shop.musicserver.cz

3 x DVD+CD CHINASKI / 3 x CD AC/DC / 3 x CD XINDLA X / 3 x CD KAISER CHIEFS / 3 x 2 vstupy na MICHALA PROKOPA a mnoho dalších

Vydáno: 27.10.2008 00:00 v sekci Publicistika - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta
Pravidelné kvízy o ceny jsou opět tady. Soutěžit můžete tentokrát až do neděle 2. listopadu včetně. Přejeme hodně úspěchů! Pokud chcete vědět, o co se na musicserveru vždy soutěží, můžete se přihlásit do emailového newsletteru zde. Na stejném místě se z něj můžete také odhlásit.

Chinasky - Když Chinasky tak naživo
© facebook interpreta
I když Chinaski zasáhla v létě smrt bubeníka a kapelníka skupiny Pavla Grohmana, muzikanti zdárně dokončili lahůdku v podobě setu "Když Chinaski tak naživo". Ten čítá DVD a CD a dokumentuje loňské velmi výpravné koncertní turné, jenže zároveň i poslední v nejslavnějším line-upu formace. K posluchačům se dostalo třiadvacet skladeb. DVD přináší navíc několik bonusů, například dokument z turné po Americe a také z koncertních vystoupení v Česku z loňského roku. Nechybí ani snímek "Basama Fousama", na který se můžete podívat na stream.cz. Dodejme, že hity jako "Tabáček", "Zadarmo" a "Klára" zde fanoušci najdou v rockovější úpravě. Společně s vydavatelstvím Universal vám nabízíme možnost zahrát si o tři balíky tohoto DVD+CD.

Do kvízu o 3 x DVD+CD CHINASKI "Když Chinaski tak naživo" vstoupíte tady.


AC/DC - Black Ice
© facebook interpreta
Australská legenda AC/DC vydala po osmi letech novou řadovou desku. Nahrávání začalo na přelomu března a dubna ve Vancouveru a na pomoc si vzali producenta Brendana O'Briena, jenž dříve pracoval například s Pearl Jam, Soundgaden, Incubus či Audioslave. Společně se členy kapely dal dohromady patnáct nových skladeb. První singl "Rock 'N Roll Train" se do rádií dostal už na konci srpna a muzikanti k této písni připravili i videoklip, na který se můžete podívat na YouTube.com. Do éteru se v druhé polovině září také dostala druhá ochutnávka "War Machine". Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com profilu skupiny. Společně s vydavatelstvím Sony BMG vám nabízíme možnost zahrát si o tři kusy tohoto CD.

Do kvízu o 3 x CD AC/DC "Black Ice" vstoupíte tady.


Xindl X - Návod ke čtení manuálu
© facebook interpreta
Už to tak vypadá, že se na české písničkářské scéně objevil skutečný talent. Jen budou možná někteří řešit otázku, zda jej řadit do folku, či do rapu. Do jaké škatulky umístit spisovatele, zpěváka a skladatele, který si říká podle postavy z filmu Woodyho Allena "Hollywood Ending" Xindl X, můžete sami posoudit ze čtyř skladeb, které jsou k poslechu na Xindlově BandZone.cz profilu. Hudební kombinace hiphopového frázování do folkového, jazzového či bluesového doprovodu vytváří vskutku originální směs, která byla již několikrát oceněna na různých soutěžích: Xindl X zvítězil v prvním ročníku Česko hledá písničku, v kategorii pop Inkubátoru, v letošním národním finále Porty i v písničkářské kategorii Zahrady. Prvního alba nazvaného "Návod ke čtení manuálu" jsme se dočkali na přelomu září a října. Společně s vydavatelstvím Good Day Records a vydavatelstvím Championship Records vám nabízíme možnost zahrát si o tři kusy tohoto CD.

Do kvízu o 3 x CD XINDLA X "Návod ke čtení manuálu" vstoupíte tady.


Kaiser Chiefs - Off With Their Heads
© facebook interpreta
Není to vlastně ani tak dlouho, co pětice z anglického Leedsu, tedy skupina Kaiser Chiefs, přišla se svým druhým albem "Yours Truly, Angry Mob" a už se opět přihlásila s třetím v pořadí "Off With Their Heads". Na něm by rádi potvrdili svoje velmi vysoké postavení na hudební scéně. Dopomoci jim k tomu měla například Lily Allen střihnuvší si ve dvou písničkách podpůrné vokály, tři členky britské indie skupiny New Young Pony Club, anglický rapper Sway DaSafo, autor hudby pro Jamese Bonda David Arnold a v neposlední řadě i producentské duo Mark Ronson - Eliot Johnson, které má společně na triku spolupráci s Robbiem Williamsem, Amy Winehouse, Kate Nash, Bloc Party či právě se zmíněnou Lily Allen. Oficiálně je z této desky možné poslouchat prozatím první singl "Never Miss A Beat", který naleznete například na webu skupiny. Společně s vydavatelstvím Universal vám nabízíme možnost zahrát si o tři kusy tohoto CD.

Do kvízu o 3 x CD KAISER CHIEFS "Off With Their Heads" vstoupíte tady.


Michal Prokop a Framus 5 - Pořád to platí
© facebook interpreta
Před dvěma lety Michal Prokop (obklopený suitou věrných hudebních přátel) dokázal sobě i světu, že na to pořád má. Výborná deska "Poprvé naposledy" se dá označit jako comeback (zpěvák se vrátil i na pódia a ve velkém koncertním stylu oslavil svou šedesátku), vždyť to bylo první studiové album po sedmnácti letech. A právě do doby vzdálené od současnosti nejméně dvacet let vás zanese vzpomínkový box, který je sebraným dílem Prokopa a kapely Framus 5. Pěkně zabalený komplet nazvaný "Pořád to platí" obsahuje šest disků s deskami od konce šedesátých do konce osmdesátých let minulého století. Přidány jsou i bonusové nahrávky. Společně s vydavatelstvím Supraphon vám nabízíme možnost zahrát si o šest vstupenek na koncert Michala Prokopa, který se uskuteční 6. listopadu v pražské Lucerně.

Do kvízu o 3 x 2 vstupy na MICHALA PROKOPA vstoupíte tady.


Etran Finatawa
© myspace.com/etranfinatawa
Loni byla skupina Etran Finatawa nominována v cenách BBC Radio 3 jako objev roku a tehdy také vystoupili poprvé v Praze na festivalu Respect. Letos se historie zopakuje - Etran Finatawa vystoupí 4. listopadu v Paláci Akropolis. Jejich mocnou a hypnotickou hudbu tvoří ostré tóny elektrických kytar, dunění perkusí a sborový zpěv. Domovem skupiny je stát Niger, který leží jižně od Alžíru, sestavu tvoří pouštní nomádi Tuaregové i hudebníci etnika Wodaabe, proslulí křiklavě pomalovanými obličeji. Wodaabe znamená lidé tabu a jejich fascinující zvyky inspirovaly slavného německého režiséra Wernera Herzoga k filmu "Honáci slunce", který zachycuje rituál Gerewol: tisíc mužů se uchází o partnerky v sedm dní trvajícím tanečním maratónu, porotu této soutěže krásy tvoří nejkrásnější neprovdané dívky. Společně s agenturou Rachot vám nabízíme možnost zahrát si o šest vstupenek na tento koncert.

Do kvízu o 3 x 2 vstupy na ETRAN FINATAWA vstoupíte tady.


Jon Hassell
© myspace.com/jonhassellmusic
"Téměř všichni muzikanti, s nimiž jsem se setkal, označují Jona Hassella za božského génia soudobé hudby," píše o Hassellovi respektovaný časopis Wire. Názor si ale můžete udělat i sami, pokud přijdete 6. listopadu do Paláce Akropolis. Hassell své první nahrávky natočil ve spolupráci s mistry amerického minimalismu La Monte Youngem a Terrym Rileym, roku 1986 natočil pro ECM průlomové album "Power Spot". Inspiroval Briana Ena, Petera Gabriela i hnutí elektronického jazzu a world music. V roce 2000 přispěl spolu s Bonem, Danielem Lanoisem a Brianem Enem k filmu "The Million Dollar Hotel" Wima Wenderse (v němž měl také drobnou roli). Svým minimalistickým stylem a použitím elektroniky ovlivnil celou generaci jazzových trumpetistů, včetně u nás dobře známého Erika Truffaze či Nillse Petera Molvaera.

Společně s agenturou Rachot vám nabízíme možnost zahrát si o šest vstupenek na tento koncert.

Do kvízu o 3 x 2 vstupy na JONA HASSELLA vstoupíte tady.


Asa
© myspace.com/asaofficial
Asa se narodila rodičům z Nigérie v Paříži, vyrůstala v Lagosu. "Lagos je New Yorkem Nigérie. Pokud se chcete v hudbě kamkoli dostat, tak v právě v Lagosu najdete ty nejlepší příležitosti, stejně jako nástrahy." V Praze se Asa představí 9. listopadu v Paláci Akropolis. Její otec měl sbírku těch nejlepších klasických amerických soulových nahrávek i hudby z Nigérie. Asa díky tomu vyrůstala při hudbě Marvina Gaye, Fela Kutiho, Boba Marleyho, Arethy Franklin. Počátkem roku 2007 získala nadějná zpěvačka příležitost k natáčení ve studiu, jejím producentem se stal nevidomý nigerijský multiinstrumentalista Cobhams Emmanuel Asuquo. Z jejího ceněného debutového alba "Asha" pocházejí světově úspěšné hity "Fire On The Mountain" a "Jailer", které zpěvačce vysloužily srovnání s Tracy Chapman. Společně s agenturou Rachot vám nabízíme možnost zahrát si o šest vstupenek na tento koncert.

Do kvízu o 3 x 2 vstupy na ASU vstoupíte tady.


Podzimní O2 Sázavafest 2008
© facebook interpreta
Před čtyřmi lety začínala podzimní odnož jednoho z našich největších letních festivalů O2 Sázavafestu, skromně, s podtitulkem Klubobraní v libeňském Abatonu. Letos se akce posouvá směrem k halovějšímu modelu, ale na svou podstatu - ukazovat zajímavá aktuální klubová jména - opět nezapomene a chystá pro ně důstojný prostor. Kdy? Dne 8. listopadu v pražské Incheba Areně (Malá sportovní hala). Těšit se ale můžete i na zaběhnutá jména. Na Podzimní O2 Sázavafest si letos našli cestu Wohnout, Skyline, Gipsy.cz, Ewa Farna, Desmod, Michal Pavlíček a další. My vám nabízíme možnost zahrát si o tři vstupenky na tento festival.

Do kvízu o 3 x vstup na PODZIMNÍ SÁZAVAFEST vstoupíte tady.


Drumwave
© facebook interpreta
Bubeník Martin Vajgl známý z působení např. ve skupinách Vltava, -123 Minut, Wanastowi Vjecy, Čechomor připravuje svůj sólový projekt, který dostal název Drumwave a má za cíl představit úlohu bicích nástrojů v nejrůznějších žánrových i výrazových proměnách. Pro první bubnovou vlnu si Martin přizval dva další vynikající české instrumentalisty - bubeníka Klaudiuse Kryšpína (Pražský výběr II.) a hráče na klávesové nástroje Zdeňka Zdeňka (Naima, H. Vondráčková). Posluchačům v České republice a na Slovensku se tato sestava představí na podzim 2008 v deseti exkluzivních koncertech v těchto městech: České Budějovice (1.11.), Praha (4.11.), Ostrava (5.11.), Brno (6.11.), Zlín (7.11.), Bratislava (8.11.), Ústí nad Labem (10.11.), Pardubice (11.11.), Olomouc (12.11.), Plzeň (13.11.). My vám nabízíme možnost zahrát si o dárkové předměty s logem Drumwave (5 x paličky Balbex, 3 x triko, 2 x kšiltovka, placky a prupisky).

Do kvízu o dárkové předměty DRUMWAVE vstoupíte tady.


Pravidla hudebního kvízu:
Každý kvíz obsahuje celkem deset otázek (koncertní soutěže jen tři), u každé máte možnost vybrat si ze tří odpovědí, z nichž jen jedna je správná. Jakmile absolvujete celý kvíz, vyzveme vás k zadání jména, emailu... a pak můžete už jen čekat, zda vyhrajete. Výhercem se stane ten, kdo správně zodpoví nejvíce otázek. Pokud vše správně zodpoví více soutěžících, výherce vylosujeme.

Výherci soutěží z minulého týdne:
6CD MICHALA PROKOPA - Dan Holý (Praha), Michal Kubíček (Ostrava), Matěj Mudra (Benešov nad Ploučnicí)
CD+DVD ŠKWOR - Tomáš Petrášek (České Budějovice), Robert Torský (Opava), Ivana Ganovská (Kunovice)
CD MARKA ZTRACENÉHO - Alena Jandíková (Plzeň), Andrea Pöplová (Chodov), Michal Chrudina (Uničov)
CD KEANE - Jaroslava Polenová (Volyně), Tereza Strecká (Olomouc), Martin Bogusch (Strakonice)

Všem výhercům gratulujeme, ceny jim přijdou poštou. Výherci soutěží o vstupy na koncerty budou vyrozuměni emailem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- 50 let AC/DC připomene limitovaná sada zlatých vinylů (25.02.2024 16:31)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- AC/DC ohlásili evropské turné, Praha ve výčtu (zatím) není, Bratislava ano (12.02.2024 11:15)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Hudba v tisku: Obsáhlý průvodce "Praha beatová" zve na putování po místech metropole, kudy kráčel rock (02.12.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Imagine Dragons Liam Gallagher Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu