Patláma matláma

07.12.2007 05:00 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Je sice poněkud záhadné, proč vydávat CD pro posluchače rádia, které obsahuje skladby, jež denně mohou na jeho vlnách slýchat, ale budiž. Podívejme se tedy, jaká že "Díla českých mistrů doporučuje Radio Beat". Čtvrtá kolekce tohoto názvu je oděna do zelené.
3/10

Různí - Radio Beat doporučuje díla českých mistrů (Zelená edice)

Skladby: Wolf Hoffmann - Vltava, Olympic - Jako zamlada, Jiří Schelinger - Jsem prý blázen jen, Kabát - V pekle sudy válej, Katapult - Lesní manekýn, Wohnout - Ganga, Jaroslav "Olin" Nejezchleba & Etc... - Bohové, Pražský výběr - Na václavským Václaváku, Vladimír Merta - Začouzené sklíčko, Progres 2 - Muž, který se podobá odvrácené straně měsíce, Luboš Pospíšil - Tenhle vítr jsem měl rád, Jasná páka - Pal vocuď, Stromboli - Košilela, Michal Prokop & Framus 5 - Hospoda Na věčnosti, Michael Kocáb - Sebastián, Kruscipüsk - Láska je kurva!, Žlutý pes - Indiánská dýmka míru, Tři sestry - Zelená, Aleš Brichta - Dívka s perlami ve vlasech
Vydáno: 29.10.2007
Celkový čas: 78:17
Vydavatel: Supraphon
Mým přehrávačem již pár výběrů poskládaných z děl a dílek různých umělců prošlo a bohužel ve velké většině platí, že neměly z hudebního hlediska valné ceny. Ale nebuďme naivní, cédéčka mající v kolonce interpret kouzelné slovíčko Various se vydávají v první řadě pro peníze, neb získáte-li na vybrané písně práva, dalším nákladem je již jen výroba a distribuce nosičů. Nicméně musím poznamenat, že jsem se ještě nesetkal s žádným výběrem tohoto typu, na kterém by bylo tolik kvalitních skladeb a který by přesto jako celek působil tak zrůdně, jako je tento čtvrtý přírůstek do řady "Radio Beat doporučuje díla českých mistrů".

Pominu-li smutný fakt, že někdo dokáže mezi české mistry zařadit Wohnout nebo dokonce Katapult, musím přesto zaplakat nad tímhle dortem Pejska a Kočičky, poněvadž takový mišmaš se vskutku jen tak neslyší. Copak lze mít chuť poslouchat Schelingera a vzápětí Kabát, Pražský výběr a hned po něm Vladimíra Mertu, Jasnou páku následovanou Stromboli nebo Krucipüsk v závěsu za Michaelem Kocábem?

Čtvrtý zářez

"Zelená edice" je již čtvrtým dílem této obskurní výběrové řady. Předchozí "Červená", "Modrá" a "Žlutá" edice obsahují z nějakých sedmdesáti procent stejná jména a například Pražský výběr, Olympic nebo bohužel i Katapult najdete na všech čtyřech. A chcete-li si hodně smlsnout, lze zakoupit všechny čtyři díly v jednom boxu. Se slevou. Mňam.

Na tomhle výběru není prakticky co recenzovat. Z velké části kvalitní písně jsou naházeny na jednu hromadu bez ladu a skladu jen proto, aby se na disku objevilo každé jméno, pro které kdy posluchači Radia Beat hlasovali v nějaké anketě. Přečtěte si seznam skladeb a víte vše, tedy kromě toho, že se nikdo neobtěžoval ani s tím, aby hlasitost jednotlivých písní sladil do stejné úrovně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY