shop.musicserver.cz
Nové desky pro 11. týden

Nové desky pro 11. týden

Vydáno: 09.03.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Novinky na pultech hudebních obchodů budou mít příští týden na svědomí Cartonnage, Desmod, Jaromír Nohavica, Jaymay, Kathleen Edwards, Tom Scott s přáteli, Vincent Vincent And Villains, Yael Naïm, Dara Rolins, Lupe Fiasco, Meshuggah, Fat Joe, Hercules And Love Affair a John Legend.

Pokud se v pondělí 10. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jaromír Nohavica - Ikarus (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaromír Nohavica - Ikarus
Během ledna se v různých ostravských sálech a klubech uskutečnilo osm vyprodaných koncertů Jarka Nohavici. Na všech těchto zastávkách se nahrávala jeho nová deska "Ikarus" složená ovšem ze zbrusu nových a dosud nevydaných písniček. Nohavica tuto desku nahrál sám s kytarou a najdete na něm pouze dva hosty - Michala Žáčka na soprán saxofon a flétnu a Dalibora Cidlického jr. na piano. Krátké videoukázky jsou k dispozici na oficiálních stránkách Nohavici. Album bylo původně ke koupi pouze na jeho webu, nyní se dostává do běžné distribuce.
Cartonnage - Curiously Connected (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Cartonnage - Curiously Connected
Se svojí druhou deskou "Curiously Connected" přichází poměrně málo známá česká skupina Cartonnage, která ale vůbec nezní "česky". V jejich hudbě se míchá pop a elektronika a sama kapela ji charakterizuje jako "pop bez hranic a limitů, v němž zúročí všechno, co mají rádi - osmdesátky, filmová hudba, současný elektronický vibe, ať už francouzská scéna v čele s Daft Punk nebo anglická scéna okolo Roisín Murphy a Goldfrapp, a klidně i špetka německého dekadentního kabaretu". Co si pod tímto máte představit, zjistíte na jejich MySpace.com, kde kapela nabízí čtyři skladby z tohoto alba.
Dara Rolins - D2 (Remixes) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Dara Rolins - D2
Slovenská r'n'b zpěvačka přichystala své první remixové album, na kterém výběr zúčastněných přesahuje hranice střední Evropy. Na skladbách z desky "D1" se vyřádili třeba anglický producent MJ Cole nebo rappeři Naughty By Nature. Zbytek jsou samozřejmě slovenští a čeští kolegové, například DJ Burian, Viktor Hazard, DJ Neo, Veneer, DJ Wich nebo PSH. Na nahrávce najdete také tři absolutní novinky, mezi nimi "Volný pád" v produkci DJe Trafika s Orionovým rapem. V sekci video na jejím webu si můžete pustit "If" v remixu Jana Kleníka.
Jaymay - Autumn Fallin' (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaymay - Autumn Fallin'
Jamie Seerman alias Jaymay je momentálně velmi skloňovaným jménem na americko-anglické indie scéně. BBC mladou písničkářka z New Yorku momentálně žijící v Londýně nazvala "miláčkem newyorské 'anti-folkové' scény" a New York Times "velkým jménem... pro indie svět". Její debut "Autumn Fallin'" vyšel na slavné značce Blue Note Records v zahraničí již loni a šest písniček z něj nabízí její MySpace.com.
Lupe Fiasco - Lupe Fiasco's The Cool (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Lupe Fiasco - The Cool
V Evropě s malým zpožděním vychází druhé album chicagského rappera jménem Lupe Fiasco. Koncepční počin má zobrazovat příběh jeho života od začátků až na vrchol. O produkci se podělili britští Unkle, Soundtrakk nebo Patrick Stump, mezi hosty jsou Snoop Dogg a Matthew Santos, který zpívá v současném hitu "Superstar", je,ž boduje v Top 15 v USA i v Británii. Poslechnout si ho můžete na jeho MySpace.com, kde najdete i další singl "Dumb It Down".
Vincent Vincent And Villains - Gospel Bombs (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Vincent Vincent And Villains - Gospel Bombs
Ačkoli anglická skupina Vincent Vincent And Villains existuje už od roku 2003, musela si na svůj debut počkat až do letošního roku, než jejich směska rock'n'rollu, rockabilly, flamenca a indie kytar zaujala manažery hudebního vydavatelství. Kompletní albu "Gospel Bombs", ze kterého je cítit nádech recese a nadsázky, si lze poslechnout na jejich MySpace.com.
Meshuggah - obZen (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Meshuggah - obZen
Švédští metaloví experimentátoři se vrací po třech letech s novým, už šestým albem. "obZen" má být návratem k jejich přímočařejším skladbám a intenzivnější energii. Deska jim dala nakonec zabrat více, než čekali a nestihli kvůli ní vloni na podzim plánované turné s The Dillinger Escape Plan. Prvním singlem je skladba "Bleed", kterou uslyšíte stejně jako titulní "obZen", když kliknete na odkaz vedoucí na jejich MySpace.com.
Různí - Jarove pesničky (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Jarove pesničky
Jaro Filip byl jednou z nejvýraznějších postav slovenského hudebního a divadelního světa, člověk, který stál a spolupracoval po boku pánů Lasicy a Satinského a jehož tvorba obsahuje mnoho krásných a známých melodií. Producent Ivan Tásler se rozhodl nanovo vyprodukovat jeho písně a nechal je nazpívat současnými interprety slovenské hudební scény, mezi kterými naleznete taková jména, jako Katka Knechtová z Pehy, Peter Lipa, Zuzana Smatanová, IMT Smile, Lavagance, Adam Ďurica a další.
Fat Joe - The Elephant In The Room (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Fat Joe - The Elephant In The Room
Latino rapper se po měsících odkládání konečně dočká vydání svého osmého studiového alba. Mezi hosty najdete jména Lil Wayne, KRS-One, J Holiday nebo Plies, o produkci se postarali Scott Storch, DJ Premier, Swizz Beatz, Danja, Cool & Dre nebo The Hitmen. Jimi podepsaná skladba "I Won't Tell" má už i videoklip, který si můžete pustit na jeho MySpace.com, kde jsou ke slyšení také další skladby z desky. Několik novinek zní i v přehrávači na oficiální stránce tohoto rappera.
Kathleen Edwards - Asking For Flowers (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Kathleen Edwards - Asking For Flowers
Po třech letech se nyní dočkávají třetí studiové desky příznivci kanadské písničkářky, kytaristky a houslistky Kathleen Edwards. Stejně jako předchozí alba se i "Asking For Flowers" pohybuje na velmi nejasné hranici mezi folkem, rockem, country a indie. Pro ty, kdo zatím Kathleen Edwards neznají a chtěli by se s její hudbou seznámit, je tu její MySpace.com, kde vedle tří novinek naleznete i dvě starší věci.
Hercules And Love Affair - Hercules And Love Affair (EMI/DFA)
web / MySpace.com / psali jsme

Hercules And Love Affair - Hercules & Love Affair
Na vlně současného disco retra se veze debut newyorského projektu Hercules And Love Affair, za kterým stojí DJ Andy Butler. Výraznou posilou týmu je Antony Hegarty známý z Antony And The Johnsons, kteří vlastní cenu Mercury. Po singlu "Classique #2"/"Roar" desku propaguje hit "Blind", jehož klip si můžete prohlédnout zde. Skladba "Hercules' Theme" je zdarma ke stažení zde a čtyři skladby z alba zní na jejich MySpace.com.
Desmod - DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Desmod - DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod)
Název nového alba slovenských Desmod "DekáDa 98 - 08 (Best Of Desmod)" vypovídá o všem. Jedna z nejpopulárnějších slovenských kapel současnosti na dvou discích rekapituluje první desetiletí své kariéry. První disk obsahuje devatenáct hitů z šesti studiových alb a na druhém fanoušci najdou jedenáct bonusů složených z živých i unplugged vystoupení, dem a remixů. Na webu Desmodu najdete ukázky všech skladeb jejich dosavadní diskografie.
John Legend - Live From Philadelphia (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

John Legend - Live From Philadelphia
Soulový zpěvák a klavírista po dvou úspěšných sólových albech přichází s koncertní nahrávkou, která nás vrátí do časů jeho loňského turné The Show Me Tour. Album vychází v podobě CD a nebo CD + DVD a nechybí na něm samozřejmě všechny jeho hity ze studiových desek "Used To Love U" nebo "Ordinary People" a k nim je přidaných několik coververzí, jako je "I Want You (She’s So Heavy)" od The Beatles. Mezi hosty je i britská zpěvačka Corinne Bailey Rae.
Tom Scott & Special Guests - Cannon Re-Loaded... (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Tom Scott & Special Guests - Cannon Re-Loaded...
Jazzový saxofonista Tom Scott dal dohromady několik dalších muzikantů, jako basistu Marcuse Millera a Davida Carpentera či pianistu George Dukea, a společně nahráli poctu legendárnímu Julian Edwin "Cannonball" Adderleymu, jež spolupracoval například s Milesem Davisem na jeho "Kind Of Blue". Scott k nahrávání přemluvil dnes již jednasedmdesátiletou Nancy Wilson, která s Cannonballem v šedesátých letech nahrávala. Výsledkem je album "Cannon Re-Loaded...", které můžete okusit na Amazon.com
Yael Naïm - Yael Naïm (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Yael Naïm & David Donatien - Yael Naïm & David Donatien
Po dlouhých šesti letech se s eponymní novinkou znovu ke slovu hlásí izraelsko-francouzská písničkářka Yael Naïm. V její hudbě, jež zaujala na obou stranách Atlantiku, se míchá francouzské písničkářství s hebrejskými texty a židovskou kulturou. MySpace.com Yael Naïm nabízí čtyři skladby z tohoto alba včetně prvního singlu "New Soul" a coververze megahitu "Toxic" od Britney Spears.

Dále vychází:

Alan Parsons Project - Pyramid (Sony BMG)
Alan Parsons Project - Stereotomy (Sony BMG)
Alan Parsons Project - The Turn Of A Friendly Card (Sony BMG)
Avantasia - The Metal Opera Pt 1 & 2 (Gold Edition) (Mystic Production)
Barrington Pheloung - Lewis (EMI)
Beethoven/Mozart - Violin Concertos (EMI)
Boulez/Mahler Chamb.Orch. - Z mrtvého domu (Universal)
Christine Perfect - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Curtis Jones - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Herbert von Karajan - A Ses Cotes (Universal)
Hipp Jutta And Zoot Sims - Jutta Hipp Wi (EMI)
Ike Quebec - Blue And Sentimental (EMI)
In Flames - The Mirror's Truth EP (M.A.B.Records)
Jimmy Smith - Live At The Baby Gr./Vol.1 (EMI)
Jimmy Smith - Live At The Baby Gr./Vol.2 (EMI)
John Coltrane - Live At Village Vanguard (Universal)
Karl Jenkins - Stabat Mater (EMI)
Karl Jenkins - The Land Of Ours (EMI)
Louis Smith - Here Comes Louis Smith (EMI)
Meshuggah - Obzen (M.A.B.Records)
Nina Simone - Tell It Like It Is (Sony BMG)
Pride Tiger - The Lucky Ones (EMI)
Rolando Villazon - Cielo E Mar (Universal)
Rory Gallagher - The Essential (Sony BMG)
Různí - Best Of Party Hits (Revised 2008) (Warner Music)
Různí - Step Up 2 The Streets (soundtrack) (Warner Music)
Různí - The Best Of Ballroom Dancing (EMI)
Sunnyland Slim/Johnny Shines - The Complete Blue Horizon Sessions (Sony BMG)
Vines - Best Of The Vines (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Messhugah v Praze drtili hlavy na prach (10.03.2024 11:31)
- Fotogalerie: Metalový nářez v Karlíně! Meshuggah uchvátili davy (09.03.2024 15:03)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu