Sweet home rock'n'roll

03.12.2007 13:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Dlouhé čekání připravil svým fanouškům tenhle rocker tělem, duší i jménem. Čekání se ale vyplatilo, Kid Rock se vůbec neztrapnil a natočil desku, která má mnoho zábavných momentů. Díky tomu, že není jednolitá... ale stejně je nejlepší, když se pustí do srdceryvných balad, co říkáte?
7/10

Kid Rock - Rock N Roll Jesus

Skladby: Rock N Roll Jesus, Amen, All Summer Long, Roll On, So Hott, Sugar, When U Love Someone, New Orleans, Don't Tell Me U Love Me, Blue Jeans And A Rosary, Half Your Age, Lowlife (Living The Highlife)
Vydáno: 15.10.2007
Celkový čas: 57:15
Vydavatel: Warner Music
Kid Rock se poprvé za svůj život dostal na první místo americké hitparády Billboard 200, stalo se tak právě díky aktuálnímu albu "Rock N Roll Jesus". Těžko říct, zda je to kvůli tomu, že v říjnu panoval v Americe po nových deskách hlad a Kid Rock neměl velkou konkurenci, nebo je to pouze utvrzení faktu, že Amerika Kida miluje a i "Rock N Roll Jesus" bez problému dosáhne na platinovou desku, ať je jakákoliv.

Nové album volně navazuje na předchozí "Cocky", snad jen s rozdílem, že novinka je ještě o něco více rockovější, méně metalovější a téměř vůbec hip hopová. Což je překvapením, protože i na "Rock N Roll Jesus" se podílel Uncle Kracker, tedy studnice, která Kidovy písně obohacuje o moderní prvky a která stvořila třeba hit "Follow Me". Já se vlastně vůbec nedivím, že je tato deska tak úspěšná, je totiž tak americká, jak jen americká může být. Typický zvuk, melodické rock'n'rollové kytary, občas saxofon a nezbytné klávesy. Do toho texty nebránící se patosu, Kidův chraplák a střídání balad se zemitými vypalovačkami, které svým feelingem ženoucím se z beden dokáží rozfoukat vlasy.

Neobjevuje se tady nic nového, ale pokračuje se jasně vymezenou cestou. Jestli pro vás dnešní rockové desky, které se valí ze zámoří, už nejsou dostatečně jůesej, tak Kid natočil něco, co je jůesej víc, než koblihy s dírou uprostřed. Jenže on při tom dokáže pořád udržet dost dobré melodie a něco, co ve výsledku nepůsobí tak vyčpěle a neoriginálně, jako Kidyho bílé tílko a černé sluneční brýle. V singlu "All Summer Song" si vlastenecky zapěje: "Sweet home Alabama..." a o kousek dál už dojat upouští city ze svého láskou rozervaného srdce. Prostě typický Kid Rock.

Nevím, čím to je, ale "Rock N Roll Jesus" ve výsledku nevypadá směšně. Naopak, deska baví pro svou dostatečnou pestrost, pro to, že dá přesně to, co jste od ní čekali, a ještě k tomu přidá dostatek vedlejších aranžérských vychytávek, které vrstvený rock posunou o něco dál a dodají mu pozlátko neodfláknutosti. Jestli čekáte něco mezi Lynyrd Skynyrd, minulou Kidyho deskou a lehce třeba Mötley Crüe, nemýlíte se.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY