shop.musicserver.cz
Nové desky pro 42. týden

Nové desky pro 42. týden

Vydáno: 12.10.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky v hudebních obchodech jsou tentokrát ve znamení návratů Boyzone a Tiny Turner, originálního českého folku Jiřího Schmitzera s albem kiksů a Sester Steinových s deskou pro děti. Ze zahraničí se hlásí trio Keane, originální písničkářka Lucinda Williams a ze zapomnění by se ráda dostala i Joan Osborne.

Pokud se v pondělí 13. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Keane - Perfect Symmetry (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní pop

Keane - Perfect Symmetry
Anglická kapela Keane se v době svého vstupu na hudební scénu proslavila jako"kytarovka bez kytar". Na pianu postavený pop se stal tehdy hodně populární, ovšem nyní jsou Keane o nějaký ten rok dál, a tak bylo třeba se na třetím albu "Perfect Symmetry" někam posunout. Podle prvních ohlasů je nová deska daleko odvážnější. Najdeme na ní několik samplů, včetně písniček Davida Bowieho nebo hlasu Charlieho Chaplina, díky nim se objevují na "Perfect Symetry" dokonce i kytary. Album vedle Keane produkovala dvojice exkluzivních producentů - Jon Brion, jehož záběr sahá od Aimee Mann, přes Brada Mehldaua až ke Kanye Westovi, a Stuart Price, kterého využila ke spolupráci už Madonna či Seal. Zatímco na svém MySpace.com nabízí Keane pouze první singl, na Last.fm najdete komplet album k poslechu, včetně komentáře členů kapely. Opravdoví fanoušci pak jistě nepřehlédnou limitovanou edici s DVD, kde si budou moct vychutnat dokument o natáčení alba, komentář všech písniček, živou verzi "Spiralling" a hlavně kompletní podobu desky v demoverzích.


Clou - For Tonight (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop/rock

Clou - For Tonight
Tuzemští Clou mají na svém kontě hity jako "Island Sun" či "Lean On My Shoulder" a nyní vydávají nové, v pořadí třetí plnohodnotné album "For Tonight". Oproti předchozím počinům se jedná o koncepční dílo obsahující celkem jedenáct písní. Skladby se rodily v nahrávacích studiích Cox Davida Kollera, Professional Sound Studio, Chick Sound Borise Carloffa a Golden Digital Studio. Zde se k muzikantům připojil Amák, bývalý baskytarista Sunshine, jenž se ujal koprodukce a mixu. Clou novou desku skládali ještě za pomoci druhého kytaristy Rockyho z bývalých 5th April. Některé z nových písní členové kapely předvedou naživo už 17. října, kdy jako předskokani začnou rozehřívat publikum pro Support Lesbiens, se kterými vyráží na turné.


Eclipse - Are You Ready To Rock (Mystic Promotion)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Eclipse - Are You Ready To Rock
Švédští rockeři Eclipse působí na hudebním poli od roku 1999 a už ve svých začátcích ctili zásady melodického rocku. Po několikaleté pauze zapříčiněné personálními změnami se hlásí o slovo s novou a v pořadí třetí studiovkou "Are You Ready To Rock". Muzikanti začali nové skladby tvořit v průběhu loňského roku. Z původního line-upu zbyli jen dva členové (Erik Martensson a Magnus Henriksson) a ti se rozhodli vsadit na jednoduchost a na přímočarost. Nechali se inspirovat skupinami jako Whitesnake či Europe. Do sestavy skupiny přibyl ještě Robert Bäck a Johan Berlin. Pánové nahráli celkem jedenáct nových písní a alespoň některé z nich si můžete poslechnout na jejich MySpace.com.


Lucinda Williams - Little Honey (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Lucinda Williams - Little Honey
Kritikou velmi ceněná americká písničkářka Lucinda Williams se vždy pohybovala na rozhraní nejrůznějších žánrů, jako jsou rock, folk, country či blues a jinak tomu nebude ani na nové desce "Little Honey". Od alba "West" je dělí necelé dva roky a Lucinda Williams se na něm spojila s Elvisem Costellem, Susannou Hoffs z The Bangles, pop rockovým muzikantem z Nebrasky Matthew Sweetem a country zpěvákem Charliem Louvinem. Album si můžete celé v krátkých ukázkách poslechnout na jejím webu.


Chinaski - Když Chinaski tak naživo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop/rock

Chinasky - Když Chinasky tak naživo
I když Chinaski zasáhla v létě smrt bubeníka a kapelníka skupiny Pavla Grohmana, muzikanti zdárně dokončili lahůdku v podobě setu "Když Chinaski tak naživo". Ten čítá DVD a CD a dokumentuje loňské velmi výpravné koncertní turné, jenže zároveň i poslední v nejslavnějším line-upu formace. Na posluchače čeká třiadvacet skladeb. DVD přinese navíc několik bonusů, například dokument z turné po Americe a také z koncertních vystoupení v Česku z loňského roku. Nechybí ani snímek "Basama Fousama", na který se můžete podívat na stream.cz. Dodejme, že hity jako "Tabáček", "Zadarmo" a "Klára" zde fanoušci najdou v rockovější úpravě.


Boyzone - Back Again... No Matter What - The Greatest Hits (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Boyzone - Back Again... No Matter What - The Greatest Hits
Take That svým grandiózním comebackem inspirovali k návratu již kdekoho a bylo jen otázkou času, kdy se vrátí jejich další souputníci, irští Boyzone. Prvním počinem, který po roce 1999 vydávají, je výběr hitů "Back Again... No Matter What" shrnující jejich dosavadní kariéru v šestnácti písničkách. Na kompilaci pak přidali ještě dvě zbrusu nové skladby. "Back Again... No Matter What" vychází i limitované edici s přiloženým DVD, kde naleznete sedmnáct videoklipů. Současně s tímto albem se na pulty dostane i DVD "Back Again...No Matter What Live 2008" zachycující letošní část jejich comebackového turné. Více informací včetně ukázek všech písniček najdete na těchto speciálních stránkách.


Jiří Schmitzer - Sbírka kiksů: živě z Balbínky (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Jiří Schmitzer - Sbírka kiksů: živě z Balbínky
Napůl herec a napůl písničkář - to je Jiří Schmitzer. Má za sebou už tři alba a nyní se rozhodl obohatit svoji sbírku o živou nahrávku. Ta dostala název "Sbírka kiksů: živě z Balbínky" a ten zcela jasně naznačuje, kde byl pořízen záznam. A proč Sbírka kiksů? Jak je jeho hudba originální, musí být i tato deska originální. Vybral na ni hlavně věci, které neumí a dlouho je nezpíval či je téměř zapomněl. Záznam pak nechal tak, jak byl natočený, bez dodatečných úprav ve studiu, včetně právě oněch kiksů a pro něj typicky nedokončených skladeb. První singl s názvem "Kaluž" nyní putuje do rádií, videoklip uvidíme koncem října.


Joan Osborne - Little Wild One (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / blues / soul

Joan Osborne - Little Wild One
Byla doba, kdy bylo jméno americké písničkářky Joan Osborne jedním z nejskloňovanějších na světě. Dodnes je její "One Of Us" velkým hitem, ale od té doby uplynulo už hodně vody. Od průlomového alba "Relish" uběhlo již dlouhých třináct let. Nyní se k němu (alespoň částečně) mírnou oklikou vrací. Po několika řadových deskách, kterými se jí nepovedlo navázat na toto album, se Joan Osborne opět vrátila k autorské a producentské trojici Rick Chertoff, Rob Hyman, Eric Bazilian, jež je úzce spjatá s kapelou The Hooters. Jestli je toto deska, která ji může vynést zpět na vrchol, můžete zjišťovat na jejím MySpace.com.


Tilly And The Wall - o (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / rock

Tilly And The Wall - o
Ač by se mohlo zdát, že indie pop je téměř čistě evropskou specialitou, občas se k tomuto stylu přihlásí i někdo ze zámoří. Jako například pětičlenná formace Tilly And The Wall z Omahy v Nebrasce. Jejich hudba do značné míry odpovídá výtvarnému řešení jejich MySpace.com profilu, kde najdete první dvě ochutnávky z novinky s jednopísmenným názvem "o". Je pastelově pestrá, vyjadřující takřka dětskou radost, ovšem na tmavém pozadí a občas s mírným odkazem na The B52's či Rilo Kiley.


Tina Turner - Tina! (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop / soul

Tina Turner - Tina!
Už to vypadalo, že si budeme moci rockovou babičku Tinu Turner vychutnávat pouze v malých drobečcích, jako hosta na různých deskách od soundtracků až třeba po Grammy oceněné album Herbieho Hancocka "River: To Joni Letters", ale nakonec to Tina Turner nevydržela a právě v těchto dnech rozjela další koncertní turné. Výběr hitů "Tina!", které vychází u příležitosti této události, se v šestnácti písničkách ohlíží za její dosavadní kariérou a přidává i dva zbrusu nové kousky "I'm Ready" a "It Would Be A Crime", jež má na svědomí Guy Chambers. Protože koncerty byly vždy její parádní disciplínou, tři skladby jsou v live verzích. Část tohoto výběru nabízí Tina Turner na svých oficiálních stránkách.


Sestry Steinovy - Měsíček svítí (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / lidová hudba

Lucie a Karolína Steinhauserovy alias známé písničkářské duo Sestry Steinovy se po třech autorských deskách rozhodlo, že další počin bude jiný. Tak vznikl nápad na dětské album "Měsíček svítí", na které sesbírali dvacet sedm lidovek. Samozřejmě že od Sester Steinových nemůžeme čekat klasické zpracování, což koneckonců samy potvrzují: "Ta deska není úplně tradičním zpracováním lidových písní ve stylu "táborák a ZUŠka"... Snažily jsme se ji vymyslet tak, abychom se ve studiu neukousaly nudou (a abyste se pak následně neukousali nudou vy, až ji budou děťátka pouštět a vy to budete muset poslouchat... :-))" Spolu s tímto albem vydává nakladatelství Baobab knihu - ilustrovaný zpěvník od Terezy Říčanové.


Dále vychází:

Aqualung - Word & Music (Universal)
David Bowie - Live In Santa Monica 72 (EMI)
Honeymoon Suite - Clifton Hill (Mystic Production)
PH Joe Turner - Live In Germany (Mystic Production)
KMFDM - Extra Volume 2 (Panther)
Marika Gombitová - Moj maly príbeh (Warner Music)
Metronomy - Nights Out (Warner Music)
Miles Davis - Kind Of Blue Deluxe 50Th Anniversary Collector's Edition (Sony BMG)
New Order - Movement (Collector'S Edition) (Warner Music)
Ramos / Hugo - The Dream (Mystic Production)
Roy Orbison, - Black & White Night Blu-Ray (Sony BMG)
Různí - Top20.cz 2008/2 (Universal)
Scooter - Jumping All Over The World - Whatever You Want (Warner Music)
Shinedown - The Sound Of Madness (Warner Music)
Tony Bennett, - A Swingin' Christmas Feat. The Count Basie Big Band (Sony BMG)
Yo-Yo Ma - Songs Of Joy & Peace (Sony BMG)

NÁZORY
  • Nevím kam to mám napsat, vzkaz redaktorům, (Dan K., 16.10.2008 19:42) Reagovat

    všimněte si alba Noise od Archive pro případnou recenzi. Prvních šest sedm skladeb těžce převyšuje průměr a stopro stojí za poslech.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu