shop.musicserver.cz
Nové desky pro 25. týden

Nové desky pro 25. týden

Vydáno: 15.06.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V hudebních novinkách se příští týden budou o přízeň českých fanoušků utkávat velmi očekávaná jména, mezi nimiž vedou Bratři Ebenové a Coldplay. Vedle těchto dvou interpretů si pak rockoví fanoušci jistě nenechají ujít novinky Judas Priest a The Offspring, ti countryoví vyhledají další desku Emmylou Harris.

Pokud se v pondělí 16. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bratři Ebenové - Chlebíčky (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / jazz

Bratři Ebenové - Chlebíčky
Velmi očekávanou českou novinku servírují Bratři Ebenové, kteří zase trošku zkrátili interval od posledního alba. Jejich aktuální počin s názvem "Chlebíčky", nazvaný podle českého fenoménu, připravovali dlouhých šest let a pojednává o věcech všedních i zcela absurdních, ale vždy však důvěrně známých. Autorsky se na albu podepsal pouze Marek Eben a vedle stálých členů kapely se na něm podílela i herečka Jaroslava Kretschmerová, jež hostuje ve skladbě "Houston". Hudebně se Bratři Ebenové stále pohybují někde mezi jazzem, folkem a trampskou hudbou.


Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: piano rock / indie pop

Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
Jakýkoli počin britských Coldplay je doprovázen obrovským očekáváním po celém světě a v případě, že se jedná o studiové album, je toto očekávání umocněno o to více. To čtvrté dostalo název "Viva La Vida Or Death And All His Friends" a Coldplay se na něm spojili s Brianem Enem a Markusem Dravsem. Ti prý zapříčinili, že jejich hudba již není tak přímočará, ale o něco více "kličkuje" a texty jsou ještě více abstraktní než dříve. Musicserver vám přinesl minulý týden průvodce po této novince a na své MySpace.com Coldplay nahráli první singl "Violet Hill". Celou desku pak lze slyšet po registraci na speciálním profilu na MySpace.com.


Judas Priest - Nostradamus (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Judas Priest - Nostradamus
Britská legenda Judas Priest vydává po dlouhém čekání novou deskou "Nostradamus". Tentokrát se jedná o koncepční dílo čítající celkem dva CD disky a dohromady třiadvacet skladeb. Žánrově zabředli muzikanti až k symfonickému metalu, s čímž ochotně pomohl producent Attie Bauw. Jak se Halfordovi a jeho družině povedlo povyprávět celý příběh o slavném francouzském věštci, si sami můžete poslechnout na stránkách televizní stanice VH1. Do obchodů se novinka dostane hned v několika edicích, vedle klasického CD mohou zájemci sáhnout také po luxusním balení, nebo po verzi na třech vinylových deskách.


Emmylou Harris - All I Intended To Be (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / country

Emmylou Harris - All I Intended To Be
Americká country a folková zpěvačka Emmylou Harris, o které lze už hovořit jako o legendě tohoto žánru, je stále ve svých jedenašedesáti letech neuvěřitelně aktivní a neustále zásobuje své příznivce různými počiny. Přede dvěma roky to byla spolupráce s Markem Knopflerem na desce "All The Roadrunning", loni kompilace rarit a letos po nějaké době i zbrusu nová studiová deska "All I Intended To Be". Mezi autory se objevují vedle samotné Harris například Patty Griffin, Tracy Chapman či Merle Haggard a mezi hosty neméně významné persony americké country Dolly Parton a Vince Gill. První singl "Hold On" hraje na jejím MySpace.com a na jejím webu se z úst samotné Harris dozvíte více o desce jako takové.


Gaia Mesiah - Thank You Dr. Beat (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Gaia Mesiah - Thank You Dr. Beat
Tuzemská kapely Gaia Mesiah vydává na rozloučenou se svou zpěvačkou Markou Rybin speciální CD s živým záznamem. Tím chtějí uzavřít jednu velkou etapu své historie. Připravené CD zachycuje skupinu v těch nejpůsobivějších momentech na pódiu během koncertu v pražském baru Lucerna Music Baru, kde kapela oslavila své šesté narozeniny. Celkem se tedy posluchač může těšit na jedenáct živých skladeb, čtyři remixy a aktuální střihový videoklip "Alpha Female".


Gabriella Cilmi - Lessons To Be Learned (Universal)web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / pop / soul

Gabriella Cilmi - Lessons To Be Learned
V šestnáctileté zpěvačce Gabrielle Cilmi našli Australané stejný talent jako před časem Američané v podobě Renee Olstead. Její hlasový projev rozhodně nepůsobí jako od šestnáctileté holky, ale je naopak natolik vyzrálý, že je přirovnávána k Macy Gray a Amy Winehouse. Deska "Lessons To Be Learned" je jejím debutem, který vyšplhal na druhé místo australské albové hitparády a pomalu se blíží i do evropských žebříčků. Gabriella Cilmi společně s producentským týmem Xenomania na něm míchá soul a jazz s jemnou příchutí popu. Jak velkým talentem tato zpěvačka je, zjistíte na jejím MySpace.com.


Phantom Planet - Raise The Dead (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hardrock / metal

Phantom Planet - Raise The Dead
Americká rocková formace Phantom Planet vydává čtvrté plnohodnotné album. Společně s producentem Tonym Bergem, který dříve spolupracoval s Air Supply či Debby Boone, dali dohromady patnáct nových skladeb, přičemž tři z nich budou k dostání pouze přes iTunes. Součástí standardního tracklistu jsou také skladby "Leader" a "Geronimo", jež pochází z EP "The Limited Edition Tour EP", ale muzikanti je přepracovali, aby je mohli použít na své nové desce. Ukázky z ní si můžete poslechnout na internetovém obchodu Amazon.com nebo na MySpace.com kapely. Na oficiálních stránkách skupiny se dozvíte další informace.


Beth Rowley - Little Dreamer (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul / gospel

Beth Rowley - Little Dreamer
Novicka na hudebním poli Beth Rowley má trošku exotické místo narození - Lima v Peru, ale jinak je to čistokrevná Angličanka z Bristolu. Hned za začátku své kariéry předskakovala takovým hvězdám, jako jsou Ronan Keating a Enrique Iglesias. Dá se říct, že zapadá do podobné party, jako je Duffy či Joss Stone, jež hodně čerpají ze soulu a popu šedesátých let. Beth Rowley ovšem k tomu všemu ještě přidává silný vliv gospelu. Deska "Little Dreamer" je po několika EP jejím debutem a producentsky se na ní podílel saxofonista Ben Castle, jenž je velmi dobře známý ze spolupráce s Jamiem Cullumem. MySpace.com nabízí několik ukázek její tvorby a první singl "So Sublime".


The Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk rock

Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace
Americká rocková formace The Offspring nachystala po dlouhých čtyřech a půl letech nové řadové CD. Vydání ale muzikanti několikrát odsunuli, poprvé mělo album vyjít podle zpěvákových slov už v roce 2004. Nahrávání a skládání trvalo skoro dva roky a vzniklo celkem třináct nových písní včetně jednoho japonského bonusu. Produkci měl na starosti Bob Rock, který je známý ze spolupráce například s The Cult či Metallikou. Jak se členům kapely podařilo poprat se s novými písněmi, si můžete poslechnout na profilu skupiny na imeem.com. Naživo pak budou mít fanoušci možnost 4. července, kdy muzikanti vystoupí na festivalu Rock For People. Další informace pak naleznete na internetových stránkách The Offspring.


Pavel Žalman - Mezi kameny (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Pavel Žalman - Mezi kameny
Nové album Pavla Lohonky "Mezi kameny" je nejen čerstvým autorským počinem, ale najdeme na něm i úpravy polozapomenutých lidových písní a tradicionálů. Zvukově košaté a náladou pestré album potěší nejen všechny tradiční Žalmanovy příznivce, ale i ty kteří mají rádi folklor Čechomoru. Vynikající zvuk a sehranost současné kapely jen umocňuje celkovou atmosféru tohoto nového alba. Jako bonus je přiloženo DVD s legendárním koncertem kapely Žalman a spol. s řadou výjimečných hostů, jako bývalá souputnice z Minesengrů, zpěvačka P. Jíšová, R. Křesťan, L. Malina či frontmani Čechomoru K. Holas a F. Černý.


The Music - Strength In Numbers (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

The Music - Strength In Numbers
V pořadí třetí řadová deska britské indie rockové skupiny The Music "Strength In Numbers" se do obchodů dostane hned v několika formátech. Kromě klasického CD se dočkáme také luxusního balení v digipacku a podle toho bude vypadat i seznam skladeb. Na standardní verzi bude posle plánu dvanáct skladeb a navíc schovaná píseň "No Danger". Luxusní edice pak bude navíc čítat dvě písně "The Price" a "The Rain". Ukázky si můžete poslechnout na stránkách last.fm a upoutávku na videomix.cz. Další informace naleznete na oficiálních stránkách kapely.


Rihanna - Good Girl Gone Bad Live DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Rihanna - Good Girl Gone Bad - Live
Není to tak dávno, co momentálně velmi populární r'n'b zpěvačka Rihanna zazpívala i svým českým příznivcům. Pro ty, kdo nestihli tento koncert, či by je zajímalo, jak Rihanna zpívá naživo, je tu její vůbec první koncertní DVD "Good Girl Gone Bad - Live", které obsahuje kompletní koncert z turné. Záznam byl natočený 6. prosince 2007 v Manchesteru v Evening News Aréně. DVD u nás vychází hned ve třech verzích. Vedle klasické a očesané regionální obsahující jen samotný koncert, dokument a jeden skrytý bonus, to je i limitovaná edice. Rihanna současně s tímto svým DVD navíc svým příznivcům nabídne i reedici své poslední desky pod názvem "Good Girl Gone Bad: Reloaded", která oproti předchozí verzi nabídne o tři písničky víc včetně aktuálního singlu "Take A Bow" a společného songu s Maroon 5 "If I Never See Your Face Again".


V krátkosti

  • Supraphon připravil pro fanoušky českého bigbítu exkluzivní kolekci šesti důležitých alb naší rockové historie. V titulu "Pořád to platí 1968 - 1989" o rozměrech DVD dostanete k dispozici sestavu řadovek Framus Five a Michala Prokopa s četnými bonusy, jako například velké interview Michala Prokopa o muzice, době a lidech.
  • I druhou velmi povedenou kompilaci má na svědomí vydavatelství Supraphon. Na dvoudiskové kompilaci "Já jsem básník, mistr péra" připomíná ve všech podobách bubeníka, kapelníka, textaře, spisovatele, dramatika, herce, principála, malíře a zpěváka Františka Ringo Čecha, který má nepřeslechnutelný podíl na našem popu.

Dále vychází:

ABBA - Thank You For The Music (Universal)
Beach Boys - The Lost Concert DVD (Sony BMG)
Beach Boys - U.S. Singles Collection (EMI)
Bleed The Sky - Murder The Dance (Mystic Production)
Cure - Freakshow-Mix13 (singl) (Universal)
Eliane Elias - Bossa Nova Stories (EMI)
František Ringo Čech - Já jsem básník, Mistr péra (Supraphon)
From First To Last - From First To Last (Universal)
Gravediggaz - The Pick, The Sickle And The Shovel (Universal)
Kevin Ayers - Songs For Insane Times (EMI)
Laibach - Volk Dead In Trbovlje DVD (EMI)
Madonna - Hard Candy (Deluxe Vinyl) (Warner Music)
Michal Prokop - Pořád to platí 1968 - 1989 (6CD) (Supraphon)
Mucc - Shion (Universal)
My Bloody Valentine - Isn't Anything (Sony BMG)
Různí - Camp Rock (EMI)
Různí - Eurovision Song Contest 2008 DVD (EMI)
Různí - Platinum Bossa Nova (EMI)
Siebenbürgen - Revelation VI (Mystic Production)
Sonny J - Disastro (EMI)
The Music - Strength In Numbers (Universal)
The RZA - RZA As Bobby Digital In Stereo (Universal)
Tiesto - In Search Of Sunrise 7 2008 (EMI)
Tři sestry - Mydlovary/Bonus DVD (EMI)
Usher - Usher (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu