shop.musicserver.cz
Nové desky pro 28. týden

Nové desky pro 28. týden

Vydáno: 06.07.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Minulý týden přerušená okurková sezóna nyní opět nabírá na intenzitě. V malém množství novinek plném různých výběrů se ale tento týden blýská klenot v podobě společného bluesové alba Willieho Nelsona a Wyntona Marsalise, jimž sekunduje Jason Mraz, česká Znouzectnost a soundtrack k filmu "Mamma Mia!".

Pokud se v pondělí 7. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Willie Nelson & Wynton Marsalis - Two Men With The Blues (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / jazz

Willie Nelson & Wynton Marsalis - Two Men With The Blues
Tento týden není příliš bohatý na dlouho očekávané novinky, ovšem přináší opravdovou hudební lahůdku, která by neměla hudebním fajnšmekrům uniknout. Na desce "Two Men With The Blues" spojili své muzikantské umění dvě legendy svého žánru - countryový Willie Nelson a jazzový Wynton Marsalis. Výsledkem je, jak název alba napovídá, bluesová deska s charismatickým hlasem a kytarou Nelsona a virtuosní trubkou Marsalise. Co přidává desce na ještě větší atraktivitě je skutečnost, že se jedná o živé album. Záznam vznikl v lednu minulého roku na dvou koncertech v Jazz At Lincoln Centre v New Yorku. Album "Two Men With The Blues" můžete ochutnávat ve dvou celých písničkách na stránkách labelu Blue Note, kde deska vychází, nebo v krátkých ukázkách na internetovém obchodě Amazon.com.


Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / alternativní pop

Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things.
Americký zpěvák, skladatel a muzikant Jason Mraz, který už hrál kde co a s kde kým od Rolling Stones, přes Alanis Morisette až po Jewel, letos vydal během tří měsíců tři EP "We Sing", "We Dance" a "We Steal Things". Ty teď spojil na jedno studiové album s logickým názvem "We Sing. We Dance. We Steal Things". Jeho široký hudební záběr se propsal i na toto album. Uslyšíte na něm kombinaci řady různorodých stylů a mimo to i duety s Colbie Caillat v "Lucky" a s Jamesem Morrisonem v "Details In The Fabric". Čtyři skladby nabízí Mraz na svém MySpace.com.


The Bug - London Zoo (Ninja Tunes / CDirect)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dancehall / dubstep / dub

The Bug - London Zoo
Londýnský producent Kevin Martin (Ice, God) oživuje svůj karibsky orientovaný projekt The Bug a s pomocí anglických i jamajských vokalistů (Flow Dan, Queen Warrior, Ricky Ranking, Spaceape a další) znovu stvořil nahrávku plnou inovativního futuristického dubu. Album obsahuje singly "Jah War", "Skeng", "Poison Dart" a nejnovější "Angry". První tři jmenované skladby hrají z jeho profilu na MySpace.com. Videoklip k singlu "Poison Dart" si můžete prohlédnout zde.


Znouzectnost - Heavy Model aneb srdce pro Anubise (BLACK POINT)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / folk

Znouzectnost - Heavy Model aneb srdce pro Anubise
Po třech letech vychází nový titul plzeňské skupiny Znouzectnost - "Heavy Model aneb srdce pro Anubise". Kapela o této desce říká: "Žádné převratné novinky nečekejte, jak se říká - starým psům nové zuby nenarostou či jak to je. Tudíž asi tak patnáct lo-fi fláků od znouzáků v klasickém duchu a na klasická témata, jako třeba láska, nenávist, touha, pomíjivost, zrada, náhrobní kameny, mravenci, spisovatelé, ruční palné zbraně, dopis z vojny, zloděj koní, zlatokop, kamarádi, bezdomovci, pět mušketýrů, ideály, ztracené ideály, bůh, balzamování, marnost, lavička na kopci, falešní proroci, špatné časy, dobré časy a spousta dalších podobných, z mnoha hledisek vlastně úplně nesmyslných a zbytečných věcí." První čtyři písničky si můžete poslechnout a dokonce i stáhnout na webu kapely v sekci Radio ZNC.


Dom & Roland - Through The Looking Glass (Maximum Underground / Dom And Roland Productions)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: drum'n'bass

Dom & Rolland - Through The Looking Glass
Nenechte se zmást jménem projektu, společníkem Doma alias anglického producenta Dominica Angase je v něm pouze sampler značky Rolland. Drum'n'bassový veterán připravil své čtvrté album čtyři roky po "Chronology", obsahuje hned dva disky a tentokrát vychází na jeho vlastní značce Dom And Roland Productions. Ukázky všech skladeb najdete na jeho MySpace.com. Zatímco první disk je čistě jeho záležitost, druhý obstaraly kolaborace s mladšími producenty, jako jsou Sketch, Vicious Circle nebo Klutus.


Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
Velmi úspěšný muzikál "Mamma Mia!" inspirovaný písničkami slavné Abby nyní dostal i svoji filmovou podobu. Už obsazení filmu napovídá o tom, že i ten míří hodně vysoko. O produkci se starali oba dva mužští členové Abby společně s Tomem Hanksem a Ritou Wilson a ve filmu si zahrály takové hvězdy, jako Pierce Brosnan, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Colin Firth či Amanda Seyfried. Po vzoru hudby k "Walk The Line" si všichni tito herci ve filmu a tedy i na soundtracku zazpívali. Z celkového počtu osmnácti písniček včetně skrytého bonusu, které na desce najdete, jich třetina hraje na speciálním profilu na MySpace.com.


Richie Kotzen - Live In Sao Paulo (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / soul / blues

Richie Kotzen - Live In Sao Paulo
Rockovým fanouškům není třeba představovat jednoho z nejlepších kytaristů Richie Kotzena, jehož můžete znát například z působení ve skupině Mr. Big. Tento výborný muzikant a neméně kvalitní zpěvák nyní po krátkém odkladu vydává dlouho očekávaný živák "Live In Sao Paulo". Záznam pochází z turné po Jižní Americe z konce léta minulého roku, kde hrál Kotzen v trojici s baskytaristou Johnny Griparicem a bubeníkem Danem Potruchem. Album, které českým fanouškům může připomenout i nedávný Kotzenův koncert v Praze, si můžete poslechnout v krátkých ukázkách na internetovém obchodě digstation.com.


Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / indie

Dirty Pretty Things - Romance At Short Notice
Když se před několika lety rozhádal Carl Barât s Petem Dohertym, znamenalo to rozpad The Libertines. Zatímco Doherty dal dohromady velmi úspěšné Babyshambles, Barâtovi se už s jeho kapelou Dirty Pretty Things tak dobře nedaří, i když prvotina "Waterloo To Anywhere" debutoval na třetím místě britského žebříčku a slušně jej přijala i kritika. Nyní se tato britská kapela hlásí s druhým albem "Romance At Short Notice" a podle prvních ohlasů ji média hodnotí spíše průměrně. Vy to můžete posoudit, když si celou desku poslechnete na NME.com.


Různí - Music From The Films Of Tim Burton (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Music From The Films Of Tim Burton
Po více než třiceti letech kariéry začíná režisér Tim Burton pomalu nabírat punc kultovosti. Bez jeho filmového umění plné fantazie, představivosti, ale i druhu humoru by byl filmový svět chudší. Jak je patrné z názvu, výběr "Music From The Films Of Tim Burton" vzpomíná na hudbu z jeho filmů. Vedle sebe tu tak uslyšíte melodie z obou dílů "Batmana", které režíroval, z filmů "Mars útočí", "Beetlejouice", "Sweeney Todd", "Ed Wood" a dalších.


V krátkosti

Hudební nakladatelství SonyBMG se rozhodlo vytěžit co možná nejvíce z hudební soutěže X Factor a vydává na DVD průřez soutěžními koly těch finalistů, kteří skončili na pomyslných stupních vítězů. Už tento týden vyšlo první DVD skupině All X a během několika dní se příznivci mohou těšit na Ondřeje Rumla a vítěze Jiřího Zonygu.

Dále vychází:

All X - X-Factor (Sony BMG)
Bedřich Smetana - Má vlast / Pešek (EMI)
Billy Joel - The Stranger (Sony BMG)
Delage/Jaubert/Chausson - Melodies/Lott (EMI)
Evgeny Kissin - The Essential (Sony BMG)
Gerry&Pacemakers - Very Best Of (EMI)
Jack Johnson - Sleep Through The Stat/Dlx (Universal)
Jeff Beck - Best Of (EMI)
Jiří Zonyga - X-Factor (Sony BMG)
Johnny Kid & Pirates - Very Best Of (EMI)
Midori - The Essential (Sony BMG)
Ondřej Ruml - X-Factor (Sony BMG)
Queensryche - The Collection (EMI)
Quireboys - Best Of (EMI)
Rudolf Serkin - The Essential (Sony BMG)
Různí - Blue Note Trip Tease Vol.2 (EMI)
Steve Harley & Rebel Cockney - Best Of (EMI)
V.A. - Music Box Hity 8 (Sony BMG)
Ventures - The Very Best Of (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Orville Peck a Willie Nelson si notují v gay duetu "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other" (13.04.2024 08:12)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- ABBA oslaví padesátiny průlomové desky "Waterloo" její speciální edicí (02.04.2024 10:49)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu