Radio GaGa hlásí: Tak trochu jako Gwen

19.10.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"The Fame" je taneční deska, které jednoznačně kraluje Lady GaGa. Ta je sice v sólové kariéře teprve na startu, ale prsty má už v mnoha jiných nahrávkách. Na jejím albu nechybí Akon či RedOne, nejčastěji se ale skloňuje její podobnost ke Gwen Stefani.
6/10

Lady GaGa - The Fame

Skladby: Just Dance, LoveGame, Paparazzi, Beautiful Dirty Rich, Eh Eh (Nothing Else I Can Say), Poker Face, The Fame, Money Honey, Again Again, Boys Boys Boys, Brown Eyes, Summerboy, I Like It Rough
Vydáno: 22.09.2008
Celkový čas: 45:43
Vydavatel: Universal
Když byla ještě malá holčička, často si prozpěvovala písničky Cyndi Lauper, Michaela Jacksona a evidentně měla i ráda pecku Queen "Radio GaGa". Tak prý vznikl pseudonym Lady GaGa. Práskla to na sebe v jednom rozhovoru sama Stefani Gabriella Germanotta (toto jméno je uvedeno v jejích dokladech). Ve velkém hudebním světě se pak spolupodílela na písničkách pro The Pussycat Dolls a nejnověji paří s Britney Spears na chystané desce "Circus". "The Fame" je však malý, velký debut Lady GaGa, jemuž skvěle vyšlapal cestu song "Just Dance", v němž se mihnou Akon a Colby O'Donis.

"The Fame" má mnoho společného s comebackovou deskou "The Block" New Kids On The Block, na které Lady Gaga zpívá v songu "Big Girl Now". Větším pojidlem je ale producent RedOne, jenž svou práci na obou počinech vzal téměř přes kopírák. "The Fame" je však větší jízda na současné electro vlně, která nezavání zbytečnou nudou.

Lady GaGa je provokatérka, v "Poker Face" si dokonce utahuje ze stylu, který nastolil sám nepřekonatelný Timbaland. V "Again Again" nečekaně přijde skoro rockově znějící balada, přesto jí to více sluší v up-tempo skladbách, kdy s vámi koketuje a nenechá ani na chvilku v klidu ("LoveGame", "Money Honey"). Na druhou stranu tu vyskakuje velká výstraha rádia GaGa: Lady je snadno zaměnitelná s Gwen Stefani, je však o stupeň horší - v závěru placky se dočkáte i několika slabších chvil.

"The Fame" je slušným startem sólové cesty Lady GaGa, kazí ho však jednolitá snaha činitele jménem RedOne. Jinak to je fajn disko s retro-electro zabarvením, které bude po určitou chvíli hodně bavit, ale trvanlivost se nyní těžko odhaduje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY