shop.musicserver.cz
Nové desky pro 38. týden

Nové desky pro 38. týden

Vydáno: 16.09.2007 00:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Své novinky příští týden vydávají například Mark Knopfler, David Gilmour, Robyn, James Blunt, Apocalyptica, Chinaski, Eddie Vedder, Turin Brakes, Public Enemy, John Scofield, Sean Kingston, Anoushka Shankar, Edwyn Collins, Terence Blanchard, The Flaming Lips, Unity, Sly Rabbits a Bow Wave.

Pokud se v pondělí 17. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mark Knopfler - Kill To Get Crimson (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Mark Knopfler - Kill To Get Crimson
Britský kytarista a zpěvák Mark Knopfler v poslední době rozhodně nezahálí. Před třemi lety vydal desku "Shangri-La", poté se na čas spojil s Emmylou Harris, aby s ní natočil "All The Roadrunning" a následný živák, a nyní se vrací už opět sólo s novinkou "Kill The Get Crimson". S tou nejspíše přichází nové, dalo by se říct folkové období Marka Knopflera, i když on sám prohlašuje, že se cítil být folkařem vždy. Z "Kill The Get Crimson", kde se nechal inspirovat anglickou a skotskou historií, je možné si na jeho stránkách poslechnout první singl "Let It All Go".
David Gilmour - Remember That Night DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

David Gilmour - Remember That Night (Live At The Royal Albert Hall)
Koncerty Davida Gilmoura jsou bezesporu skvělou hudební a vizuální událostí a to samé platí i pro jejich záznamy. Obzvlášť v tomto případě, kdy se jedná o speciální koncert z Royal Albert Hall, kde s Gilmourem vystoupili David Bowie či David Crosby a Graham Nash - polovina kvarteta Crosby, Stills, Nash & Young. Délka koncertu a přetlak bonusových materiálů v konečném součtu znamenaly, že "Remember That Night" má hned dva kotoučky, z nichž první obsahuje koncert samotný čítající přes dvacet skladeb včetně největších hitů Pink Floyd a druhý slušnou řádku bonusů v podobě dalších skladeb, dokumentů a fotografií. Spoustu dalších informací včetně množství videí naleznete ve speciální sekci Gilmourova webu.
Terence Blanchard - A Tale Of God's Will (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Terence Blanchard - A Tale Of God's Will
Být jazzovým trumpetistou z New Orleans je pro muzikanta velmi těžká pozice: neustále jste srovnáváni s Louisem Armstrongem. Terence Blanchard se s tím za svoji kariéru vyrovnal a stal se z něj velice ceněný hudebník zaměřený na post-bop a moderní jazz. Napsal a nahrál hudbu k řadě filmů, ovšem nová deska "A Tale Of God's Will" s podtitulem "A Requiem For Katrina" je jiná. Terence Blanchard, který si tento hurikán sám prožil, vydává hudbou svoje svědectví. Na jeho MySpace.com naleznete tři ukázky z této kritikou velmi ceněné a emocionální desky.
Robyn - Robyn (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Robyn - Robyn
Cesta eponymního alba švédské zpěvačky Robyn do Česka byla dlouhá. Deska nejdříve vyšla v roce 2005 jen ve Švédsku na zpěvaččině vlastním labelu, v první třetině tohoto roku pak v Británii a zdálo se, že tím její pouť Evropou končí. Nakonec však La Manche přeplavala, a tak se i čeští příznivci moderního popu dočkali čtrnácti písní podpořených Robyniným charismatickým vokálem. Dvě z nich doplněné o sampler nabízí zpěvačka k poslechu na svém profilu na MySpace.com.
James Blunt - All The Lost Souls (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

James Blunt - All The Lost Souls
Desítkou nových skladeb se pokusí navázat na úspěch svého debutu britský písničkář James Blunt. Album dostalo název "All The Lost Souls" a od července jej propaguje singl "1973". Ukázku z něj si fanoušci mohou poslechnout jak na Bluntově webu, tak na MySpace.com. Za zmínku stojí také obal desky - písničkářova podobizna je koláží stovek dalších Bluntových fotografií.
The Flaming Lips - U.F.O.S At The ZOO - The Legendary Concert In Oklahoma DVD (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

The Flaming Lips - U.F.O.S At The ZOO - The Legendary Concert In Oklahoma
Americká alternativní kapela The Flaming Lips vydává svoje první živé DVD se vše říkajícím názvem "U.F.O.S At The ZOO - The Legendary Concert In Oklahoma". Koncerty Grammy oceněných The Flaming Lips nepřinášejí pouze nevšední hudební zážitek, ale také strhující nápaditou a lehce extravagantní pódiovou show. O tom, že tomuto DVD je třeba věnovat pozornost, se můžete přesvědčit na webu skupiny, kde po krátkém hledání naleznete speciální stránku s trailerem a několika písničkami.
Unity - Unity (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Unity - Unity
Po třech EP a smrti kytaristy vydává svůj dlouho očekávaný debut pražská kapela Unity, která na hudební scéně působí již od roku 2000. Unity velmi originálním způsobem kombinují živé nástroje včetně akustického banja s elektronikou a stylově se pohybují někde mezi breakbeatem, hip hopem, rockem ale třeba i country. Pokud vás toto netradiční spojení zajímá, na stránkách vydavatelství naleznete ukázky všech písniček z jejich eponymního deubutu.
Anoushka Shankar - Breathing Under Water (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Anoushka Shankar & Karsh Kale - Breathing Under Water
Jak už jméno napovídá, Anoushka Shankar je dcerou Raviho Shankara a tedy nevlastní sestrou Norah Jones. Anoushka se více než Norah potatila - i ona hraje na sitár a na nové desce "Breathing Under Water" to vypadá, že se rozhodla dát rodinu dohromady. Přizvala nejen sestru a otce, ale také skladatele, producenta a remixéra Karshe Kalea a v neposlední řadě třeba Stinga. Pokud vás zajímá, jak zní tradiční indický sitár v kombinaci s taneční hudbou či drum'n'bassovými rytmy, navštivte příslušnou sekci webu Anoushky Shankar, kde naleznete ukázky všech skladeb.
Turin Brakes - Dark On Fire (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Turin Brakes - Dark On Fire
Ačkoliv se o britských Turin Brakes začalo hlasitěji mluvit až s deskou "JackInABox", nejednalo se o chvály na debut. Následovník "Dark On Fire" je jejich již čtvrtým albem a folk-popová dvojice na něj nahrála celkem tucet skladeb. Další várku přirovnání ke Kings Of Convenience si Turin Brakes vyslouží kvůli jménu jednoho ze spoluproducentů - Ethana Johna -, který spolupracoval právě i s norskou dvojicí. Pilotním singlem desky se stala píseň "Stalker", kterou i se zbytkem nových skladeb kapela streamuje na MySpace.com.
John Scofield - This Meets That (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

John Scofield - This Meets That
S novou deskou "This Meets That" přichází jazzový kytarista a skladatel John Scofield. Jde o první nahrávku Scofieldova projektu pro label Emarcy. Podíleli se na ní ještě basák Steve Swallow, bubeník Bill Stewart a v jedné skladbě se k nim připojil i kytarista Bill Frisell. Jak zní například "House Of The Rising Sun" nebo "Satisfaction" v podání tohoto experimentátora a někdejšího spolupracovníka Milese Davise či Garyho Burtona, si můžete poslechnout v krátkých ukázkách na Amazon.com.
Public Enemy - How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul? (Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

Public Enemy - How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul?
Dvoje kulatiny slaví svojí novinkou kultovní newyorská hiphopová formace Public Enemy. Album s předlouhým názvem "How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul?" je desátou řadovou nahrávkou a vychází v roce, kdy PE slaví dvacet let svojí existence. Pilotním singlem se stala skladba "Harder Than You Think". Čtyři skladby z alba, které má zdůraznit potřebu objevování pravé síly hudby, streamují Public Enemy na speciálním profilu na MySpace.com.
Apocalyptica - Worlds Collide (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Apocalyptica - Worlds Collide
Členové finské rockové skupiny Apocalyptica se zřejmě rozhodli, že je třeba nějak oživit jejich už tak živou hudbu. V prvním kroku přibrali do kapely bubeníka Mikko Siréna a v dalším potom na novou desku "Worlds Collide" přizvali řadu vokalistů. Mezi nimi nechybí frontman Rammstein Till Lindemann, zpěvák Slipknot Corey Taylor či vokalistka Lacuna Coill Cristina Scabbia. Klasické čtyři ukázky si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.
Bow Wave - Spotřebič (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Bow Wave - Spotřebič
Karlovarská hiphopová formace Bow Wave se po dvou letech od vydání alba "EMIgrant" vrací s novým řadovým albem "Spotřebič". Společně s dalšími jedenácti skladbami na něm bude i pilotní singl "Boreczech", který album už několik týdnů propaguje. V regálech pak album může zaujmout grafickým zpracováním bookletu, které připomíná titulní stránky libovolného bulvárního plátku. (Album vychází 21. září.)
Sly Rabbits - There's No Life Without Ideals (Bohemian Music Service)
web / MySpace.com / psali jsme

Sly Rabbits - There's No Life Without Ideals
Jako podzim roku 2007 osud určil termín vydání debutového alba devítičlenného tuzemského funky tělesa Sly Rabbits. Kapela na něm pracovala od letošního června a k nahrávání si mimo jiné přizvala Otu Klempíře (J.A.R.) nebo Michala Šenbauera (České srdce). Produkce se pak ujal Boris Carloff (např. kNot Photogenic). Prvním singlem alba "There's No Life Without Ideals" se stala právě kooperace s Klempířem, píseň "The Magic Of The Rhythm". Tu si mohou fanoušci poslechnout na profilu kapely na MySpace.com.
Eddie Vedder - Into The Wild (soundtrack) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Eddie Vedder - Into The Wild (soundtrack)
Když v roce 1996 vyšla kniha Jona Krakauera "Into The Wild" o jednom návratu k přírodě, okamžitě se stala bestsellerem. Nyní po téměř deseti letech se dočkala filmového zpracování. Režie se ujal Sean Penn a do hlavních rolí obsadil Emila Hirsche, Vince Vaughna, Williama Hurta či Jenu Melone. Hudbu k filmu pak svěřil skladateli Michealu Brookovi a frontmanovi Pearl Jam Eddiemu Vedderovi, přičemž samotný Vedder měl na tomto folkově znějícím soundtracku na starosti především písničky. Jemný nástřel toho, co můžete od této desky čekat, najdete přímo na stránkách tohoto filmu.
Sean Kingston - Sean Kingston (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Sean Kingston - Sean Kingston
Černošský zpěvák Sean Kingston svým singlem "Beautiful Girl" dobyl vrcholky hitparád na obou březích Atlantiku. Tahle písnička pochází z jeho eponymního debutu, který se po více jak měsíci a půl po oficiálním vydání dostává i do Česka. Album Seana Kingstona, jenž ve své hudbě kombinuje reggae, pop a hip hop, přímo hýří samply včetně hodně známých věcí od Phila Collinse, Donny Summer, Led Zeppelin, Binga Crosbyho či UB40. Celá deska je ke slyšení na Kingstonově MySpace.com.
Edwyn Collins - Home Again (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Edwyn Collins - Home Again
Bude opravdu málo lidí, kteří by neznali obrovský hit skotského zpěváka Edwyna Collinse "A Girl Like You". Ovšem v posledních pěti letech o něm bylo slyšet pouze v souvislosti se sérií mozkových příhod, jež si vyžádaly i několik operací a rekonvalescencí. Nyní to ale vypadá, že se ze zdravotních potíží vylízal. O tom, že takové věci člověka změní, není pochyb a samozřejmě se to odráží i na Collinsově novém albu "Home Again". Z bezstarostného zpěváka se nyní stal zamyšlený písničkář. První dvě ukázky z desky naleznete na jeho MySpace.com.
Chinaski - 7 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Chinaski - 07
Jedna z nejúspěšnějších českých kapel současnosti Chinaski přichází po dvou letech s albovou novinkou. "Tvůrčím způsobem přispěli prakticky všichni členové a na žánrové pestrosti, pověstné hravosti a u Chinaski dnes již takřka "povinné hitovosti" alba je to znát. Hudebně i díky producentské dvojici Michal Dvořák (ex-Lucie) a Milan Cimfe (Čechomor, Kabát) album získalo další rozměr a rockovou šťavnatost." Do jaké míry se tento promo text zakládá na pravdě, se můžete částečně přesvědčit na ilegalne.cz.

V krátkosti

Dále vychází:

Annuals - Be He Me (EMI)
Baby Face Willette - Face To Face (EMI)
Barry Manilow - The Greatest Songs Of The Seventies (Sony BMG)
Stefano Di Battista - Trouble Shootin (EMI)
David Bisbal - Todo Por Ustedes (Universal)
Chamillionaire - Ultimate Victory (Universal)
Chipmunks - Christmas With The Chipmunsk (EMI)
Chipmunks - Greatest Hits (EMI)
Clorox Girls - J'aime Les Filles (Maximum Underground)
Cyclone - The First Of The Cyclone Men (Maximum Underground)
Dan Bárta - Ani náhodou (Universal)
David Bowie - Buddha Of Suburbia (EMI)
Down To The Bone - Spread The Word (EMI)
Down To The Bone - The Urban Grooves (EMI)
Down To The Bone - Manhattan To Staten (EMI)
Ella Fitzgerald - Christmas (EMI)
Extinction Of Mankind - Northern Scum (Day After Records)
Filthy Thieving Bastards - I'm A Son Of A (Maximum Underground)
Genesis - Genesis 1983 (EMI)
Grand Avenue - Outside (EMI)
Grant Green - The Latin Bit (EMI)
Hangmen - In The City (Maximum Underground)
Havana Black - Family Collection (EMI)
Him - Venus Doom (Warner Music)
Himsa - Summon In Thunder (EMI)
Hollywood Suicide - Murder At The Promo (Maximum Underground)
Chelsea - Faster, Cheaper And Better Looking (Day After Records)
Ice Cube - In The Movies (EMI)
Iggy Pop - Lust For Life+Brick By Bri/07 (EMI)
Jimmy Smith - Back At The Chicken Shack (EMI)
Jimmy Smith - Midnight Special (EMI)
Joanna Newsom And The Ys Street Band - Joanna Newsom And The Ys Street Band (Starcastic)
Kevin Michael - Kevin Michael (Warner Music)
Lee Morgan - Indeed (EMI)
Lee Morgan - Candy (EMI)
Lee Morgan - Delightfulee (EMI)
Mahalia Jackson - I'm Goin' To Live (Maximum Underground)
Monrose - Strictly Physical (Warner Music)
Murcof - Cosmos (Starcastic)
Petr Kolář - Bez křídel (Universal)
Raul Midon - World Within A World (EMI)
Různí - Goa 2007 Volume 3 (Maximum Underground)
Různí - Goa: Neo Full On And Progressive (Maximum Underground)
Různí - Who Framed Roger Rabbit (EMI)
Různí - Toy Story 2 (EMI)
Různí - Ratatoo (EMI)
Různí - Dinosaur (EMI)
Různí - Cheetah Girls Christmas Album (EMI)
Různí - Ready Set Action (EMI)
Různí - Dance,Dance,Dance/Vol.1 (EMI)
Různí - The Simpsons:Testify (EMI)
Různí - High School Musical (EMI)
Různí - Muppets (EMI)
Různí - 101 Dalmations (EMI)
Různí - Tekno 44 (Universal)
Různí - Aababy Einstein Mozart 2 (EMI)
Různí - Ultra Lounge Presents Best Of (EMI)
Různí - High School Musical (EMI)
Různí - Alternative Rock Christmas (EMI)
Různí - Country Christmas (EMI)
Různí - Goofy Movie (EMI)
Různí - Christmas With Rat Pack (EMI)
Shocking Pinks - Shocking Pins (EMI)
Spook - Let There Be Dark (Maximum Underground)
Svěrák & Uhlíř - 50 Největších hitů od A do Z + Pohádkové bonusy (Universal)
Thad Jones - Magnificent Thad Jones (EMI)
The Bridgeheads - Things (X-Production)
The Proclaimers - Life With You (Universal)
Tiger Lillies - Urine Palace (Maximum Underground)
Uberzone - Ideology (Maximum Underground)
U.K. - Danger Money (EMI)
U.K. - U.K. (EMI)
U.K. - Night After Night (EMI)

NÁZORY
  • Mark Knopfler - Kill To Get Crimson (DannyJun, 16.09.2007 13:26) Reagovat

    Toto album rozhodne doporucuji!!! Slysel jsem jiz nekolik pisnicek a jsou skvele, stylove kombinace skotskeho folku a rock´n´rollu!!! Vyborna muzika...a co vic, Mark prijede 11.5.2008 opet do Prahy, tentokrat miri do Sazka Areny!!! Jen jedna chyba v clanku - prvni singl neni "Let It All Go", ale "True Love Will Never Fade" a pro USA a Kanadu "Punish The Monkey" , jeste o dost lepsi pisne nez Let It all Go...jeste jednou doporucuju;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chinaski startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouštějí kanál na Herohero a chystají další dárky (24.04.2024 13:39)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní (22.04.2024 00:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Audio: Mark Knopfler rekrutoval muzikantskou smetánku a společně nahráli novou verzi jeho skladby "Going Home" (20.03.2024 12:14)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu