Na novince Gahana se vyřádili Digitalism a Booka Shade

07.08.2007 18:51 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Dave Gahan
© mute.com
V minulých dnech se vyrojily spekulace o tom, kdo se postará o remixy nového singlu Davea Gahana s názvem "Kingdom". Mluvilo se mimo jiné o Axwellovi, ale tyto informace jeho management okamžitě vyvrátil. I když je do vydání singlu, které je naplánováno na 8. října, ještě daleko, hudební vydavatelství Mute již nyní vypustilo do světa finální informace, jaké má se singlem plány.

Zmiňovaná skladba "Kingdom", kterou čeká rádiová premiéra 27. srpna, vyjde na dvou CD singlech, jednom 12" vinylu a v plánu je i speciálně balený 7" picture disc. První verze singlu nabídne základní rádiovou verzi písně a jako b-stranu jednu novou skladbu. Druhá verze singlu, která bude speciálně zabalena, bude obsahovat kromě již zmiňovaných dvou písní i taneční remixy od Digitalism, Booka Shade a speciální 'extended' verzi singlovky "Kingdom". Sběratelský a očíslovaný 7" picture disc bude mít na jedné straně opět rádiovou podobu nové písně, druhou stranou bude remix nové skladby "Tomorrow".

O týden později, tedy 15. října, by měl vyjít ještě i prodejný 12" vinyl, na kterém budou tytéž remixy jako na CD singlu. Sběratele rarit dozajista potěší, že se v současné době řeší, zda vydavatelství neuvolní jeden speciální remix pouze pro placený download, leč nejspíš exkluzivně pouze pro I-Tunes. Pro rádia a DJe budou k dispozici tři neprodejné verze "Kingdom" - jednotracková se speciální rádiovou úpravou písně, klubové CD s prozatím nespecifikovaným počtem remixů a též 12" vinyl s dalšími remixy.

Nová deska "Hourglass" vyjde 22. října, ale teprve v příštím týdnu bude hotova finální verze obalu a bookletu, které opětovně vznikají pod přísným dohledem Antona Corbijna. Musicserver.cz má díky Gahanovu vydavatelství již kompletní album "Hourglass" k dispozici a ještě tento měsíc naše čtenáře po jednotlivých písních provede. Již teď můžeme prozradit, že první dojem je nadmíru uspokojivý.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY