MOFFOM uvede českou premiéru dokumentu o frontmanovi Gogol Bordello

17.10.2007 14:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gogol Bordello
© gogolbordello.com
Mezinárodní festival hudebních filmů MUSIC ON FILM - FILM ON MUSIC (MOFFOM) uvede 18. října v kině Světozor českou premiéru dokumentu o Eugene Hutzovi, frontmanovi gypsypunkové kapely Gogol Bordello, která se na svém turné zastaví 24. listopadu v pražském Divadle Archa. Snímek bude na festivalu uveden ještě jednou, a sice 20. října v Evaldu.

Film "The Pied Piper Of Hutzovina", nebo-li v češtině "Krysař z Hutzoviny", natočila režisérka českého původu Pavla Fleischer, která se s Hutzem potkala poprvé v roce 2004. Pod vlivem Hutzova silného osobního kouzla a východoevropského ducha se autorka rozhodla zdokumentovat plánovanou cestu za kořeny jeho rodiny na Ukrajinu a do Ruska. Během natáčení se však cíle filmařky a jejího objektu začnou rozcházet a do tvůrčího procesu se vkrádá napětí.

Režisérka zachycuje peripetie jejich vztahu, jejich osobní touhy a hledání, které se odvíjejí na neutěšeném pozadí ukrajinského venkova či ruských vlaků a vesnic tvořících rámec jejich putování. Tato východoevropská road movie o kořenech, vztazích a identitě bude v rámci festivalu MOFFOM promítána dvakrát - 18. října v kině Světozor a 20. října v Evaldu.

Naživo budou moci čeští diváci zažít Hutzův temperament 24. listopadu v pražské Arše, kam přijede se svojí mnohonárodnostní kapelou Gogol Bordello. Koncert je součástí turné k nové desce nazvané "Super Taranta!", jejíž licenci nedávno získalo pro Českou republiku vydavatelství Indies Scope Records a která bude na trhu právě od listopadu. Bude se opět vozit Eugene na bubnu nad hlavami diváků? Nechme se překvapit.

Koncert začíná ve 20 hodin a pořádá jej Transmusic Booking a Divadlo Archa ve spolupráci s festivalem Rock For People. Vstupenky, které rychle mizí, jsou stále k dostání v pokladně Divadla Archa a sítích Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY