shop.musicserver.cz
Nové desky pro 39. týden

Nové desky pro 39. týden

Vydáno: 21.09.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tak kdopak se bude příští týden smát z obalů CD na novinkových stojanech? Především to budou holky z Pussycat Dolls, čtveřice Kings Of Leon, holandští metalisté Within Temptation, nový objev americké scény Lady Gaga, folkový rapper Everlast a méně smíchu přijde s Enigmou a Thievery Corporation.

Pokud se v pondělí 22. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Pussycat Dolls - Doll Domination (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Pussycat Dolls - Doll Domination
Jestli ne nejúspěšnější, pak bezpochybně jedna z nejúspěšnějších holčičích skupin současnosti se konečně vrací s druhou deskou "Doll Domination". Vydání si načasovala pětice zpěvaček téměř přesně na tříleté výročí vydání debutu "PCD". K nahrávání si Dolls pozvaly doslova hvězdný producentský tým v čele s Timbalandem a Rodney Jenkinsem, za nimiž věhlasem mírně zaostávají lidi jako Sean Garrett, Danja, Polow da Don či Ron Fair. Mezi zpívajícími hosty pak naleznete jména jako Missy Elliot, Snoop Dogg či R Kelly. I přes tento hvězdný tým kritici zatím desku příliš nechválí, spíše naopak. Vy si ale můžete udělat názor na celé "Doll Domination" úplně sami. Album je totiž celé k dispozici na MySpace.com profilu skupiny.


Thievery Corporation - Radio Retaliation (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / dub

Thievery Corporation - Radio Retaliation
Nepočítáme-li album raritních remixů "Version", vrací se dvojice producentů Rob Garza a Eric Hilton, říkající si už řádku let Thievery Corporation, s novým materiálem po téměř čtyřech letech. Skupina již ke svému poslednímu projektu dokázala nalákat značné množství na výsost zajímavých muzikantů a ani novinka není výjimkou. Vedle sebe tu tak naleznete nigerijského afro-beat saxofonistu Femi Kuti, brazilského vokalistu a kytaristu Seu Jorge, indickou hráčku na sitar Anushku Shankar (sestra Norah Jones), slovenskou šansoniérku a houslistku Janu Andevskou, zakladatele stylu go-go Chucka Browna a samozřejmě stálé spolupracovníky této dvojice Sleepy Wonder, LouLou, Notch, Zee a Verny Varela. To vše samozřejmě znamená, že jejich elektronická hudba a dub jsou protkány vlivy Afriky, Asie, Blízkého východu, Latinské Ameriky a Jamajky. Celou desku si můžete poslechnout na jejich Facebook profilu


Within Temptation - Black Symphony (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Within Temptation - Black Symphony
Holandští Within Temptation si získávají na metalové scéně stále více příznivců, a tak se rozhodli vydat speciální koncertní set. Jedná se o záznam živého koncertu, který skupina odehrála ve společnosti smyčců a žesťů z The Metropole Orchestra a doprovodných zpěváků z Pa'dam Choir. Vystoupení se konalo 7. února letošního roku v Rotterdamu. Celé představení snímalo čtrnáct kamer s velkoformátovým rozlišením. Na zájemce čeká hned několik edicí; kromě dvoudiskového DVD setu může zvolit také balíček o dvou CD či Blu-Ray disk. Pro opravdové fajnšmekry je připravena i verze o dvou CD a DVD. Na oficiálních stránkách skupiny se můžete podívat na trailer, případně si poslechnout pár ukázek na MySpace.com.


Kings Of Leon - Only By The Night (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jižanský rock / garážový rock

Kings Of Leon - Only By The Night
Minulý týden dobyli svým singlem "Sex On Fire" britský singlový žebříček a nyní se bratrská kapela Kings Of Leon chystá bodovat i čtvrtým albem "Only By The Night". Ačkoli tři bratři a jeden bratranec pocházejí z Tennessee ve Spojených státech, daleko větší úspěch zaznamenali na britských ostrovech. Novinka začala vznikat již v době vydání předchozí velmi úspěšné desky "Because Of The Times", tedy před rokem a půl. Kings Of Leon na ní opět spolupracovali s producentem Angelem Patragliou, jenž obvykle stojí za country hvězdami, jako jsou Martina McBride, Brooks And Dunn či Emylou Harris a tentokrát přibrali do party ještě Jacquire Kinga (Tom Waits, Buddy Guy). Stylově by se tak neměli příliš odlišit od minulých nahrávek. Kapela zveřejnila na svém MySpace.com pouze dvě nové písničky - zmíněný singl a skladbu "Crawl".


Alkehol - Johoho (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Alkehol - Johoho
Tuzemští rockeři Alkehol se vyzbrojili do plné polní a vydali své nové a v pořadí už třinácté řadové CD. Na desce "Johoho" se fanoušci dočkají klasické sestavy a šestnácti původních písní. Ty muzikanti pořídili ve stejném studiu a za pomoci stejné techniky, jako tomu bylo u předešlé řadovky "Dvanáctka". Kromě klasického a osvědčeného "alkeholáckého" rocku se posluchači se mohou těšit na zpestření písní akordeonem nebo španělkou. Sami můžete posoudit prostřednictvím ukázek z webu kapely.


Everlast - Love, War And The Ghost Of Whitey Ford (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk-rap / alternativní rock

Everlast - Love, War And The Ghost Of Whitey Ford
Jelikož je prozatím odloženo vydání debutového alba superskupiny La Coca Nostra, za kterou se skrývají zakládající členové House Of Pain a několik dalších MC's, mohl v klidu Everlast připravit a vypustit sólovku "Love, War And The Ghost Of Whitey Ford". Pro novinku, kterou vydává na svém vlastním labelu Martyr Inc Records, připravil hned šestnáct skladeb. Pokračuje na nich ve svém naprosto svébytném stylu, jenž spojuje rock, folk, rap a country. Celé toto album včetně velmi neotřelé coververze "Folsom Prison Blues" Johnyho Cashe můžete poslouchat na jeho MySpace.com.


Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: viking metal

Amon Amarth - Twilight Of The Thunder God
Vikingští nestoři Amon Amarth vydávají nové desky s železnou pravidelností. Ta pro letošní rok nese název "Twillight Of The Thunder God". Novinka obsahuje deset nových skladeb a zahostovalo si zde několik hudebníků; pro příklad jmenujme zpěváka L.G.Petrova z Entombed, kytaristu Roopea Latvala z Children Of Bodom a finské cellisty Apocalyptica. K posluchačům se kromě klasické verze dostane ještě edice s bonusovým CD či DVD. Oba dva bonusové disky obsahují záznam z vystoupení skupiny na Summer Breeze z roku 2007. Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com kapely, kde je i videoklip k titulní písni.


Enigma - Seven Lives Many Faces (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electronika / new age

Enigma - Seven Lives Many Faces
Hudební projekt Enigma se pomalu ale jistě blíží ke dvaceti letům své existence a za tu dobu nás stačil Michael Cretu a spol. obšťastnit šesti řadovými alby. Nyní se po dvou letech vrací se sedmým nazvaným "Seven Lives Many Faces". Cretu je samozřejmě výhradním skladatelem, muzikantem i producentem. O vokální složku alba se opět postaral jamajský zpěvák Andru Donalds spolupracující s Enigmou již na řadě desek. Podle samotného Michaeala Cretu se má "Seven Lives Many Faces" nést v novém omnikulturním stylu a má spojovat moderní a klasické elementy v magickém zvuku. Pro fanoušky skupiny je mimo běžného vydání připravena i limitovaná edice s jedním CD a pěti písničkami navíc. Enigma na své MySpace.com nahrála jako ochutnávku dvě skladby.


Bob Catley - Immortal (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Bob Catley - Immortal
Zpěvák britské hardrockové legendy Magnum Bob Catley připravil pro své posluchače šesté sólové album. Za autorstvím všech písní stojí švédský kytarový mág Magnus Karlsson, který je součástí formací Primal Fear či Allen / Lande. Produkci měl na starost Dennis Ward a výsledkem této obsáhlé kolaborace má být zvuk typický právě pro Magnum. Bobovi fanoušci jistě najdou i odkazy na zpěvákovy první sólové počiny, jako byla například deska "The Tower" z roku 1998 nebo "Live At The Gods" vydaná o rok později.


Till Brönner - Rio (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / bossa nova

Till Brönner - Rio
Německý trumpetista a zpěvák Till Brönner je sice často přirovnáván ke Chrisu Bottim, ale s vydáním desky "Rio" toto pomalu přestane platit. Jak i název částečně napovídá, Brönner se tentokrát inspiroval převážně brazilskou hudbou a tedy specifickou bossa novou. Aby byl zvuk alba co nejautentičtější, odjel jej nahrávat právě do hlavního brazilského města a to dokonce pod taktovkou Grammy oceněného producenta Larry Kleina. K tomu všemu se mu povedlo nalákat řadu velmi kvalitních a známých vokalistů, takže vedle něho samého na "Riu" uslyšíte i Vanessu da Mata, Kurta Ellinga, Melody Gardot, Annie Lennox, Aimee Mann, Sergio Mendese, Miltona Nascimento a Lucianu Souzu. Půlminutové ukázky je možné stahovat na internetovém obchodě jpc.de.


Brutus - To samozřejmě můžeš (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Brutus - To samozřejmě můžeš
Rakovnická kapela Brutus se řadí mezi naše nejstarší hrající skupiny, loni v září totiž muzikanti oslavili čtyřicáté výročí. Nyní vydávají nové album, kterému dali název "To samozřejmě můžeš". Desku pokřtili v polovině září a jako kmotra si vybrali hudebního publicistu Petra Korála. Podle něj tato formace vycházela vždy z klasického bigbítu, který později okořenila trochou punku. Něco podobného přinášejí muzikanti i na své aktuální novince a je pravda, že jejich jednoduchý hudební styl si nachází příznivce i v mladší generaci. Dodejme, že jedna z nových písní "Zdá se mi" je také součástí nového sitcomu televize Nova "Comeback".


Lady GaGa - The Fame (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: taneční pop / elektronika

Lady GaGa - The Fame
O zpěvačce a skladatelce Lady GaGa se začíná v poslední době mluvit čím dál víc a to nejen v Americe, ale i v Evropě. Její debut "The Fame" se nese ve znamení tanečního popu s nádechem elektroniky a lehce nechává vzpomenout na evropskou taneční hudbu přelomu tisíciletí. Kritika ji pak řadí někam mezi Gwen Stefani, Madonnu a Kylie Minogue. Lady GaGa se sama naučila hrát na piano již ve čtyřech letech, ve třinácti napsala první písničku, poté psala například pro Pussycat Dolls a teď se rozhodla vydat desku sama. Albu předcházel singl produkovaný Akonem "Just Dance", ovšem celou desku už dostali na starost především RedOne a také chráněnec Fatboye Slima a remixér Space Cowboy. Jak zní tento nový objev, zjistíte na jejím MySpace.com v megamixu desky "The Fame".


Evergrey - Torn (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresívní metal

Evergrey - Torn
Švédská metalová formace Evegrey vypustila do obchodů novou řadovku "Torn", kterou sami členové skupiny označují jako zpověď. Kapela totiž prodělala krizi, která se pochopitelně promítla i do jedenáctky nových písní. Přípravy desky probíhaly od konce minulého roku a finální fáze mixu připadla na letošní jaro. Jak se skupině povedlo vyjádřit pochmurnou náladu, můžete sami zhodnotit prostřednictvím jejich MySpace.com profilu, kam umístili několik nových skladeb.


Michelle Williams - Unexpected (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Michelle Williams - Unexpected
Michelle Williams započala svou velice úspěšnou kariéru v Destiny's Child, avšak novinka "Unexpected" ji již potřetí zastihuje na sólové dráze. Na rozdíl od prvních dvou alb hodně ovlivněných gospelem se zde Michelle noří do podobných hudebních vod jako mateřská skupina, tedy moderního r'n'b v kombinaci s popem. Spolupracovalo na něm několik v současnosti velmi žádaných producentů, jako Jim Jonsin (Jamie Foxx, Sean Paul atd.), Rico Love (Usher, Natasha Bedingfield atd.), Wayne Wilkins (Kylie Minogue, Pink atd.), Andrew Frampton (Natasha Bedingfirld, Kylie Minogue atd.) a StarGate. Pilotním singlem se stala píseň "We Break The Dawn", kterou pro Michelle napsala sestra Beyoncé Solange Knowles. Na svém MySpace.com nabízí Michelle Williams hned pět písniček k poslechu.


Dále vychází:

Avenged Sevenfold - Live In The Lbc & Diamonds In The Rough (Warner Music)
Bette Midler - The Best Bette (Warner Music)
Bill Evans Trio - Sunday At The Village... (Universal)
Borknagar - For The Elements 1996 (EMI)
Celtic Woman - The Greatest Journey (EMI)
Chemical Brothers - Come With Us/Surrend (EMI)
Crown Of Thorns - Faith (Mystic Production)
Dare - Belief & Beneath The Water (Panther)
Dave Holland Sextet - Pass It On (Universal)
David Bowie - Space Oddity/Hunky Dory (EMI)
David Bowie - Ziggy Stardust/Aladdin San (EMI)
Deep Purple - Machine Head+In Rock/07 (EMI)
Eisregen - Knochenkult (Mystic Production)
Grave - Exhumed (EMI)
Haunted - Versus (EMI)
Kylie Minogue - X/Body Language (EMI)
Maria Callas - Callas Sings Puccini (EMI)
Mariza - Terra (EMI)
Maynard Ferguson - Octet (Universal)
Metal Church - This Present Wasteland (Mystic Production)
Michael Schenker Group - The Best Of (EMI)
Moby - Last Night/Hotel (EMI)
Night Ranger - Live In Shibuya 2007 (Mystic Production)
OMD - Greatest Hits 30 Years In Sight (EMI)
Petr Zelenka - Memory Flash (Sony BMG)
Placebo - Sleeping With Ghosts/Placebo (EMI)
Různí - Sex And The City 2 (soundtrack) (Universal)
Simply Red - A New Flame (Collector's Edition) (Warner Music)
Simply Red - Picture Book (Collector's Edition) (Warner Music)
Sinner - Crash & Burn (Mystic Production)
Sonic Syndicate - Love And Other Disasters (M.A.B.Records)
Stan Getz - Jazz Glantz '58 (Universal)
Thelonious Monk - Thelonious Himself (Universal)
Ultravox - Rage In Eden/Remastered (EMI)
Ultravox - Vienna/Remastered (EMI)
Wu - Tang Clan - Live At Montreaux 07 (EMI)
ZZ Top - Eliminator (Collector's Edition) (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu