shop.musicserver.cz
Top 10 nejlepších videoklipů Britney Spears

Top 10 nejlepších videoklipů Britney Spears

Vydáno: 18.12.2008 05:00 v sekci Publicistika - Katka Šebestová | foto: britney.com

Letos uplynulo deset let od vydání prvního singlu "...Baby One More Time", kterým se tehdy sedmnáctiletá Britney Spears zařadila mezi popovou elitu. A se svým comebackovým albem "Circus" je nyní opět na špici. Proč si tedy nepřipomenout desítku jejích nejlepších klipů?

Britney
© glamour.com
Snad o nikom jiném se v posledních deseti letech v hudebním průmyslu (a samozřejmě hlavně bulváru) nemluvilo více. Dokáže nadchnout, strhnout i šokovat, mravokárci kvůli ní od začátku její kariéry moc nenaspali. Nejen její hudba, ale i videoklipy nenechaly nikoho klidného. Spolupracovala těmi nejlepšími a i její klipy se v poslední době řadí k těm nejlepším. Ne, nečekejte zázraky za miliony, mnohdy se jedná o opravdu triviální zápletku, která ale zvedala mandle půlce světa. Zde máte přehled podle nás těch nejzásadnějších a nejlepších klipů Britney Spears, která vstala zázračně jako Fénix z popela a touží, aby se spojení comeback století připisovalo právě jí.


Britney Spears - Break the Ice
10. Break The Ice (2008)
Režie: Robert Hales

Rok 2008 nezačal pro Britney zrovna dobře. Historky z jejího soukromého života, který šel ke dnu stejně rychle jako Titanic, se staly vedle počasí a politiky všedním tématem k hovoru u odpolední kávy. Fanoušci si rvali vlasy a škarohlídové vypisovali (ne)slavné sázky na její smrt. Vydavatelství ale v sílu jejího jména věřilo a do éteru poslalo ledy lámající píseň. V březnu se dostal do oběhu i videoklip, u něhož řada fanoušků neskrývala své zděšení. Nepromenádovala se v něm polonahá Britney, jak jsme byli zvyklí, ale její animované alter ego, které svádí boj se zlem. Nakonec se i skalní příznivci z šoku oklepali a dospěli k oblíbenému názoru, že lepší něco, než nic.

Zajímavosti: Po vydání desky "Blackout" se právě skladba "Break The Ice" těšila největší pozornosti kritiků. Vyjadřovali se o ní jako o fantastickém flirtovacím songu nebo o popovém drahokamu. Paradoxně byla tato píseň z celého alba v hitparádových žebříčcích tou nejméně úspěšnou.

Zatímco kritici nad písní mlsně kroužili, fanoušci jiné popové divy, čokoládové Janet Jackson, nařkli Britney z plagiátorství, když jim věta "I like this part" připomněla píseň "Nasty" z roku 1986.


Britney Spears - Oops I Did It Again
9. Oops!... I Did It Again (2000)
Režie: Nigel Dick

"Jsem panna!", vykřikuje Britney do světa svou nejslavnější hlášku a přitom se vlní ve videoklipu "Oops!... I Did It Again" v latexovém kočičím oblečku. S klipem na ni zanevřeli i všichni pedofilové, kteří snili o podobné holčičce s culíčky ve školní uniformě. Teď musela zpěvačka odrážet nespočet nabídek na nafocení fotografií, které k mravním kodexem měly pramálo společného.

Zajímavosti: Videoklip se natáčel v Kalifornii ve filmových studiích Universalu a utahuje si z filmu "Titanic", kdy Britney od astronauta svého srdce dostává náhrdelník a říká: "A já si myslela, že ho ta stará paní na konci hodila do oceánu."

Samotné natáčení nepatří k těm, které bude zpěvačka s nadšením líčit svým vnoučatům. Červený latexový obleček jí byl natolik těsný, že podle svých slov během natáčení trpěla jako pes, navíc všudypřítomné horko z reflektorů jí na spokojenosti také nepřidalo. Aby toho nebylo málo, jako suvenýr do dalších let si odnesla z natáčení čtyři stehy na hlavě, protože jí na hlavu spadla jedna z kamer.

Coververze: Zřejmě o nejšílenější coververzi se postarala finská deathmetalová kapela Children Of Bodom. Jak se jim to povedlo, můžete posoudit sami.


Nejvíce sexy videoklip

Někdo může nesouhlasit a říkat, že ten nejvíce sexy videoklip je "I'm A Slave 4 U". Americkou společnost, která si na mravnost potrpí, ale nejvíce zvedal ze sedadel klip k "Don't Let Me Be The Last To Know", kde Britney jen v bikinách a krátkých šortkách laškuje na pláži s francouzským modelem. Vlna nevole byla tak velká, že nejpikantnější záběry, u nichž se rděli i ostřílení matadoři z MTV, byly nahrazeny neutrálními scénami, kterak Britney se svým milým trénuje fyzičku v podobě slézání stromu. Oficiální verze nikdy nebyla odvysílána a kolují zvěsti, že právě tenhle videoklip odstartoval začátek konce vztahu Britney s Justinem.

Britney Spears - (You Drive Me) Crazy
8. (You Drive Me) Crazy (1999)
Režie: Nigel Dick

"Přivádíš mě k šílenství," zpívala v písni ze své první desky příteli Justinu Timberlakevi, který ji spíše přivedl k alkoholismu, když ji v roce 2002 poslal k šípku. Američtí mravokárci označují klip za dílo zla a poukazují na její sporý oděv. Nic naplat, Amíci, klip se nezakázal a vesele rotuje v televizi dál. Ono to taky v porovnání s pozdějšími videoklipy není ani slabý čaj, jen předvařená voda.

Zajímavosti:Hlavním úkolem Britney během velké části její kariéry bylo mlčet a poslouchat to, co jí někdo nařídil. Přesto si už zkraje svého úspěchu dupla nožkou a prosadila jako singl právě "(You Drive Me) Crazy". Management s její volbou moc spokojený nebyl, proto se producenti písně Max Martin a Rami vrátili do studia a píseň kompletně překopali. Mimochodem, "Crazy" je jedinou písní Britney Spears, která trůnila na prvním místě české rádiové hitparády.

Milovníci seriálů pro děti mohou ve videoklipu spatřit další dva idoly náctiletých, Melissu Joan Hart a Adama Greniera


Britney Spears - My Prerogative
7. My Prerogative (2004)
Režie: Jake Nava

V roce 1988 se Amerika vlnila na tóny písně "My Prerogative" v podání Bobbyho Browna. Britney tuto píseň o šestnáct let později vzkřísila a zařadila na svou výběrovku hitů. Do klipu se protlačil i Britneyin povedený ex-manžílek Kevin Federline, kterého si i přes varování všech příbuzných v klipu bere za manžela, tedy zatím jen na oko. Klip, v němž zpěvačka pošle ke dnu luxusní auto a dá lekce o tom, jak se správně válet v posteli, je vůbec přehlídkou její rodiny; údajně se v něm má mihnout i její bratr a sestřenice.

Zajímavosti: O tom, že Britney můžete buď milovat nebo nenávidět, svědčí i tento videoklip. Zatímco Rolling Stone plácal zpěvačku po zádech za skvěle odvedenou práci a poslal jí do vitríny cenu pro nejlepší klip roku 2004, kanadský kanál MuchMusic byl zcela jiného názoru a "My Prerogative" ověnčil cenou opačného rázu.


Britney Spears - Lucky
6. Lucky (2000)
Režie: Dave Meyers

"Je šťastná, je hvězda, ale každou noc pláče a něco jí v životě schází," pěje na předávání Oscarů, odkud si odnáší sošku pro nejlepší herečku... Ne, tohle je naštěstí jen videoklip, v reálu se Britney na poličce v obýváku nebo spíš někde jinde leskne soška pro herečku nejhorší. Na červený koberec poslal zpěvačku režisér Dave Meyers, který se za svůj krok dočkal posměšků, ale za to je to jeden z mála videoklipů Britney Spears, který má opravdu poutavý děj.

Coververze: Do svého playlistu zařadili šťastnou píseň i již neexistující Blink-182 a znělo to takhle.


Nejhorší videoklip

Po euforických recenzích, oslavujících návrat životem zkroušené Britney, byla tohle byla rána pěstí. A rovnou do nejcitlivějších míst. Videoklip, který měl podpořit na parketech výborně fungující singl "Gimme More", se prostě nepovedl. Po fotografiích vzniklých během natáčení klipu, který zaručoval podle pronikajících informací nejlepší videoklip v kariéře zpěvačky, se řada fanoušků nebála vyslovit své zklamání. Na internet pronikly zprávy, podle nichž se zpěvačka nepohodla s režisérem Jakem Sarfatym, a proto video tvoří z velké části jen kolem tyče se vlnící Britney. Pravdy se už ale zřejmě nikdo nedokouše.

Britney Spears - Piece of Me
5. Piece Of Me (2007)
Režie: Wayne Isham

Sarkastická a naštvaná Britney v roce 2007 lehce probouzí svou kariéru k životu a ptá se, zda z ní chceme kousek. Reagovala tak na řadu potyček s paparazzi, kdy po svém slavném oholení hlavy zkoušela s deštníkem na jednom z novinářů, co si zapamatovala z hodin boxu. Fanoušci si videoklip okamžitě zamilovali, sama Britney přiznala, že se jí moc nelíbí, protože v něm má prý moc staromódní oblečení. I přesto v září 2008 přebrala za klip opravdu šťastná a po dlouhé době dobře vypadající Britney dvě ceny na udílení MTV Video Music Awards.

Zajímavosti: Originál písně natočila švédská křehotinka Robyn, ale pouze jako demo. Ve verzi Britney zpívá alespoň backvokály.

Magazín Rolling Stone při tvoření žebříčku stovky nejlepších písní roku 2007 na tuhle nezapomněl a přiřkl jí patnáctou příčku.


Britney Spears - Everytime
4. Everytime (2004)
Režie: David LaChapelle

Zapomeňte na hluboké dekolty, odhalená pozadí, svůdné pózy a sexistické tance. Tady se řešilo něco jiného. A to sebevražda. Krok, který Britney podle mnoha neověřených zpráv chtěla udělat i loni. Tady to bylo jen "jako" a následně doprovázeno pořádnou vlnou emocí, protože tohle už je opravdu silné kafe. Poprvé ve videoklipu poukázala na svůj cejch celebrity, kdy ji dennodenně pronásledovali desítky papparazzi. Po řadě dalších událostí ve videu Britney uléhá do vany a omdlévá. Na následujícím záběru jsou obrázky z porodnice, kde přišlo na svět děvčátko. Původní smysl reinkarnace v tom ale našel opravdu málokdo, proto se režisér David LaChapelle přiklonil i k alternativnímu závěru, kdy se Britney na konci z vany vynoří.

Coververze: Coververzí "Everytime" se vyrojilo opět bezpočet, ta nejpovedenější je od Oscara oprašujícího Glena Hansarda. Poslechnout si ji můžete zde.


Britney Spears - Womanizer
3. Womanizer (2008)
Režie: Joseph Kahn

Věřil tomu už málokdo, ale ona se opravdu vzchopila, začala na sobě makat a všem pochybovačům po vydáni singlu "Womanizer" může nyní opět ukázat prostřední prsty na svých rukou. Krásná, sexy a neodolatelná, to jsou nejčastější slova z úst fanoušků a všichni doufají, že už to tak vydrží.

Zajímavosti: Britney si ihned po vydání singlu a videoklipu odnesla několik rekordů. Jednak se z devadesáté šesté pozice v Billboard Hot 100 dostala v následujícím hitparádovém týdnu na číslo nejvyšší, čímž se zapsala do historických análů v podobě nejvyššího skoku. Další rekord hlásil portál YouTube.com, na němž videoklip během pouhých dvou dnů shlédlo přes sedm milionů diváků.

Coververze: Velmi čerstvý cover má na svědomí britská zpěvačka Lily Allen, která originál posunula do úplně jiné sféry - poslechněte si zde.


Britney Spears - Baby One More Time
2. ...Baby One More Time (1998)
Režie: Nigel Dick

Nevinně rebelská image mladé dívky zvedla na konci roku 1998 všechny ze sedadel. Jedni oplývali nadšením nad talentem holky Spearsovic, která si to tančí a zpívá po chodbách školy, kde se natáčela i slavná "Pomáda". Jiní si nevěřícně ťukali na čelo a brblali pod nosem něco o špatném hudebním vkusu. Ale ke vší úctě ke všem "Sukničkářům", tohle byla, je a bude zřejmě nejúspěšnější píseň Britney Spears v kariéře.

Zajímavosti: Britney byla nařčena z propagace domácího násilí. Toto absurdní označení se začalo prošetřovat ještě před vydáním samotné písně, která se v originále jmenovala "Hit Me Baby One More Time" (Uhoď mě baby ještě jednou). Pro klid na duši slova "Hit Me" nahradila nahrávací společnost v názvu třemi tečkami.


Britney režisérka

Může zpívat, může tančit, psát knihy, hrát ve filmech, proč by si také nenatočila vlastní videoklip? Svůj sen proměnila ve skutečnost v roce 2005, kdy se do role režiséra obsadila v písni "Do Somethin'". Výsledek není sice nikterak oslnivý, ale jak říká stará ostřílená pravda - snaha se cení. Mnohem zajímavější dohru zažil videoklip o dva roky později, kdy Britney už naplno žila nezřízeným životem, což se znelíbilo Louisi Vuittonovi, jehož firemní značka je k vidění na automobilu, v němž se Brit a její kamarádky prohání po nebeských stráních. Vysoudil osm set tisíc dolarů a zákaz vysílaní klipu navrch.

Britney Spears - Toxic
1. Toxic (2004)
Režie: Joseph Kahn

Britney je sběratelkou ocenění, do začátku roku 2005 jich měla přes sto, ale té nejcennější, Grammy, se pořád ne a ne dočkat. Všechno se změnilo po vydání megahitu "Toxic", u kterého si i odpůrci peroxidové divy podupovali dolními končetinami a následně nic nenamítali, když jej hudební akademici zvolili nejlepší taneční nahrávkou roku. A nejen nahrávka, ale i klip je bezkonkurenční a doteď se řadí mezi nejdražší videa historie. Natáčelo se v Paříži a po vydání novinkového singlu "Womanizer" neunikl srovnání. Jen ty paruky tady Britney sluší víc.

Zajímavosti: Server Pitchfork při své rekapitulaci nejlepších písní z pětiletky 2000-2005 na "Toxic" nezapomněl a dosadil ho na 13. místo. Časopis Blender nezůstal pozadu a skladbě připsal stodesátou pozici ve výčtu nejlepších singlů v letech 1980 až 2005.

Výrobce mobilních telefonů Sony Ericsson ověnčil "Toxic" druhou pozicí v anketě nejstahovanějších písní jeho uživatelů. Britney předstihli už jenom Queen se svou písní o šampiónech.


'Circus' na závěr

Jako důkaz, že Britney neleží doma na gauči a nelechtá se na pupku, může svědčit i její nový videoklip, který měl svou premiéru těsně před vydáním tohoto článku.

ANKETA
Jaký je podle vás nejlepší videoklip Britney Spears?










Podívat se na výsledky


NÁZORY
  • zase chyby (tomyik, 18.12.2008 17:51) Reagovat

    Piece of Me obdrželo TŘI ceny VMA, ne dvě!

    • Re: zase chyby (Dája, 02.01.2009 17:10) Reagovat

      Jo,nejlepší videoklip v kategorii zpěvačka,video roku a nejlepší videoklip v kategorii zpěvačka!

      • Re: zase chyby (Dája, 02.01.2009 17:12) Reagovat

        Teda myslela jsem tím:video roku,nejlepší video v kategorii zpěvačka a nejlepší videoklip v kategirii pop!

  • Dobrý (dejv, 18.12.2008 23:03) Reagovat

    Hezkej článek, jen s výběrem videí trošku nesouhlasím, ale to je každýho věc, co se mu líbí :-)

  • Britney (Fantom , 19.12.2008 16:34) Reagovat

    Já ani nevím že by Britney někdy měla nějaký dobrý videoklip a na musicserveru má dokonce Top 10 :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Fanoušci zavolali na Britney Spears policii. Zpěvačka si totiž zrušila instagramový účet (30.01.2023 16:23)
- Video: V novom klipe letného hitu Eltona Johna a Britney Spears "Hold Me Closer" interpretov neuvidíte. Zato je plný tanca a farieb (29.09.2022 16:16)
- Audio: Hořkosladký návrat - ve společném singlu "Hold Me Closer" nejsou Elton John ani Britney Spears skoro slyšet (27.08.2022 09:07)
- Elton John a Britney Spears chystají duet "Hold Me Closer". Na obalu jsou oba jako malí (21.08.2022 17:53)
- Britney Spears se tajně vdala a je potřetí těhotná (12.04.2022 11:17)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu