shop.musicserver.cz
Nové desky pro 44. týden

Nové desky pro 44. týden

Vydáno: 28.10.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Na pultu s novinkami se to bude hemžit samými zvučnými jmény - Beatles, Queen, Britney Spears, Eagles, Whitney Houston, Katie Melua, Backstreet Boys, Steve Vai, Robert Křesťan & Druhá Tráva, Helloween, Jamelia či Ready Kirken. Těm sekundují už méně známé Živé Květy, Baby Bash, Prouza, Marpo a Avenged Sevenfold.

Pokud se v pondělí 29. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Britney Spears - Blackout (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Britney Spears - Blackout
Britney Spears dost dlouho plnila noviny svými výstřelky, obnaženými klíny či rozháraným manželstvím, nyní konečně došlo na muziku. Novinku "Blackout" předznamenal první singl "Gimme More" a velmi brzy začaly další a další písničky prosakovat na internet. Novinka, která je hodně založená na elektronice a taneční hudbě, pak ve výsledku vychází o něco dříve, než bylo původně naplánováno. Výsledkem je i to, že většina hudebních médií přinesla recenze ještě před vydáním a ty jsou vesměs kladné. Na desce spolupracovala například Kara DioGuardi, Pharell Williams nebo nyní velmi ceněná Robyn. Celá deska je už nyní ke slyšení například na mtv.de.
Eagles - Long Road Out Of Eden (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Eagles - Long Road Out Of Eden
Zní to sice neuvěřitelně, ale legendární Eagles, kapela, jež má na svědomí druhou nejprodávanější desku všech dob, je zpět. Od roku 1979 jejich fanoušci čekají na nový počin. Je v plánu už od roku 2001, ovšem soudní spory s bývalým členem Donem Felderem ji pozdržely až do letošního roku, kdy vychází "Long Road Out Of Eden". Aby se Eagles fanouškům revanšovali, připravili hned dva disky s celkem dvaceti písničkami za cenu jednoho CD. Čtyři ukázky z této novinky jsou k dispozici na jejich MySpace.com.
Katie Melua - Pictures (Curepink)
web / MySpace.com / psali jsme

Katie Melua - Pictures
Katie Melua naprosto boří mýty o tom, že ke komerčnímu úspěchu je třeba velké vydavatelství. Přes čtyři miliony prvních dvou alb prodala přes malé vydavatelství Dramatico, čítající deset zaměstnanců. Třetí deska "Pictures" této jazz-bluesové zpěvačky sice vyšla v zahraničí již začátkem tohoto měsíce, ale k nám se dostává s mírným zpožděním. Na novince se rozvinula Melua ve velké míře jako autorka, když společně s producentem Mikem Battem napsala většinu písniček. Čtyři kousky můžete ochutnat na jejím MySpace.com.
Robert Křesťan & Druhá Tráva - Dylanovky (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Robert Křesťan & Druhá Tráva - Dylanovky
Bob Dylan jako bluegrass? Že to nejde? Ale ano a velmi dobře - Robert Křesťan to dokazuje na novince "Dylanovky", kde za mírné asistence Honzy Vyčítala a Wabiho Daňka otextoval Dylanovy písničky a s Druhou Trávou je nahrál. Vedle zmíněných se na desce podíleli ještě Pavel Bobek, zpěvačky Pavlína Jíšová a Katka García, pianista Ivo Viktorin a bubeník Jiří K. Stivín. Hned čtyři písničky z této velmi zajímavé desky jsou plně k dispozici v příslušné sekci webu Druhé Trávy.
The Beatles - Help! (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Beatles - Help!
Zdá se vám, že album "Help!" legendárních The Beatles je v obchodech už poměrně dlouho na to, abychom jej zařazovali do Nových desek? Ne, nemějte obavy, jedná se o stejnojmenný film, který konečně oficiálně vychází na DVD, respektive na dvou DVD. Samotný film je samozřejmě remasterován a přemíchán do 5.1. Druhý kotouček pak obsahuje dokumenty, vystřižené scény, vzpomínky štábu a řadu dalších bonusů. Fanoušci kapely ale nebudou sahat po normálním vydání, ale po speciální edici v exkluzivním balení s přiloženou šedesátistránkovou knihou, soundtrackem a plakátem kapely. Trailer k tomuto DVD je k vidění zde.
Backstreet Boys - Unbreakable (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Backstreet Boys - Unbreakable
Chlapeckou skupinu Backstreet Boys minulý rok opustil Kevin Richardson a nová deska "Unbreakable" tohoto amerického boybandu vznikala už jen ve čtveřici. Album produkoval Dan Muckala ('NSync a Mandy Moore) a o něco více známý, Grammy oceněný John Shanks. První singlem je "Unconsolable", který je ke slyšení na MySpace.com Backstreet Boys.
Prouza - V tichosti (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme

Prouza - V tichosti
Kapela z Frýdku-Místku existuje už osmnáct let, ale spoustu z těch roků o ní nebylo slyšet. O lecčems svědčí fakt, že "V tichosti" je jejich teprve třetí album a první po patnácti letech. (První dvě desky vyšly nedávno v reedici.) Z původní sestavy z 90.let už zbyl jediný člen. Nové album, které produkoval Dušan Neuwerth, propaguje animovaný klip "Cestou domů". Podívat se na něj můžete zde na YouTube.com.
Queen - Queen Rock Montreal (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Queen - Queen Rock Montreal
Jak je patrné z názvu, dostává se do obchodů opětovně záznam legendárního koncertu Queen v kanadském Montrealu z roku 1981, kde Mercury a spol. hráli pro osmnáct tisíc fanoušků. "Queen Rock Montreal" vychází hned v několika podobách. Nejjednodušší je zřejmě 1 DVD respektive 2CD verze s plně remasterovaným koncertem, o něco exkluzivnější je verze se dvěma DVD, kde na druhém disku najdete vystoupení Queen na Live Aid. V plánu jsou i verze Blu-ray a HD-DVD. Poslední formát ocení milovníci černých desek, kteří mohou sáhnout po trojLPčku. Řadu dalších informací a především ukázek a videoklipů přináší speciální stránky tohoto titulu.
Marpo - Rapstar (Universal Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Marpo - Rapstar
Domácí pop-rapper a samozvaný "král metafor" vydává své třetí album, první na velké značce. Ve studiu mu pomohli kolegové Hard Target, Chief, zpěvačka Lisa Gallo a MC Wohnout, o beaty se postarali finský producent K-Field a američtí Vandalized Produciotions a Outthere. Na finálním mixu se podílel i Gipsy z Gipsy.cz. Minutové ukázky písní si můžete poslechnout zde.
Různí - I'm Not There (soundtrack) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - I'm Not There (soundtrack)
Aby toho Boba Dylana nebylo málo, máme ho tu podruhé. Tentokrát ve filmu s názvem "I'm Not There" mapující život této legendy. Dvoudiskový soundtrack z filmu je pochopitelně postavený na jeho písničkách, které ale vyjma titulní skladby nazpívali jiní umělci. Objevují se tu takové jména jako Eddie Wedder, Willie Nelson, Sufjan Stevens, Charlotte Gainsbourg, Jack Johnson a Million Dollar Bashers, což je superskupina tvořená členy Sonic Youth a dalšími hudebníky včetně Dylanova basáka Tonyho Garniera. Nás bude jistě zajímat, že o jednu skladbu se tu postarali i Glen Hansard a Markéta Irglová. Atmosféru tohoto soundtracku můžete nasát díky čtyřem ukázkám na MySpace.com.
Helloween - Gambling With The Devil (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Helloween - Gambling With The Devil
Německá heavy metalová legenda připravila své dvanácté studiové album přesně na svátek Halloween. Bude to první materiál po čtyřech letech od alba "Rabbit Don't Come Easy". Předloni se připomněli CD/DVD kompletem s reedicí alba "Keeper Of The Seven Keys". O produkci se postaral Charlie Bauerfeind (Saxon, Blind Guardian) a první singl "As Long As I Fall" je ke slyšení na jejich MySpace.com. Kapela desku představí v polovině prosince na několika koncertech v Čechách a na Moravě.
Ready Kirken - SvětyReadyKirken (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Ready Kirken - SvětyReadyKirken
Týden po svém někdejším frontmanovi Michalovi Hrůzovi vydávají novou desku i Ready Kirken. S novým zpěvákem Honzou Polonským se před nedávnem také v tichu rozešli a za mikrofon tedy nastoupil baskytarista Ondřej Herold. Novinka, jež má mít rockovější a zemitější zvuk, dostala název "SvětyReadyKirken" a zatímco o hudbu se postarala celá kapela, texty má na svědomí Tomáš Roreček. První singl "Život je výlet" si můžete poslechnout například na webu kapely.
Baby Bash - Cyclone (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Baby Bash - Cyclone
Třetí studiové album hispánského rappera a zpěváka doprovází do žebříčků americký Top 10 hit "Cyclone" s T-Painem. Už předtím ale Baby Bash vypustil "Mamacita" s Marcosem Hernandezem a "Na Na (The Yummy Song)". Další hosté na albu jsou Akon, Sean Kingston, J. R. Rotem, Lil Jon nebo Aundrea Fimbres z Danity Kane. Na jeho MySpace.com si můžete poslechnout aktuální hit "Cyclone" i píseň "What Is It", kterou už začala některá rádia hrát jako další singl.
Steve Vai - Visual Sound Theories DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Steve Vai - Visual Sound Theories
Na začátku léta přišel kytarový mág Steve Vai s deskou "Sound Theories", kterou nahrával s Nizozemským metropolitním orchestrem na přelomu let 2004 a 2005. V rámci spolupráce se uskutečnila série koncertů a jeden z nich se nyní dostává na DVD s názvem "Visual Sound Theories". To obsahuje přes dvě hodiny záznamu ve čtrnácti skladbách a pochopitelně řadu bonusů.


Živé květy - Bez konca (Slnko Records/Panther)
web / myspace / psali jsme

Živé květy - Bez konca
Bratislavská folk-rocková skupina Živé kvety (neplést si s českými folkovými Květy) existuje už třináct let a právě vydává své páté studiové album. Je to dva roky po posledním počinu "Sloboda". O produkci a mix se postaral Petr Nejezchleba a ukázky všech skladeb ať už v mp3 či streamu nabízí kapela zde.


Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold
Minulým albem "City Of Evil" kalifornských Avenged Sevenfold se tahle pětičlenná hard rocková parta prosadila po celém světě. S novou eponymní deskou by jistě chtěli na tento úspěch navázat, ačkoliv by podle členů kapely neměla být přímým pokračováním úspěšné "City Of Evil". Ke spolupráci na albu si Avenged Sevenfold přizvali zpěvačku Shannu Crooks, která zpívá hned ve třech písničkách. Čtyři ukázky z desky můžete slyšet na MySpace.com kapely.

V krátkosti

Tentokrát není nabídka výběrů tak široká, ale přeci jen se pár titulů najde:

  • Zřejmě nejslavnější jméno, které se v nabídce výběrů tento týden objevuje, je Whitney Houston. Její "The Ultimate Collection" v osmnácti skladbách rekapituluje celou její kariéru, ovšem nic navíc zřejmě nepřináší.
  • Podobně jako Whitney Houston je na tom i britská zpěvačka Jamelia, která ale nemá tolik hitů, a její fanoušci se tedy musí na "Superstar - The Hits" spokojit pouze s jedenácti položkami. Ani ona žádnou přidanou hodnotu nenabízí.

Dále vychází:

Alarm - Collection (EMI)
Čtyřlístek - Superkapela z Třeskoprsk (EMI)
Dave Koz - Memories Of Winter's Night (EMI)
Derek Martin - Take Me Like I Am (EMI)
Eyehategod - Dopesick (EMI)
Eyehategod - In The Name Of Suffering (EMI)
Eyehategod - Take As Needed For Pain (EMI)
Hurt - Vol.II (EMI)
Jamelia - Superstar - The Hits (EMI)
Jasná Páka/Hudba Praha - 25 Pecek/Live DVD (EMI)
Maxim Turbulenc - 2008 (EMI)
Puscifer - V is for Vagina (Sony BMG)
Různí - Disney Singalong (EMI)
Různí - Heartbreak Kid (soundtrack) (EMI)
Různí - Martian Child (Sony BMG)
Různí - The Ultimate Classical Christmas (Sony BMG)
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks 2LP (EMI)
Shadows Fall - Seeking The Way/Best Of (EMI)
Silversun Pickups - Carnavas (Warner Music)
Slayer - Unholy Alliance DVD (Sony BMG)
The Lemonheads - Greatest Hits (Warner Music)
Westlife - Home (singl) (Sony BMG)
Whitney Houston - The Ultimate Collection (Sony BMG)
Worlds Apart - Best Of (EMI)


NÁZORY
  • Chyby (Fík , 29.10.2007 01:32) Reagovat

    Těch velkých písmen je tam nějak moc - Druhá Tráva? Živé Květy? Jasná Páka? Publicisté by to s tou světovostí neměli přehánět, nejde o anglické názvy. A co teprve německé názvy dle musicserveru!
    Rozhovory se slovenskými hudebníky se zde úplně zbytečně překládají (pro koho?), ale překládat Živé kvety, to snad ne. Asi nedopatření.
    Blue-ray je chybně. Na čtení záznamu se u obou nových médií používá světlo modrého laseru, ovšem správný název je kupodivu Blu-ray. Věřím, že upozornění vezme musicserver na vědomí.
    Není možné opisovat titulní stranu bookletu, kde můžou být názvy komolené z důvodu určitého grafického záměru!!!!! Pochybnosti mám u CD, které se údajně má jmenovat U218 Singles - já bych to viděl na 18 Singles. Název zde uvedeného CD Ready Kirken je Světy - viz www.emimusic.cz

    • Re: Chyby (Honza Balušek, 29.10.2007 08:37) Reagovat

      Fíku, Fíku, ty máš teda koníčka :). Ale samozřejmě občas máš pravdu, v tak rozsáhlém pravidelném článku se zákonitě nějaká chyba najde.

      Psaní názvů českých kapel s velkými písmeny na začátku, toť otázka. Druhá Tráva i třeba Wanastowi Vjecy mají na webu tyhle verze (po dalších nepátrám). Živé Květy je samozřejmě omyl, kdy autor počeštil slovenský název... Rozhovory se Slováky jsou přeložené do češtiny samozřejmě z toho důvodu, že rozhovory s nimi dělají Češi, kteří jako velká část našeho národu slovensky rozumí, ale rozhodně ve slovenštině neumí psát, aby rozhovor přepsali ve slovenštině, natož abychom sháněli a platili slovenského korektora.

      Co se týká Ready Kirken. Web kapely, stejně jako tisková zpráva tvrdí, že deska se jmenuje SvětyReadyKirken. Web EMI tvrdí něco jiného, ale co je správně... Asi je to všem v podstatě jedno, nebazírují na tom.

      Německá názvy s velkými písmeny na začátku je samozřejmě hloupost, Blue-ray je chyba.

      OK?

      • Re: Chyby (Fík , 29.10.2007 23:58) Reagovat

        Za prvé nesouhlasím. Na web DT i ŽK jsem se díval - a v textech jsem viděl pouze Druhá tráva a Živé kvety. Ale i když nějaká kapela vyrobí ve svém názvu pravopisnou chybu, co je nadřazeno? Pravidla daného jazyka nebo jakési přání (čti neumětelství)?
        No myslel jsem na Parikrupu a jednu jeho slovensky psanou recenzi. Záznam rozhovoru by snad komukoliv z MS přepsal.
        Může někdo název Ready Kirken - SvětyReadyKirken myslet vážně? Takto se bude prezentovat v médiích? A to jen z důvodu, že je to tak naplácáno na obalu? Co se týká webů (kapel), tím bych se nevzrušoval, tam píše kdejaký brouk Pytlík. Web labelu obecně je poněkud silnější kalibr, zde jsem se tedy nezklamal.
        Za opravu recenze Einstürzende Neubauten i za hezký přehled názorů děkuju.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Kytaroví velmistři Joe Satriani a Steve Vai spojili síly v bizarním klipu "The Sea Of Emotion, Pt.1" (05.04.2024 12:19)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Video: V klipu "Cosmic" od Avenged Sevenfold se Smrtka vydává na pořádný trip (26.03.2024 17:29)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu