shop.musicserver.cz
Nové desky pro 34. - 35. týden

Nové desky pro 34. - 35. týden

Vydáno: 17.08.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky se velmi pozvolna probouzejí z mírné letargie. Stále ještě dominují metalové desky, tento týden například od Destruction či Dream Evil, ale dávají o sobě vědět i jiné žánry - třeba rapper The Game, britpopoví navrátilci The Verve či francouzský písničkář Christophe Maé.

Pokud se v pondělí 18., respektive 25. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Verve - Forth (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: brit pop

The Verve - Forth
Velmi dlouho se čekalo, jestli se angličtí The Verve ještě někdy vrátí. K tomu došlo loni, kdy tahle legendární sestava okolo Richarda Ashcrofta vyjela na světové turné a záhy začala mluvit i o nové desce. Ta se dostává na pulty obchodů nyní, jedenáct let po posledním albu "Urban Hymns". Dostala název "Forth" a původně měla čítat dvanáct skladeb, ale po závěrečném mixu se skupina rozhodla dvě vyřadit. Podle prvních ohlasů to vypadá, že The Verve se příliš neodchýlili od stylu, který u nich známe z předchozích let. "Forth" vyjde i ve speciální edici s DVD, kde si budou moci fanoušci vychutnat pět skladeb v živé podobě a také dokument s názvem "Space And Time". Na MySpace.com The Verve je ke slyšení první singl "Love Is Noise".


Destruction - D.E.V.O.L.U.T.I.O.N. (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Destruction - D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
Německá thrashmetalová formace Destruction nachystala pro své fanoušky nové album, jež je součástí oslav jubilejního pětadvacátého výročí skupiny. Na novince si zahostovalo plno známých osobností metalové scény, pro příklad jmenujme kytaristy Garyho Holta z Exodus, Jeffa Waterse z kanadské thrashmetalové formace Annihilator a Vinnieho Moorea z britské hardrockové skupiny UFO. Fanoušci budou moct po albu "D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.", které ve finále čítá deset skladeb, sáhnout v několika formátech. Vedle klasického CD je připravena edice na dvou LP deskách a verze v digipacku. Jednu z nových písní "Vicious Circle / The Seven Deadly Sins" si můžete poslechnout na stránkách MySpace.com.


The Game - L.A.X. (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

The Game - L.A.X.
Americký rapper The Game, kterého jsme mohli loni vidět v Česku na festivalu Hip Hop Jam, vydává po kritiky ceněném albu "Doctor's Advocate" novou desku "L.A.X". Název je zkratkou Los Angeles Times a toto album mělo být dle vlastních slov rappera jeho posledním, i když již nedávno prohlásil, že by zanedlouho mohlo přijít pokračování. A bylo by to i logické. Na "L.A.X." měl nahráno přes 220 skladeb, ze kterých vybral šestnáct. Na těch se vystřídala celá řada producentů a hostů. Společně s The Game si zazpíval respektive zarapoval Ludacris, Ne-Yo, Lil Wayne či Keyshia Cole a s produkcí mu pomohli Cool & Dre, J.R. Rotem, Timbaland, Kanye West a řada dalších. Několik skladeb z "L.A.X." hraje na jeho MySpace.com.


Dream Evil - Gold Medal In Metal (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Dream Evil - Gold Medal In Metal
Nebýt producenta Fredrika Nordströma, známého ze spolupráce s Dimmu Borgir a Hammerfall, švédská heavymetalová pětice Dream Evil by nikdy nevydala jediné album. Byl to totiž právě Fredrik, který muzikanty objevil, dal je dohromady a stojí za produkcí všech řadových desek skupiny. Dream Evil ale nyní vydávají svůj vůbec první živý set, který bude kromě CD obsahovat ještě DVD se záznamem vystoupení členů formace v Gothenburgu. Zde odehráli koncert 25. listopadu roku 2006, teprve pár měsíců po vydání čtvrté plnohodnotné studiovky "United". Kromě toho je pro posluchače nachystaná řada bonusů včetně doposud nevydaného materiálu a písní, které byly dříve k dostání pouze na japonských edicích. Sladkou tečkou na závěr jsou tři nové písně nahrané v loňském roce. Jedna ze skladeb "Dominator" je k náslechu na stránkách MySpace.com.


Christophe Maé - Mon Paradis (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / folk

Christophe Maé - Mon Paradis
Jméno písničkáře Christophe Maého a název jeho debutu dává tušit, že nás hudba tentokrát zavane do země galského kohouta. Tato deska vyšla ve Francii již před více jak rokem a měla zde velký úspěch. Dosáhla diamantového ocenění a nebýt Miky, stala by se nejprodávanější francouzskou nahrávkou minulého roku. Čím vlastně Christophe Maé tak zaujal Francouze? Melodickým soft rockem inspirovaný hudbou Bena Harpera, Tracy Chapman, Jacka Johnsona a Boba Marleyho. Na jeho webu v sekci Audio naleznete celou desku k náslechu v krátkých ukázkách.


Into Eternity - The Incurable Tragedy (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní death metal

Into Eternity - The Incurable Tragedy
Kanadští metalisté Into Eternity nechali fanoušky na svou pátou řadovkou čekat dva roky. Desku "The Incurable Tragedy" naštěstí však dotáhli do zdárného konce, a i když se na ní nepodílel dlouholetý bubeník Jim Austin, muzikanti nechtějí své fanoušky o nic připravit. Prázdnou stoličku za bicí soupravou obsadil Steve Bolognese a skupina navíc přibrala kytaristu Justina Bendera. Připravená novinka je koncepčním albem a je zaměřená na osobní boje člověka trpícího nádorovým onemocněním. Inspiraci k tomuto konceptu našli členové kapely po traumatických zážitcích - smrti dvou nejlepších přátel a nemocí otce kytaristy Tima Rotha. Na MySpace.com si čtenáři mohou poslechnout jednu z nových písní desky "Diagnosis Terminal".


Deborah Bonham - Duchess (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues-rock / soul

Deborah Bonham - Duchess
Deborah Bonham je sestrou někdejšího bubeníka Led Zeppelin Johna Bonhama, který zemřel v roce 1980. Jeho sestra natočila první desku až o pět let později a na druhou se čekalo bezmála dvacet let. Novinka "Duchess" je tedy teprve její třetím albem, jež se opět podle čtyř ukázek na jejím MySpace.com nese v duchu klasického rocku, blues a soulu. V jedné písničce jí pomohl i Paul Rodgers z Bad Company, jehož známe i z působení na postu zpěváka Queen.


Jeff Loomis - Zero Order Phase (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Jeff Loomis - Zero Order Phase
Americký kytarista Jeff Loomis, známý jako člen skupiny Nevermore, před třemi lety prohlásil, že by potřeboval pauzu a chtěl by nahrát sólové album. Na začátku tohoto roku obletěla svět zpráva o desítce nových skladeb a nyní se tato čerstvá novinka vyhřívá na pultech obchodů. Produkci "Zero Order Phase" dostal na starost Neil Kernon, který teď spolupracuje také s Cannibal Corpse či Nile. S Jeffem ale přeladil na čistší metalovou odnož a nahrál s ním deset skladeb, z nichž se jedna píseň "Jato Unit" dostala na internet na MySpace.com.


Vesselina Kasarova - Caro Amor (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: opera

Vesselina Kasarova - Caro Amor
Vedle opravdu tvrdé hudby bude tento týden zářit na opačném hudebním spektru Vesselina Kasarova s novinkou "Caro Amor". Tato původem bulharská mezzosopranistka začala zpívat v bulharské národní opeře ještě v době studia a nyní působí ve švýcarské Opernhouse. Na desku "Caro Amor" si tentokrát připravila patnáct árií ze čtyř oper Georga Friedricha Händela "Ottone re di Germania", "Arianna in Creta", "Terpsicore" a "Alcina". Dodejme jen, že její zpěv doprovodil orchestr Il Complesso Barocco Alana Curtise.


Stick To Your Guns - Comes From The Heart (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Stick To Your Guns - Comes From The Heart
Americký hardcoreový kvitnet Stick To Your Guns vydává druhé řadové album. Muzikanti jsou na scéně pět let a vše začalo v roce 2003, kdy se zpěvák Jesse Barnett rozhodl založit nový projekt, kterým by mohl dát najevo své hudební cítění. Od té doby kombinuje dohromady melodii, tvrdost a ryzost. Výsledek práce těchto muzikantů bývá připodobňováno ke tvorbě skupiny Hatebreed. Nástupce alba "For What It's Worth" z roku 2008 obsahuje deset nových skladeb a jednu z novinek pojmenovanou "Tonight's Entertainment" si můžete poslechnout na MySpace.com a společně s dalšími písněmi také naživo. 12. října se Stick To Your Guns totiž objeví v pražském klubu Abaton v rámci svého turné Hell On Earth.


Miro Žbirka - Sezónne lásky (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Miro Žbirka - Sezónne lásky
Po debutu "Doktor sen" se na pulty obchodů dostává další z remasterovaných alb Miro Žbirky "Sezónne lásky". Stejně jako předchůdce i toto album s sebou přinese druhý disk s anglickou verzí této druhé desky, ze které vyšly takové obrovské hity, jako "Biely kvet" či třeba "Atlantida". Anglická verze je tentokrát od té slovenské mírně odlišná. Na anglické chybí písnička "Bažant na víne", ale naopak zase navíc obsahuje "Singing To My Little Lady", anglickou verzi písničky "Zažni". Album "Sezónne lásky" znamenalo ve Žbirkově kariéře definitivní zlom a přineslo mu ve své době ocenění Zlatý slavík, odkud po dlouhých letech sesadil Karla Gotta.


Basshunter - Now You're Gone - The Album (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: eurodance

Basshunter - Now You're Gone (The Album)
Švédského producenta a zpěváka Jonase Erika Altberga budete znát spíše pod pseudonymem Basshunter. Ten nyní vydává své třetí album "Now You're Gone - The Album" a ve světě, kde album vyšlo o pár týdnů dříve, s ním zaznamenal velký úspěch. Dobyl například vrchol britského žebříčku a v Irsku skončil těsně pod prvním místem. Tracklist desky čítá hned šestnáct skladeb, kde vedle novinek naleznete i skladby z předchozího "LOL <(^^,)>". Na MySpace.com Basshuntera zjistíte v několika skladbách, že se od minulých alb na novince příliš neodlišil.


V krátkosti - The Jacksons

Po výroční edici "Thrilleru" Michaela Jacksona se dostává podobné pozornosti i neméně kvalitním deskám "Triumph" a "Destiny" The Jacksons. Obě vycházejí v rozšířené verzi o raritní tři respektive dva mixy. Další alba The Jacksons budou následovat později.

Dále vychází:

Blessed By A Broken Heart - Pedal To The (EMI)
Descending - Enter Annhilation (Mystic Production)
Eisbrecher - Blut Und Tränen (Mystic Production)
Gang Of Hour - Hard (EMI)
Gang Of Hour - Songs Of The Free (EMI)
Huecco - Reina De Los Angelotes (singl) (Warner Music)
Různí - Bravo Hits 2008/2 (Universal)
Různí - Thrash 'Til Death (Mystic Production)
Shaun Baker - 1 (Universal)
Squealer - The Circle Shuts (Mystic Production)
The Jacksons - Destiny (Sony BMG)
The Jacksons - Triumph (Sony BMG)
The Ten Tenors - Nostalgica (Warner Music)
Tiamat - The Ark Of The Covenant 12Cd+Dv (EMI)


NÁZORY
  • Verve jsou dobrý... (eagle-eye, 19.08.2008 10:25) Reagovat

    už jsem to slyšel a fakt pěkný, typický Verve s troškou psychedelie, písničky veskrze nejdou pod pět minut a instrumentální pasáže příjemné...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Hudba Mira Žbirky zazní v prosinci na Symphonic Night v O2 universu a už nyní na vinylech s alby z let 1992–2022 (20.03.2024 08:01)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu