Poslouchej bez předsudků aneb Střekovská mumie posedmé

25.07.2008 08:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vladimir 518
© biggboss.cz / boombap.cz
Již posedmé se bude na ústeckém hradě Střekov konat první český poprázdninový hudební festival. Střekovská mumie si za dobu své existence vydobyla renomé nejenom ve své domovské oblasti, severních Čechách, ale i na trhu hudebních akcí celé České republiky. Duchovní otcové projektu, občanské sdružení Herozeronegro, se od samotného počátku festivalu pokouší pružně reagovat na současné hudební trendy, a tak se nikdo nemohl divit, že například takový Xavier Baumaxa byl pro návštěvníky Střekovské mumie písničkářským hrdinou dávno před jeho průnikem na tuzemskou mediální scénu.

Ani letošní ročník se neodklání od filozofie "čerstvého masa", a proto se mají návštěvníci na co těšit. Do gotického prostředí hradu Střekov, dominanty Ústí nad Labem, se promotéři protentokrát rozhodli nastěhovat především hudební projekty spojené s elektronikou, a dotáhnout tak kontrast s dávnou minulostí jedné z nejlépe dochovaných zřícenin na území naší republiky na samou hranici maxima. Členitost hradu navíc umožňuje, aby se letošní ročník Střekovské Mumie odehrál na rovných čtyřech pódiích.

Hlavní stage, která se rozprostře přímo na nádvoří, nabídne koncerty výtečných Midi Lidi, resuscitovaných Bullerbyne, mezinárodně ceněných Magnetik nebo skvělého rappera Vladimira 518, jehož sólová deska "Gorila vs. Architekt" je jednou z nejlepších hiphopových nahrávek v dějinách české pop music. Na hradní terase se budou návštěvníci moci rozhýbat pod taktovkou zábavných Greatest Hits Collective nebo si vychutnat vystoupení těžko zařaditelných Cold Boy Klan, další naděje vydávající desky pod internetovým labelem Muteme. Vyhlídkovou terasu budou - jako již každý rok - opanovávat DJs Hoffee, Tall, Blue a Sirkir. Novinkou tentokrát je chilloutový prostor na parkovišti.

Celá legrace, jež odstartuje v sobotu 6. září 2008 úderem 17. hodiny, stojí v předprodeji 230 Kč, na místě pak divák zaplatí o padesátku víc. Kromě výše zmíněných jmen se může těšit ještě na současnou popovou špičku Cartonnage, severočeskou novinku Nauzea Orchestra nebo naprostého úleťáka DJe Ventolina, který by svým setem dokázal roztancovat snad i mrtvého. Kdyby se vám line-up nějakým prapodivným způsobem nepozdával, vzpomeňte si, co říkají promotéři z Herozeronegro v kombinaci s Georgem Michaelem: "Poslouchejte bez předsudků a koukejte dorazit. Těšíme se na vás!"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY