shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 02.12.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tento týden je ve znamení koncertních titulů a výročí slavných desek. Novinkami přispěli Ayo, Blake Lewis, Chambao, Honza Nedvěd, Jan-Matěj Rak, OneRepublic, Jean Michel Jarre, U2, Tokio Hotel, Laura Pausini, Rufus Wainwright, Wyclef Jean, Ghostface Killah, Voodoo Glow Skulls, 2Pac, Too $hort či R Kelly.

Pokud se v pondělí 3. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Wyclef Jean - Carnival Vol. II: Memoirs Of An Immigrant (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Wyclef Jean - Carnival Vol. II: Memoirs Of An Immigrant
Návrat The Fugees je už patrně z oblasti snů, a proto se Wyclef Jean vrací ke své sólové kariéře. Druhý díl jeho "Carnival" je až po okraj plný slavných hostů - mezi nimi Shakira, T.I., Mary J. Blige, Norah Jones, Sizzla nebo Serj Tankian. Album propaguje singl "Sweetest Girl (Dollar Bill)", který Wyclef natočil s Akonem, jenž je vedle Will.i.ama jediným hostujícím autorem (pokud nepočítáme stálého spolupracovníka Jerryho 'Wonder' Duplessise). Celé album si můžete poslechnout na Wyclefově profilu MySpace.com.
Jan-Matěj Rak - Ježkovy VWoči (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme

Jan-Matěj Rak - Ježkovy VWoči
Vynikající český kytarista Jan-Matěj Rak dříve působil ve skupinách zabývajících se židovskou hudbou jako Chesed nebo Marion, poté přesedlal i na world music v Natalice a v posledních několika letech spolupracoval s hudebníky napříč žánry (Alfréd Strejček, Jitka Molavcová, Martina Trchová a další). Nyní ovšem vydává desku, kde, jak název "Ježkovy VWoči" s mírnou šifrou napovídá, vzdává svým kytarovým uměním hold Jaroslavu Ježkovi. O tom, že tahle deska opravdu stojí za pozornost, se můžete přesvědčit díky několika ukázkám na webu Jana-Matěje Raka.
Ghostface Killah - The Big Doe Rehab (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Ghostface Killah - Big Doe Rehab
Jeden z nejviditelnějších členů Wu-Tang Clan nakonec přinutil svoji domovskou kapelu, aby odsunula vydání dlouho očekávané desky kvůli jeho vlastní novince. "The Big Doe Rehab" tak na pulty obchodů putuje týden před "8 Diagrams". Mezi hosty sedmého studiového alba jsou jeho kolegové z Wu: Raekwon, Method Man a U-God a obsahuje produkci od The Hitmen a LV & Sean C. První singl se jmenoval "Celebrate" a poslechnout si ho můžete na jeho MySpace.com. Kompletní album nabízí ve streamu jeho label.
Blake Lewis - Audio Day Dream (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Blake Lewis - Audio Day Dream
Minulý týden jsme tu měli debutovou desku vítězky šesté série American Idol Jordin Sparks a tento týden představujeme debut Blakea Lewise, kterého vyřadila ve finále. Lewis ale není typickým idolem - ovládá kytaru, klávesy, bubny a beatbox, skládá písničky, i si je sám produkuje. Jeho hudba taky není pop, rock nebo (v případě USA oblíbené) r'n'b. Deska "Audio Day Dream" je směsicí elektroniky, hip hopu, soulu a pop rocku. On sám nezastírá inspiraci Michaelem Jacksonem, Maroon 5, Duran Duran nebo Jamiroquai. První singl "Break Anotha" z desky, kterou mu pomáhali produkovat J.R. Rotem, Mike Elizondo či David Hodges, je k slyšení třeba na jeho MySpace.com.
Too $hort - Get Off The Stage (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Too $hort - Get Off The Stage
Kalifornský rapper Too $hort oslaví za rok čtvrtstoletí svého působení v hiphopovém ringu, ale žádné známky únavy na něm nenajdete. Právě totiž vydává své už sedmnácté album. "Get Off The Stage" propaguje singl "This My One", který natočil s legendou kalifornského hnutí hyphy, rapperem E-40. Skladbu si můžete poslechnout na jeho MySpace.com. Dalším hostem desky je třeba Kool Ace.
OneRepublic - Dreaming Out Loud (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

OneRepublic - Dreaming Out Loud
Začínající pětice muzikantů z Colorada OneRepublic se ve svém hudebním počínání zjevně zhlédla v intimním pop rocku s dávkou smyčců a klavírů á la Coldplay, ale přitom svoje slavnější kolegy rozhodně nenapodobuje. Za své objevení děkují především portálu MySpace.com, kde minulý rok dominovali poslechovosti. Jejich debut dostal název "Dreaming Out Loud" a produkčně si ho vzal na paškál Greg Wells, který už dovedl na výsluní Miku, Rufuse Wainwrighta či Deftones. První singl z desky si můžete poslechnout, kde jinde než na jejich MySpace.com.
Voodoo Glow Skulls - Southern California Street Music (Day After)
web / MySpace.com / psali jsme

Voodoo Glow Skulls - Southern California Street Music
Na své osmé studiové album si americká ska kapela musela počkat čtyři roky. Protentokrát opustila oblíbenou španělštinu a deska je v angličtině. Klipy k dvěma novým skladbám "Fire In The Dancehall!" a "The Ballad Of Froggy McNasty" jsou k vidění na jejich webu, kde si můžete pustit i další audio ukázky. Ty jsou dostupné také na jejich MySpace.com.
Chambao - Con Otro Aire (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Chambao - Con Otro Aire
Svou čtvrtou desku vydává andaluzská kapela Chambao, známá mícháním typického flamenka s elektronickou či arabskou hudbou a dalšími styly. V čele stojí charismatická zpěvačka Mari, která hostovala na loňském singlu Rickyho Martina "Tu Recuerdo". S devíti autorskými skladbami je "Con Otro Aire" hlavně její prací a zároveň jde o první desku od prodělané rakoviny prsu. První singl nese název "Papeles Mojados" a je ke slyšení na jejich MySpace.com.
2 Pac - The Best Of 2Pac - Pt.1:Thug/Pt.2:Life (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

2 Pac - The Best Of 2Pac - Pt.1:Thug
Hitová kompilace vydaná na dvou odděleně prodávaných CD nosičích připomene nejprodávanějšího rappera všech dob a zároveň jednu z nejbohatších hudebních "mrtvol". Není to ale jen přehlídka už vydaných skladeb. První CD obsahuje dosud nevydanou skladbu "Resist The Temptation" nebo novou verzi hitu "Dear Mama" s hostujícím soulovým zpěvákem Anthony Hamiltonem. Na druhém disku najdete třeba "Dopefiend’s Diner" se samplem z "Tom’s Diner" od Suzanne Vega a akustický remix "Thugz Mansion".
Honza Nedvěd - Ta noc, kdy mi vyšlo slunce (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Honza Nedvěd - Ta noc, kdy mi vyšlo slunce
Po řádce osobních pádů a krachů, které byly ve značné míře propírané bulvárem, se v posledních několika měsících Honza Nedvěd znovu začal objevovat na folkových pódiích nejenom sám, ale i se svým bratrem Františkem. Celé to je korunováno novou studiovou deskou "Ta noc, kdy mi vyšlo slunce", která je prý překvapivě pestrá a různorodá a kde se po jedenácti letech opět s Františkem sešel na jedné nahrávce. Honza Nedvěd skládal písně na nové album poslední dva roky a nakonec jich vybral devatenáct.
R. Kelly - Trapped In The Closet (Chapters 1-22) DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

R. Kelly - Trapped In The Closet (Chapters 1-22) DVD
Monstrózní písňová rozhlasová opera R Kellyho se znovu rozrostla o dalších deset dílů a zamotaný příběh jak z růžové knihovny může pokračovat. První díly byly nominované na cenu Grammy a ani tentokrát nechybí noví hrdinové a zápletky, nad kterými budete kroutit hlavou. Rozuzlení se ale nedočkáme. Poslední díl končí obligátním "to be continued" a zpěvák nedávno potvrdil, že plánuje natočit dalších dvacet dílů! DVD obsahuje i dokument "Trapped Behind the Scenes".
Jean Michel Jarre - Oxygene 30th Anniversary Edition (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Jean Michel Jarre - Oxygene 30th Anniversary Edition
Neskutečných třicet let uběhlo od vydání prvního alba Jeana Michela Jarreho "Oxygen", které si v následujících rocích vyžádalo další pokračování. U příležitosti výročí vydává Jarre remasterovanou podobu tohoto zásadního instrumentálního alba. K dostání je ve třech verzích: jako klasické CD, CD s DVD se speciálním koncertem "Oxygene - Live In Your Living Room" a poslední limitovaná edice je obsahově stejná jako předchozí, pouze obsahuje DVD ve 3D obrazovém formátu s přiloženými 3D brýlemi.
U2 - The Joshua Tree (20th Anniversary) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

U2 - The Joshua Tree (20th Anniversary)
Zatímco "Oxygen" má třicet let, další legendární deska "The Joshua Tree" z produkce U2 se letos dožila dvaceti let, ovšem i to je pádný důvod k reedici nejúspěšnějšího alba čtyř Irů. "The Joshua Tree" vychází nyní ve čtyřech verzích. Prvně jakožto remasterované původní CD, ve druhé je přiložené další CD s b-stranami singlů, raritami a bohatým bookletem. Třetí verze je box set obsahující předchozí dvě CD plus DVD s koncertem z The Joshua Tree Tour a knihou. Poslední verzí je pak tato deska na dvou vinylech.
Tokio Hotel - Zimmer 483 - Live In Europe (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Tokio Hotel - Zimmer 483 - Live In Europe
Tokio Hotel už definitivně zbláznili celou Evropu (dokonce si vysloužili i jednu evropskou cenu MTV) a nyní se chystají dobývat Spojené státy (první singl "Scream" tam vychází za týden). Ovšem ještě předtím pomocí "Zimmer 483 - Live In Europe" připomenou svoje letošní turné, které zasáhlo i naší zemi. Co se vám dostane do přehrávače, záleží na tom, jaké vydání zvolíte. Máte na výběr z živého, téměř osmdesátiminutového CD, nebo DVD s koncertem v německém Oberhausenu či kombinaci obou s obohaceným bookletem.
Laura Pausini - San Siro 2007 (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Laura Pausini - San Siro 2007
Italská hvězda Laura Pausini nezatěžuje na rozdíl od Tokio Hotel své příznivce volbou, zda si mají vybrat tu či onu verzi, a svůj živák "San Siro 2007" vydává pouze v jedné. V balení rovnou naleznete jak CD, tak DVD verzi jejího koncertu zaznamenaného 2. června tohoto roku, kde vedle svých písniček zpívala také spousty coververzí. V jedné písničce se mihnul také Tiziano Ferro. Součástí DVD je i osmnáctiminutový dokument ze zákulisí koncertu. Po krátkém hledání na jejích oficiálních stránkách naleznete krátké video z tohoto DVD.
Rufus Wainwright - Rufus Does Judy At Carnegie Hall / Rufus! Rufus! Rufus! Does Judy! Judy! Judy!: Live From the London Palladium DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Rufus Wainwright - Rufus Does Judy At Carnegie Hall
Pořádnou porci muziky nám připravil americký písničkář Rufus Wainwright. Jeho novinka "Rufus Does Judy At Carnegie Hall" je záznamem koncertu z minulého roku, kde připomněl legendární koncert Judy Garland, jehož nahrávka z roku 1961 pod názvem "Judy At Carnegie Hall" získala řadu cen Grammy. Rufus Wainwright tento koncert zopakoval ještě čtyřikrát, a to hned dvakrát v londýnském Palladiu, odkud pochází naopak záznam, který vychází stejný den na DVD s názvem "Rufus! Rufus! Rufus! Does Judy! Judy! Judy!: Live From the London Palladium".
Ayo - Live At The Olympia DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Ayo - Live At The Olympia
Německá zpěvačka Ayo kombinující všechno možné od neo-soulu, přes jazz až po šanson se už před časem prosadila v Evropě a nyní zkouší prorazit i v Americe, kde momentálně koncertuje s Babyfacem. Ovšem na DVD se nyní dostává ještě jedno z evropských vystoupení, konkrétně to pařížské z haly Olympia. Vyjma všech písniček z jejího debutu "Joyful" na DVD najdete v podobě bonusů ještě další vystoupení, videoklipy a dokument o koncertu samotném.

V krátkosti

  • Americká hard rocková skupina Godsmack se rozhodla zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru výběrem s vše říkajícím názvem "Good Times, Bad Times...Ten Years Of Godsmack". Album obsahuje šestnáct skladeb včetně coveru "Good Times, Bad Times" od Led Zeppelin.
  • To britští McFly působí na hudební scéně daleko méně, ale ze tří alb jsou už také schopni sestavit výběr "All The Greatest Hits" se čtrnácti písničkami, mezi kterými najdete i tři novinky.
  • Podobně jako U2 také legendární album "Straight Outta Compton" skupiny N.W.A., ze které vzešli například Ice Cube nebo Dr. Dre, slaví již dvacet let. K této příležitosti vychází jeho prodloužená verze.
  • V reedicích se na pulty obchodů znovu dostávají všechny starší desky skupiny Wanastowi Vjecy.

Dále vychází:

Akon - Konvicted-Platinum (Universal)
Björk - Debut (Universal)
Creedence Clearwater Revival - Live In Europe (Universal)
Creedence Clearwater Revival - More Creedance Gold (Universal)
Creedence Clearwater Revival - At The Movies (Universal)
David Bowie - David Bowie Box (Sony BMG)
Eazy E - Ruthless Villain (EMI)
Ella Fitzgerald - The Collection (EMI)
Elvis Presley - Greatest Collection (EMI)
Gianluca Petrella - Kaleido (EMI)
Godsmack - Good Times, Bad Times...Ten Years Of Godsmack (Universal)
Isaac Hayes - Greatest Hits (Universal)
James Newton Howard - The Water Horse: Legend Of The Deep (soundtrack) (Sony BMG)
Jimi Hendrix - Experience: Smash Hits (Universal)
Lena Horne - Best Of Lena Horne (EMI)
Mc Fly - All The Gratest Hits (Universal)
N.W.A. - Straight Outta Compton 20Th Anniversary (EMI)
Různí - Classic Cinema (Sony BMG)
Různí - Nej vánoční výběr všech dob (Universal)
Různí - Nej výběr 80.let všech dob (Universal)
Různí - Nej výběr 90.let všech dob (Universal)
Různí - Temtation: The Showtime Series Californication (Universal)
Jethro Tull - Essential (EMI)
Wanastowi Vjecy - 333 stříbrnejch stříkaček (Universal)
Wanastowi Vjecy - Andělé (Universal)
Wanastowi Vjecy - Hračky (Universal)
Wanastowi Vjecy - Lži,sex & prachy (Universal)
Wanastowi Vjecy - Tak mi to teda nandey (Universal)
Westside Connection - Gangsta,Killa&Dope (EMI)

NÁZORY
  • Björk - Debut (constantine, 02.12.2007 16:50) Reagovat

    Zajímalo by mě, sli je to nějaká speciální verze, re-edice nebo co... Pte Debut vyšel už v roce 1993...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu