shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 1. února

Strachující se Lily Allen ovládla britský žebříček

Vydáno: 01.02.2009 20:34 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nový singl zpěvačky Lily Allen "The Fear" se vyšvihl do čela pořadí nejprodávanějších singlů ve Velké Británii. V albovém žebříčku triumfuje Bruce Springsteen, jehož "Working On A Dream" porazilo v generačním souboji novinku skotských rockerů Franz Ferdinand "Tonight".

Lily Allen - The Fear
© facebook interpreta
Britskému singlovému žebříčku vládne zpěvačka Lily Allen s novým singlem "The Fear". Zopakovala úspěch svého debutu "Smile", který vedl žebříček na začátku července 2006. Skladba ohlašuje její druhé album "It's Not Me, It's You", které by na pulty obchodů mělo stěhovat už za týden. Spoluautorem písničky je Greg Kurstin, který kromě působení ve skupině The Bird And The Bee napsal řadu popových hitů pro All Saints nebo Kylie Minogue, ale na jedničku zatím nedosáhl. Nové číslo jedna si samozřejmě v podobě videoklipu můžete pustit na YouTube.com.

Lady GaGa po měsíci v čele klesá s "Just Dance" na dvojku, s trojkou se musí spokojit Kid Cudi a Crookers s "Day N Nite". Na šestce v Top 10 vítáme Aleshu Dixon s "Breathe Slow". Její čtvrtý singl v kariéře zůstal jen jednu příčku pod jejím dosavadním maximem, na které dosáhla loni s "The Boy Does Nothing".

Na jedenáctku už doputoval Jason Mraz s "I'm Yours", svůj útok na desítku si připravuje i Britney Spears s novinkou "Circus", která je zatím třináctá díky downloadům. Na čtrnáctce startuje vítěz soutěže talentů Orange Unsigned Act vysílané na televizní stanici Channel 4 - folkař Tommy Reilly s cajdáčkem "Gimme A Call". Uvidíme, kam se podívá za týden, to se totiž singl teprve začne prodávat v kamenných obchodech. Hodně ještě uslyšíme o karibské krasavici Shontelle, jejíž singl "T-Shirt" zatím boduje na čísle 25.

Další novinky se poskládaly v poslední desítce - "You Found Me" kapely The Fray pomohlo použití v trailerech na novou sérii seriálu "Lost", Britové ho ale přijali vlažněji než za oceánem a píseň boduje až na čísle 35. Podobně se dá popsat reakce fanoušků na nejnovější singl Pussycat Dolls a Missy Elliott "Whatcha Think About It", který je ještě o příčku níže.

    Top 10 - singly:
  1. Lily Allen - The Fear
  2. Lady GaGa feat. Colby O’Donis - Just Dance
  3. Kid Cudi vs. Crookers - Day ‘N’ Nite
  4. Tinchy Stryder feat. Taio Cruz - Take Me Back
  5. James Morrison feat. Nelly Furtado - Broken Strings
  6. Alesha Dixon - Breathe Slow (D)
  7. Kevin Rudolf feat. Lil’ Wayne - Let It Rock
  8. Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It) (D)
  9. The Saturdays - Issues
  10. Kings Of Leon - Use Somebody

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bruce Springsteen - Working On A Dream
© facebook interpreta
Novým šéfem britského albového žebříčku je Boss osobně. Bruce Springsteen slaví díky "Working On A Dream" už sedmé album na čele UK Album Chart v kariéře, když z posledních desek netrefil střed terče jen jedinkrát. Springsteen možná trochu překvapivě porazil skotské hvězdy Franz Ferdinand, jejichž "Tonight" tak nezopakovalo úspěch předchozího alba "You Could Have It So Much Better", které žebříček vedlo. Na trojce se vyhřívají Kings Of Leon s "Only By The Night", když vítězové z minulého týdne White Lies klesli s "To Lose My Life" až na sedmičku. Mimochodem, jejich 28 tisíc, které jim stačily k vítězství, bylo nejmenší prodejní číslo desky na jedničce od loňského léta.

Další novinky musíme hledat v nižších patrech žebříčku - The Rifles bodují s "Great Escape" na čísle 27, americký beatboxový tým Naturally 7 překopal na "Wall Of Sound" slavné melodie a patří jim příčka 29. Na čísle 50 najdete kompilaci Detroit Spinners "Are You Ready For Love - The Very Best" a na čísle 69 startuje irská folková zpěvačka Cara Dillon s "Hill Of Thieves".

    Top 10 - alba:
  1. Bruce Springsteen - Working On A Dream
  2. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
  3. Kings Of Leon - Only By The Night
  4. Lady Gaga - The Fame
  5. James Morrison - Songs For You, Truths For Me
  6. The Script - The Script
  7. Beyonce - I Am Sasha Fierce
  8. White Lies - To Lose My Life
  9. Jason Mraz - We Sing We Dance We Steal Things
  10. The Killers - Day & Age

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- Bruce Springsteen zahraje po dvanácti letech v Praze (31.10.2023 09:01)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (30-21) (25.01.2023 20:00)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Bruce Springsteen chystá box nevydaných nahrávek a láká na pokračování alb s covery (28.11.2022 07:54)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu