Discotheque!

26.09.2007 05:00 - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

K recenzi dorazila další kompilace. Jak hlásá reklamní slogan: opravdová hudba pro opravdové lidi. Tenhle pojem by vám asi lépe vysvětlil kolega Lukáš Franz. Jsou tu singly, které znáte, složené bez koncepce a nějakého ladu a skladu. Zaslouží si Fresh více než 4/10? Ne!
4/10

Různí - Fresh 2008

Skladby: Kaiser Chiefs - Ruby, Mika - Grace Kelly, Fall Out Boy - This Ain't A Scene, It's An Arms Race, Snow Patrol - Chasing Cars, The Killers - When You Were Young, Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancin', Pink - U + Ur Hand, Amy Winehouse - Rehab, Keane - Nothing In My Way, Razorlight - America, The Fratellis - Chelsea Dagger, James Morrison - You Give Me Something, Just Jack - Starz In Their Eyes, Sylvain Chauveau & Ensemble Nocturne - Never Let Me Down Again, Orson - No Tomorrow, Blue October - Hate Me, Placebo - Infra-Red, +44 - Whe Your Heart Stops Beating , Wolfmother - Woman, Mandrage - Kapky proti slzám
Vydáno: 18.06.2007
Celkový čas: 77:54
Vydavatel: Universal
Já vám teda nevím, diskotéku jsem zažil naposledy někdy na základce. Taky se tam pouštěli samé kompilace "nejlepších a nejžhavějších hitů", ale co se pamatuju, tak to bejvali hlavně Backstreet Boys, Britney Spears, ten band, kde začínal Justin, Spice Girls a další bezcenný pop. Kdyby teď moje malá dospívající sestra jela na školu v přírodě a já věděl, že se tam bude kroutit na songy z této kompilace, budu v pohodě, protože The Killers, Kaiser Chiefs, Placebo, Snow Patrol nebo Razorlight jsou kapely, co prostě hit udělat uměj. A to hit takovej, nad kterým se ještě jako recenzent můžu aspoň rozepisovat.

"Fresh" je letní kompilace a další zbytečná deska složená ze známých singlů poslední doby, žádná koncepce, žádný smysl, jen ne úplně špatná, ale rozhodně ne dobrá diskotéka, takový horší průměr. O kamarádce Petea Dohertyho Amy Winehouse se mluví čím dál víc. Poslouchat její zpověď "Rehab" se nikdy nehodilo více než teď. Krom milované soulové baby tu jsou žhavé a energické kytarovky The Killers a Kaiser Chiefs se singly z jejich druhých alb. Skvělé hity! U prvních pohled na to, jak to asi vypadá, když do kasina v Las Vegas dorazí parta buranů zamilovaná do britské muziky, co už si ale uvědomuje, že Amerika může být taky dostatečně cool. U druhých velmi elegantní pocta všem britským rockovým a popovým tradicím, jak napsat písničku. Zvuk kytar někde mezi The Kinks a The Jam, lehký refrén, který si zapamatuje a za nějaký týden budete chtít zapomenout.

Mika je tady se svým prvním ozářením "Grace Kelly", hit nahrál i "Mike Skinner, co je v pohodě, a proto skoro nezajímavej" Just Jack. Vkus nemusí urazit ani sladkokyselá Pink, která staví spíše než na love you na fuck you, ale v podstatě jde o to samé jako u všech popových princezen. Kdo právě čte "My děti ze stanice Zoo" od Christiane F. a ještě nestáhl Bowieho desky, bude milovat Scissor Sisters a "I Don't Feel Like Dancin'". O Keane nedávno Noel Gallagher řekl: "Podívejte se, každý ví, že největší kreténi v kapele jsou vždycky zpěvák, bubeník a klavesák a vždyť tady už nikdo jiný nehraje." Jejich plastový britpop bych těžko zhodnotil lépe. Abych sem netahal moc krve, vypustím tracky Fall Out Boy a Jamese Morissona. Proti nim jsou takoví The Fratellis s Wolfmother až moc v pohodě. A nakonec Mandrage jako špatný vtip na konec.

A celkově? Na školní diskotéku dobrý, do playlistu na cestu na nákup dobrý, jako kulisa ke čtení časopisů, kde nic nepíšou, taky dobrý, ale jinak opravdu nevím, proč by si tenhle výběr měl někdo pořizovat. Jo a ještě něco. Dost nevkusný cover made by Kay. S "Top! Top! The Radio" by kompilaci prospěl lépe. A mimochodem, kdo že Sunshine vydává?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY