Kylie Minogue světelné roky blízko

13.10.2000 04:17 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Nové album Kylie Minogue ji vrací zpět z experimentování do dob popových úspěchů. Její současný repertoár je však tou nejlepší odrůdou popu, jakou můžeme od podobných zpěvaček očekávat. "Light Years" je ve svém ranku prostě skvělá deska.
8/10

Kylie Minogue - Light Years

Skladby: Spinning Around, On A Night Like This, So Now Goodbye, Disco Down, Loveboat, Koocachoo, Your Disco Needs You, Please Stay, Bittersweet Goodbye, Butterfly, Under The Influence Of Love, I'm So High, Kids, Light Years

Kupte si album Kylie Minogue Light Years Music za skvělých 488,- Kč na CD nebo 305,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 54:20
Kylie Minogue se na svých posledních albech výrazně odklonila od image a zvuku popové princezny a výsledek se dostavil. Bohužel však negativní v tom smyslu, že si je nekoupil téměř nikdo, nepočítaje v to pár desítek tisíc skalních fanoušků po celém světě. Kylie pochopila, že rock a taneční hudba není nic pro ni a rozhodla se vrátit se do popu a natočit co nejlepší desku. A to se jí beze zbytku povedlo.

Od popového alba popové zpěvačky totiž člověk neočekává žádné experimentování ale várku pořádných hitů. A nová deska Kylie Minogue jich obsahuje vskutku požehnaně. Již první dva singly "Spinning Around" a "On A Night Like This", které boří různé hitparády (v Británii číslo 1 a 2), jsou ukázkami špičkového popu, který neomrzí po pár posleších. Podobných hitovek však deska obsahuje až neskutečně mnoho, patří mezi ně hlavně trojice skladeb napsaných společně s Robbiem Williamsem a jeho spolupracovníkem Gyuem Chambersem. "Loveboat", "Kids" (duet, který právě vychází na singlu z Robbieho alba) a hlavně "Your Disco Needs You" – představte si mix skladeb Pet Shop Boys "Go West" a "New York City Boy" a jste doma – jsou písničky, jaké by chtěl mít na své desce snad každý. Do přihrádky "hity číslo jedna" však patří i "Koocachoo" znějící podobně jako "Beautiful Stranger" od Madonny nebo "I’m So High". Touto sedmičkou skladeb jsme však teprve vyčerpali jednoznačné hity, jaké na albech kolegyň Kylie najdete maximálně dva, pokud vůbec nějaký.

Zbytek desky by mohla téměř zaplnit balastními skladbami a stále by se jednalo o nadprůměrnou nahrávku, ale naštěstí se tak nestalo. Vysoce nasazenou příčku totiž nepodlézají ani další písničky, kterých je na desce dokonce čtrnáct, což svědčí o dlouho a pečlivě připravovaném materiálu. Trošku slabší věcí je jediná (sic!) balada s názvem "Bittersweet Goodbye", ve které je Kylie doprovázena jen klavírem a smyčci. V kontextu zbytku desky však působí poněkud unyle a zbytečně.

Až budou chtít Britney Spears, Billie Piper a jim podobné zjistit, jak se vlastně dělá pořádný pop, zde najdou tu nejlepší učebnici. Srovnávat jejich poslední alba s "Light Years" by bylo jako příslovečné srovnávání hrušek s jabkama…

Album: Kylie Minogue – Light Years
Hodnocení: 8/10
Celkový čas: 54:20
Skladby: Spinning Around, On A Night Like This, So Now Goodbye, Disco


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY