shop.musicserver.cz
Nové desky pro 18. týden

Nové desky pro 18. týden

Vydáno: 27.04.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Novinky na hudebním trhu? Ty nabídnou příští týden Madonna, Def Leppard, Sarah McLachlan, B.S.P., Carly Simon, Eric Marienthal, Melody Gardot, Mudcrutch, Puscifer, Robin McKelle, Steve Winwood, The Feeling, Warrel Dane, Portishead, The Roots, Deicide, The Fall, Kayshia Cole a My Dying Bride.

Pokud se v pondělí 28. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Madonna - Hard Candy (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Madonna - Hard Candy
Vydává-li nové album Madonna, pak všechny ostatní novinky jako by ztrácely na svém lesku. Jak už většina z vás ví, dostala název "Hard Candy" a Madonna na ní utíká od disco stylu k její představě r'n'b a hip hopu spojených s popem. K tomu si našla spolupracovníky z nejpovolanějších - momentálně mimořádně vytíženého Timbalanda, duo The Neptunes, přičemž Pharell Williams je spoluautor všech skladeb, Danju a samozřejmě i Justina Timberlaka a rapera Kanye Westa. Madonna tímto albem jednak oslaví pětadvacet let hudební kariéry, jednak i své padesátiny. Z alba je momentálně oficiálně k mání pouze první singl "4 Minutes" včetně remixu, který naleznete na Madonnině MySpace.com, ovšem jak se dostanete k preview celé desky, jsme vám prozradili už v tomto článku.


Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / hardrock

Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge
Britská hardrocková legenda Def Leppard se opět hlásí o slovo. Jejich novinka se jmenuje "Songs From The Sparkle Lounge" a fanoušci si na ni museli počkat šest let od alba "X". Po letech se také skupina opět spojila s producentem Robertem "Muttem" Langem, který díky svým konexím na country scéně přivedl k Def Leppard i nečekaného hosta v podobě Tima McGrawa, který si s nimi zazpíval skladbu "Nine Lives". "Songs From The Sparkle Lounge", jež vychází i v deluxe edici s DVD s pohledem na vznik alba, si můžete komplet vychutnat na speciální stránce, kde uvidíte i videoklip k "Nine Lives".


Portishead - Third (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trip hop / experimentální hudba

Portishead - Third
Po deseti letech vydává své nové album kapela, která definovala trip hop. Beth Gibbons a Geoff Barrow se po vydání koncertní desky "Roseland NYC Live" věnovali vlastním projektům a k Portishead se vrátili teprve před třemi lety. Prvním singlem z nové desky je "Machine Gun", kterou si můžete poslechnout na jejich MySpace.com. Celé album si pak můžete poslechnout na speciálním účtu na komunitním portálu Last.fm.


Sarah McLachlan - Rarities, B-Sides And Other Stuff, Volume 2 (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: adult contemporary / folk

Sarah McLachlan - Rarities, B-Sides And Other Stuff, Volume 2
Dvanáct let po kompilaci "Rarities, B-Sides And Other Stuff" přichází Kanaďanka Sarah McLachlan s jejím druhým pokračováním. Na dvojce sází Sarah především na spolupráce s tradičními, ale i poměrně nečekanými hosty. Po jejím boku se tu objevují například Run DMC, Bryan Adams, Ladysmith Black Mambazoo či Emmylou Harris a zazní skladby jako "Unchained Melody", "River" Joni Mitchell či "Blackbird" od Beatles. Podstatnou část "Rarities, B-Sides And Other Stuff, Volume 2" si můžete poslechnout na těchto stránkách.


The Roots - Rising Down (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / soul

The Roots - Rising Down
Jedna z nejrespektovanějších hiphopových kapel vydává své už desáté studiové album. Prvním oficiálním singlem byla skladba "Birthday Girl" s Patrickem Stumpem z Fall Out Boy, nicméně na albu se nakonec neobjeví a kapela jako singl propaguje "Rising Down" a "Get Busy". Videoklipy ke zmíněným skladbám jsou k vidění na jejich MySpace.com a ke slyšení v playeru. Ke stálým spolupracovníkům, jako jsou Peedi Peedi a Malik B, přibyli Mos Def, Wale, Talib Kweli, Common, Saigon, Styles P a další.


Melody Gardot - Worrisome Heart (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / jazz / folk

Melody Gardot - Worrisome Heart
Melody Gardot je zatím neznámá, ale kritici ji nekriticky opěvují jako jeden z největších objevů posledních let. Je jí teprve dvacet dva let, ale má potenciál stát se novou Norah Jones. Její debut "Worrisome Heart" kombinující blues, jazz a elektrický folk sice vyšel již před dvěma lety, ale nyní vychází celosvětově a může díky jejímu autorskému umu a podmanivému hlasu řádně rozvířit hudební žebříčky. Část alba, jež produkoval Grammy oceněný jazzový producent Glenn Barratt, můžete slyšet na jejím MySpace.com.


Deicide - Till Death Do Us Part (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Deicide - Till Death Do Us Part
Klasikové death metalu z americké Floridy vypouští své deváté studiové album. Se stopáží 42 minut to je nejdelší album kapely a v pozici studiového kytaristy ho s nimi nahrál také kytarista Ralph Santolla (Iced Earth, Eyewitness). Jejich MySpace.com nabízí dvě ukázky z alba "In The Eyes Of God" a titulní track. Limitovaná edice alba obsahuje nášivku s nápisem "glen benton for president".


Carly Simon - This Kind Of Love (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / folk

Carly Simon - This Kind Of Love
Grammy, Oscarem i Zlatým glóbem ověnčená zpěvačka a skladatelka Carly Simon se do hudební historie vryla už v roce 1972 hitem "You're So Vain" a posléze ještě několika dalšími hity. V poslední době o ní ale nebylo moc slyšet; poslední nový materiál předvedla v roce 2000. Nyní konečně přichází s novinkou "This Kind Of Love" inspirovanou pro ni netradiční brazilskou hudbou. Letmý přehled o této desce získáte díky sampleru na jejím MySpace.com.


The Fall - Imperial Wax Solvent (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punk / rock

The Fall - Imperial Wax Solvent
Mark E. Smith a jeho postpunková kapela přichystala řadové album s číslem 27. Smith se tentokrát obklopil čistě britskými hudebníky, kapela se mu totiž po loňském albu "Reformation Post TLC" rozpadla. Album spoluprodukoval Grant Showbiz a obsahuje také coververzi "Strange Town" od britských bluesmanů The Groundhogs. Čtyři ukázky z desky najdete na jejich MySpace.com.


B.S.P. Balage, Střihavka, Pavlíček - Live In Retro Music Hall / Best Of (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

B.S.P. Balage, Střihavka, Pavlíček - Live In Retro Music Hall / Best Of
Ačkoli se slavná formace B.S.P, tedy Balage, Střihavka, Pavlíček, po několika koncertních sezónách opět rozešla, aniž by vydala nové studiové album, jeden titul tu po nich přeci jen z tohoto období zůstane. A sice živák "Live In Retro Music Hall / Best Of". Kde se tento koncert natáčel, zřejmě není třeba komentovat a stalo se tomu v listopadu minulého roku. Album má hned dvě části: DVD "Live In Retro Music Hall" s koncertem samotným a videoklipy a rozhovory jako bonusy a CD "Best Of", kde najdete všechno podstatné z kariéry B.S.P v audio podobě.


Keyshia Cole - Just Like You (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Keyshia Cole - Just Like You
S půlročním zpožděním vychází v Evropě druhé album americké r'n'b zpěvačky. Vysloužila si za ně dvě nominace na Grammy a platinové ocenění za milionový prodej. Za oceánem desku propagovalo hned pět singlů, nejúspěšnější byl "Let It Go" s Missy Elliot a Lil Kim, který dosáhl na singlovou Top 10. Mezi producenty alba byli Bryan-Michael Cox, Scott Storch, Rodney Jerkins, Mario Winans nebo Diddy.


Mudcrutch - Mudcrutch (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / country

Mudcrutch - Mudcrutch
Mudcrutch konečně vydávají svůj debut - po osmatřiceti letech své existence, či spíše neexistence. Více jak třicet let byla tato kapela, jež je jakýmsi evolučním předchůdcem The Heartbreakers Toma Pettyho, totiž u ledu. Loni se pánové včetně Toma Pettyho dali dohromady a během dvou týdnů natočili své první eponymní album. Ačkoli sami sebe označují jako rockovou skupinu, v jejich hudbě je slyšet velký vliv country, což můžete posoudit i vy na jejich webu, kde je celé album k dispozici k náslechu v poměrně dlouhých ukázkách.


My Dying Bride - An Ode To Woe (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: doom metal

My Dying Bride - An Ode To Woe
Britská metalová kapela chystá na letošní rok nové album, ještě než ho ale vydá, potěší fanoušky koncertní deskou, kterou kombinuje audio a video záznam. Nahráli ho v amsterdamském klubu Paradiso vloni v dubnu a vysílal se na Fabchannel.com. Nechybí skladby z jejich debutu, stejně jako z poslední desky. MDB tak poprvé na nosiči představí nové členy - jmenovitě Dana Mullinse (bicí) a Lena Abé (baskytara). Dvě ukázky si můžete pustit zde.


Robin McKelle - Modern Antique (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / blues / soul

Robin McKelle - Modern Antique
V tomto týdnu představujeme hned dvě zpěvačky podobného ražení. Po Melody Gardot je tu Američanka Robin McKelle, která ale není úplnou novickou. "Modern Antique" je už její druhou deskou. I ona míchá jazz a blues, ale na rozdíl od Melody Gardot přináší i jemnou příchuť soulu a třeba i latinských rytmů. Její MySpace.com přináší tři skladby z této desky k poslechu.


Steve Winwood - Nine Lives (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / blues

Steve Winwood - Nine Lives
Anglický zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Steve Winwood známý ze spolupráce s Davidem Gilmourem, Georgem Harrisonem, Marianne Faithfull, Lou Reedem a řadou dalších se připomíná po pěti letech s novým albem "Nine Lives". Na albu, které je pochopitelně prosyceno jeho muzikantským uměním, jsou opět cítit silně vlivy soulu, rocku, blues a world music. Prvním singlem, který můžete slyšet na jeho webu, je duet s Ericem Claptonem "Dirty City".


The Feeling - Join With Us (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-rock

The Feeling - Join With Us
Londýnská poprocková partička The Feeling s druhým albem "Join With Us" konečně dobyla vrchol britského albového žebříčku. Debutu "Twelve Stops And Home" uniklo před dvěma lety číslo jedna jen těsně, dosáhlo "pouze" na dvojku. Novinka je plná rádiových soft-rockovým skladeb, jež vycházejí z klasického rocku a vyznačují se nadměrnou chytlavostí. Na MySpace.com The Feeling najdete hned pět skladeb z "Join With Us".


Warrel Dane - Praises To The War Machine (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal / thrash metal

Warrel Dane - Praises To The War Machine
Pokud by vám nic neříkalo jméno Warrel Dane, pak si z toho nic nedělejte. Stačí napovědět jména skupin, ve kterých působil jako zpěvák, tedy Sanctuary a Nevermore, a hned budete doma. Nyní to ale zkouší sólově a jeho debut "Praises To The War Machine" je toho důkazem. Při natáčení mu pomáhali samozřejmě i členové obou zmíněných kapel, členové Soilwork a řada dalších. Na albu se našlo místo i pro coververzi "Patterns" Paula Simona. Jak zní sólový Warrel Dane, můžete slyšet na jeho MySpace.com.


Puscifer - V Is For Viagra (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trip hop / industriální rock

Puscifer - V Is For Viagra
Maynarda Jamese Keenana jsme zmiňovali relativně nedávno v souvislosti s jeho projektem A Perfect Circle a nyní ho připomene znovu. Puscifer je jeho vedlejším projektem mnoha muzikantů, ale například i Milly Jovovich, který na sebe upozornil debutem "V Is For Vagina". Podobnost názvu novinky "V Is For Viagra" není zcela náhodná. Toto album je remixovou podobou toho předchozího. Na remixech se podíleli například Paul Barker z Ministry, Lustmord, Danny Lohner z Nine Inch Nails a řada dalších. Výsledek části mixů je k dispozici na MySpace.com Pusciferu.


Eric Marienthal - Just Around The Corner (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: smooth jazz

Eric Marienthal - Just Around The Corner
Eric Marienthal je momentálně jedním z nejznámějších smooth jazzových saxofonistů, který za celou kariéru spolupracoval už s největšími hvězdami hudební scény, Eltonem Johnem počínaje a Steviem Wonderem konče. Svoje hudební putování započal na Berklee College Of Music a nějaký čas byl i členem Chick Corea Elektric Bandu. Jeho novou desku "Just Around The Corner" nejlépe poznáte, pokud navštívíte jeho profil MySpace.com, kde jsou z ní čtyři ukázky.


Dále vychází:

Black Sabbath - Never Say Die DVD (Universal)
Bloodbath - The Wacken Carnage (Mystic Production)
Bruce Dickinson - Anthology DVD (Universal)
Caesars - Strawberry Weed/Paper Version (EMI)
Children Of Bodom - Follow The Reaper (Universal)
Children Of Bodom - Hatebreeder (Universal)
Children Of Bodom - Something Wild (Universal)
Children Of Bodom - Tokyo Warhearts-Live In Japan (Universal)
Dalibor Janda - Gold (EMI)
Demiurg - The Hate Chamber (Mystic Production)
Dvořák, Antonín - Kvintety , Sextet, Klavírní kvartety a kvintety (Supraphon)
Edenbridge - My Earth Dream (Mystic Production)
Forever The Sickest Kids - Underdog Alma Mater (Universal)
Gato Barbieri - Apasionado (Universal)
Human Fortress - Eternal Empires (Mystic Production)
INXS - Live Baby Live DVD (Universal)
Iron Maiden - Rock In Rio DVD (Universal)
Iveta Bartošová - Gold (EMI)
Jane's Addiction - Three Days DVD (Universal)
Jethro Tull - This Was/40 Anni.Remaster (EMI)
Johnny Cash - Gospel Music Of Johnny Cas (EMI)
Karrin Allyson - Imagina: Songs Of Brasil (Universal)
Kiss - Symphony DVD (Universal)
Lake And Palmer Emerson - Live At The Royal Albert Hall DVD (Universal)
Lemonheads - It's A Shame About Ray (Warner Music)
Lucie Bílá - Gold (EMI)
Megadeth - Behind The Music (Universal)
Megadeth - Rude Awekening (Universal)
Moloko - 11.000 Clicks DVD (Universal)
Power Quest - Master Of Illusion (Mystic Production)
Různí - CZ Superhity 2008 (EMI)
Různí - Ibiza All Time Classics 2008 (EMI)
Různí - Kanikuly 2008 (Universal)
Různí - Laudate Pueri Dominum / Hudba slánských piaristů (Supraphon)
Různí - Nej slovenske hity vsech dob (Universal)
Různí - Playlist:70's Pop (EMI)
Různí - Playlist:80's Hits (EMI)
Různí - Playlist:80's Pop (EMI)
Různí - Playlist:90's Pop (EMI)
Různí - Playlist:Alternative (EMI)
Různí - Playlist:Ballads (EMI)
Různí - Playlist:Dance (EMI)
Různí - Playlist:Driving (EMI)
Různí - Playlist:Electro (EMI)
Různí - Playlist:Love (EMI)
Různí - Playlist:New Wave (EMI)
Různí - Playlist:Reggae (EMI)
Různí - Playlist:Rock (EMI)
Různí - Playlist:Summer (EMI)
Různí - Playlist:Woman (EMI)
Steve Winwood - Nine Lives- (Sony BMG)
Testament - The Formation Of Damnation (M.A.B.Records)
The Mavericks - Live In Austin Texas DVD (Universal)
The Undertones - Teenage Kicks - The Story DVD (Universal)
Totenmond - Thronräuber (Mystic Production)
Venomous Concept - Poisoned Apple (EMI)
Wu-Tang Clan - Disciples Of The 36 Chambe DVD (Universal)
Young Neil & Crazy Horse - Rust Never Sleeps DVD (Universal)

NÁZORY
  • ??? (tradadaa, 30.04.2008 00:26) Reagovat

    CD Lucie Bílá - Gold TO EXITUJE?????????

    • Re: ??? (tradadaa, 30.04.2008 00:27) Reagovat

      EXISTUJE

    • Re: ??? (lordík, 30.04.2008 11:25) Reagovat

      Ne, neexistuje, a proto tady o tom píšou -.-

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Death-doomoví klasici My Dying Bride lákají vodou nasáklým klipem "Thornwyck Hymn" na novou studiovku (15.02.2024 14:58)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Beth Gibbons z Portishead chystá sólovku. V klipu k debutovému singlu "Floating On A Moment" reflektuje své obavy a pocity (09.02.2024 16:55)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu