Skvělý koncert a nic dalšího

26.02.2008 05:00 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Beyoncé se poučila ze slabších momentů posledního turné Destiny's Child a hudebně si na svém dalším (i když sólovém) turné dala záležet. I když DVD "The Beyoncé Experience Live" mohlo dopadnou daleko lépe, Beyoncé předvedla, že patří mezi špičku současných zpěvaček.
5/10

Beyoncé - The Beyoncé Experience Live

Skladby: Intro (The Beyoncé Experience Fanfare), Crazy In Love (Crazy Mix), Freakum Dress, Green Light, Baby Boy (Reggae Medley), Beautiful Liar, Naughty Girl, Me Myself And I, Dangerously In Love (He Loves Me Mix), Flaws And All, Destiny's Child Medley (Cops And Robbers Intro), Independent Women Part 1, Bootylicious, No No No Part 2, Bug A Boo (H-Town Screwed Down Mix), Bills Bills Bills, Cater 2 U, Say My Name, Jumpin' Jumpin', Soldier (Soldier Boy Crank Mix), Survivor (Destiny's Child Reunion), Speechless, Ring The Alarm Intro Skit (Jailhouse Confessions), Ring The Alarm, Suga Mama, Upgrade U (feat. Jay-Z), Bonnie And Clyde '03 (Beyoncé's Prince Mix), Check On It (Special Tour Version), Deja Vu, Get Me Bodied, Welcome To Hollywood, Deena / Dreamgirls, Listen, Irreplaceable, Beyoncé B'Day Surprise, The Beyoncé Experience Credits
Vydáno: 19.11.2007
Celkový čas: 130 minut
Vydavatel: Sony Music
Mimo nahrávek se svou původní skupinou Destiny's ChildBeyoncé na kontě dvě sólové desky. A kombinací svého nezpochybnitelného talentu a skvělých spolupracovníků se dosud nestalo, že by šlápla vyloženě vedle. Na své druhé sólové turné, které dokumentuje DVD "The Beyoncé Experience Live" se Beyoncé vydala s kapelou složenou pouze z ženských hudebnic a nutno říct, že vybrala velmi dobře. Zatímco poslední DVD Destiny's Child "Live In Atlanta" byla trochu nuda, kdy většina skladeb stála na originálních samplech, tentokrát je koncert hudebně daleko zajímavější.

I když se turné povedlo, tak koncert samozřejmě není bez chybiček. O údajném kopírování Kylie Minogue v případě vesmírného příchodu na scénu ve skladbě "Get Me Bodied" se psalo už asi před rokem a někomu možná můžou po čase začít lézt na nervy prodlevy mezi zpěvaččiným převlékáním vyplněné vystoupeními jejích tanečníků či kapely. Trošku zvláštním momentem bylo přizvání zbývajících členek Destiny's Child během skladby "Survivor", děvčata se tak objevila na scéně asi na minutu a ke všemu ani nebyla pořádně slyšet. Zbytek je ale vynikající představení s jedinečnými hity, kdy ty lepší momenty výrazně převažují nad zmíněnými slabšími. Vrcholem je pak závěrečná "Irreplaceable", která po akustickém intru, během kterého zpívá pouze obecenstvo, přesvědčí, že Beyoncé dokáže na jevišti zaujmout i bez tanečníků a dalších přikrášlovátek.

Největší problém DVD je absence jakýchkoliv bonusů. Obal sice jako "Special Features" uvádí jakýsi jukebox, se kterým si můžete uspořádat pořadí skladeb podle svého gusta, ale nic dalšího k nalezení není. Nic převratného nenabízí ani zvukové vybavení, které disponuje 5.1 DD Surround.

Pokud jde o samotný koncert, nedá se než před Beyoncé a jejím týmem smeknout, protože se jim podařilo připravit výbornou show složenou z výborných skladeb. Samozřejmě jako vždy si zpěvačka občas neodpustí svůj vokální exhibicionismus, ale to už k ní zkrátka patří. Problémem je tak pouze opomenutí bonusů snižující závěrečné hodnocení tohoto DVD, které by s jejich přítomností mohlo být daleko vyšší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY