shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 28.09.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Předvánoční šílenství se začíná pomalu blížit a hudební vydavatelství začínají chrlit hudební novinky. Na dobré ohlasy minulého alba by rádi navázali Travis, rockové fanoušky doběla rozpálí domácí Škwor a finští The Rasmus a vánoční atmosféru už můžete pomalu nasávat s vánočním albem Faith Hill.

Pokud se v pondělí 29. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Travis - Ode To J. Smith (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / folk-pop / indie

Travis - Ode To J. Smith
Zatímco poslední dvě desky Travis dělily poměrně dlouhé tři roky, k natočení novinky "Ode To J. Smith" uplynul od "The Boys With No Name" pouze poloviční čas. Album je v přípravě již od podzimu minulého roku, avšak k jeho nahrání potřebovala skotská kapela pouhé dva týdny. Nejen podle šesti ukázek na jejich MySpace.com, ale i podle prvních ohlasů, je "Ode To J. Smith" jejich nejrockovější album. V souvislosti s ním padají jména jako Oasis, Rolling Stones či dokonce Nirvana. Nicméně stále se prý jedná o rock ala Travis. Do rádií album uvádí první singl "Something Anything".


Lambchop - OH (Ohio) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní country / indie / americana

Lambchop - OH (Ohio)
Alternativní podoba country je styl, který se k nám začíná propracovávat více a více. Nashvillská skupina Lambchop, v čele s charismatickým zpěvákem a skladatelem Kurtem Wagnerem, patří už nějaký čas mezi jeho nejvýraznější představitele. Novinka "OH (Ohio)" je již jejich jedenáctým albem a Lambchop na ní opět mění lehce svůj styl. S deskou se vrací ke country 60. a 70. let a zároveň bude tato nahrávka daleko intimnější než jejich předchozí tvorba, což je koneckonců velmi dobře slyšet i ze dvou ukázek, které naleznete zde.


Lenka Dusilová - Eternal Seekers (Respekt)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop/rock

Lenka Dusilová - Eternal Seekers
Zpěvačka Lenka Dusilová opět čichla k něčemu novému a vrhla se do kolaborace se skladatelkou a klavíristkou Beatou Hlavenkovou a pětičlenným klarinetovým ansámblem Clarinet Factory. Z této pestré kombinace vznikla nová deska "Eternal Seekers", na kterou se obzvláště těší nejen fanoušci, ale i kritika. O texty nového alba se postaral básník Bogdan Trojak, jenž získal Cenu Jiřího Ortena a zasloužil se i o výroční literární cenu Magnesia Litera. Kromě toho zazní na "Eternal Seekers" také verše z pera Františka Halase. Lenka na novinku umístila i doposud nezveřejněnou píseň, se kterou jako teenager začínala s pražskou rockovou skupinou Sluníčko. Další informace o desce včetně několika písní můžete shlédnout a poslechnout na MySpace.com.


Faith Hill - Joy To The World (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vánoční album

Faith Hill - Joy To The World
Ač to tak možná nevypadá, Vánoce se nám pomalu a jistě blíží. Snad prvním velkým jménem, které se letos hlásí s obligátní vánoční deskou, je Faith Hill. Albem "Joy To The World" tak úplně poprvé zabrousila do tohoto velmi specifického žánru. Na desku zařadila především klasiku od "Santa Claus Is Coming To Town" přes "Little Drummer Boy" až po "Silent Night" a dostalo se i na jednu původní písničku. O hudební pozadí se postaral orchestr The Nashville String Machine a dva londýnské sbory Metro Voices a The London Oratory School Boys Choir. Aby nahrávka zněla svěže a neotřele, měl za úkol držitel několika cen Grammy dirigent David Campbell, jehož seznam klientů vydá na encyklopedii moderní hudby. Zda se mu to v případě Faith Hill povedlo, můžete zjišťovat v jukeboxu na webu Faith Hill, kde je celé album k dispozici k poslechu.


Southpaw - Addiction (MenX)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Southpaw - Addiction
Pražská kapela Southpaw se po dvojalbu "Heart Disk" z roku 2006 opět vrací na hudební scénu. Jejich nová deska dostala název "Addiction" a jako obvykle na ní najdete všechny písničky v angličtině. Můžete se opět těšit na popové skladby okořeněné zvukovými experimenty a nečekanými hudebními obraty. Vedle zpěváka Gregoryho Finna na albu uslyšíte i hlas Kláry Nemravové a Zuzany Irglové. Podrobně jsme se "Addiction" věnovali v průvodci po desce. Prozatím jedinou ukázku v podobě titulního songu hledejte na MySpace.com kapely.


James Taylor - Covers (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / folk rock

James Taylor - Covers
Amerického písničkáře Jamese Taylora už nelze označit jinak než jako legendu, ovšem pouze s lokální, americkou platností. Ostatně podobně to platí pro jeho souputníky, mezi kterými najdeme taková jména jako Don McLean, Carole King, Cat Stevens a další. Název jeho nové desky "Covers" jasně napovídá, že se Taylor poprvé nespolehl na své vlastní skladby, ale na desku sesbíral písničky z 60. a 70. let, například od Smokey Robinsona, Leonarda Cohena a Budddy Hollyho. Album nahrál opět se svým Bands Of Legends, kde najdete takové muzikanty, jako je špičkový perkusista Luis Conte, kytarista Michael Landau či zpěvák Arnold McCuller, jinak koncertní vokalista Phila Collinse.


Škwor - 5 (CD+DVD) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Škwor - 5
Rockeři Škwor útočí na obchody s hudebními nosiči ve velkém. Balíček jejich novinky "5" se na pulty dostane nejen jako klasické CD, fanoušci se současně mohou těšit i na koncertní DVD. To bude obsahovat také všechny videoklipy skupiny a rozhovor. Cena celé nadílky bude ale stejná, jako by se jednalo jen o samostatné CD. Audio disk čítá celkem patnáct nových skladeb (včetně jednoho bonusu), na kterých muzikanti pracovali od konce minulého roku ve svém vlastním studiu a také si sami obstarali produkci. Členové kapely si pozvali i několik hostů, pro příklad jmenujme Kolinse z Debustrolu a Inu Urbanovou, která si zapěla v jedné písni. Hned první z nových skladeb "Celebrity" si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely.


T.I. - Paper Trail (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jižanský hip hop

T.I. - Paper Trail
Americký rapper, skladatel, producent a herec T.I. se už čtyři týdny vyhříval se svým singlem "Whatever You Like" na vrcholu amerického singlového žebříčku a nyní přichází s albem "Paper Trail", které tento singl propaguje. Stejně jako T.I. často hostuje na albech svých kolegů i na jeho desce jich najdeme velmi slušnou řádku. S T.I. si zazpívali Ludacris, Rihanna, Usher, Swizz Beatz, John Legend nebo Justin Timberlake. Na "Paper Trail" pak umístil i hitovku "Swagga Like Us", kterou si s ním vystřihli Jay-Z, Kanye West a Lil Wayne. Nejčastější producentské slovo měli na desce DJ Toomp a Danja. Několik ukázek z této novinky, u které lze očekávat, že dobude vrchol amerického albového žebříčku, umístil T.I. na MySpace.com.


Mercury Rev - Snowflake Midnight (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Mercury Rev - Snowflake Midnight
Američtí rockeři Mercury Rev nachystali společně s producentem Davem Fridmannem po třech letech, kdy vydali studiovku "The Secret Migration", nové řadové album. Novinka nese titul "Snowflake Midnight" a obsahuje ve standardní verzi devět písní. Společně s vydáním "Snowflake To Midnight" vypustila skupina i souputníka "Strange Attractor". Všech jedenáct písní této desky si fanoušci budou moci stáhnout zcela zdarma. Nyní si však posluchači skupiny mohou poslechnout jednu ze skladeb "Snowflake Midnight" na MySpace.com, nebo si ji mohou stáhnout prostřednictvím webu astoundingsounds.wordpress.com.


Ben Folds - Way To Normal (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power pop / rock

Ben Folds - Way To Normal
Zatímco jdou světem zprávy o reunionu skupiny Ben Folds Five, její frontman poměrně v poklidu vydává své třetí sólové album s názvem "Way To Normal". Zpěvák svůj styl popisuje jako melodramatické populární písně, s čímž se dá v zásadě souhlasit. Folds staví především na silných melodiích s klavírem v popředí. Album produkoval nepříliš známý Dennis Herring, který v minulosti spolupracoval například s The Hives či Modest House a v písničce "You Don't Know Me", jež je zároveň prvním singlem, si pěvecky zahostovala Regina Spektor. Tento duet a song "Hiroshima" umístil Ben Folds na své MySpace.com.


Helstar - The King Of Hell (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: speed/thrash metal

Helstar - The King Of Hell
Americká metalová formace Helstar připravila pro své fanoušky devět nových skladeb. Novinka otitulovaná "The King Of Hell" dosahuje celkové stopáže padesáti minut a skupina na ní pracovala ve své původní sestavě čítající zpěváka Jamese Riveru, kytaristy Larryho Barragana a Roba Tevina, baskytaristu Jerryho Abarca a bubeníka Russella DeLeona. Novinka je navíc prvním albem formace po více než dvaceti letech a fanouškům má přinést ten nejtemnější materiál v její historii. Sami můžete otestovat prostřednictvím MySpace.com profilu, kde je k dispozici pár nových písní. Dodejme, že minulý rok členové kapely vydali kolekci nazvanou "Sins Of The Past", která obsahovala nově nahrané verze klasických písní Helstar a také dvě zbrusu nové písně "Tormentor" a "Caress Of The Dead". A tyto dvě skladby jsou zastoupeny i na nové řadovce.


Ayo - Gravity At Last (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / neo-soul

Ayo - Gravity At Last
Německá zpěvačka Ayo, působící především ve Francii, o sobě dává opět vědět. Po debutu "Joyful" z roku 2006 a loňském koncertním DVD přichází letos se svým druhým řadovým albem "Gravity At Last". Ayo je na této desce autorkou všech skladeb a my můžeme opět očekávat směs jazzu, soulu, šansonu a třeba i reagge či folku. Album bylo nahráváno analogově a celý proces trval pouhých pět dní. Výsledek je možné částečně slyšet na jejím MySpace.com.


The Nightwatchman - The Fabled City (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk rock / alternativní rock

The Nightwatchman - The Fabled City
Za názvem The Nightwatchman si možná nikoho nepředstavíte, ale jméno Tom Morello by vám už něco říkat mohlo. Toto alter-ego totiž využívá právě kytarista Rage Against The Machine a Audioslave. Novinka "The Fabled City" je po loňské "Ono Man Revolution" jeho druhým počinem, jenž směřuje ke stylu, kteří někteří nazývají alternativní rock a někteří anti-folk. Album okoření i dva hosté - Serj Tankian a Shooter Jennings. Produkce se ujal Brendan O'Brien, se kterým Morello spolupracoval už jako člen obou formací. "The Fabled City" prozatím reprezentuje pouze první singl "Whatever It Takes", který je jako jediný slyšet například na webu The Nightwatchman.


James Morrison - Songs For You, Truths For Me (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soft rock / soul

James Morrison - Songs For You, Truths For Me
Britský zpěvák roku 2006 (podle Brit Awards) a jeden z respektovaných nových britských autorů by jistě rád navázal na svůj velmi úspěšný debut druhým albem "Songs For You, Truths For Me". Na nahrávce, která by se neměla hudebně příliš odlišovat od té předchozí, ale zároveň by mělo, dle vlastních slov Morrisona, jeho hudbu posouvat zase o něco dál na další úroveň, si také v jedné písničce zazpívala Nelly Furtado. Jeho MySpace.com nabízí z desky dvě ukázky.


Dva - Fonók (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folklór

Dva - Fonók
Velmi zvláštně zní jak název samotné hradecké skupiny Dva, tak i jejich desky "Fonók". A podobně avantgardně popisují i styl, který hrají. Svoji hudbu nazývají jako Non-exist nations folklore, neboli "Folklór neexistujících národů" aneb tango, kabaret, cirkus, popsongy, kuchyňský beatbox či freakfolk. Ani vznik alba nebyl zcela standardní. Nahrávalo se v podkroví na vyřazený rozhlasový mixpult a mikrofony z roku 1948. Finální mix a mastering proběhl ve studiu někdejšího zvukaře Mute Records Marka Bihlera v centru Berlína, opět na analogový pás. Co z tohoto všeho vlastně nakonec vzniklo, zjistíte nejlépe na stránkách vydavatelství Indies, kde je deska představena tradičně v krátkých ukázkách všech skladeb.


Natalie Cole - Still Unforgettable (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / swing / tradiční pop

Natalie Cole - Still Unforgettable
Sedmnáct let po vydání multiplatinového alba "Unforgettable... With Love", které bylo o rok později oceněno Grammy jako Album roku, navazuje Natalie Cole na tuto nahrávku novinkou "Still Unforgettable". Opět se tedy na něm vrací k jazzovým, swingovým a popovým standardům a to nejen v roli zpěvačky, ale poprvé také producentky. Album navíc otevírá virtuálním duetem "Walkin' My Baby Back Home" se svým otcem Nat King Colem. Pohled na celé album nabízí v krátkých ukázkách Natalie Cole na oficiálních stránkách.


The Rasmus - Black Roses (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: viking metal

The Rasmus - Black Roses
Finská rocková skupina The Rasmus vydává po třech letech nové řadové album "Black Roses". V pořadí sedmé studiovce předcházel první singl "Livin' In A World Without You" vydaný v polovině září. K této skladbě muzikanti natáčeli už na začátku července i videoklip. Song i snímek si můžete prohlédnout a poslechnout na MySpace.com skupiny. Druhou ochutnávkou bude skladba "Justify". Kromě těchto písní album obsahuje ještě dalších deset skladeb včetně bonusu "Yesterday You Threw Away Tomorrow". S produkcí pomáhal Desmond Child, který stojí například i za nahrávkou Alice Coopera "Trash". Jakmile posluchači novinku naposlouchají, mají The Rasmus naplánované i světové turné. Jeho začátek odhadují na leden příštího roku.


Dále vychází:

Antonio Vivaldi - Best Of Vivaldi (Supraphon)
B.R.M.C. - B.R.M.C. + Bonus (EMI)
B.R.M.C. - Take Them On,On.. + Bonus (EMI)
Blue Man Group - How To Be A Megastar Live (CD/DVD) (Warner Music)
Blue Man Group - How To Be A Megastar Live (DVD/CD) (Warner Music)
Cerchen Kali - Kaj Te Zav (EMI)
David Bowie - Iselect (EMI)
Foreigner - No End In Sight: The Very Best Of Foreigner (Warner Music)
Huecco - Assalto (Warner Music)
Ilona Csáková - Gold/Forza (EMI)
Karel Gott - 34 / 35 - I Love You For Sentimental Reasons / PíSmo LáSky (Supraphon)
Lubomír Brabec, - Guitar Solo Collection (Supraphon)
Lucie Bila - Lucerna DVD+CD (EMI)
Megadeth - Anthology Set Thw World Afire (EMI)
John Adams - A Flowering Tree (Warner Music)
Lindsey Buckingham - Gift Of Screws (Warner Music)
New Order - Brotherhood (Collector's Edition) (Warner Music)
New Order - Low-Life (Collector's Edition) (Warner Music)
New Order - Movement (Collector's Edition) (Warner Music)
New Order - Power, Corruption & Lies (Collector's Edition) (Warner Music)
New Order - Technique (Collector's Edition) (Warner Music)
Petr Muk - Gold/Forza (EMI)
Philip Glass - A Nonesuch Retrospective (Warner Music)
Psycroptic - Ob(Servant) (M.A.B.Records)
Různí - Český Slavík 2008 (Universal)
Různí - Christmas At The Movies (EMI)
Různí - Krtečkova dobrodružství (5CD) (Supraphon)
Santana - Multi-Dimensional Warrior (Sony BMG)
Shalom - Komplet (EMI)
Shalom - Shalom+Bonus (EMI)
Tomi - Tomi (EMI)
The Streets - Everything Is Borrowed (Warner Music)
U 2 - Live At Red Rocks (Universal)
U 2 - Under A Blood &Red Rock (Universal)

NÁZORY
  • Rasmus-viking metal?? (PeťulkaSilli, 28.09.2008 16:34) Reagovat

    Doufám že tohle neni myšleno vážně a je to jen nějaká chyba....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu