shop.musicserver.cz
Nové desky pro 31. týden

Nové desky pro 31. týden

Vydáno: 29.07.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Léto svědčí tvrdší muzice. Své novinky totiž vydávají Korn, Sum 41, Bad Religion, gipsy-punkoví Gogol Bordello a s lahůdkovým 4DVD přispěchali i Rolling Stones. Tuto nadvládu pak štěpí houseoví Justice, smooth jazzový saxofonista Euge Groove, argentinští Lile, hiphopový Tafrob a eurosoulová Sarah Connor.

Pokud se v pondělí 30. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rolling Stones - The Biggest Bang DVD (Universal)
web / myspace / psali jsme

Rolling Stones - The Biggest Bang
Po luxusním 4DVD "Four Flicks" z roku 2003 vydávají podobný titul Valící se kameny i u příležitosti stále probíhajícího turné "The Bigger Bang Tour". Opět čtyř disková kolekce dostala název "The Biggest Bang" a obsahuje přes sedm hodin materiálu včetně celých koncertů zaznamenaných v texaském Austinu a brazilském Riu, kde koncert navštívilo přes milion fanoušků. Další záběry jsou materiál z jiných zastávek, z nichž nejzajímavější jistě bude ta v Číně, kam zavítali Stones poprvé. Vedle toho "The Biggest Bang" obsahuje i dvacet minut duetů například s Dave Matthewsem nebo Bonnie Raitt a především šest skladeb, které zatím na DVD ani jiném video formátu doposud nevyšly. Malou ukázku z tohoto fanoušky očekávaného DVD můžete vidět na speciálních stránkách tohoto titulu.


Justice - †
web / myspace / psali jsme

Justice - †
New french touch, nu-disco nebo jednoduše house. Tak všelijak se označuje nejžhavější taneční vlna proudící do zbytku Evropy z Francie. Jejími nejhlasitějšími představiteli a v určitém směru pionýry je dvojice Justice. Po ovacích na poli remixérském v polovině června vydala svůj "symbolický" debut, který teď vychází i v Česku a minulý týden byl na musicserveru Albem týdne. Dvě skladby z něj a jeden remix sebe sama jako bonus si mohou kluboví fanoušci vychutnat na jejich myspace. (Vyšlo 23. července.)


Korn - untitled (EMI)
web / myspace / psali jsme

Korn - untitled
Americká metalová parta Korn je v poslední době, co se týče vydávání desek, poměrně plodná. Za poslední rok a půl je jejich nepojmenovaná novinka v podstatě již třetí nahrávkou. Nové album je zvláštní hned v několika směrech. Předně na něm nehledejte bubeníka Davida Silveriu, jenž si dal na čas od Korn oraz. Jeho místo zabral například bubeník Bad Religion a po létech se za bicí sestavu posadil i frontman Jonathan Davis. Tématicky se pak na ní odráží především Davisovo onemocnění vzácnou chorobou (ITP), což je porucha tvorby krevních destiček, ale například i globální oteplování. Čtyři ukázky s desky si můžete poslechnout na myspace kapely.


Sum 41 - Underclass Hero (Universal)
web / myspace / psali jsme

Sum 41 - Underclass Hero
Po poměrně dlouhých třech letech se o slovo hlásí i kanadská rocková nebo možná lépe řečeno pop punková kapela Sum 41. Jejich novinka je první deskou bez zakládajícího člena - kytaristy Davea Bakshe. Dalo by se říct, že Sum 41 za ty tři roky o něco dospěli a je to znát i na stopáži alba - je o cca deset minut delší než jakékoliv předchozí album. Pokud se chcete seznámit blíže s "Underclass Hero", máte dvě možnosti: prvně navštívit jejich myspace, kde je ke slyšení pět skladeb nebo oficiální stránky, kam skupina umístila živou podobu části desky. (Vyšlo 23. července.)


Gogol Bordello - Super Taranta! (Day After Records)
web / myspace / psali jsme

Gogol Bordello - Super Taranta!
Gipsy-punková senzace z New Yorku se dva roky poté, co uchvátila fanoušky i kritiku albem "Gypsy Punks: Underdog World Strike", vrací s novinkou. Inspirována jihoitalským rituálním tancem tarantella, pojmenovala ji "Super Taranta!". Jestli i tahle deska sklidí ovace, můžou posluchači tipovat po návštěvě myspace skupiny, kde je k poslechu kompletní čtrnáctka skladeb.


Bad Religion - New Maps Of Hell (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Bad Religion - New Maps Of Hell
S mírným zpožděním se k nám dostává i nové, už čtrnácté album punk rockových Bad Religion. Kapela, kterou u nás proslavilo především album "Stranger Than Fiction" nebo singl "Punk Rock Song", vsadila tentokrát především na punkovou notu a obsahově se inspirovala ve stejnojmenné knize Kingsley Amise. "New Maps Of Hell" pak přímo navazuje na poslední řadovku "The Empires Strikes First". Kdo zabrousí na myspace kapely, může si na něm poslechnout hned tři skladby z této novinky.


Tijuana Mon Amour Broadcasting Inc. - Cold Jubilee (Starcastic)
web / myspace /psali jsme

Tijuana Mon Amour Broadcasting Inc. - Cold Jubilee
Jako "precizní hudbu na pomezí post rocku, jazzu a elektronického popu s nádechem minimalismu" označil tvorbu drážďanských Tijuana Mon Amour Broadcasting Inc. kolega Seifert. Novinka "Cold Jubilee" by se díky práci nového vydavatelství mohla takzvaně chytnout. Z tuctu skladeb, které na ní jsou, nabízí dvě kapela k poslechu na svém myspace profilu, další kousky jsou na jejím oficiálním webu.


Euge Groove - Born 2 Groove (EMI)
web / myspace / psali jsme

Euge Groove - Born 2 Groove
Jméno Euge Groove valné většině nebude nic říkat, avšak vězte, že tento vynikající jazzový saxofonista stál v koncertních kapelách za zády takovým personám, jako jsou Joe Cocker, Eurythmics, Eros Ramazotti, Elton John nebo Tina Turner. V sólových projektech se věnuje hlavně smooth jazzu a na novince "Born 2 Groove" tomu není jinak. Jazz v této podobě je přístupný i širší posluchačstvu, o čemž může svědčit i fakt, že tato deska, která vyšla v Americe o něco dřív než u nás, debutovala na špici jazzového albového žebříčku. Průřez tvorbou Eugeho Groova, včetně jedné skladby z aktuálního alba, můžete slyšet na jeho myspace.


Lile - Lile (Starcastic)
web / myspace / psali jsme

Lile - Lile
Nejen Traband označují svoji tvorbu jako home music. Také lidé z vydavatelství Monika tak činí - objevili a následně vydali argentinskou trojici Nico-Nico-Nalla vystupující pod jménem Lile. Eponymní album nahrávané v obýváku se nese v duchu elektronického poslechového popu načichlého melancholickou náladou. Pětici nových skladeb na desce doplňují tři, které Lile vydali na EP v roce 2005 a aktuálně umístili na svůj myspace.


Sarah Connor - Soulicious (Universal)
web / myspace / psali jsme

Sarah Connor - Soulicious
Německá zpěvačka Sarah Connor stále touží prosadit se i za velkou louží. Nepovedlo se jí to ani přes animák "Roboti", a tak to na novém albu "Soulicious" zkouší opět z jiného konce. Rozhodla se, že udělá desku plnou coververzí velkých soulových hitů legendárního labelu Motown, ke kterým přidala dvě původní věci. Na paškál si vzala například "Sexual Healing" Marvina Gaye, "Part Time Lover" Stevieho Wondera nebo "One Day I'll Fly Away" Shirley Bassey. Ukázky z desky najdete po kratším hledání na webu Sarah Connor.


Tafrob - Není co ztratit (Blind Deaf/X Production)
web / myspace / psali jsme

Tafrob - Není co ztratit
Velkohubě vstupuje do světa hip hopu brněnský rapper Tafrob. Ke spolupráci na svém debutu se mu totiž podařilo přizvat špičku ve svém oboru - Dupem X a Opiou z rozpadlé Naší věci počínaje, Wichem a Dysmusaxem konče. Deska dostala název "Není co ztratit" a Tafrob se na ní prezentuje ve čtrnácti skladbách. Čtyři z nich jsou k poslechu na rapperově myspace.


Dále vychází:

Cheetah Girls - Party Just Begun (EMI)
Dog Day - Night Group (Starcastic)
Hans Zimmer - The Simpsons (Soundtrack) (Warner Music)
John Lennon - Come Togther'07/Tribute To DVD (EMI)
Milenasong - Seven Sisters (Starcastic)
Polvere - Polvere (Starcastic)
Různí - On The Beach 03 (Warner Music)
Různí - On The Beach 2 (Warner Music)
Různí - On The Beach (Warner Music)
Různí - Punk/2007 (EMI)
Různí - Jungle Therapy 01: Sonde la Bass (Maximum Underground)
Různí - Jungle Therapy 02 (Maximum Underground)
Různí - Now We Are Ten: A Trunk Records Sampler (Maximum Underground)
Různí - Trim: Soul Food Volume 1 (Maximum Underground)
Slaraggenland - Private Cinema (Starcastic)
Thomas Belhom - Cheval Oblique (Starcastic)
Unseen - Internal Salvation (Maximum Underground)
Von Spar - Von Spar (Starcastic)
Zelienople - His/Hers (Starcastic)

NÁZORY
  • Korn-Untitled (Baggio, 29.07.2007 10:46) Reagovat

    Briana "Heada" Welche, už u Kornů nehledáme dlouho, protože odešel už po albu Greatest Hits Vol. 1(2004) a navíc to byl kytarista. Na tomto cd konkrétně není bubeník David Silvera.

    • Re: Korn-Untitled (Tomáš Parkan - autor, 29.07.2007 10:55) Reagovat

      S omluvou děkuji za upozornění. Již jsem opravil.

  • Mate fakt uz haluze !!!! (Juro41, 29.07.2007 12:27) Reagovat

    Sum 41 emo skupina co ste fakt uz kkt !!!
    Toto by nenapisal ani njavetsi kkt !
    Spevak sum 41 povedal že je to jeden štýl ktorý nikdy nebude hrať a nenávidí ho !!!
    To by ste mohly fakt opravit.

  • Sorry (Juro41, 29.07.2007 12:41) Reagovat

    Sorry za tak tvrdy nazor ale trochu ma to rozrusilo,omluvam za za tie prve dve vety.Ale mohol by si to opravit.

    • Re: Sorry (Tomáš Parkan - autor, 29.07.2007 17:28) Reagovat

      Opraveno, zde mi budiž omluvou omyl snad jinak celkem seriozniho zdroje (wikipedia).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu