MP3 Jukebox 27/2007

04.07.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Spoon - The Underdog (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: indie rock

Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
Jejich nová deska nese maličko podivný název "Ga Ga Ga Ga Ga", ale žádný strach. Spoon z Texasu hrají krotký, leč chytrý indie rock a hýčkají si svůj undergroundový, přesto vlastně kultovní status. "The Underdog" jim produkoval Jon Brion, který kromě nespočtu filmové hudby spolupracuje i s Kanye Westem nebo Fionou Apple. Jeho nezaměnitelný touch poznáte podle škály hudebních nástrojů, které používá. V tomto případě si to opravdu užil s trombóny a tubami.
Ghislain Poirier - La Ronde (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: instrumentální hip hop

Ghislain Poirier - La Ronde EP
© facebook interpreta
Poslouchal jsem "La Ronde" a pořád jsem čekal, kdy se konečně objeví nějaký rap. Skladby kanadského hiphopového experimentátora Ghislaina Poiriera ale rap nepotřebují. Kdysi jeho styl překřtili na glitch hop a podivné zvuky si vystačí samy o sobě i v naší ukázce. Skladba, která trochu zní jako zhudebněné zhroucení operačního systému, je ukázka z jeho nového EP "La Ronde", který si už možná připravuje půdu pro nové album, na něž čekáme od roku 2005, kdy vydal "Breakup".
Ellen Allien - Just A Woman (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro, techno

Ellen Allien - Fabric 34
Berlínská elektronická diva Ellen Allien dostala za úkol zmixovat další díl proslavené DJské série Fabric, která se už vyšplhala k číslu 34. Kromě skladeb od Apparata nebo Thoma Yorka zařadila do mixu i jednu svoji novinku - "Just A Woman". Jedná se o syrové techno electro ve stylu jejího posledního sólového alba "Thrills". Producentku a DJku naplno zaměstnává její label BPitch Control, třeba se ale brzy dočkáme nového materiálu, na který od "Orchestra Of Bubbles" (kolaborace s Apparatem) netrpělivě čekáme.
Guitar - Here (8/10)
mp3 ke stažení (Textura)
žánr: shoegazing, psychedelický rock

Guitar - Dealing With Signal And Noise
Bylo by krajně nerozumné čekat od projektu nazvaného prostě jen Guitar, že bude hrát třeba, co já vím, na xylofón. Projekt Michaela Lücknera vás nijak nepřekvapí, zvuku opravdu dominuje kytara, použitá ovšem značně netradičně v přesamplovaných a přeefektovaných snových melodiích, které doplňuje Michaelův hlas. Písničková forma "Here" je na jeho posledním albu "Dealing With Signal And Noise" spíše raritou, na zbytku desky převládá nad melodiemi temná atmosféra.
Biffy Clyro - Living Is A Problem Because Everything Dies (6/10)
mp3 ke stažení
žánr: emo rock

Biffy Clyro - Living Is A Problem Because Everything Dies
Skotští rockeři Biffy Clyro si museli na úspěch počkat pět let, teprve jejich čtvrté album "Puzzle" se trefilo do současné emo nálady a rázem je z toho pořádný komerční úspěch. Předkapela My Chemical Romance nebo Muse dobře ví, kdy vyšponovat emoce na maximální míru, a v "Living Is A Problem Because Everything Dies" stvořili bombastický epický hymnus o smrtelnosti. K tomu jim dopomáhej bůh a hollywoodský skladatel Graeme Revell, pod jehož vedením hraje The Seattle Symphony Orchestra. MCR to sice ještě pořád dělají lépe, ale pár fanoušků zbylo i na tyhle kluky s těžko zapamatovatelným názvem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY