Píseň "Bye Bye Beautiful" od Nightwish je inspirována Tarjou

05.09.2007 10:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tarja Turunen
© omm.de
Britský novinář Dave Ling strávil pár dnů mezi muzikanty finské metalové skupiny Nightwish (MySpace.com) a zjistil, že jedna ze skladeb chystaného alba "Dark Passion Play" v sobě nese vzpomínku na bývalou zpěvačku Tarju Turunen.

Již z textu písně je patrné, že ačkoliv se muzikanti s Tarjou rozloučili dost drsným způsobem, úplně na ni nezanevřeli. Tuomas Holopainen se dokonce snažil zanechat Tarji zprávu, ale celkem pochopitelně se žádné odpovědi nedočkal. Měl za to, že by jejich přátelství šlo nějak obnovit a v budoucnu by mohlo přinést nějaké plody. A to i přes to, že jsou všichni ostatní členové spokojení s novou tváří skupiny Anette Olzon.

Nightwish zkoušeli s Anette nahrát i některé ze starších skladeb. "Byl jsem opravdu překvapený, když jsem to slyšel. I když má Anette úplně jiný hlas než Tarja, staré písně zněly dokonce lépe, než jsem čekal," napsal reportér Dave Ling. Finští fanoušci se s novou zpěvulí zřejmě také už sžili, protože jen ve Finsku se aktuálního singlu "Amaranth" prodalo na pět tisíc kopií, což v zemi tisíce jezer znamená hodně důrazný krok ke zlaté desce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY