shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 09.12.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Těsně před Vánocemi už vycházejí hlavně koncertní DVD. Mají je na svědomí hvězdy jako Christina Aguilera, Celine Dion, Kylie Minogue, Oasis, Akon, Indy & Wich či Scorpions. Nová CD pak vydávají Wu Tang Clan, Mario, Jesse Cook, Kašpárek v rohlíku, Prosti Dumi, Bow & Omarion a Gnu.

Pokud se v pondělí 10. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Christina Aguilera - Back To Basics: Live And Down Under DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Christina Aguilera - Back To Basics: Live And Down Under
Zanedlouho tomu bude přesně rok, co Praha viděla velkolepou show Christiny Aguilery k jejímu poslednímu albu "Back To Basics". Těm, kteří koncert neviděli anebo by si ho chtěli zopakovat v teple domova, je určené její DVD "Back To Basics: Live And Down Under". Nahrávka zachycuje záznam celé show nahraný během dvou koncertů v Sydney. K tomu samozřejmě nechybí řádka bonusů - pohled do zákulisí koncertu, komentář celého koncertu od samotné Aguilery či rozhovory se všemi zúčastněnými.
Celine Dion - Live In Las Vegas - A New Day... DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Celine Dion - Live In Las Vegas - A New Day...
Od roku 2003 Celine Dion koncertovala pět dní v týdnu v Las Vegas ve speciální show a nyní ve chvíli, kdy ve Vegas končí, vychází jako vzpomínka na tyto koncerty DVD s názvem "Live In Las Vegas - A New Day...". Mělo vyjít už společně s CD "A New Day... - Live In Las Vegas" v roce 2004, ale nestalo se tak, tudíž se do přehrávačů dostane verze show, kterou Celine předvádí teprve od konce loňského roku. "Live In Las Vegas - A New Day..." čítá dva disky, z čehož první obsahuje koncert samotný, druhý pak čtyři hodiny bonusů, kde je hlavním tématem kompletní pohled do zákulisí před a po koncertu. Živák nevychází pouze na DVD, ale i na Blu-Ray.
Akon - His'Story DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Akon - His'Story DVD
Jeden z nejviditelnějších interpretů současné černé hudby, senegalský rodák Akon, stihl za tři roky v hudebním průmyslu poctít svojí návštěvou sto třicet písní a je podepsaný pod jednadvaceti hity z žebříčku Billboardu. Letos žádné album nevydal, a tak se připomíná alespoň rekapitulačním DVD. Najdete na něm mimo jiné také dokument o zpěvákově cestě do rodné Afriky a videoklipy k hitům "Sorry, Blame It On Me", "Smack That" a řadě dalších.
Jesse Cook - Frontiers (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Jesse Cook - Frontiers
Svoje šesté studiové album nám představuje latin jazzový kytarista Jesse Cook, představitel směru zvaný Nuevo Flamenco, což je směsice jazzu, latiny a world music. Mezi jeho referencemi se velmi dobře vyjímá spolupráce s Afro Celt Sound System. Album dostalo název "Frontiers" a je prakticky celé v autorské režii samotného Cooka. Tedy vyjma coververze "It Ain't Me Babe" od Boba Dylana. Ukázky z něj si můžete poslechnout na jeho webových stránkách.
Bow Wow & Omarion - Face Off (Sony BMG)
web & web / MySpace.com / psali jsme

Bow Wow & Omarion - Face Off
Dva mladí a úspěšní interpreti černé hudby natočili společné album. Dvacetiletý Bow Wow a o tři roky staří Omarion si do studia pozvali producenty největšího kalibru v podobě Scotta Storche, Timbalanda nebo The Neptunes. Jermaine Dupri jim napsal první singl "Girlfriend", plánovaný druhý "Hey Baby (Jump Off)" dodal Rick Rubin. Speciální stránka na MySpace.com nabízí dvě ukázky a dva videoklipy.
Kylie Minogue - White Diamond/Show Girl Homecoming DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Kylie Minogue - White Diamond/Show Girl Homecoming
Kylie Minogue nedávno vydala novinku "X", ovšem její nové DVD s názvem " White Diamond/Show Girl Homecoming" nemá s tímto albem příliš společného. Jak název napovídá, jedná se z části o záznam koncertu v Melbourne z minulého roku z jejího australsko-anglického turné. Jakýmsi symbolickým prologem je první DVD s názvem "White Diamond" obsahující dokument, který je osobní zpovědí Kylie Minogue, kde její stylista a přítel v jedné osobě William Baker zachytil to, co předcházelo tomuto turné, včetně její nemoci. Krátký trailer je k vidění na jejím webu.
Mario - Go (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Mario - Go
Někdejší obří teenagerská hvězda už oslavila dvacáté narozeniny a chce, abyste ho začali brát vážně. Deska měla původně vyjít už vloni v listopadu, ale po několika odkladech se na pulty dostává až těsně před letošními Vánocemi. O produkci se postarali The Neptunes, Stargate, Timbaland, Mr. Collipark, Polow Da Don, Akon a mezi hosty jsou Rich Boy a Juelz Santana. Prvním singlem byla skladba "How Do I Breathe", druhý se jmenuje "Crying Out For Me". Více informací a ukázky najdete na speciální webové stránce věnované desce.
Oasis - Lord Don't Slow Me Down DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Oasis - Lord Don't Slow Me Down
Další DVD a opět dvoudiskové mají tentokrát na svědomí Oasis. Stejně jako DVD Kylie Minogue i v případě jejich "Lord Don't Slow Me Down" je první disk vyhrazen pro dokument. Ten mapuje rok trvající světové turné k desce "Don't Believe The Truth" a je obohacen komentářem členů kapely. Na druhém disku pak hledejte záznam koncertu v Manchesteru. Na speciálních stránce tohoto DVD naleznete spousty dalších informací, trailer nebo si můžete s Oasis zahrát Člověče nezlob se. Jedná se o regionální edici dévédéčka (původně vyšlo už v říjnu) za nižší cenu.
Indy & Wich - Kids On The Click Tour DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Indy & Wich - Kids On The Click Tour DVD
První české koncertní DVD si z hiphopových kapel zasloužili Indy & Wich. Dokument v režii Michala Dvořáka zachycuje kapelu (i s příležitostným spolupracovníkem - rapperem La4) při jejich letošním turné a mimo jiné také na třech velkých letních festivalech - Hip Hop Kempu, Hip Hop Jamu a Hip Hop Allstars. Trailer k DVD, které se bude křtít na Silvestra v klubu Retro, je k vidění zde. Další ukázky jsou dostupné na webu dvojice.
Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006
Do jisté míry speciální koncert přinášejí na novém DVD "Live At Wacken Open Air 2006" i němečtí Scorpions. Třicet pět let své existence minulý rok oslavili se šedesáti tisíci fanoušky koncertem pod širým nebem, na jehož dramaturgii se podíleli právě jejich příznivci, které nechali na svých stránkách vybrat setlist. Hosty na tomto koncertě byli i někdejší členové Michael Schenker, Uli Jon Roth a Herman Rarebell.


Wu Tang Clan - 8 Diagrams (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Wu Tang Clan - 8 Diagrams
Hiphopové legendy z New Yorku jsou znovu pohromadě a po šesti letech i s novým albem. Při natáčení samozřejmě chyběl zesnulý ODB, připomínají ho alespoň samply. Každý ze zbylých osmi členů ale přidal svoje rýmy. Kromě nich na desce hostují také George Clinton, Dhani Harrison, John Frusciante z Red Hot Chili Peppers a basista System Of A Down Shavo Odadjian. Na jejich MySpace.com hraje pět ukázek z nové desky.
Kašpárek v rohlíku - Bejbypank (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Kašpárek v rohlíku - Bejbypank
Nové album "Bejbypank" je určené pro děti ve věku 0 - 80 let a je dílem projektu, který vznikl jako reakce na nedostatek kvalitních, původních písniček pro děti. Na základě profesionální nabídky Loutkohry Jihočeského divadla v Českých Budějovicích napsal a zrežíroval režisér David Dvořák kabaret "Kašpárek v rohlíku", který nyní dostal hudební podobu. Hudebně na projekt dohlížel Ondřej Pečenka z projektu Folk3Mail, mezi interprety naleznete osobnosti jako Blanka Šrůmová (ex Tichá dohoda), Márdi (Vypsaná fiXa), Jarda Svoboda (Traband) či David Koller. Ukázky všech devatenácti skladeb si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství.
GNU - Album Epochal (Silver Rocket)
web / MySpace.com / psali jsme

Gnu - Album Epochal
Po pěti letech od "Milimetrů ticha" se třetí studiové desky dočkalo domácí kultovní rockové kvarteto. Novinku nahrávali letos v létě a produkce se ujal Ondřej Ježek. O obal se postaral Bourek (Sporto). Promomateriál slibuje nejsyrovějších deset skladeb, které kdy kapela nahrála, ostatně posoudit můžete sami ze skladeb "Arcif" a Z.I. Europe, které kapela pověsila web svého labelu.
Prosti Dumi - Ajde na balkana (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Prosti Dumi - Ajde na balkana
"Ajde na balkana" je debut plzeňských Prosti Dumi, vítěze třetího ročníku soutěže "Česká spořitelna Colours Talents". Jejich hudba se kloní k progresivnějšímu pojetí world music, v němž se kapela pokouší skloubit balkánskou lidovou hudbu s folkrockovými prvky a postupy. Repertoár je inspirován balkánským folklorem, etnickou muzikou a psychedelickým rockem 70. let. Kdo nenavštívil festival Colours Of Ostrava či ještě Prosti Dumi nezná, může se seznámit s jejich hudbou na stránkách Indies Scope.

Dále vychází:

Al Martino - The Very Best Of (EMI)
B.Crosby / F.Astaire - B.C.&F.A.Together (EMI)
Bobby Darin - Swing An' Slow (EMI)
Gwen Stefani - Harajuku Lovers Live DVD (Universal)
Johnny Cash - The Gospel Music Of J.Cash (EMI)
Julie London - The Ultimate Collection (EMI)
Pink Floyd - Oh By The Way (EMI)
Radiohead - Box (EMI)
Různí - Walk Hard: The Dewey Cox Story "Original Motion Picture Soundtrack" (Sony BMG)
Sting & Police - Every Breath You Take DVD (Universal)
Timi Yuro - The Very Best Of (EMI)
Zucchero - All The Best - DVD Video Colection (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu