shop.musicserver.cz
X Factor - Top 10, 6.4.2008

X Factor: Kdo odstřelil vokální skupiny?

Vydáno: 07.04.2008 08:45 v sekci Naživo - Tomáš Parkan a Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Noc filmových hitů měla být poklidným tématem. Na generálce to tak dokonce i vypadalo, ovšem už nadpis článku dává jasně najevo, že při přímém přenosu se něco pokazilo a že vokální skupiny vyzněly naprosto katastrofálně a jedna z nich to do konce odnesla vyhazovem. Divoký Kočky a Dante opustili soutěž.

X Factor
© nova.cz
Přiznám se, že nevím, proč právě popcorn vybrali dramaturgové X Factoru k označení noci filmových melodií. Vždyť právě tahle pochutina normální lidi v kině ruší a nepřispívá zrovna ke klidu sledovaného filmu. Navíc se mezi skladby nedopatřením zatoulalo i několik muzikálových melodií a už živě vidím, jak si na muzikálové představení nesete popcorn. O roli předskokana se tentokrát postarala Iva Frühlingová, respektive totální playback jejího hitu "La Muerte" z filmu "Román pro ženy". A zpívat na playback v pěvecké soutěži je... Snad netřeba komentovat.

Hned v úvodu musím předeslat, že na Nově musel někdo něco pěkně dokopat, protože vystoupení vokálních skupin byla, snad s výjimkou Divokých koček, doslova katastrofální a falešné. Jako každý týden jsem byl na generálce a tam byly jejich výkony o mnoho lepší. Těžko říct, kde se stala chyba, ale za tohle by si to měl někdo pěkně odskákat. Kdo sledoval rekapitulaci, která se točí právě na generálce, mohl si toho všimnout.

X Factor, Martina Pártlová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Noc filmových hitů odstartovala Martina Pártlová filmem "Shall We Dance", respektive písničkou "Sway". A na rovinu tvrdím - měla se na Ondřeje Soukupa vyprdnout a dál zpívat tak, jak jí to nejvíc vyhovuje. Zadečkem ať si natřásá třeba Kamila Nývltová. Písnička v rytmu cha-cha působila víc jako boj ve StarDance a ne v X Factoru a její výraz a především zpěv poněkud zanikal ve snaze tančit.

X Factor, Pavlína Ďuriačová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Pavlína Ďuriačová sáhla po "Jednoho dne se vrátíš", jejíž melodie pochází z filmu "Tenkrát na západě". Obávám se ovšem, že většina lidí si ji bude více spojovat s Věrou Špinarovou, která ji u nás nazpívala, a při vší úctě na tu ani zdravá Pavlína nemá. Vzhledem k jejímu nachlazení se u ní poprvé objevily intonační nepřesnosti, ale i tak podala velmi heroický výkon, za který se nemusí stydět. Navíc díky tomu, že šetřila hlas, ukázala svoji další - jinou výrazovou polohu.

X Factor, All X - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Pánové z All X se zřejmě opět nemohli dohodnout a spojili dva filmy - "Mission Impossible" a "Rockyho", ze kterého zazpívali "Eye Of The Tiger". A tady přichází ten problém - zazpívali. Dokud to byl jen beatbox, bylo to zajímavé a zábavné, teď se ukázaly jejich slabiny; pánům to bohužel společně moc neladí. To platilo i na generálce, ovšem že by to bylo tak příšerně falešné jako v přímém přenosu, tak to zase ne. Naostro to vypadalo, jakože se vůbec neslyší, zkrátka děs a hrůza.

X Factor, Ondřej Ruml - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Co se nepovedlo All X, to jsem si vynahradil u Ondřeje Rumla. S klidem prohlásím, že i když nevyhraje X Factor, bude pro jakékoliv vydavatelství výhrou, tedy tou uměleckou a klidně může jednou sbírat Anděly jako Dan Bárta. Tento večer sáhl po "Everlasting Love", kterou nazpíval kdekdo od Sandry až po Worlds Apart, ovšem on zvolil verzi Jamieho Culluma, tedy dost progresivní, jazzovou. Výkon to byl opět fantastický a to hlavně díky tomu, že se nebál použít náročnější hlasové variace.

X Factor, Kamila Nývltová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Kamila Nývltová bojuje stále všemi možnými zbraněmi. Dneska ovšem vedle těch ženských dominovaly ty pěvecké a to i díky opravdu náročné písničce "Amerika" z muzikálu "West Side Story". Ta byla opravdovou výzvou, kterou Kamila chytla za pačesy a vymetla s ní celé pódium. Nebála se do toho vložit energii, na jakou jsme zvyklí třeba u Jiřího Zonygy, a zvládla obě její polohy, tedy tu milou i tu dravou.

X Factor, Za 5 dvanáct - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Co se týče Za 5 dvanáct, tento text jsem měl připravený po generálce a nerad bych vás o něj ochudil: Jestli mě někdo tenhle večer opravdu překvapil, ba dokonce nadchnul, pak to byli Za 5 dvanáct. V prvních dvou večerech nikterak neexcelovali, vždycky tomu něco chybělo a něco přebývalo, ovšem u "I'll Be There For You" od The Rembrandts ze seriálu "Přátelé" to bylo všechno výborně vyvážené. Zazpívali ji s lehkostí, výborně jim to k sobě ladilo, rozverná choreografie byla akorát a řekl bych, že k nim sedla i stylově. Pro mě jeden z nejlepších výkonů večera. Večer při přenosu to ovšem bylo úplně naruby. I Za 5 dvanáct zpívali prostě falešně, jako by vokálním skupinám nešly odposlechy. Naštěstí se technické problémy neprojevily v jejich nominaci do Kdo s koho.

X Factor, Jiří Zonyga - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Jiří Zonyga minule překvapil všechny lidovkou. Ta měla zřejmě velký úspěch, protože i tentokrát zvolil mírnější písničku, konkrétně "Sluneční hrob" od Blue Effectu z filmu "Pelíšky". A lépe asi vybrat nemohl, protože tím, čím zabodoval v minulém kole "mimosoutěžně", zabodoval tentokrát naplno i v soutěži. Dokázal, že umí zpívat "normálně" a že to zní ještě líp, než s chraplákem. Přitom se z toho nevytratil feeling jemu vlastní.

X Factor, David Gránský - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Po čokoládové noci se David Gránský mohl na čas zařadit mezi favority, avšak po filmových písničkách se opět trošku propadl. A nebyla to přímo jeho vina, spíše vina výběru. "Hallelujah" ze "Shreka" mi přišla příliš nevýrazná. Davidovi Gránskému těžko může někdo upřít velký potenciál - ta barva jeho hlasu, dikce a prožitek zpěvu jsou jednoduše neopakovatelné, ovšem objevují se jen někdy. Jeho zalykání na začátku mě donutilo chvíli si pohrát s myšlenkou, jestli nechce zpívat country.

X Factor, Divoký kočky a Dante - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Do světa animáků se s "Příběhem žraloka" a písničkou "Got To Be Real" vypravili Divoký kočky a Dante. Opět se tak dotkli Willa Smitha a tentokrát i Mary J. Blige. Petr Janda zvolil rozložení jejich hlasů tak, aby více vynikly holky a Danteho přiměl dokonce i zpívat, což rozhodně nebylo špatné. Divoký kočky se sice trošku překřikovaly, ale kdo viděl finále předávání Grammy v roce 1997, kde se sešly takové ZPĚVAČKY jako Whitney Houston, Mary J. Blige, Chaka Khan, Brandy, CeCe Winans a Aretha Franklin (video zde), musí uznat, že i to je velké umění a na naše české poměry to byl výkon. Divoký kočky poznamenaly technické problémy (jinak si to nedovedu vysvětlit) zřejmě nejméně, i tak se ale objevily ve vyřazování.

X Factor, Anna Ungrová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver
Anička Ungrová konečně dostala nějakou "obyčejnou" písničku, i když "Breaking Free" z muzikálu "High School Musical", a řekl bych, že jí to ohromně pomohlo. Teda alespoň u mě, ne u diváků. Nešlo ovšem tak o zpěv samotný, ale o to, jak při něm působila. Při zpěvu vypadala tak šťastně jako nikdy před tím a dokázala to přenést i na diváky, což je úžasný dar. Jakási zvláštní pozitivní energie z ní prýštila na všechny strany. Sice musím souhlasit s Gábinou Osvaldovou a Petrem Jandou, že tam byly intonační výchylky (a opět jich na generálce bylo výrazně méně), ale i tak se mi to líbilo.

Sestavit tentokrát osobní žebříček je pro mě takřka nemožné. Budu-li to posuzovat pouze podle generálky, pak jednoznačně nejlepší výkon podal Ondřej Ruml, za ním Jiří Zonyga, Kamila Nývltová a světe div se Divoký kočky s Dantem, zatímco na chvostu žebříčku by zůstali osamocení All X. Jiného kandidáta na vyřazení jsem neměl. Po přímém přenosu se vše obrátilo naruby. Vokální skupiny byly na odstřel prakticky všechny a přibyla k nim ještě Anička Ungrová.

V Kdo s koho nakonec tedy společně s Divokýma kočkama a Dantem skončila Anna Ungrová. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale trio v druhé šanci předvedlo svůj životní výkon, a i když se i Anička velmi snažila, tak dobře jako Divoký kočky opravdu nezazpívala. Proto jsem nepochopil Gábinu Osvaldovou, která ve finále vyřadila právě Divoký kočky s Dantem. Chápu, že tam trojice stála už podruhé, ale i tak si zasloužila jít dál.

Příští týden nás čeká Karlova noc - tedy večer plný písní Karla Gotta a Karla Svobody. Škoda, že nepřihodili ještě Karla Zicha a Karla Hašlera, bylo by to o něco zajímavější. Snad se následující neděli nebudou už opakovat technické přehmaty a snad se někdy dozvíme, jak to doopravdy bylo.

Jak to viděl Honza Balušek?

Na rozdíl od Tomáše jsem viděl samozřejmě jen televizní přenos, kde jsem si říkal, že se konečně podařilo spojit talent účinkujících jako v první SuperStar s promakanou show se spoustou malých detailů. Pak ale přišli Za 5 dvanáct a bylo vidět, že jejich vystoupení zadrhlo někde jinde než u nich, dokonce místy vypadávali z rytmu, jako by nic neslyšeli, a bylo to i otřesně falešně. Divoký kočky nadvakrát také předvedly zcela rozdílné vystoupení, kdy to druhé v Kdo s koho bylo bezchybné, vše jim ladilo, zatímco poprvé to byl děs a hrůza. Nejslabší byla ale bezpochyby Anička, která v hlasu podle mě nemá naprosto nic zajímavého. Třeba se v něm něco objeví za pár let, ale včera večer jako jediná z účinkujících vypadala, že tam naprosto nepatří.

X Factor - Top 10, 6.4.2008

Fotogalerie:

X Factor, Martina Pártlová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Iva Frühlingová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Martina Pártlová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, All X - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Ondřej Ruml - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Kamila Nývltová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Za 5 dvanáct - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, David Gránský - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

X Factor, Anna Ungrová - Top 10, 6.4.2008
© Marek Myslivec / musicserver

NÁZORY
  • šilenosti... (sanny, 07.04.2008 10:58) Reagovat

    Tak teda abych pravdu rekla, vykony finalistu x faktor jsou kazdou nedeli horsi a horsi, uz se to obcas neda poslouchat....Divoky kočky a Dante...jo jde jim to spolu, ale: holky jsou vazne falesny nevim jestli to v sale neni slyset ale to co se promita na obrazovky je silenost.....taha to za usi jsem rada ze vypadli uz minule byl jejich vykon podprumerny....Anna Ungrova:minule ji to neslo a vcera taky ne... all x :je fakt ze by meli vypilovat svuj hlas....zpivat muzou mnohem lip....

  • Zvuk a Vlasta (Jan Mrázek, 07.04.2008 11:57) Reagovat

    Nebudu se vyjadřovat k jednotlivým zpěvákům, protože se zcela shodnu s autorem článku. Spíš se chci pozastavit nad naprostou hluchostí zvukaře celé souteže X factor, který není štonc kvalitně nazvučit. Buď je moc nahlas kapela, nebo je moc nahlas skupina vokalistů (kteří btw, zpívají opravdu děsně a jsou mně trnem v oku už od superstar), nebo dá do písničky Aničky tak neuvěřitelnej reverb, že to z ní jak v tunelu, no hrůza. S tímhle by měla dramaturgie pořadu něco udělat, je to poslední kvěc, která tuto soutěž shazuje.
    A v kontextu včerejších skvělých výkonů, zní prohlášení Vlasty Horváta v sobotním Esu, o tom, že on a jeho řada superstar byli mnohem lepší, jako špatný vtip. Vlasta by se měl probrat a přesednout si, protože buď je to naprostý ignorant, nebo si sedí na uších.

  • Lp (Ten jeden, 07.04.2008 14:36) Reagovat

    Já nevím, jestli jste si toho všimli, ale Divoký kočky byli možná v Kdo s koho lepší proto, že Dante zarepoval do toho songu In the End od Linkin park ;-) A jelikož se na začátku X-Factoru s nima prezentoval, tak je asi i logicky líp umí.

  • Dante (dalin, 07.04.2008 15:41) Reagovat

    Divoky kocky byly asi opravdu na prahu svych moznosti vzhledem k tak vysokemu umisteni v soutezi. Ale Dante je obrovske chodici charisma a sebevedomi, ktere zadny ze soutezicich nema. To ho posunuje mnohem dal... Ovsem ne takove sebevedomi, kterym oplyva HVEZDA Horvathova, ktera nema kapku soudnosti a pro samou zavist vypotila takovy nesmysl... Skoda Danteho. Je to soumen a urcite ma na to, aby se nekde uchytil!! Pokud nebude chtit byt teda tim fotbalistou (o:

    • Re: Dante (gypton, 10.04.2008 13:45) Reagovat

      to si nemyslím,aspon není vlezl-doprdelka a řekne svůj názor..
      a nesrovnával bych karůzošou s někým kdo hudbu skládá a je muzikant každým coulem..chytráku s obyváku u televize.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Fifth Harmony na "7/27" postupují směle vpřed (03.10.2016 14:00)
- K(r)ávoviny: ostudy týdne - Shakira, Steven Tyler a X Factor (27.05.2014 08:00)
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- Desátou vítězkou britského X Factoru se stala Sam Bailey (16.12.2013 10:54)
- Kylie a Dannii Minogue budou společně porotcovat v X Factoru (26.06.2013 10:12)
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Příští rok nás čeká Česko Slovenská SuperStar i X Factor (25.10.2010 09:42)
- Nejprodávanější album v Británii mají Girls Aloud (09.11.2008 22:00)
- Finalisté X Factoru přepsali v Británii letošní statistiky (02.11.2008 22:39)
- Publicistika: Co (ne)přinesl X Factor (07.07.2008 05:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu