Podívejte se na charitativní klip Mattafix

17.09.2007 18:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Mattafix
© www.mattafix.com
V neděli 16. září měl televizní premiéru nový klip dua Mattafix. Charitativní píseň "Living Darfur" svým bezplatným účinkováním v klipu podpořila i řada hvězd, které tak chce upozornit na neudržitelnou situaci v súdánské provincii.

Ve videu k "Living Darfur", které bylo jako vůbec první video točeno v jednom z uprchlických táborů na hranicích Čadu a Dárfúru, podpořili svou účastí hvězdy, mezi kterými nechybí Black Eyed Peas, Matt Damon nebo Elle MacPherson. Jmenované stars se ve snímku ukazují pouze na chvíli, kdy ve svých rukou svírají slogany požadující okamžité řešení situace v Dárfúru, kde za poslední čtyři roky zemřelo více než čtyři sta tisíc lidí.

"Lidé v Dárfúru potřebují mír a potřebují ho teď. Vláda v Súdánu již měsíce mluví o mírových vyslancích a dozoru, ale stále se nic neděje. Chceme alespoň tímto způsobem upozornit na to, co se v současné době v utečeneckých táborech děje," uvádí mimo jiné Matt Damon, který je jedním z iniciátorů celého projektu, který se před časem zrodil v hlavě Micka Jaggera. Jagger taktéž finančně dotoval veškeré náklady spojené s natočením klipu.

Dodejme, že singl "Living Darfur" je od včerejšího dne možné koupit formou placeného downloadu, na CD bude v prodeji od 22. října. Veškerý výtěžek z prodeje singlu Mattafix půjde na organizace Oxfam, Crisis Action a Save Darfur Coalition, které se snaží situaci v utečeneckých táborech řešit. Videoklip můžete zhlédnout také zde nebo klikněte níže:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY