shop.musicserver.cz
Simple Plan, Elliot Minor, Malá sportovní hala, Praha, 27.4.2008

Jednoduchý plán na emoční večer

Vydáno: 28.04.2008 21:00 v sekci Naživo - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Nejdiskutovanější slovo poslední doby má pouhé tři hlásky - é em ó. Emo. Právě pro fanoušky tohoto pseudostylu byl určen koncert kanadských Simple Plan. Na své si ale při vynikající show přišli i hudební labužníci, těch však bylo v Malé sportovní hale minimum.

Simple Plan
© simpleplan.com
Přestože koncert populární kanadské pop-punkové kapely Simple Plan začínal až v osm hodin večer, od rána bylo u Malé sportovní haly rušno - od časných ranních hodin obsadili holešovické Výstaviště vyznavači emo stylu. Naštěstí příjemné slunečné počasí donutilo i zaryté emaře k úsměvu, aby toho nebylo málo, zmalované fanynky zběsile pobíhaly po areálu s nadějí, že získají podpisy svých idolů.

Malá sportovní hala se ale ukázala jako místo nedostačující pro pořádání podobných koncertů. V útrobách arény panovalo nesnesitelné vedro. Prakticky nulová cirkulace vzduchu pak způsobila desítky kolapsů. Pravý duševní kolaps přišel krátce po začátku celého koncertu, prostor na pódiu totiž dostala britská skupina Elliot Minor, jež předvedla velmi tragický výkon. Celý její setlist byl založen na takzvaném syndromu jedné melodické linky. Nezaujatý divák nabyl dojmu, že zvukaři omylem stiskli tlačítko "repeat" a na scéně vesele skotačí zmatení komparzisté.

Elliot Minor
© bbc.co.uk
Při jedné z mnoha stejných a nezáživných písní Elliot Minor se do dění vložili i chlapci ze Simple Plan. Společně se svým realizačním týmem předvedli krátkou taneční vložku, která pražské publikum podle očekávání nadchla. Diváci v hale by se dali z devětadevadesáti procent zaškatulkovat do kategorie emo, nutno však ocenit, že vytvořili fantastickou atmosféru. Po celý koncert křičeli, zpívali, skákali a tleskali. Navíc by si mohli kanadští hudebníci otevřít i obchod s plyšovými hračkami, během koncertu na pódiu přistály stovky medvídků s věnováními.

Předkapela Elliot Minor zmizela z pódia prakticky bez rozloučení, nikomu v sále to však nevadilo. V devět hodin na českém území debutovala skupina Simple Plan. Dlouho očekávaný koncert odstartovali energičtí Kanaďané aktuální peckou "Generation". Na rozdíl od supportu mělo vystoupení Simple Plan nápad a především to byla pekelná show. Zpěvák Pierre Bouvier si získal mladé pražské fanoušky precizní češtinou. Nezůstalo ale jen u klasického pozdravu "Dobrý den", lídr kapely se naučil celé fráze. Pro Prahu zazpíval speciální písničku, ve které zazněla i čeština. Skladbu věnoval všem fanouškům, kteří si ji za skvělou atmosféru zasloužili.

Simple Plan
© simpleplan.com
Nedávné vystoupení Good Charlotte někteří označují za jeden z dosavadních vrcholů roku, show Simple Plan se jim však minimálně vyrovnala. Na pražský koncert, který byl závěrečnou zastávkou jejich evropského turné, se musela kapela svědomitě připravovat. Po hudební stránce byl totiž koncert bezchybný, idolové náctiletých srdcí ale ukázali i něco navíc. Vděčné publikum okouzlil především bubeník Chuck Comeau, který vzal v průběhu koncertu do rukou obří českou vlajku a po několika minutách mávání ji zavěsil na aparaturu, kde zůstala až do konce. Po celý koncert navíc kapela rozhazovala trsátka.

Poté, co zpěvák při písni "Time To Say Good Bye" vylezl na konstrukci pódia, šílenství fanynek gradovalo. To nejlepší však teprve mělo přijít, přesně po hodině hraní zaburácely Prahou úvodní tóny nejznámější písně z repertoáru Simple Plan "Welcome To My Life". Zatímco členové kapely předváděli na pódiu svůj hudební um, davy fanynek upadaly do bezvědomí. Během nejchytlavější písně celého vystoupení jich zkolabovaly desítky.

Simple Plan
© simpleplan.com
Poněkud nešikovný byl úvod k pecce "Your Love Is A Lie", při kterém Pierre Bouvier naznačoval sex. Rebelující děti však nechaly své konzervativní rodiče čekat před halou, a tak se i při tom bavily. Na závěr koncertu se zpěvák přesunul ze standardního jeviště na druhou stranu arény, kde dosud vládli osvětlovači. Na improvizovaném pódiu zpíval pro fanoušky v zadních řadách, zatímco kapela dál, bez separujícího člena, hrála na původním místě. Rozloučení kapely s nadšeným publikem proběhlo skrze tradiční závěrečnou píseň "Perfect".

Simple Plan ukázali v Praze svou sílu ze svých úvodních dvou alb, zároveň však prokázali i klišé desky aktuální. Na prvních deskách se prezentovali jako pop-punková kapela, která hraje inteligentní hudbu pro teenagery. Deska třetí však sympatické hudebníky řadí do poněkud odlišné škatulky - neškodný a nevýrazný mainstream. Z hudby se definitivně vytratila myšlenka punku a energie, naopak přibylo komerčního popu. Simple Plan ztratil na úkor finančního profitu svou jedinečnost, kterou disponoval na úvodních dvou deskách. Písně z prvních alb byly i při vystoupení v Praze nejsilnější, zatímco aktuální songy působily poněkud, ehm, uměle.

Simple Plan, Elliot Minor, Malá sportovní hala, Praha, 27.4.2008

NÁZORY
  • koncerty (Beny, 28.04.2008 23:46) Reagovat

    Ano Good Charlotte byli ok, ale Simple plan je o 200 procent překonali.

  • GC !!! (Hey, 29.04.2008 00:43) Reagovat

    Good charlotte byli mnohem lepsi..SP byli silene nudni..

    • Re: GC !!! (Jane, 29.04.2008 17:18) Reagovat

      ??? Tak tady asi někdo spal...nudníí?!!! Byla jsem jak na GC, tak na SP a i když mám GC radši, tak byly SP dost zábavný!!!

      • Re: GC !!! (NIcDave*, 05.05.2008 13:33) Reagovat

        zábavní možná...ale já chodim na koncíky spíš kvuli hudbě...dybych chtěla vidět dobrou šou zajdu si na madonnu...jednoznačně pro GC..(klasickej nepřehnanej koncík) i přesto že na SP sem byla už dvakrát tedkon mě to docela sklamalo před dvěma lety se dalo mluvit o hudebnim koncertě a ne o šaškozní show... sry muj nazor....

  • ... (Baarny, 29.04.2008 11:04) Reagovat

    Good Charlote jsem bohužel promeškala... Věřím, že byli skvělí, ale fakt nevím jak moc. SP byli skvělí, a moc vím že víc než dost! Byl to nádhernej koncert... Myslím že o nude se mluvit rozhodně nedalo... A dohadování kdo byl lepší podle mě nemá smysl, záleží taky na tom, kdo komu víc fandí, vždycky to bude tímhle ovlivněný a komentáře typu: SPO byli lepší nebo ne GC jsou nejlepší by se tady mohly objevovat donekonečna... prostě nedělní koncert byl geniální :o)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Český fanklub je opět u vytržení. Simple Plan se vrátili do Prahy a zase je o čem mluvit (29.01.2024 22:18)
- Video: Simple Plan si do nové verze songu "Iconic" pozvali tiktokerku Jax (01.11.2023 13:09)
- Simple Plan se vrací do Prahy, přivezou s sebou Mayday Parade a State Champs (31.07.2023 19:27)
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- Fotogalerie: Rock For People odstartoval pěkně zostra (09.06.2023 14:28)
- Recenze: Deska "Harder Than It Looks" je důstojným návratem Simple Plan (17.05.2022 08:00)
- Nové desky 18/2022 - od Halestorm přes Sigrid po Arcade Fire (10.05.2022 17:00)
- Video: Simple Plan a zpěvák Sum 41 Deryck Whibley překvapivě spojili síly v klipu k "Ruin My Life" (22.02.2022 08:01)
- Video: Simple Plan se vracejí. Klip k "The Antidote" je plný emocí i klišé (30.12.2021 09:57)
- Naživo: "Linkin Park! Linkin Park!" skandovalo se v Praze (12.06.2017 20:48)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu