shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 17.02.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tento týden nastal oproti těm předchozím mírný útlum. Novinky představují převážně méně známí interpreti jako Eluveitie, Laura Marling, To-Mera, Květy, Jay Diesel či EARTH a ti o něco známější jako Morcheeba, Smashing Pumpkins, Beck, Nightwish, Love Is All a Hellhammer "pouze" EP či různé edice předešlých alb.

Pokud se v pondělí 18. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Morcheeba - Dive Deep (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme

Morcheeba - Dive Deep
Na šesté studiové album britské skupiny Morcheeba "Dive Deep" si museli čeští fanoušci počkat o dva týdny více, než v jiných zemích. Novinka je už druhou deskou, na které chybí dvorní vokalistka Skye Edwards - o zpěv se stará velmi pestrá čtyřčlenná squadra. Prvním členem je zkušená anglická písničkářka Judie Tzuke, která přispěla i autorsky, druhým norský zpěvák Thomas Dybdhal, třetím rapper Cool Calm Pete a posledním francouzská zpěvačka Manda. MySpace.com Morcheeby, která zahraje zanedlouho v Brně a v Praze, přináší z "Dive Deep" hned šest písniček.
Eluveitie - Slania (M.A.B. Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Eluveitie - Slania
Spojíte-li zdánlivě nespojitelný death metal, gothic metal, folk a keltskou hudbu, vznikne vám z toho hudba švýcarské osmice Eluveitie, která v těchto dnech vydává své druhé album "Slania". Eluveitie toto album přijedou představit živě na letošní Masters Of Rock ve Zlíně a fanoušci metalu se tak mohou těšit na irskou flétnu, bodhran a housle zalité v mohutných kytarových rifech. Celé album je kompletně ke slyšení na MySpace.com kapely.
Květy - Střela zastavená v jantaru (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Květy - Střela zastavená v jantaru
Rok a půl po Andělem oceněném albu "Kocourek a horečka" přichází originální folková skupina Květy s novým materiálem. Na albu hostují Marta Svobodová (Budoár staré dámy), klávesista Milan Nytra a trumpetista Michal Gera, o produkci se staral Broňek Šmid. Více se o desce dozvíte z rozhovoru s frontmanem kapely Davidem E. Kašperským zde. Ukázky všech písní si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství, kde najdete i videoklip ke skladbě "Cirkus".
Laura Marling - Alas I Cannot Swim (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Laura Marling - Alas I Cannot Swim
Novickou na britské indie scéně je osmnáctiletá písničkářka Laura Marling, která svoji hudební kariéru začala budovat již před dvěma lety umístěním několika demosnímků na MySpace.com. Nyní vydává svůj debut s názvem "Alas I Cannot Swim", který předznamenal první singl "Ghosts". Ten a několik dalších věcí si můžete poslechnout, respektive prohlédnout na oficiálních stránkách Laury Marling.
Beck - Odelay - Deluxe Edition (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Beck - Odelay - Deluxe Edition
Po dvanácti letech vychází v reedici asi nejslavnější album stylového chameleona Becka. Na "Odelay" skvěle kombinoval hip hop s alternativním rockem a po zásluze si vysloužil cenu Grammy za Nejlepší alternativní album roku a zařazení mezi nejlepší alba 90. let. Na desce se výrazně podepsali producenti The Dust Brothers. Reedice obsahuje esej od Thurstona Moora a dvě dosud nevydané skladby, limitovaná edice navíc také bonusové CD s remixy U.N.K.L.E. a Aphexe Twina a několika raritami z té doby.
To-Mera - Delusions (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

To-Mera - Delusions
Anglická skupina To-Mera, která se pohybuje ve vodách progresivního metalu a thrash metalu, není českému publiku zcela neznámá. Minulý rok zde vystupovala v rámci Brutal Assault Festivalu a nyní se mohou ti, které zaujala, koukat po jejich novém albu "Delusions". Pro ty, kteří je neznají, To-Mera připravila k této desce speciální e-kartu a tři skladby umístila na MySpace.com.
Jay Diesel - Život napsal sám (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Jay Diesel - Život napsal sám
Devět let bloudil Jay Diesel, známý také jako Kunny, krajinami hip hopu, ovšem svého dlouhohrajícího debutu se dočkává až nyní. Na albu "Život napsal sám" hostují Kontrafakt, Pio Squad, Indy a Tafrob. O beaty se postarali mimo jiné DJ Wich, DJ Opia nebo Dtonate. Právě Wich stojí za "Je to jen tvůj boj", která dostala klipovou podobu a k vidění je na rapperově MySpace.com.
Love Is All - Love Is All Mixed Up (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Love Is All - Love Is All Mixed Up
Ne, nebojte se, toto není album napěchované různě zremixovanými verzemi někdejšího megahitu Wet Wet Wet. Jedná se pouze o zremixovanou podobu debutového alba "Nine Times That Same Song" švédské indie rockové skupiny Love Is All. O remixy se postarali například Hot Chip, An Optimo, Maps či Studio. MySpace.com kapely nabízí vedle jedné skladby z tohoto alba i dvě novinky z připravované studiové desky a dvě písničky z debutu.
EARTH - The Bees Made Honey In The Lion's Skull (Southern Lord/Day After).
web / MySpace.com / psali jsme

Earth - The Bees Made Honey In The Lions' Skull
25. února v Paláci Akropolis poprvé v Čechách zahrají legendy drone metalu EARTH. V těchto chvílích také vychází jejich nová deska, která kromě dlouhých tónů podladěné kytary nabízí také přesahy do gospelu, blues nebo jazzu. O to poslední se postaral hostující vynikající jazzový kytarista Bill Frisell. Píseň "Driver" z nové desky si můžete zdarma stáhnout zde.
Nightwish - Dark Passion Play (Tour Edition) (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Nightwish - Dark Passion Play (Tour Edition)
Ještě než finští Nightwish dorazí ve středu do pražské Sportovní haly na Výstavišti, připravili pro své fanoušky dvě překvapení. Tím prvním je nový singl "Bye Bye Beautiful" a tím druhým je Tour Edition jejich loňské desky "Dark Passion Play", která s sebou nese navíc DVD obsahující videoklipy k singlům a bonusovou písničku "While Your Lips Are Still Red". Na jejich MySpace.com si můžete poslechnout alespoň čtyři skladby z původního vydání.
Smashing Pumpkins - American Gothic EP (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Smashing Pumpkins - American Gothic
Po loňském velkém návratu Smashing Pumpkins a následném turné, které zasáhlo nedávno i naši zemi, zbylo téhle americké skupině ještě dost hudebního materiálu, z něhož část nyní vypouští mezi fanoušky pomocí EP "American Gothic". Na EP se k vám dostanou čtyři písničky: "The Rose March", "Pox", "Again, Again, Again (The Crux)" a "Sunkissed". S nákupem ale nespěchejte, spekuluje se, že by toto CD mělo být součástí tour edice "Zeitgeist".
Hellhammer - Demon Entrails (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Hellhammer - Demon Entrails
Švýcarská kapela Hellhammer neexistuje sice už čtyřiadvacet let, ale za svoji velmi krátkou dvouletou kariéru se stala ve Švýcarsku undergroundovou legendou tehdejší první vlny black metalu, a tak není divu, že i po tolika letech vycházejí jejich dema "Death Fiend", "Triumph Of Death" a "Satanic Rites" v remasterované podobě. "Demon Entrails" vychází na 2CD nebo 3LP a v deluxe verzi opět na dvou CD, ovšem s bohatým bookletem v luxusním balení a spoustou dalších specialit. Více informací najdete na webu tohoto alba a jednu ochutnávku poskytuje MySpace.com Hellhammer.
Ivan Mládek & Banjo Band - Jožin z bažin w Polsce (B.M.S.)
web / MySpace.com / psali jsme

Ivan Mládek - Jožin z bažin v Polsce
Ivan Mládek a jeho Banjo Band briskně zareagoval na úspěch "Jožina z bažin" s polskými titulky u našich severních sousedů a přichystal jim album "Jožin z bažin w Polsce" vycházející i u nás. Na desce najdete převážně hity z dob dávno minulých, z nichž pět Mládek přezpíval do polštiny a zbytek nechal v češtině. Jak zní Ivan Mládek v polštině, můžete zjistit v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství.

Dále vychází:

Avantasia - The Metal Opera Pt 1 & 2 (Gold Edition) (Mystic Production)
Bill Haley & The Comets - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Bo Diddley - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Brenda Lee - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Buddy Holly & The Crickets - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Charlie Rich - Collections (Sony BMG)
Chuck Berry - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Connie Francis - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Cypress Hill - Collections (Sony BMG)
Dave Brubeck - Collections (Sony BMG)
George Benson- Collections (Sony BMG)
Jack Kerouac &Allen S. - Poetry For Beat Generation (EMI)
Jack Kerouac J.Feat Cohn&Zoot Sims - Blues An (EMI)
Jerry Lee Lewis - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Jim Reeves - Collections (Sony BMG)
Judas Priest - Collections (Sony BMG)
Leoš Mareš - Největší hity (Universal)
Little Richard - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Meat Loaf - Collections (Sony BMG)
Nirvana - Live! Tonight! Sold Out!! (Universal)
Pavel Bobek - Muž, který nikdy nebyl in (Universal)
Plain White T's - Every Second Counts DVD (EMI)
Ready Kirken - Zejtra mám - Zlaté hity (Universal)
Righteous Brothers - Rock'n'Roll Legends (Universal)
Různí - Best Of Dance 1/2008 (Universal)
Různí - Nej muzikály všech dob (Universal)
Různí - Top20.cz 2008/1 (Universal)
Suicide Silence - Cleansing (EMI)
The Byrds - Collections (Sony BMG)
Wabi Danek - Vadí nevadí - Zlaté hity (Universal)
Weather Report - Collections (Sony BMG)
Yanni - Collections (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Fotogalerie: Pagan folk, pohanské rituály, všudypřítomný "Zaklínač", medovina, lepé děvy. To vše byl koncert Deloraine v Lucerna Music Baru (01.03.2024 09:39)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: The Black Keys se v coveru "I Forgot To Be Your Lover" noří do soulu (19.02.2024 09:49)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu