - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Marie Rottrová patří u nás k vzácnému druhu zpěvaček s nezaměnitelným hlasem a vyrovnaným repertoárem. Je proto škoda, že se v rádiích objevuje jen těch pár nejznámějších písniček. Přitom právě DVD “Tisíc tváří lásky“ dokazuje, jak zajímavý výběr její diskografie skýtá. A nejen to...

7/10

Marie Rottrová - Tisíc tváří lásky

Vydáno: 24.10.2008
Celkový čas: 147 minut

Skladby: Vinohrady, Vinohrady, The House That Jack Built, Kůň bílý, Řeka lásky, Blues řetězů, Co mám, to dám, Lásko..., Perpetuum Mobile, On má, Tisíc tváří lásky, Ranní loučení, Markétka, To mám tak ráda, Muži jsou stejní, Ten vůz už jel, Když jsem šel z Hradišťa, Lásko, voníš deštěm, Muž číslo 1, Kdo má rád, Co je mezi námi lásko, Zřejmě letos nikde nejsou kytky, Chci tě, Tak tohle je láska, S tím bláznem si nic nezačínej, Vzpomínky mi zůstanou, Jizva na dlani, Tak to jest, To má čas; Bonus: Marie Rottrová - hvězdy Moravy

Vydavatel: Supraphon

Vydat v Česku obrazový profil pěvecké dráhy umělce působícího na scéně čtyři desítky let není zrovna jednoduchá záležitost. Klasické samostatné videoklipy se příliš netočily. Vždy byly spíše součástí většího celku, ať už se jednalo o pořady hudební nebo zábavné. Také v tomto případě je dvacet osm obrazových záznamů poskládáno z výseků podobných pořadů. Marie Rottrová však měla štěstí, že kolem ní bylo vždy televizně živo, a tak bylo z čeho vybírat. Proto je možné tento disk brát také jako exkurzi do historie ztvárnění hudebního žánru v Československé televizi.

Z tohoto pohledu ovšem "Tisíc tváří lásky" příliš nápaditě nevyznívá. Marie Rottrová na obrazovém záznamu postává nebo se prochází tu v interiéru, tu v exteriéru vždy doprovázena věrnou družkou kamerou statickou. Neočekával jsem sice žádné divočiny, ale hodina a půl poslanecké choreografie se na jeden zátah zvládá opravdu těžko. Potom i ta nejmenší změna má dar působit na oči blahodárně.

"Blues řetězů", u kterého se budete bát analyzovat souvztažnost obrazu s textem. Barevně skotačivé "Perpetuum mobile" a na svou dobu alespoň lehce s obrazem experimentující "Tisíc tváří lásky". Výborný nápad také použil režisér Ján Roháč u songu "On má", když nechal zpěvačku snímat přes rozličné skleněné tovary. A z jako jiného světa pak působí téměř kameramanské cvičení dokreslující náladu nahrávky "Lásko, voníš deštěm".

Pokud zklame obrazový doprovod, měl by vše zachránit hudební podkres. Stalo se. Pokud znáte Marii Rottrovou pouze z pro ni hitových osmdesátek, její začátky vás překvapí. A nejspíš, stejně jako já, zjistíte, že tu máme dobře utajenou zbraň hromadného ničení jako českou odpověď na celosvětové nu-soulové šílenství. Zapomeňte na andělskou Kerndlovou!

Skladba "The House That Jack Built" je sice díky technické kvalitě původního koncertního záznamu z roku 1969 přítomna jenom v krátké stopáži, ale i tak se jedná o dokonalé černobílé retro včetně úvodního slova moderátora. Letopočet vzniku najednou nehraje roli (vzpomeňte třeba na video k "History Repeating" od Propellerheads). A pak jsou tu už zmíněné převzaté kousky: "Blues řetězů", "Perpetuum mobile" nebo "On má". Ty mají díky hlasovému výrazu Marie Rottrové stále obrovskou sílu a možná by stačil jen drobný posun v aranžích, aby setřásly současné pseudohvězdy z rozhlasových playlistů. Ostatně i v bonusovém dokumentu v souvislosti s festivalovým vystoupením Marie Rottrové zazní, že bychom své české retro měli mít. A comeback Dalibora Jandy to rozhodně není.

DVD Tisíc tváří lásky dostatečně využívá nabídnutou stopáž, když vedle bez mála tří desítek songů, obsahuje také profilový dokument o Marii Rottrové. Informační hutnost však nemusí být vše. Nevzhledně odfušované menu a chybějící popisky u písniček (musíte si vystačit s bookletem), které jsou navíc řazeny podle záhadného klíče, výsledný dojem srážejí dolů. Je například škoda, že jednotlivé položky neuvádí sama zpěvačka nebo do nich nevstupuje přidanou audio stopou s komentářem. Supraphon tak sice vydal další ze svých záslužných počinů, ale dobrý úmysl opět zvítězil nad dobrým produktem. I přesto si obrazový průvodce po dosavadní hudební kariéře Marie Rottrové vaši pozornost zaslouží. Neboť výjimečných zpěvaček naše historie populární hudby zase tolik nezná, abychom tu nejpozoruhodnější z nich mohli vynechat.

NÁZORY
  • Jak mám svého manžela zpátky (Camila Rodela , 30.08.2017 21:07) Reagovat

    Byl jsem zraněn a srdce zlomené, když se před mým manželstvím před sedmi měsíci objevil velmi velký problém, mezi mnou a mým manželem. Tak strašný, že se rozhodl pro rozvod. Řekl, že nikdy nechtěl zůstat se mnou znovu a že mě už nemiloval. A tak se z domu vytáhl a udělal mi i mé děti prošlé těžkou bolestí. Snažil jsem se všechny moje možné prostředky, abych ho vzal zpátky po hodně žebrání, ale to všechno neplatí. Potvrdil, že se rozhodl a nikdy mě nechtěl vidět znovu. Takže jeden večer, když jsem se vrátil z práce, jsem se setkal s jedním starým přítelem, který se zeptal svého manžela. Tak jsem mu vysvětlil každou věc, a tak mi řekl, že jediný způsob, jak mého manžela vrátit, je Navštívit kouzelník, protože pro něj opravdu pracoval. Takže jsem nikdy nevěřil kouzlu, ale neměl jsem jinou možnost, než abych následoval jeho radu. Pak mi dal e-mailovou adresu kouzelníka, kterého navštívil. Ogagakunta@gmail.com. Takže příští ráno jsem poslala poštu na adresu, kterou mi dal, a kouzelník mě ujistil, že budu druhý den vrátit svého manžela. Co úžasné prohlášení !! Nikdy jsem nevěřil, takže mluvil se mnou a řekl mi všechno, co potřebuji udělat. Pak příštího rána, tak překvapivě, můj manžel, který mě nezavolal za posledních 7 měsíců, mi dal výzvu, aby mi informoval, že se vrací. Tak úžasný!! A tak se vrátil tentýž den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou omyl a za bolest, kterou způsobil mně a mým dětem. Od té doby byl náš vztah nyní silnější než jak to bylo předtím, pomocí kouzelníka. Takže vám poradím tam, pokud máte nějaký problém, kontaktujte ogagakunta, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže .. Pošlete mu e-mail na adresu: ogagakunta@gmail.com nebo zavolejte na telefonu +2348069032895

  • husband (nira, 28.12.2018 17:56) Reagovat

    Dobrý den, chci se podělit o mé nádherné svědectví. Po dlouhých letech ve vztahu ke svému manželovi se rozloučil se mnou, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpátky, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho zpátky tak moc kvůli lásce, kterou mám pro něj jsem ho prosila se vším, dala jsem sliby, ale odmítl. Vysvětlil jsem mému příteli mému problému a navrhla, že bych měl spíše kontaktovat kouzelník, který by mi mohl pomoct odhodit kouzlo, abych ho přivedl zpátky, ale já jsem ten typ, který nikdy nevěřil kouzlu, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit, já poslal emailem kouzelník a řekl mi, že není problém, že všechno bude v pořádku před třemi dny, že se můj býval před třemi dny vrátil ke mně, on dal kouzlo a překvapivě druhý den, to bylo kolem 16:00. Můj bývalý mi říkal, byl jsem tak překvapen, že jsem odpověděl na výzvu a všechno, co řekl, bylo, že byl tak líto, že se všechno, co se stalo, že chtěl, abych se k němu vrátil, že mě tak moc miluje. Byl jsem tak šťastný a šel k němu, a tak jsme znovu začali šťastně žít. Od té doby jsem dělal slib, že někdo, koho vím, že má nějaký vztah problém, bych pomohla takové osobě tím, že jsem se obrátil na něho jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl se svým vlastním problémem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com mu můžete poslat e-mail, pokud potřebujete jeho pomoc ve vašem vztahu nebo jiném případu.

    Láska kouzla
    Vydělat dobré peníze nebo vyhrát loterii.
    Dosáhnout úspěchu v podnikání.
    Duchovní problémy.
    Vyhrajte soudní věc.
    Podívejte se na svého partnera života.
    Získejte dobře placenou práci.
    Získejte kontrolu nad svým manželstvím.
    Získejte laskavost a získat přitažlivost od lidí.
    Vraťte ztracené peníze.
    Uzdravte všechny nemoci. jak léčitelná, tak nevyléčitelná.
    Vyřešte problémy s těhotenstvím a požehnejte s babiessem atd.

    Obraťte se na tohoto skvělého muže, pokud máte nějaký problém s trvalým řešením
    přes babawalewiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348129806153

    Poděkuj mi později

  • Máte nějaký problém, který vás obtěžuje? (DANIEL, 31.01.2019 19:39) Reagovat

    nikdy jsem neveril lásce kouzel s tolik náhodných pripomínek prichází .. ale rozhodl jsem se to zkusit .. kontaktoval jsem Dr. Ilekhojie a byl jsem ohromen. on je tak milý muž. vaše tajemství jsou v bezpecí s ním .. vaše detaily taky .. Moje prítelkyne me nechala pro nekoho jiného. to me ovlivnilo natolik, že jsem ho chtel zpátky v živote. Rekl jsem Dr. Ilekhojie prostrednictvím e-mailu a ujistil me, že se vrátí .. udelal nejakou neškodnou práci a po trech dnech se Steve vrátil a prosil, abych mu odpustil. Dekuji vám, Dr. Ilekhojie, obnovil jste svuj vztah zpet. Muže vám také pomoci, pokud máte zdravotní problémy, financní problémy atd. Kontaktujte Dr. Ilekhojie prostrednictvím: gethelp05@gmail.com. Vyreší všechny problémy. Zasloužíš si být štastný!

  • Máte nějaký problém, který vás obtěžuje? (TRACY, 31.01.2019 19:56) Reagovat

    Jsem velmi štastná, že všem slyším, že mé svedectví rekne. jsem Tracy Johnsonová ze sjednoceného státu, jsem zdravotní sestra, tento príbeh mého milostného života. Byla jsem vdaná za 4 roky a v pátém roce svého manželství musela druhá žena vzít svého milence od mého a muj manžel me opustil a deti a trpeli jsme po dobu 2 let, až jsem se setkal s príspevkem, kde tento muž Dr. Kakuta nekomu pomohl a já jsem se rozhodl, že mu pomuže privést mého milence zpátky domu a ver mi, že mi jen posílám svuj obrázek a to muj manžel a po 48 hodinách, jak mi to rekl, videl jsem, že do domu vcházelo auto a vidím, že to byl muj manžel a že prišel ke mne i k detem, a proto jsem rád, že každý z vás podobný setkal se s tímto mužem a nechal svého milence zpátky k sobe. Mužete ho kontaktovat touto e-mailovou adresou gethelp05@gmail.com

  • Máte nějaký problém, který vás obtěžuje? (Grujic Manny, 26.04.2019 14:27) Reagovat

    Chci říci velmi velké poděkování tomuto velkému muži jménem Dr. Ilekhojie za jeho úžasnou práci, za to, že mi vrátil mého bývalého milence, který mě opustil téměř rok. Jsem tak rád, že sem mohu podělit se o toto svědectví s lidmi, aby mohli vidět a zapouzdřit, že chcete svého milence zpět, nebo máte nějaký jiný problém, který můžete kontaktovat Dr Ilekhojie o pomoc na jeho email gethelp05@gmail.com nebo whatsapp číslo +2348147400259

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Marie Rottrová v Karlových Varech dokázala, že hudba léčí (22.08.2022 12:09)
- Recenze: Sbírka "Pop Rock Line" nabízí to nejlepší z bigbítových předělávek (19.02.2022 12:05)
- Video: Hvězdy spojily síly a pro dobrou věc přezpívaly Neckářovu vánoční píseň "Andělé strážní" (29.11.2021 15:12)
- Video: Marie Rottrová ON AIR: Můj cover Black Sabbath je prý na jejich stránkách hit (12.11.2021 16:22)
- Audio: "Pozhasínej" Marie Rottrové je nezvykle civilní vánoční písničkou (24.10.2021 08:43)
- Naživo: Párty Rádia Impuls přinesla radost všem generacím (18.10.2021 13:44)
- Fotogalerie: Český mejdan s Impulsem nabídl show se vším všudy (17.10.2021 19:16)
- Naživo: Od Marie Rottrové by se všechny české zpěvačky mohly učit (04.09.2021 12:55)
- Fotogalerie: Marie Rottrová v Dejvicích rozdávala štěstí i dobrou náladu (04.09.2021 12:02)
- Festival DejVícePraze ozdobí "Lady Soul" Marie Rottrová (18.08.2021 17:20)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu