shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 5. října

Místo Oasis se v Británii raduje Pink

Vydáno: 05.10.2008 21:56 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Nový singl Pink "So What" slaví číslo jedna i v Británii, zatímco nový singl Oasis "The Shock Of The Lightning" bere až třetí příčku. V týdnu nabitém silnými novinkami zůstali mimo Top 3 třeba také Boyzone. Mezi alby jsou znovu v čele Kings Of Leon s "Only By The Night".

Pink - So What
© facebook interpreta
Britové zažívají šok, Oasis se s "The Shock Of The Lightning" nepodařilo dobýt číslo jedna singlového žebříčku. Místo bratrů Gallagherových a dalších favoritů Boyzone se raduje Pink, jejíž "So What" zopakovalo úspěch z druhé strany oceánu. Americká zpěvačka si připisuje druhé číslo jedna v kariéře, když tím prvním bylo "Just Like A Pill" před čtyřmi lety. Pokud chceme být přesní, Pink stanula na čísle jedna UK Chart ještě rok předtím jako jedna ze zpěvaček hvězdného sboru v "Lady Marmelade" ze soundtracku k filmu "Moulin Rouge". Na dvojku klesli Kings Of Leon se "Sex On Fire", což znamená, že nový singl Oasis se musel spokojit až s třetím místem. "The Shock Of The Lightning" porušil pozoruhodnou sérii Oasis, ve které se první singl z alba vždy umísťoval na špičce žebříčku (samozřejmě až na debutové album). Oasis tedy nepřidali deváté číslo jedna, těšit je může sebevědomý nástup skladby za oceánem, kde píseň boduje v rockových žebříčcích Billboardu. Čtyřka patří "Girls" od Sugababes, a protože se singl teprve v pondělí začne prodávat na fyzickém nosiči, dívčí trio může reálně pomýšlet na svůj sedmý chart topper. Chuť si na něj naopak musí nechat zajít irští Boyzone. "Love You Anyway" je jejich comebackový singl, první devět let po rozpadu, ale na lepší místo než na pětku to tento týden nebylo. A protože na videoklip Sugababes se můžete podívat zde a na novinku Oasis tady, v YouTube.com okénku nabízíme nový singl Boyzone "Love You Anyway".

Selhání potkalo i dalšího žebříčkového přeborníka, švédský producent Basshunter protlačil "Angel In The Night" jen na čtrnáctku, daleko za úspěchy svých předchozích singlů. Další úplnou novinku v Top 20 má dívčí vokální kvartet Platnum, jejichž "Loveshy (Thinking About You)" navazuje na úspěchy "What's It Gonna Be", které natočily s bassline producentem H20. Z dvacítky ale patrně půjdou nahoru, singl se zatím prodává jen na internetu. Už teď ale překonaly nejvyšší umístění originálu, který před deseti lety nazpívala dánská zpěvačka Kristine Blond.

    Top 10 - singly:
  1. Pink - So What
  2. Kings Of Leon - Sex On Fire
  3. Oasis - The Shock Of The Lightning
  4. Sugababes - Girls (D)
  5. Boyzone - I Love You Anyway
  6. Rihanna - Disturbia (D)
  7. Katy Perry - I Kissed A Girl
  8. Pussycat Dolls - When I Grow Up
  9. Iglu & Hartly - In This City
  10. Gym Class Heroes feat. The Dream - Cookie Jar

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kings Of Leon - Only By The Night
© facebook interpreta
Kings Of Leon stráví na vrcholu albového žebříčku ještě jeden týden a nic s tím nenadělala ani trojice silných novinek. "Only By The Night" se v prvním týdnu prodalo přes 220 tisíc kusů, což je řadí hned za novinku Coldplay ve statistikách nejrychleji prodávaných desek letošního roku. Čísla v právě skončeném týdnu neznáme, jisté je jen to, že za americké rockery se na dvojku zařadil Will Young. První vítěz britské verze Pop Idol se úspěšně etabloval jako soulový zpěvák a udržel si publikum i po tříleté albové pauze. "Let It Go" zopakovalo umístění předchozí desky "Keep On". Bronz bere písničkář James Morrison za novinku "Songs For You, Truths For Me". Jeho debut "Undiscovered" se dočkal vítězství a prodalo se ho přes milion kusů. Poslední z velkých novinek přistála na čtyřce. Andrew Johnston je čtrnáctiletý sopranista, kterého Britové objevili v televizní soutěži "Britain's Got Talent". Johnston skončil v hlasování diváků třetí, neminula ho smlouva u Simona Cowella a následně i debut "One Voice".

Novinku v desítce má také americký (ale momentálně v Norsku žijící) bluesman Seasick Steve. Úspěchu jeho "I Started Out With Nothin' And I Still Got Most Of It Left" výrazně pomohlo opakované pozvání do televizní show Joolse Hollanda. Čtrnáctá je druhá deska pop-operních zpěváků Blake "And So It Goes", metalisté Trivium jsou s "Shogun" o tři příčky níže a devatenáctí jsou Jonas Brothers za album "A Little Bit Longer". Jen dvacítka zbyla na britpopové veterány Travis a jejich novinku "Ode To J.Smith", domácí rapper Ironik je s "No Point In Wasting Tears" o příčku níže.

    Top 10 - alba:
  1. Kings Of Leon - Only By The Night
  2. Will Young - Let It Go
  3. James Morrison - Songs For You, Truths For Me
  4. Andrew Johnston - One Voice
  5. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  6. Ne-Yo - Year Of The Gentleman
  7. Duffy - Rockferry
  8. Bette Midler - The Best Bette
  9. Seasick Steve - I Started Out With Nothin' And I Still Got Most Of It Left
  10. The Pussycat Dolls - Doll Domination

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Travis (Adrian, 06.10.2008 00:05) Reagovat

    Skoda,ze jste nezminil novinku skupiny Travis, pravdepodobne je to jejich nejhorsi umisteni alba v kariere,az dvacitka,ale uvidime snad bude stejne kvalitni jako predesle.

    • Re: Travis (Honza Balušek, 06.10.2008 09:00) Reagovat

      Myslím, že kolegova věta "Jen dvacítka zbyla na britpopové veterány Travis a jejich novinku "Ode To J.Smith..." je přesně to, co vám uniklo :).

      • Re: Travis (Adrian, 06.10.2008 14:02) Reagovat

        tak prijmete mou omluvu a priste si to radsi prectu dvakrat a nebudu psat o pulnoci, ale v poledne.Diky za Pohledy do hitparad, diky za Musicserver.

  • just like a pill 2008 (edgware, 06.10.2008 22:20) Reagovat

    just like a pill bylo vydano v roce 2002 (Misundaztood coz je album ze kteryho ten song je vyslo v 2001). To znamena ze Pink se vraci na prvni misto po 6 ne 4 letech. stejne tak Lady Marmalade vyslo v 2001 a (rok pred Just Like A Pill)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)
- Pink a Dua Lipa dál kralují českým rádiím, na paty jim šlape Marek Ztracený (11.01.2024 16:43)
- Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy" (04.01.2024 10:15)
- Pink v rádiích trumfla všechny vánoční hity, celé albové stupně vítězů patří Viktoru Sheenovi (21.12.2023 18:00)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu