shop.musicserver.cz
Summer Of Love, Hipodrom, Pardubice, 18.8.2007

Invaze slunečnic a ohraná jména

Vydáno: 19.08.2007 23:11 v sekci Naživo - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jedenáctý ročník festivalu fanoušků slunečnic Summer Of Love s podtitulem "Open Your Mind" je již minulostí. Oproti loňsku byl znatelnější propad vyrovnanosti jednotlivých pódií, lidé více cirkulovali a slibovaný drobnohled na nové styly se v zásadě nekonal. Světlé výjimky se však našly.

Machine Funck
© Archiv interpreta
Po loňském Summer Of Love jsem odcházel spokojený, desátý ročník byl povedený a v čele s Kraftwerk měl ten nefalšovaný punc správné oslavy. Rok na to tu bylo další vydání srazu všech fanoušků za sluncem se poohlížejících květin. Oproti pátečnímu propršenému dni byla sobota protkaná polojasnou oblohou a díky závlaze se na pardubickém Hipodromu možná tolik neprášilo. Line-up nabízel skvostné lahůdky, některé z nich však svou kvalitu nenaplnily ani z poloviny. Začátek mejdanu byl v rozpačitém tempu, ale s blížící se půlnocí bylo lépe každou chvílí. Můj kamarád DJ toto dlouhé čekání nevydržel a po jedenácté hodině, těsně před svým odjezdem, mi napsal tuto smsku: "Objevil jsem božskýho toi toie, jinak nuda, zkusíme asi techno, je to docela propadák."

MIDI LIDI
© Archiv interpreta
U vstupní brány jsem již slyšel set Machine Funck z hlavního pódia, jak do zatím volného prostoru hrají tracky hlavních večerních hvězd Ellen Allien a Apparata. Po nich přišly první live performance, The Impulse a česká duo Rodent & Laura nijak zásadněji neoslnili. Ačkoliv druzí zmínění hráli hlavně věci z debutu "Crush Body" a byli posílení o dvojici bubeníků a operní zpěvačku Hanu Peckovou, něco tomu prostě chybělo. MIDI LIDI vnesli do programu velkou porci retra a svého obdivu k loňským headlinerům. "Čekání na robota" je zábavná deska, která funguje i v živé podobě, ale malé pódium plné slunečnic jim neumožňovalo naplno využít videoprojekcí na třech malých projekčních plátnech.

Michael Burian
© Archiv interpreta
Byl jsem hodně zvědavý, co na "Jump In The Jungle" předvede Juanita Juarez, nebylo se tedy čemu divit, že na této scéně bylo nejvíce prázdno. Tranceová stage si naopak mohla připsat úspěch v permanentním počtu tanečníků, dýdžejská esa Markus Schulz, Marco V. nebo všude přítomný Michael Burian ale neoslnila. Při Michaelově setu jsem si dokonce říkal, kam se mu vytratily pro trance typické prvky, bylo to bezzubé a infantilně prosté. Bylo těžké vybrat si místo, kde byste zůstali nějakou delší dobu. Vrcholem bezradnosti byla hodinka mezi devátou a desátou, kdy dva ze tří dýdžejů vsadili na přežvýkání dávné slávy The Prodigy a jejich desky "Music For The Jilted Generation". Jasně, uznávám, je to skvělé album, ale podtitul "Open Your Mind" hlásal objevování nových trendů, toto jsem nečekal ani nehledal.

Nathan Fake
© Archiv
Naštěstí tu byli The Glimmers nebo John B, jehož electrohousový set měl smysl, spád a dokázal mě částečně dát do varu. Stejně dobře se dařilo technaři Jorisu Voornovi, který to hustil, jak to šlo, a měl zřetelný cit pro trefně vygradované přechody. Brzké vystřízlivění však opět klepalo na dveře s příchodem Audio Bullys, jejichž věhlas hlásaly dvě povedené desky ("Ego War" a "Generation"). Dokázali přilákat hodně lidí, ti však postupně odcházeli, jejich live setu postupně docházela šťáva, myslím, že by to zde mnohem lépe rozjeli snad i Kosheen nebo Faithless. V Česku oblíbený Chris Liebing s přelepkou zosobnění techna současnosti ukázal groteskní show, kdy jeho DJ live set s hopsáním u laptopu byla ukázka přehnaných ovací. Zvukové plochy postavené na jednolitém beatu a sem tam výrazném ruchovém samplu mě záhy odkoply vyrazit k vlakovému nádraží.

Ellen Allien & Apparat
© flickr.com
Ale abych nekončil zcela takto negativně, našel jsem si pár vítězů. Prvním z nich byl Nathan Fake. Jeho hodina byla nadupaná abstraktním experimentováním, uhranula mě, místy až řezavé zásahy do ušních bubínků a dynamické přechody nabídly to, co jsem pod mottem letošního Summer Of Love přesně hledal, progressive z desky "Drowning In The Sea Of Love" přímo čiší. Ellen Allien a Apparat s jejich "Orchestra Of Bubbles" též trefili do černého, i když proti nim zkraje byla technika a při pecce "Rotary" chvílemi vypadávala levá nebo pravá strana zvukového aparátu. "Jet", "Way Out" nebo Apparatova jízda "Montreal" potvrdily, proč se loni staly takovou senzací. Rozlučka v podobě "Sleepless" přišla nečekaně, přesto to byly jedny z mála chvil, které jsem si doopravdy užil.

Pokud se nahlas mluví o bezradnosti českých festivalů, tak letos do této družiny zapadlo i Summer Of Love, nepříliš povedený to start do další dekády. Nijak tomu nepomohla ani ekologická agitka se zálohami na plastové nádoby, kdy vám u každého baru vysvětlili zcela jinak její funkčnost. Povedly se ale laserové efekty. Možná jsem i čekal jinak pojaté hledání nových směrů. Vypadá to, že můj sluchový radar zmlsaný jinými odrůdami nebyl úplně uspokojen, těžko říct, jestli jsem byl takto osamocen nebo nás bylo více.

Summer Of Love, Hipodrom, Pardubice, 18.8.2007

NÁZORY
  • Přispěvek (shallax, 20.08.2007 19:01) Reagovat

    Lidičky byl sem tam a proste super.čektek nebyl tak sme sy s partičkou povedaly že dem na samr a nelitovaly sme tak zjednodušene:Už aby byl nový rok a dem zase tak zatím.
    PS:Ten bubeník co tam u VIP bubnoval na tu pet lahe tak to sem ja.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)
- Naživo: The Prodigy v Praze své umění rozmělnili, vzpomínka na Keitha Flinta mohla být emotivnější (08.12.2023 17:15)
- Fotogalerie: The Prodigy zase řádili v Praze (08.12.2023 09:57)
- Britští Kosheen oslaví 25 let na Metronome Prague 2024. Přivezou speciální narozeninovou show (13.11.2023 10:21)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Fotogalerie: To nejlepší přivezly první den na Metronome divoký holky. Vystoupila Aurora, Aiko, Tolstoys i Biig Piig. A taky Jamiroquai (23.06.2023 08:59)
- The Prodigy přijedou s armádou mravenců do Prahy (21.06.2023 12:31)
- Nejvíc nej: Moderat: Berlín a devět kapitol příběhu jedné superskupiny (19.06.2023 14:05)
- The Prodigy vyrážejí na turné a natáčejí nové songy (17.06.2023 10:44)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu