shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 12. října

Oasis v Británii triumfují s novým albem

Vydáno: 12.10.2008 21:39 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Dig Out Your Soul" Oasis vládne podle očekávání britskému žebříčku. Bratři Gallagherové tak dostali na vrchol UK Chart už sedmé album v řadě. Mezi singly si odstup od konkurentů udržela Pink se "So What", Sugababes jsou třetí a na pětce startuje novinka Kaiser Chiefs.

Pink - So What
© facebook interpreta
Na druhý týden prodlužuje své panování v britském singlovém žebříčku Pink se singlem "So What". Statistiky z minulého týdne hovoří o tom, že "So What" překonalo padesát tisíc prodaných kusů, což se letos povedlo jen čtyřem singlům. Jedním z nich byl "Sex On Fire" od Kings Of Leon držící se na dvojce. Na trojku postoupily Sugababes s novinkou "Girls". Jestli někdo čekal útok dívčího tria na vrchol žebříčku, bude zklamán. Kromě debutu "Overload" zvládly všechny pilotní singly z jejich alb dobýt jedničku. Teď se série přerušila (stejně jako před týdnem u Oasis) a k sedmi hitům číslo jedna další nepřidaly.

Vzhůru se znovu vydala Rihanna s "Disturbia", když singl, který nevyšel (a nevyjde) na fyzickém nosiči, je čtvrtý. Na pětku doputovala novinka Kaiser Chiefs "Never Miss A Beat". V soukromém žebříčku nejúspěšnějších skladeb kapely tak zabere místo hned za "Ruby", s nímž vedli UK Chart vloni v únoru. Na klip se můžete podívat zde. Vzhůru se dere i Ne-Yo s "Miss Independent". Tento týden poskočil na šestku a to se pořád prodává jen digitálně. O jednu příčku si polepšili Gym Class Heroes a The Dream s "Cookie Jar" a jsou devátí. Na klip se můžete podívat zde:

"Loveshy (Thinking About You)" bassline hvězdiček Platnum si polepšil na dvanáctku, na patnáctce už vystrkuje růžky čerstvý materiál Snow Patrol "Take Back The City". Že je one-hit-wonder, chce popřít Jordin Sparks, jejíž druhý singl "Tattoo" poskočil na třicítku. O slovo se hlásí také čerstvá krev - MGMT jsou s "Kids" na příčce 35, The Courteeners startují s "That Kiss" o číslo níže, ti si ale stále hřejí výhled na Top 10, až singl vyjde na fyzickém nosiči.

    Top 10 - singly:
  1. Pink - So What
  2. Kings Of Leon - Sex On Fire
  3. Sugababes - Girls
  4. Rihanna - Disturbia (D)
  5. Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat
  6. Ne-Yo - Miss Independent (D)
  7. Katy Perry - I Kissed A Girl
  8. Pussycat Dolls - When I Grow Up
  9. Gym Class Heroes feat. The Dream - Cookie Jar
  10. Iglu & Hartly - In This City

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Oasis - Dig Out Your Soul
© facebook interpreta
Číslo jedna v albovém žebříčku patří podle očekávání Oasis a jejich novince "Dig Out Your Soul". Je to sedmá studiová deska bratrů Gallagherových a sedmé číslo jedna. Prodejní čísla nejsou astronomická jako v časech jejich největší slávy, přesto se novinky jen v první den prodalo 90 tisíc kusů. Celkový výsledek za první týden je odhadován někde kolem dvou stovek tisíc, což by bylo nejméně od debutu "Definitely Mabye". Přesnější statistiky ale budeme znát až v pondělí ráno. Jasné je, že po dvou týdnech museli vrchol opustit Kings Of Leon s "Only By The Night", Will Young klesá s "Let It Go" z dvojky na trojku. Další novinku v Top 10 už má jen Bob Dylan za osmý díl archivní série "Bootleg Series" s názvem "Tell Tale Signs". Diskotékoví hitmakeři Chicane rekapitulují s "The Best Of - 1996-2008" na čísle šestnáct, domácí pop-punkeři You Me At Six dostali svůj debut "Take Off Your Colours" na číslo 25. Poslední čerstvou krví v Top 40 je koncertní album "Live At Shea Stadium" veteránů The Clash na pozici 31.

    Top 10 - alba:
  1. Oasis - Dig Out Your Soul
  2. Kings Of Leon - Only By The Night
  3. Will Young - Let It Go
  4. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  5. James Morrison - Songs For You, Truths For Me
  6. Ne-Yo - Year Of The Gentleman
  7. Bette Midler - The Best Bette
  8. Andrew Johnston - One Voice
  9. Bob Dylan - Tell Tale Signs - Bootleg Series - Vol. 8
  10. Duffy - Rockferry

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • jen zamysleni (chocobo, 12.10.2008 23:51) Reagovat

    ta poznamka u oasis (ktere mimochodem vubec neposloucham), ze se jejich noveho cd v prvnim tydnu prodalo nejmene od debutu, presto to staci k prvnimu mistu celeho zebricku, me privedla k zamysleni. Vsiml si nekdo z vas, ze prodej CD ve svete nehorazne klesa? Kde jsou doby, kdy interpret proda 20 milionu nejakeho alba? Ve spouste zebricich nejsou zapocitany placene downloady, obliba fyzickych CD se stala spis otazkou lidi, kteri maji chut tenhle bussines podporovat. Napr. prvni CD moji oblibene japonske zpevacky se prodalo v japonsku 7 milionu kusu. Bylo prvni. Dalsiho alba se prodalo 4m kusu. bylo prvni. A takto to slo az k jeji seste radovce, ktera byla opet prvni, ale uz s 1 milionem kusu. A opet prvni. Ze se ho prodalo dalsich 2m kusu na internetu uz se ale do statistik z nejakeho duvodu nezapocitava. Co se tim snazim rict? Ze veta "coz je nejmene od jejich debutu" nemusi znamenat vubec nic nelichotiveho. Doba masovych prodeju CD je pryc. Ano, stale sou interpreti, co prodaji celosvetove 10m kusu, ale kde sou doby, kdy se alba prodalo 22m kusu? Napr. Baby one more time od Britney. Myslim, ze by na to sel napsat docela zajimavy clanek.. :)

    • Re: jen zamysleni (Miar, 14.10.2008 13:18) Reagovat

      Pár takových článků už napsáno bylo ;-)

      • Re: jen zamysleni (chocobo, 16.10.2008 16:23) Reagovat

        ja si pamatuju jen clanek o neexistujicim ceskem trhu na poli s hudbou, ale nejak mi uniklo, ze by byl jeste nejaky jiny o tomhle problemu, obecne. ale uniknout mi mohlo cokoliv :))

    • Re: jen zamysleni (ruda, 14.10.2008 13:39) Reagovat

      http://en.wikipedia.org/wiki/Dig_Out_Your_Soul

      přes 2 mega zatím v uk

      • Re: jen zamysleni (mb, 14.10.2008 14:17) Reagovat

        To bude sotek... v uk to rozhodne nejsou dva miliony, ale opravdu spise tech 200 tisic. Za nedeli, pondeli a utery byly prodeje tesne pod 90 tisici a pochybuju, ze by ty nasledne ctyri dny prodeje vytahly na dve mega... o) a 200 tisic je hodne dobre cislo, letosni dvojka za Coldplay, tusim.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Pink v rádiích trumfla všechny vánoční hity, celé albové stupně vítězů patří Viktoru Sheenovi (21.12.2023 18:00)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu