Chystá se veřejná diskuze o rádiu Wave a koncert proti radě ČRo

07.11.2008 15:01 - Tereza Nádějová | foto: facebook interpreta

Primal Scream
© firstfoot.com
V úterý 11. listopadu v pražském divadle Archa proběhne diskuze o stíhání rádia Radio Wave. Večer bude pokračovat v klubu Roxy koncertem proti Radě Českého rozhlasu.

Rada Českého rozhlasu totiž v říjnu obvinila alternativní stanici Radio Wave z propagace fašismu, které se měla v září dopustit odvysíláním písně "Swastika Eyes" od skupiny Primal Scream (více o kauze jsme psali zde). Podle M. Mareše, experta na extrémistické směry, je obvinění nesmyslné, protože text skladby má přesně opačný význam - má být obviněním z fašismu. K připravované diskuzi v Arše, organizované serverem DigiZone.cz, byli pozváni i členové Rady ČRo a také poslanci a senátoři z mediálních komisí obou komor parlamentu.

Koncert, který bude navazovat po diskuzi v Roxy, bude mít podtitul Nejsem budoucnost národa (jde o citaci prohlášení programového ředitele ČRo, když mluvil o mladých posluchačích stanice Radio Wave). Zahrát mají skupiny Ohm Square (DJ set), 100°C a Beatburger Band. Na místě bude možné zakoupit tzv. svaztrika a podepsat petici. Vstup bude zdarma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY