shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 03.02.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Dvě opravdu "velké" a řada zajímavých desek se tentokrát sešlo v novinkách hudebních obchodů. O žhavé tituly se postarali Sheryl Crow, Lenny Kravitz, Shelby Lynne, A Fine Frenzy, Jack Johnson, Hot Chip, Lizz Wright, Rivers Cuomo, Bonnie Prince Billy, The Beautiful South a Glen Hansard s Markétou Irglovou.

Pokud se v pondělí 4. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sheryl Crow - Detours (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Sheryl Crow - Detours
Je to už patnáct let, co Američanka Sheryl Crow spustila svým debutem novou vlnu písničkářek s kytarou. Nyní přichází se svoji šestou deskou "Detours", která navazuje na její úspěšnou léčbu rakoviny prsu. Sheryl Crow se s tímto vyrovnala po svém - hudebně se vrací ke svému debutu "Tuesday Night Music Club", tedy k rockovějším kořenům své muziky. K tomu ji dopomáhal Bill Bottrell, producent prvních dvou desek. Podle ukázek z "Detours", které naleznete na webu Sheryl Crow, se jedná o náladově velmi pestré album, na které fanoušci čekali přes dva roky.
Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
Bezesporu jednu z nejočekávanějších nahrávek tohoto jara, ne-li celého roku, má na svědomí kytarový chameleón Lenny Kravitz. Jeho osmé řadové album dostalo dlouhý název "It Is Time For A Love Revolution" a sám si ho samozřejmě napsal, nahrál i produkoval. Novinka by se měla stylově pohybovat na pomezí rocku, r'n'b a soulu, a přestože už před pár dny utekla na P2P sítě, oficiálně jsou k dispozici zatím pouze dvě skladby, které můžete najít například na MySpace.com Lennyho Kravitze. "It Is Time For A Love Revolution" vychází i v deluxe verzi s připojeným DVD s rozhovory a několika videoklipy.
Shelby Lynne - Just A Little Lovin' In (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Shelby Lynne - Just A Little Lovin' In
Vlna nadšených referencí přichází ze zámoří s deskou "Just A Little Lovin' In" Shelby Lynne. Ta je původem country zpěvačka, ale tahle deska se v její kariéře naprosto vymyká. Shelby Lynne vzala devět písniček Dusty Springfield, přidala jednu svoji, ovšem nepřezpívala je do country, jak by se logicky čekalo, ale do překvapivé blues-jazzové podoby s mírným vlivem bluegrassu, a to vše za minimálního přispění nástrojů. MySpace.com Shelby Lynne obsahuje několik ukázek z této desky, která již nyní aspiruje na album tohoto roku.
Hot Chip - Made In The Dark (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Hot Chip - Made In The Dark
Anglická electro-popová kapela po sérii remixů (Mathew Dear, CSS, QOTSA) natočila konečně svoje třetí studiové album. Autorská dvojice Alexis Taylor a Joe Goddard se znovu pohybuje na ose od čistě tanečních skladeb k soulovým baladám. Po limitovaném vinylu "Shake A Fist" byla prvním oficiálním singlem píseň "Ready For The Floor", kterou mimochodem neúspěšně nabízeli Kylie Minogue. Celé album kapely si můžete poslechnout na webu časopisu Clash nebo na jejich MySpace.com). Titulní skladba "Made In The Dark" je po registraci ke stažení z webu jejich nahrávací společnosti.
Rivers Cuomo - Alone - The Home Recordings Of Rivers Cuomo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Rivers Cuomo - Alone - The Home Recordings Of Rivers Cuomo
Hlavní autorský tahoun a zpěvák populárních Weezer se probral svými archívy z let 1992 - 2007 a servíruje nám je na svém autorském debutu. Většina nahrávek jsou dema pořízené v jeho domácím studiu, z některých se později vylouply hity Weezer ("Buddy Holly"). Mezi osmnáctkou skladeb najdete také několik písní z nikdy nevydané desky Weezer "Songs From The Black Hole" a nebo třeba coververzi rapového hitu "The Bomb" od Ice Cube. Čtyři ukázky z desky zní na webu Weezer, klip ke skladbě "Blast Off!" si můžete pustit zde.
A Fine Frenzy - One Cell In The Sea (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

A Fine Frenzy - One Cell In The Sea
Název A Fine Frenzy může svádět k mylné domněnce, že se pod ním skrývá nějaká skupina, avšak v tomto případě se jedná o jednu jedinou osobu - alternativně popovou písničkářku a pianistku Alison Sudol. Deska "One Cell In The Sea" je jejím debutem a hudba této sympatické zrzky vychází z tvorby britských kapel jako Keane, Coldplay či Radiohead. Pět ochutnávek z "One Cell In The Sea" včetně průlomového singlu "Almost Lover" najdete na jejím MySpace.com.
Bonnie Prince Billy - Ask Forgiveness EP (Domino Records/Day After)
web / MySpace.com / psali jsme

Bonnie Prince Billy - Ask Forgiveness EP
Svérázný písničkář Will Oldham, vystupující mimo jiné pod jménem Bonnie Prince Billy, si na novém EP vystřihl coververze sedmi svých oblíbených písní a přidal jednu vlastní. Ve výběru najdete "I've Seen It All", kterou zpívala Björk a Thom Yorke na soundtracku k filmu "Tanec v temnotách", "Cycles" Franka Sinatry, ale také nečekaně verze skladeb od tvrdších kapel Danzig, Mekons a dokonce i r'n'b krále R Kellyho.
Jack Johnson - Sleep Through The Static (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Jack Johnson - Sleep Through The Static
Se svojí pátou deskou přichází americký písničkář Jack Johnson. Ačkoliv pochází z Hawaie, těžko byste v jeho muzice hledali nějaké hula-hula prvky, latino music či podobné náznaky. Na rozdíl od předchozích desek, které byly do velké míry akustické, na téhle používá daleko více elektrických kytar. První dvě ochutnávky naleznete na jeho MySpace.com.
Různí - Once (soundtrack) (CD+DVD) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Once (soundtrack)
O filmu "Once" se toho v posledních několika měsících a zejména v poslední době napsalo tolik, že jakékoliv představování by bylo nošením dříví do lesa. To samé lze v podstatě napsat o i muzice k filmu, protože o tu tam jde především a nominace Glena Hansarda a Markéty Irglové na Oscara a Grammy hovoří za vše. Zatímco jinde už je soundtrack k filmu na trhu nějaký čas, u nás vychází až nyní. Najdete na něm třináct skladeb včetně velkého hitu "Falling Slowly". Ten a tři další písničky si můžete pustit na MySpace.com tohoto soundtracku.
Lizz Wright - The Orchard (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Lizz Wright - The Orchard
Lizz Wright je v jazzovém hudebním světě prakticky novickou. Doposud má na svém kontě dvě alba a novinka "The Orchard" bude jejím třetím počinem. Opět se na něm spojila s producentem Craigem Streetem, jenž produkoval například Grammy ověnčený debut Norah Jones "Come Away With Me", a řadou vynikajících muzikantů, mezi kterými nechybí dlouhodobý spolupracovník Boba Dylana Larry Campbell. "The Orchard" má byt velice intimním představením černošského vokálního jazzu s jemnou dávkou soulu.
The Beautiful South - Soup (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

The Beautiful South - Soup
Výběr hitů "Soup" je pravděpodobně jedním z posledních počinů úspěšných, ale bohužel rozpadnuvších se The Beautiful South. Ovšem její podtitul "The Very Best Of The Housemartins And The Beautiful South" prozrazuje, že se na něm neskrývají pouze hity The Beautiful South, ale i neméně slavných The Housemartins. Ve výsledku se jedná o celkem dvaadvacet písniček, z nichž The Housemartins jsou zastoupeni sedmi kousky. Příznivci Poula Heatona, Davida Hemmingwaye, Seana Welche a spol. zde najdou vše podstatné od "Caravan Of Love" až třeba po "Don't Marry Her".

Dále vychází:

Andrea Bocelli - Vivere-Live In Tuscany (Universal)
Gonzalo Rubalcaba - Avatar (EMI)
Horace Silver - Live At Newport 58 (EMI)
Iron Maiden - Live After Death DVD (EMI)
Johnny Mathis - A Night To Remember (Sony BMG)
Kenny G - Rhythm & Romance:Latin Album (Universal)
Maroon 5 - 1.22.03 Acoustic (Universal)
Maroon 5 - Live Friday The 13Th (Universal)
Různí - Dáma s kaméliemi (EMI)
Různí - Grammy Nominees 2008 (Universal)
Různí - Ultimate R&B Love 2008 (Universal)
Small Sins - Mood Swings (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Elektrïck Mann mají s Markétou Irglovou "Problém". Po spolupráci mají "cucflek na péru" (09.04.2024 19:56)
- Video: Lenny Kravitz v klipu k "Human" zbavuje lidi mobilů obřím hudebním magnetem (09.04.2024 11:53)
- Recenze: Povedeným albem "Evolution" pokračuje Sheryl Crow s lehkostí na své cestě (07.04.2024 08:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Album, které už nemělo být: Sheryl Crow se vrací s novinkou "Evolution" (20.03.2024 20:16)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Sia Queen AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu