Pryč odtud, pryč od Walda Gangu

28.09.2007 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Zachránil jsem život někomu z redakce. Obětoval jsem se a ustál jsem to, snad bez újmy. Ne že by to se mnou nic neudělalo, bylo to fakt těžké. Možná mě to i posílilo, když mě to nezabilo. Jmenuje se to Walda Gang a recenze na tento produkt je dost krátká.
1/10

Walda Gang - Walda Gang

Skladby: Eldorádo, Hudsonské šífy, Ó Zuzano, Hoja hou, Drnová chajda, Rocky top, 7 dostavníků, Veď mě dál, Jó třešně zrály, Slavíci z Madridu, Orchestrion, Písnička pro Zuzanu, Dlouhou cestou
Vydáno: 03.09.2007
Celkový čas: 35:25
Vydavatel: Universal
Slušnost je krásná a potřebná věc. A je tu dilema: pokud máte hodnotit něco takového, jako je album Walda Gangu, má člověk zůstat slušný? Dá se to vůbec? Zkusím.

Zas tak moc se o eponymní desce WG napsat nedá. Že to možná funguje na festivalech, když je čtyřicet ve stínu a dost piva? Album zní zoufale, až strašidelně pitomě, a dostavuje se ten strašný pocit, když je vám trapně za někoho jiného. Matuškovy písničky zmutované do hospodského country hard rocku (přirovnávat zvuk Gangu ke Kabátu by bylo vůči teplickým motorovým euroslavíkům hrozně nespravedlivé) jsou ještě "obohaceny" o slovní a muzikantské rádoby fórky, aby byla ta, no jak se to jmenuje, legrace.

Hnusný obal, tupý zvuk a ta přepíčená (pardon) snaha o všudypřítomnou srandu, dobrou náladu a veselí za každou cenu. Pecka mezi oči na závěr: produkce Yarda Helešic.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY