shop.musicserver.cz
Nové desky pro 46. týden

Nové desky pro 46. týden

Vydáno: 09.11.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky jsou tento týden nacpány velkými jmény, jako jsou Enya, Seal, Mika, Christina Aguilera či Tracy Chapman. Není nouze ani o velmi zajímavé projekty. Michal Horáček představuje album plné ženských hlasů, Peter Gabriel desku nahrávanou od roku 1991 a Ida Kelarová a Iva Bittová společný koncert.

Pokud se v pondělí 10. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Enya - And Winter Came (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: new age

Enya - And Winter Came
Sedmdesát miliónů prodaných alb, čtyři ceny Grammy a sláva po celém světě - to je jen krátká charakteristika zpěvačky, pro kterou ekonomové vymysleli nový pojem "enyanomics" (k popisu schopnosti mít takový masivní prodejní úspěch bez jediného živého vystoupení). A do konce roku opět nějaký ten milion prodaných titulů Enye přibude. Vydává totiž nové album "And Winter Came". To mělo být původně vánoční, avšak během nahrávání se postupně měnilo, až nakonec z těch opravdu vánočních věcí zbyla pouze irská verze "Silent Night" v podobě "Oíche Chiúin". Mimo téhle písně je na novince ještě dalších dvanáct anglických skladeb, které Enya napsala společně s textařkou Romy Ryan a nahrála se svým dvorním producentem Nickym Ryanem. Prvním singlem z desky je "Trains And Winter Rains", který můžete slyšet na webu zpěvačky. Na stránkách irského magazínu Independent.ie pak můžete sledovat video, kde vám Enya sama exkluzivně představí všechny písničky z "And Winter Came".


Michal Horáček - Ohrožený druh (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: šanson

Michal Horáček - Ohrožený druh
Každý počin, pod kterým je podepsaný Michal Horáček, s sebou nese punc mimořádnosti a u novinky "Ohrožený druh" je to umocněno ještě více. Album má být oslavou nejtajuplnějšího nástroje v orchestru světa, tedy ženského hlasu. Horáček psal po několik let texty s touto tématikou a posléze je nechal zhudebnit, respektive si pro ně vybral již existující melodie. Mezi autory tak najdeme jména jako Petr Hapka, Paolo Conte, Jarda Traband Svoboda, Tanita Tikaram, Hana Robinson, Ivan Hlas, Milan Vyskočko či pány ze skupiny Čechomor. Zpěvačky si velice pečlivě vybíral a nakonec sáhl především po méně známých jménech. Různé podoby šansonu tak zpívá Szidi Tóbias, Natálie Kocábová, Lenka Nová, Naďa Válová, Tereza Nekudová, Věra Nerušilová či skladatelka Hana Robinson. Aby více vynikl kontrast mezi mužským a ženským hlasem, jsou některé písničky okořeněné i tímto prvkem, který mají na svědomí František Černý, Matěj Ruppert a Richard Krajčo. Podrobněji jsme se této nahrávce věnovali v Průvodci po albu a vy jej můžete okusit v krátkých ukázkách na speciálních stránkách "Ohroženého druhu".


Seal - Soul (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Seal-Soul
Název nové Sealovy desky "Soul" je naprosto účelový. Označuje totiž styl, ve kterém se toto album nese. Po elektronickém počinu "System" se tak vydává tento anglický zpěvák na zcela opačný konec hudebního spektra. Společně s mistrem svého oboru, producentem Davidem Fosterem, vybrali dvanáct klasických soulových standardů, mezi něž se dostaly takové hity, jako "It's A Man's Man's Man's World", "I Can't Stand The Rain", "People Get Ready" či třeba "If You Don't Know Me By Now", kterou proslavili Simply Red. Prvním singlem z této desky je "A Change Is Gonna Come". Ten a několik dalších hrají Sealovi na jeho oficiálních stránkách.


Iva Bittová a Ida Kellerová - Jazz DVD (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Iva Bittová a Ida Kellerová - Jazz
Benefiční koncert sester Ivy Bittové a Idy Kelarové zachycený na DVD "Jazz" se uskutečnil 5. ledna 2008 ve velkém sále pražské Lucerny. Jednalo se o exkluzivní a jedinečnou hudební událost dvou předních osobností české hudby s mezinárodním renomé. Sestry Ida a Iva se vůbec poprvé sešly na společném koncertě, kde zpívaly výhradně klasické jazzové standardy, jako jsou "Georgia On My Mind", "Gloomy Sunday", "My Funny Valentine" a další. Na pódiu vystoupilo na dvacet účinkujících, vesměs předních jazzmanů z České a Slovenské republiky v popředí s jazzovou formací Jazz Famelija. Jako host se představil také jeden z nejlepších kontrabasistů na světě, český rodák George Mraz z New Yorku. Koncert byl připomínkou zlatých časů Lucerny, noblesně laděný do stylu retro. Titul s sebou nese hned dvě DVD. Na prvním se nachází devadesátiminutový koncert společně s dokumentem ze zkoušek a společným rozhovorem s oběma sestrami. Druhý disk pak obsahuje pouze jednu položku - hodinový film "Černá hvězda", který hudebně-poetickou formou mapuje práci talentované romské mládeže na hradě Svojanov. Na MySpace.com Jazz Famelija najdete jak trailer k "Jazzu", tak i několik hudebních ukázek.


Big Blue Ball - Big Blue Ball (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music / art rock

Big Blue Ball - Big Blue Ball
Je až neuvěřitelné, jak dlouho trvalo projektu Big Blue Ball, než se dostal do naší republiky. Dlouho očekávané eponymní album vedlejšího projektu Petera Gabriela v zahraničí vyšlo už koncem června. Když se mluví o dlouho očekávaném albu, tak tentokrát je to opravdu dlouho očekávané - počátek natáčení se datuje do roku 1991. Album Big Blue Ball produkovali Peter Gabriel, Karl Wallinger (World Party, Waterboys) a Stephen Hague (Pet Shop Boys, OMD). V jedenácti skladbách je možné slyšet hvězdné muzikanty a zpěváky, jako jsou první dva jmenovaní, Sinead O’Connor, Natacha Atlas, Iarla Ó Lionáird a James McNally (oba z Afro Celt Sound System), Papa Wemba, Justin Adams, Jah Wobble, Billy Cobham, gospelové seskupení The Holmes Brothers, vynikající flamencový kytarista Juan Canizares, japonský percussionista Joji Hirota a mnoho dalších... celkem sedmdesát pět umělců z více než dvaceti zemí. Co z tohoto mixu vzniklo, si můžete poslechnout v Audio sekci stránek Big Blue Ball.


Tracy Chapman - Our Bright Future (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk rock / soul / americana

Tracy Chapman - Our Bright Future
Americká písničkářka se po třech letech vrací s osmým studiovým albem "Our Bright Future", na kterém opět nechává rozeznívat svůj nezaměnitelný hlas ve folkrockových melodiích místy inspirovaných soulem a kořeny americké hudby. Všechny písničky pocházejí ze zpěvaččiny autorské dílny a nahrála je společně s producentem Larrym Kleinem, jenž spolupracoval s Joni Mitchell, Herbiem Hancockem a Madeleine Peyroux. Čtyři ukázky nahrála Tracy Chapman na své MySpace.com.


Firewind - Live Premonition (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Firewind - Live Premonition
Temperamentní Řekové Firewind vyslali do obchodů své historicky první koncertní DVD. Obsahuje před dvacet skladeb, které muzikanti nahráli začátkem letošního roku na živém vystoupení. Na pulty se dostane v několika verzích - jako DVD, dvojCD nebo speciální edice obsahující DVD i dva CD disky. DVD bude kromě koncertu obsahovat ještě bonusy v podobě promo videoklipů, dokumentu a dalších specialit. Na trailer se můžete podívat na stránkách YouTube.com. Firewind navíc tento měsíc začínají své evropské turné, v rámci kterého se objeví i u nás. 29. listopadu vystoupí ve Zlíně na zimní variaci festivalu Masters Of Rock jako jedna z večerních skupin.


Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: teen rock

Ewa Farna - Blíž ke hvězdám
Její jméno slyšíte momentálně odevšad. Ewa Farna se zkrátka už natrvalo zabydlela na české hudební scéně, což potvrdila na jaře svým prvním koncertním turné, které shlédlo více jak dvacet osm tisíc lidí. Na tomto turné vzniklo i její první DVD "Blíž ke hvězdám", které je koncipováno jako koncertní film s pohledy do zákulisí. "Blíž ke hvězdám" toho nepřináší na české poměry málo. K DVD je přiložena sestříhaná podoba koncertu na CD a mezi bonusy najdeme například všechny videoklipy, včetně novinkového "Boží mlejny melou", jenž můžete shlédnout na webu Ewy Farné. Zpravodajský portál iDnes.cz navíc nabízí i průřez tímto DVD.


Gym Class Heroes - The Quilt (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Gym Class Heroes - The Quilt
Americká hiphopová formace připravila pro své fanoušky čtvrtou řadovou desku "The Quilt". Nahrávka obsahuje čtrnáct skladeb, přičemž polovinu z nich produkoval producentský tým Cool & Dre a Patrick Stump, který si vzal na starost i doprovodné vokály. Za zbylými skladbami stojí Tricky Stewart a Allstar. Na novince si zahostovala řada slavných interpretů, jako například Busta Rhymes a Estelle nebo Pete Wentz z Fall Out Boys. Muzikanti z desky vybrali už dva singly "Peace Sign/Index Down" a "Cookie Jar". Oba vyšly v červenci. Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.


Christina Aguilera - Keeps Gettin' Better: A Decade Of Hits (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Christina Aguilera - Keeps Gettin' Better: A Decade Of Hits
Christina Aguilera má za sebou tři řadová alba a to obvykle bývá znamení, že je čas zrekapitulovat, co se na nich událo, a ani tato americká zpěvačka není žádnou výjimkou. Kolekce jejích hitů dostala název "Keeps Gettin' Better: A Decade Of Hits" a ono slovíčko hits si v jejím případě můžete podtrhnout. Co písnička, to zásek v žebříčku. Vedle písniček, jež pochází z "Back To Basics", "Stripped" a eponymního debutu, tu najdete i starší duet s Rickym Martinem "Nobody Wants To Be Lonely", "Lady Marmelade" ze soundtracku k "Moulin Rouge", dvě zbrusu nové písničky ("Keeps Gettin' Better", kterou si můžete poslechnout na jejím MySpace.com a "Dynamite") a nakonec dvě předělávky starších hitů "Beautiful" a "Genie In The Bottle". Do prodeje by se měla dostat i deluxe edice doplněná o DVD s videoklipy.


Il Divo - The Promises (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: opera / pop

Il Divo - The Promises
Kvartet klasicky proškolených zpěváků z různých koutů světa vystupující pod jménem Il Divo se nyní řadí k nejúspěšnějším projektům posledních let. Aktuální deska "The Promise" fanouškům přinese jedenáct nových skladeb včetně coververze od Frankie Goes To Hollywood "The Power Of Love" a předělávky "Hallelujah" Leonarda Cohena. Do obchodů se kromě klasické edice na CD dostane ještě limitovaná edice obsahující CD a DVD. Tuto desku podpoří i novinkové DVD pojmenované "At The Coliseum".


Mika - Live Parc Des Princes Paris (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Mika - Live Parc Des Princes Paris
V poslední době nesmírně populární zpěvák Mika je svým způsobem unikát. Na svém kontě má zatím jednu jedinou desku (další je teprve v přípravě), ale už svým fanouškům podstrkuje druhé koncertní DVD. Ovšem má to své opodstatnění. Letos v červenci podnikl krátké koncertní turné s velkou výpravnou show a zastavil se i na pařížském stadionu Parc Des Princes, kde před pětapadesáti tisíci lidmi natočil záznam koncertu, který nyní vychází pod názvem "Live Parc Des Princes Paris". Na něm uvidíte šestnáct skladeb, mezi nimiž najdete i několik novinek, akrobatické prvky, kankánové tanečnice, stovku čínských draků či pódium laděné do bookletu debutového alba. Trailer k tomuto DVD zkoukněte na YouTube.com.


Reamonn - Reamonn (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Reamonn - Reamonn
Německá skupina Reamonn vydává v pořadí pátou řadovou desku. Sami muzikanti novinku označují za své nejpromyšlenější album a ne nadarmo se jim začíná říkat němečtí U2. Předchozí řadovka "Wish" znamenala pro kapelu zásadní průlom do světa showbyznysu a nová deska má na obrovský úspěch čtvrtého alba navázat. Jako první singl vybrali muzikanti klasickou baladu "Through The Eyes Of A Child", kterou si můžete poslechnout na jejich MySpace.com, na videoklip můžete kouknout na oficiálních stránkách formace. Možnost poslechu ukázek všech písní nabízí internetový obchod musicload.de.


Tereza Kerndlová - Retro (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Tereza Kerndlová - Retro
Smiřte se s tím, že doba retra je zkrátka zpět. Masivní úspěch Amy Winehouse, Duffy či Gabrieli Cilmi je toho zářným důkazem. Jedna z prvních českých zpěvaček, která na tento trend zareagovala, je Tereza Kerndlová s albem "Retro", jehož název je více než vypovídající. Dvanáct písniček osciluje mezi padesátými a osmdesátými léty minulého století a Tereza k jejich nahrání přemluvila i vyhlášené muzikanty Petra Maláska, Pavla Zbořila, Felixe Slováčka či Romana Pokorného. Role producenta se ujal Jan Gajdoš, který má na svědomí i poslední společnou desku Ladi a Terezy Kerndlové. Na veřejnost "Retro" uvedl singl "Anděl", jehož videoklip je k dispozici na portálu Stream.cz.


Tesla - Forever More (Mystic Promotion)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Tesla - Forever More
Americká hardrocková kapela Tesla připravila za pomoci Terryho Thomase nové řadové album "Forever More". Muzikanti s tímto producentem spolupracovali naposled na desce "Bust A Nut" z roku 1994. Album obsahuje dvanáct nových skladeb včetně bonusové písně "My Way". Sami muzikanti do desky vkládají hodně očekávání a titulní song označují za své nejhlubší dílo. Na MySpace.com profilu kapely si můžete poslechnout jednu z nových písní "I Wanna Live" a ukázky všech skladeb naleznete na webu Amazon.com.


Faithless - Live In Moscow (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance

Faithless - Live In Moscow
Britská elektronická skupina Faithless se dnes řadí ke světové špičce na poli taneční hudby a pro své fanoušky připravila nové koncertní DVD. Jak název napovídá, záznam zachycený na disku byl pořízen v Moskvě v roce 2007 na B1 Maximum jako součást Smirnoff Experience. Formace před zraky posluchačů odehrála některé ze svých nejznámějších skladeb, jako například "Insomnia" a "God Is A DJ". Na tento svého druhu jedinečný koncert si muzikanti přizvali orchestr Musica Viva Chamber, který vedl dirigent Matthew Scott. DVD obsahuje celkem sedmnáct skladeb a bonus v podobě rozhovoru se skupinou.


Dále vychází:

Alone - Kúpim si tmu... (Sony BMG)
Cistercian Monks - Chant-Music For Paradise (Universal)
Dengue Fever - Venues On Earth (Indies Scope)
Dub Colossus - A Town Called Addis (Indies Scope)
Enrique Iglesias - Greatest Hits (Universal)
Genesis - Genesis 1970 (EMI)
Jane Birkin - Enfants D'Hiver (EMI)
Jimi Jamison - Crossroads Moment (Mystic Production)
Led Zeppelin - Definitive Collection Mini LP Replica Boxset (Warner Music)
Manu Chao - Proxima Estacion: Esperanza (Warner Music)
Manu Chao - Radio Bemba Sound System (Warner Music)
Michal David - Disco 2008 (Sony BMG)
Mudcrutch - Extended Play Live (Warner Music)
Různí - Bravo Hits 2008/3 (Universal)
Různí - Carmen (muzikál) (EMI)
Různí - Country Balady (Universal)
Různí - Waltz With Bashir (soundtrack) (EMI)
Sol Gabetta - Shostakovich (Sony BMG)
Status Quo - Pictures 40 Years Of Hits (Universal)
Stereophonics - Decade In The Sun-Best Of (Universal)
Thunder - Bang ! (Mystic Production)
Tiziano Ferro - Alla Mia Eta/Ital Version (EMI)
Unleashed - Immortal Glory (EMI)
Visací zámek - Znovu zasahuje (Reedice) (Warner Music)
Visací zámek - Žofín (Reedice) (Warner Music)
Vítkovo kvarteto - Best Off (B.M.S.(Bohemian Music Servis))
Zdeněk Izer - Mise na Mars (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu