shop.musicserver.cz
MP3 Jukebox 42/2008

MP3 Jukebox 42/2008

Vydáno: 22.10.2008 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
M.I.A. - Boyz (Jay-Z Remix) (7/10)
MP3 ke stažení

M.I.A. - Boyz (Wale Remix) (8/10)
MP3 ke stažení

M.I.A. - Boyz (Esau Mwamwaya & Radioclit Version) (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: world hip hop

M.I.A. - Boyz
Do letošního léta byla srílanská rapperka M.I.A. známá hlavně v kruzích alternativní hudby. Její výbušný mix hip hopu a world music na druhé desce "Kala" sice oslavovali hudební publicisté, ale album se prodávalo celkem skromně. Teď je všechno jinak. Singl "Paper Planes" se chytl díky použití v traileru na film "Pineapple Express" a v Americe se dokonce došplhal až na číslo tři hlavního žebříčku. V polovině září dokonce měla M.I.A. dvě skladby v americké Top 5, když její hlas zněl ze samplu "Swagger Like Us" od T.I. a jeho parťáků. Připomínám, že všechno se to děje rok a půl od vydání "Kala" a navíc v době, kdy M.I.A. je v požehnaném stavu a všechno sleduje zpovzdálí ze svého newyorského bytu.

"Kala" vyjde na začátku listopadu v reedici a na podporu jsou připravené nové remixy skladby "Boyz", která původně vyšla už v červnu 2007. A že je z M.I.A. teď superstar, za jednou novou verzí stojí i slavný Jay-Z. Je obdivuhodné, že Jigga registruje, co se děje ve světovém hip hopu a nebojí se přidat rýmy i do takových věcí, jako "Mundian To Bach Ke" Panjabi MC nebo nedávno "On The Rock" jamajského rastamana Mavado. Frenetický beat "Boyz" mu ale moc nesedl a místo rapování se omezil na skandování. O dost víc se mi líbí rýmy, které do "Boyz" dodal nováček Wale. Tenhle chlapík je bomba, která se chystá vybouchnout a doufejme, že exploze nás čeká už v březnu příštího roku, kdy by měl vyjít jeho debut.

A ještě jednou "Boyz". Tentokrát jako coververze v podání afrického zpěváka Esau Mwamwaya a londýnských Radioclit. M.I.A. track natáčela v Indii a v Trinidadu a vychází z lidové hudby v její rodné Srí Lance, tak proč by do toho ještě nemohl vstoupit zpěvák z Malawi. Tuto verzi najdete na mixtape, kterou Esau a Radioclit vydali pod jménem The Very Best s hosty jako Santogold, Vampire Weekend nebo The Ruby Suns. Celá mixtape bude dostupná ke stažení od 1. listopadu z jejich MySpace.com.

Jestli nemáte "Boyz" plné zuby, ještě přidávám originál od "M.I.A." ve videoklipu:


Marnie Stern - Transformer (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: alternativní rock

Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It   And It Is It And That Is That
Nazvat album tak hysterickým názvem, jako "This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That", chce žaludek. Rock'n'rollová princezna Maria Stern ho má. Album je syrové, špinavé a nejlépe zní, když si ho dáte hodně nahlas. Nechybí samozřejmě její neortodoxní kytarový prstoklad, který ji proslavil a získal jí titul "nejlepší ženská kytaristka". Zkuste divoké promo MP3 "Transformer", rockové monstrum, které se přes vaše uši převalí jako parní válec.


Flying Rhythms - Doragon Balls (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: groove, disco

Betty Botox - Mmm, Betty!
Ještě než jsem si o Betty Botox něco našel, zaujala mě jméno. Geniální. Představil jsem si vyžilou diskotékovou královnu, která si pamatuje zlaté časy The Loft a Paradise Garage. Nebyl jsem tak daleko od pravdy. Pod jménem se skrývá JD Twitch ze skotského DJského týmu Optimo. Proslavený sběratel vinylů vytáhl ze své sbírky několik extrémně raritních podivností, maličko je vyčistil a přemíchal a vydal znovu na třech vinylových singlech a také CD kompilaci "Mmm, Betty!". Uznávám, že je to chvályhodné hlavně jako záchranářská práce. Většina z těch tracků byla na svou dobu příliš revoluční a nebýt Betty Botox, asi by už je nikdy nikdo neslyšel. Vezměte si třeba japonské dubové psychedeliky Flying Rhythms, jejichž pekelné groove "Doragon Balls" si můžete stáhnout jako ukázku. Skladba měla původně skoro čtrnáct minut, Betty Botox ji zkrátil na osm.
Pit Er Pat - Evacuation Days (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

Pit Er Pat - High Time
Americké trio Pit Er Pat sice nepopírá, že má rádo pop, ale jejich cesta k nekomplikovaným melodiím je trochu složitější. Míchají jazz, indie-rock i odnože avantgardy, které ještě nemají jméno, ale přitom to nezní nijak odtažitě nebo akademicky. Může za to vřelý hlas zpěvačky Fay Davis-Jeffers, díky které mi připomínají český Dybbuk. "Evacuation Days" je ukázka z jejich aktuální desky "High Time". Jestli u jejich spirituálně-hudebního sedánku budete přímo high, vám nezaručuju, ale určitě od toho nebude daleko.
Max Tundra - Which Song
MP3 ke stažení
žánr: funk

Max Tundra - Parallax Error Beheads You
Šest let pracoval Max Tundra na nové desce, která dostala jméno "Parallax Error Beheads You". Jestli ho máte ze začátku desetiletí zapsaného jako zadumaného elektronického experimentátora z Warp, tak si to prosím přepište - Tundra pokračuje v trendu z alba "Mastered By Guy At The Exchange" a dělá švihlé coververze skladeb, které by napsal Prince po lobotomii. "Which Song" je maličko dementní disco-funk, k jehož poslechu potřebujete trochu odvahy, ale bude vám u něj krásně u srdce. A nic víc si ani Max Tundra nepřeje.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)
- Minirecenze: M.I.A. je s energickým albem "MATA" zpátky na scéně (19.10.2022 16:30)
- Audio: M.I.A. připravuje šestou řadovku. Fanoušky teď škádlí eklektickou skladbou "Beep" (06.10.2022 13:07)
- Nové desky 42/2021 - od Eltona Johna přes Lanu Del Rey po Biffy Clyro (27.10.2021 08:00)
- Do Rokenrolové síně slávy budou uvedeni Foo Fighters, Tina Turner nebo Jay-Z (13.05.2021 15:26)
- Jay-Z prodal svůj většinový podíl v Tidalu (10.03.2021 12:14)
- Foo Fighters, Jay-Z nebo Iron Maiden. Ti všichni mají šanci vstoupit do Rokenrolové síně slávy (11.02.2021 08:18)
- Nové desky 42/2019 - od Mňágy a Žďorp přes Elbow po R+ (16.10.2019 06:47)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu