Samantha Twigg Johnson a Eggnoise zahrají na Dobešce

02.04.2008 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Samantha Twigg Johnson
© samanthatwiggjohnson.com
Ve čtvrtek 24. 4. 2008 přijede do Prahy a na společném koncertě s kapelou Eggnoise se představí americká písničkářka Samantha Twigg Johnson. Vystoupení se odehraje v Divadle Dobeška.

Svou profesionální dráhu odstartovala Samantha Twigg Johnson v Chicagu v roce 2002 a brzy počala koncertovat po Spojených státech i v zahraničí. Její debutové album "Organ Of Habit" se setkalo s velkým uznáním kritiky jak americké, tak britské. Její osobitý styl totiž působí zároveň hravě a nenuceně. Její hlas byl charakterizován jako kombinace precizního a smyslného zpěvu Peggy Lee a syrové a temné PJ Harvey. V jejím skvělém hráčském umění na kytaru se nezapře studium flamenga a klasické hudby, díky němuž Samantha dokáže hbitě přecházet od divokých latinskoamerických rytmů k jemnému vybrnkávání. Její písničkářské umění, skvělé texty, její zpěv a hra na kytaru, to vše spoluutváří jedinečný styl a sound, který uchvacuje posluchače v Americe, Anglii i v Asii.

Skupina Eggnoise vydala na konci března 2007 svou druhou desku s názvem "Albumen". Desce vévodí všechny atributy tvorby této skupiny (žánrová pestrost oscilující od jazzu přes rock, folk až k popu), které jsou i díky přizvaným producentům navíc obohaceny o zajímavé prvky elektronické hudby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY