shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 19.10.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hardrockoví AC/DC jsou po osmi letech zpátky s novým albem! Třetí desku vydávají Kaiser Chiefs, stejně jako John Legend, houslista Pavel Šporcl si střihl desku s Romano Stilo, Richard Müller zpívá Lasicu a naopak a konečně debutuje Jiří Zonyga. Toť krátký výtah z novinek příštího týdne.

Pokud se v pondělí 20. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

AC/DC - Black Ice (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

AC/DC - Black Ice
Australská legenda AC/DC vydává po osmi letech novou řadovou desku. Nahrávání začalo na přelomu března a dubna ve Vancouveru a na pomoc si vzali producenta Brendana O'Briena, jenž dříve pracoval například s Pearl Jam, Soundgaden, Incubus či Audioslave. Společně se členy kapely dal dohromady patnáct nových skladeb. První singl "Rock 'N Roll Train" se do rádií dostal už na konci srpna a muzikanti k této písni připravili i videoklip, na který se můžete podívat na YouTube.com. Do éteru se v druhé polovině září také dostala druhá ochutnávka "War Machine". Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com profilu skupiny. Dodejme, že AC/DC vystoupí 17. března příštího roku v Praze.


Kaiser Chiefs - Off With Their Heads (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / new wave

Kaiser Chiefs - Off With Their Heads
Není to vlastně ani tak dlouho, co pětice z anglického Leedsu, tedy skupina Kaiser Chiefs, přišla se svým druhým albem "Yours Truly, Angry Mob" a už se opět hlásí s třetím v pořadí "Off With Their Heads". Na něm by rádi potvrdili svoje velmi vysoké postavení na hudební scéně. Dopomoci by jim k tomu měla například Lily Allen střihnuvší si ve dvou písničkách podpůrné vokály, tři členky britské indie skupiny New Young Pony Club, anglický rapper Sway DaSafo, autor hudby pro Jamese Bonda David Arnold a v neposlední řadě producentské duo Mark Ronson - Eliot Johnson, které má společně na triku spolupráci s Robbiem Williamsem, Amy Winehouse, Kate Nash, Bloc Party či právě se zmíněnou Lily Allen. Oficiálně je z této desky možné poslouchat prozatím první singl "Never Miss A Beat", který naleznete například na webu skupiny.


Marek Ztracený - Ztrácíš (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Marek Ztracený - Ztrácíš
Marek Ztracený představuje mladou a čerstvou krev na naší hudební scéně, což dokázal svým prvním singlem "Ztrácíš", na jehož videoklip se můžete podívat na stránkách YouTube.com. Ten na českých rádiích jednoznačně zabodoval. Celá deska obsahuje na jedenáct nových skladeb, na jejichž produkci se podílel Martin Ledvina, který spolupracoval také například s Anetou Langerovou a Lenkou Dusilovou. Dodejme, že oba pánové nahráli všechny nástroje, které na albu uslyšíte, jen bicí přenechali Adamu Kollerovi. Některé z nových písních si můžete poslechnout na Ztraceného MySpace.com.


John Legend - Evolver (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / urban music

John Legend - Evolver
Americký zpěvák John Legend, který během několika let sesbíral již slušnou řádku cen Grammy, se opět po dvou letech vrací se třetím albem "Evolver". Vedle třinácti skladeb a dvou remixových bonusů na desce naleznete i slušnou řádku hostů - pěveckých kolegů Legenda. Ten si ke spolupráci pozval dámy Estelle a Brandy a pány André 3000 a Kanye Westa. Poslední jmenovaný se pak se zpěvákem samotným a s obligátními Will.I.Amem a The Neptunes podílel i na produkci alba. "Evolver" dostanete i v edici s přiloženým DVD, a pokud umíte anglicky, více se o jednotlivých písničkách dozvíte na Vibe.com. Jedinou písničkou, kterou z tohoto alba můžete slyšet třeba na Legendově MySpace.com, je první singl "Green Light".


Kivimetsän Druidi - Shadowheart (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: fantasy/folk metal

Kivimetsän Druidi - Shadowheart
Finští folk metalisté Kivimetsän Druidi dali dohromady své první plnohodnotné album. Po pěti demodeskách se odhodlali vydat CD "Shadowheart", které obsahuje jedenáct písní, přičemž některé ze skladeb zazněly už na EP "Taottu", "Mustan Valtikan Aika" nebo na demu "The New Chapter". Ve finále je zde pět skladeb zcela nových. Dvě z připravených písní se objevily na MySpace.com profilu kapely. Dodejme, že členové formace natočili na začátku září videoklip ke skladbě "Jäässä Varttunut" a při té příležitosti sestříhali krátký dokumentík "The Making Of Jäässä Varttunut", na který se můžete podívat také na MySpace.com.


Pavel Šporcl & Romano Stilo - Gipsy Way (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vážná hudba / cikánská hudba

Pavel Šporcl & Romano Stilo - Gipsy Way
Nové CD "Gipsy Way" houslového virtuosa Pavla Šporcla zachycuje dva unikátní společné koncerty se slovenskou romskou cimbálovou muzikou Romano Stilo. Tyto koncerty byly mimořádné nejen setkáním těchto muzikantů, ale i pro Šporcla nezvyklým repertoárem a atmosférou na pódiu i v hledišti. Stejně jako Pavel Šporcl s gustem vykračuje z pole klasické hudby do jiných žánrů, ani Romano Stilo nelze považovat za ortodoxní cimbálovou kapelu. Vedle cikánské, maďarské a rumunské lidové hudby zazněly na koncertech skladby Pabla Sarasateho, Johannesa Brahmse či Arama Chačaturjana inspirované touto muzikou, to vše chvílemi ještě okořeněno trochou jazzu.


P.O.D. - When Angels And Serpents Dance (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

P.O.D. - When Angels & Serpents Dance
Na sedmou řadovku P.O.D. "When Angels And Serpents Dance" jsme čekali dva roky. Muzikanti během té doby připravili čtrnáct nových skladeb včetně bonusové "Don't Fake It", která je k dostání skrz iTunes. Prvním singlem byla skladba "Addicted", která se do rádií dostala už v únoru a druhý singl "Shine With Me" dorazil v srpnu. "When Angels And Serpents Dance" je také první nahrávkou, na které se podílel Marcos Curiel od svého odchodu v roce 2003. Na desce si zahostoval také Mike Muir ze Suicidal Tendencies, kytarista Helmet Page Hamilton, Gospel Choir a The Marley Sisters. Některé z nových písní, které mají být plné vášnivého a agresivního poselství, si můžete poslechnout na MySpace.com. Ukázky všech songů naleznete na webu Amazon.com a celé album si můžete stáhnout na stránkách Payableondeath.com.


Sarah McLachlan - Closer: The Best Of Sarah Mclachlan (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: akustický pop / adult contemporary

Sarah McLachlan - Closer: The Best Of Sarah Mclachlan
Kanadská zpěvačka Sarah McLachlan své fanoušky opět nechává čekat na další řadovou desku, ale aby jim čekání trošku zkrátila, vydává letos po druhém pokračování výběru rarit i kolekci hitů "Closer: The Best Of Sarah Mclachlan". Ač se to nezdá, je to za dvacet let její kariéry první výběr toho nejlepšího. K hitům jako "Building Mystery", "Adia" či "Fallen" pak nahrála i dvě zbrusu nové písničky, z nichž jednu umístila i na MySpace.com. Pro velké fanoušky této Kanaďanky je pak připravena i deluxe verze s dvěma disky a dvanácti stopami navíc.


Bloodbath - The Fathomless Mastery (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Bloodbath - The Fathomless Mastery
Švédští Bloodbath připravili své třetí řadové album. Novinka "The Fathomless Mastery" obsahuje jedenáct nových písní, na nichž se podílel i nový kytarista Per 'Sodomizer' Eriksson. Na desce si zazpíval i bývalý zpěvák skupiny Scar Symmetry Christian Älvestam a to v písni "Iesous". Tuto skladbu a ještě další si můžete poslechnout na MySpace.com profilu formace.


Loreena McKennitt - A Midwinter Night's Dream (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: keltská hudba / r'n'b

Loreena McKennitt - A Midwinter Night's Dream
Je trošku sporné hovořit o "A Midwinter Night's Dream" Loreeny McKennitt jako o novince. Jedná se totiž o rozšíření EP "A Winter Garden: Five Songs For The Season" z roku 1995. Ovšem o rozšíření více než slušné. K pěti původním zimním skladbám přibylo osm dalších podobného ladění. Inspirace Loreena McKennitt hledala v keltské hudbě, na Středním Východě, v Latinské Americe i na severu Francie. Tato deska, kterou můžete v krátkých ukázkách slyšet na stránkách Loreeny McKennitt, vznikla v nahrávacím studiu Petera Gabriela Real World.


In This Moment - The Dream (EMI))
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metal

In This Moment - The Dream
Americká metalcoreová formace In This Moment vydává po roce své druhé řadové album "The Dream". Novinka posluchačům přináší jedenáct nových písní, jejichž hlavní devizou má být melodičnost. Zpěvačka Maria Brink totiž vsadila na čisté vokální linky a pronikavý jekot z dob předchozí a současně debutové desky "Beautiful Tragedy" vyřadila ze svého arzenálu. Do obchodů se kromě standardního CD dostane i limitovaná edice obohacená o tři verze skladby "Forever" a rozhovor o průběhu příprav desky. Na MySpace.com skupiny si můžete některé z nových písní poslechnout.


Jiří Zonyga - Kus cesty zbývá (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / bigbít

Jiří Zonyga - Kus cesty zbývá
Po necelých pěti měsících přichází vítěz soutěže X Factor Jiří Zonyga se svojí debutovou deskou s názvem "Kus cesty zbývá". Zonyga společně s producenty Michalem Dvořákem a Jirkou Janouchem připravili jedenáct skladeb, z nichž část je autorská a část od dalších autorů a textařů. Dvě skladby si pak vypůjčil od Vlasty Redla, a to "Husličky", která se stala v soutěži vítěznou písní, a druhá "Bůh s Tebou, Ameriko". Bonusem alba je lidovka "Můj koníčku".


iO - For The Masses (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

IO - For The Masses
Rocková formace iO z Německa na scéně působí teprve od roku 2006 a nyní vydává své první album "For The Masses". Formace byla založena po zániku Guano Apes, jedné z nejúspěšnějších německých skupin. Původní členové Guano Apes, kytarista Henning Rümenapp, baskytarista Stefan Ude a bubeník Dennis Poschwatta, se dali opět dohromady po pauze, během které se věnovali svým projektům. Jako zpěváka si muzikanti vybrali amerického soulmana Charlese Simmonse. iO slibují strhující album našlapané rytmikou a ošperkované černošským sametovým hlasem. Tuto kombinaci můžete sami otestovat prostřednictvím oficiálních stránek skupiny. Naživo pak budete mít možnost poslechnout si iO 25. listopadu, kdy zamíří do pražského Paláce Akropolis.


Pete Best - Haymans Green (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Pete Best - Haymans Green
Peta Besta bychom s klidným srdcem mohli označit za největšího smolaře v dějinách populární hudby. Z The Beatles byl vyhozen těsně před tím, než se skupina stala opravdu slavnou. Album "Haymans Green", které nahrál se svojí kapelou The Pete Best Band, je jeho hudební vzpomínkou na dětství prožité v Liverpoolu i dobu, kdy ještě hrál s The Beatles. Šest krátkých ukázek hraje na MySpace.com jeho doprovodné kapely.


Richard Müller - Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop/rock

Muller spieva Lasicu...
Samotný název tohoto disku napovídá, jak netradiční počin zpěvák Richard Müller společně s hercem Milanem Lasicou nachystal. Oba pánové vybrali písně zemřelého slovenského skladatele a pianisty Jaro Filipa a tyto přípravy jim zabraly dva roky. Na těchto skladbách se sami podíleli, protože při jejich skládání psali texty. Muzikanti si navíc písně mezi sebou prohodili, a tak songy s texty Richarda Müllera zpívá Milan Lasica a naopak. To je podkreslenou hudbou Jaro Filipa, čímž je vysvětlen celý název alba. Produkci nahrávky a nové aranže dostal na starost Oskar Rozsa. Na stránkách vydavatelství Sony BMG si můžete poslechnout ukázku a podívat se na videoklip.


Jaroslav Hašek - Osudy dobrého vojáka Švejka (13Cd) (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Jaroslav Hašek - Osudy dobrého vojáka Švejka (13CD)
Před časem vydalo nakladatelství Supraphon "Osudy dobrého vojáka Švejka" na dvanácti CD a nyní tento titul doplnilo ještě o třinácté bonusové. Tam se objeví nahrávky Švejka s Ferencem Futuristou z roku 1936, unikátní záznamy slavné inscenace Švejka z divadla Větrník z roku 1946 a především nikdy nevydané nahrávky dialogu Švejka Jana Wericha s Jiřinou Šejbalovou v roli paní Müllerové a Vlastou Burianem jako feldkurátem Katzem z roku 1953. Tyto nahrávky nemohly být zřejmě v roce svého nahrání použity pro jejich totální uvolněnost a svobodnou rozjívenost, s níž Vlasta Burian mistrovsky vytváří opilého kuráta. Bonus končí vzpomínkami Josefa Lady na Jaroslava Haška a na vlastní ilustrování Švejka. Kompletní informace, včetně ukázek naleznete na stránkách vydavatelství.


Dále vychází:

Al Jarreau - Christmas (Warner Music)
Almah - Fragile Equality (Mystic Production)
Anastacia - The Best Of Anastacia (Sony BMG)
Andre Rieu - Gala Concert (Universal)
Andre Rieu - Love Songs (Universal)
Beatles - All Together Now (EMI)
Carmignola/Mullova/Vbo/Mar - Koncerty Pro Dvoje Housle (Universal)
Celtic Woman - The Greatest Journey (EMI)
Chloe Agnew - C.W.P.:Walking In The Air (EMI)
Chung/Orch.Phil.Radio Fran - Tri Liturgie/Hymnus (Universal)
Cistercian Monks - Chant-Music For Parad. (Universal)
Echo & The Bunnymen - Crystal Days (Warner Music)
Enslaved - Vertebrae (Mystic Production)
Friedrich Gulda - Gulda Plays Bach (Universal)
Giovanni - Wundervoll - Sei Bellissima (Warner Music)
Gojira - The Way Of All Flesh (Mystic Production)
Helene Grimaud - J.S.Bach-Preludia A Fugy/Konc.pro klavír 1 (Universal)
Helene Grimaud - Konc.Pro Cemballo/Klavir (Universal)
Katapult - Good Bye! (6CD) (Supraphon)
Kožená/Aj. - Christmas Round The World (Universal)
Lisa Kelly - C.W.P.:Lisa (EMI)
Luciano Pavarotti - The Duets/Rv (Universal)
Mairead Nesbitt - C.W.P.:Raining Up (EMI)
Mariah Carey - The Ballads (Sony BMG)
Maurizio Pollini - Recital:Mazurky/Sonata (Universal)
Mhaolchatha Meav Ni - C.W.P.:A Celtic Jo (EMI)
Mhaolchatha Meav Ni - C.W.P.:Meav (EMI)
Murray Perahia - Beethoven: Piano Sonatas No. 12, Op. 26 & No. 15, Op. 28 (Sony BMG)
Netrebko/Villazon - La Boheme (Universal)
Nevermore - The Year Of The Voyager (EMI)
No Name - SP Live (Universal)
Orla Fallon - C.W.P.:The Water Is Wide (EMI)
Peter Fox - Haus Am See (Warner Music)
Různí - HSM/Muzikál ze střední n.3 (EMI)
Různí - Nordwand (Warner Music)
Různí - Nej česká dechovka všech dob (Universal)
Různí - Playlist: Christmas (EMI)
Různí - The Women - Ženy (Universal)
Rytmus/Kontrafakt - Rytmus a Kontrafakt (EMI)
Static-X - Cannibal Killers Live (Warner Music)
Thomas Quasthoff - Italian Arias (Universal)
Unearth - The March (Mystic Production)

NÁZORY
  • In this moment (hondydy, 24.10.2008 09:10) Reagovat

    In this moment hrajou metalcore? Odkdy?!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu