Čtyři minuty před destrukcí

14.05.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Hard Candy" důkladně zamíchalo přízní Madonniných fanoušků. První singl "4 Minutes" s Justinem Timberlakem a Timbalandem však přináší dost remixů, které mohou urovnat původní nedůvěru k tomuto tracku a nabídnout smířlivou úmluvu o světovém míru. Stiskněte play a vyrazte na taneční parket!
7/10

Madonna - 4 Minutes

Skladby: Bob Sinclar Space Funk Remix, Junkie XL Remix, Tracy Young House Mix, Peter Saves Paris Mix, Rebirth Remix, Junkie XL Dirty Dub
Vydáno: 21.04.2008
Celkový čas: 41:35
Vydavatel: Warner Music
Přeočkování vakcínou jménem Timbaland a Justin Timberlake proběhlo bez komplikací, ale bylo u toho hodně řečí. Fanoušci nakonec nejvíce řešili, jestli náhodou není "4 Minutes" spíše singlem Justina, v němž je Madonna skoro omylem. Chytře sestříhaný klip byl jen nicotným předvojem před velkým handrkováním zastánců a odpůrců nejenom pod naší recenzí na "Hard Candy". Vnitřní destrukce těchto vazeb však nenastala.

Pokud se povznesete nad faktem, že pod remixy jejích skladeb již s železnou pravidelností figurují Tracy Young a Peter Rauhofer ("Peter Saves Paris Mix"), máte se na co těšit. Úvodní Bob Sinclar tolik úsilí v kvalitní výsledek nedal a jeho remix je na tomto disku tak nejslabší položkou, klidně jej přeskakujte. Junkie XL vše občas taky seká jako Baťa dřeváky, ale snadno zjistíte, že přeci jen více pochopil, o co v originále jde, skvěle funguje i jeho závěrečný "Dirty Dub". Madonna však nejvíce věřila Demacio "Demo" Castellonovi, který se podepsal i pod samotným "Hard Candy", jeho "Rebirth Remix" je jasně tou nejlepší verzí.

Madonna ráda riskuje a servíruje nečekané věci, které umí mistrně zpeněžit. Co se týče remixů, však často sází na jistotu osvědčených jmen, což je drobet škoda. Možná by pak "4 Minutes" dopadlo ještě lépe, přeci jen minimálně Peter Rauhofer je už hodně provařený a prokouknutý.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY