shop.musicserver.cz

Nové desky pro 27. týden

Vydáno: 01.07.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Po minulém týdnu nabitém spoustou zajímavých novinek už přichází mírný prázdninový útlum. I tak se však je v pondělí na co těšit. Do obchodů dorazí nové řadovky superskupiny Velvet Revolver, dvojice Chemical Brothers, reunionu Crowded House, Andrey z The Corrs, očekávaných Air Taffic, dancehallového nováčka Collieho Buddze nebo britských Ash. Drum'n'bassové fandy ukojí Nu:Tone a svou kompilací na český trh přispěje i Lucie Vondráčková.

Pokud se v pondělí 2. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Velvet Revolver - Libertad (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Velvet Revolver - Libertad
Velvet Revolver není třeba dlouze představovat. Skupina složená z členů slavných Guns N' Roses, Stone Temple Pilots, The Cult a Wasted Youth na sebe upozornila již první deskou "Contraband". Po třech letech vypouští na trh druhý počin s názvem "Libertad". Fanoušci se mohou těšit na to, co zdobilo debut, tedy hutný zvuk plný kytarových riffů posazený na velmi dobrých melodiích. Album vychází ve dvou verzích - klasické a s přiloženým DVD s dokumentem z turné kaply po Severní Americe. Velvet Revolver již před vydáním poskytli celou desku k poslechu na různé stránky, zde je jedna z nich.


Chemical Brothers - We Are The Night (EMI)
web / myspace / psali jsme

The Chemical Brothers - We Are The Night
Komplikace s obalem jsou již zdárně vyřešeny, a tak mohou elektroničtí pionýři Chemical Brothers vyslat mezi lid svou šestou řadovou desku nazvanou "We Are The Night". Na ní se rozhodli převést oblíbené klišé hudebních publicistů "vykrást sebe sama" do praxe a samplují své vlastní starší skladby. Společnost ve studiu dvojici Tom Rowlands-Ed Simons dělali například Klaxons, Willy Mason nebo Ali Love, který hostuje v pilotním singlu "Do It Again". Nedočkaví fanoušci si mohou všech dvanáct skladeb z alba poslechnout na myspace dua.


Crowded House - Time On Earth (EMI)
web / myspace / psali jsme

Crowded House - Time On Earth
Na novou desku australských Crowded House si museli hudební příznivci počkat opravdu velmi dlouhou dobu. Celých jedenáct let a tragická smrt bubeníka Paula Hestera dělí novinku "Time On Earth" od posledního řadového alba "Together Alone". Dle vlastních slov frontmana Neila Finna bude mít nahrávka jiný zvuk než dosavadní alba, ale stále to budou Crowded House. Celou desku složil právě Finn, vyjma skladby "Silent House", ve které trochu překvapivě spojil síly s Dixie Chicks. Z alba, jež je celé věnováno zesnulému bubeníkovi, je k dispozici prozatím pouze první singl "Don't Stop Now", který si můžete poslechnout například na myspace kapely.


Andrea Corr - Ten Feet High (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Andrea Corr - Ten Feet High
Bylo jen otázkou času, kdy se Andrea Corr alespoň na nějaký čas trhne od zbytku rodiny a natočí sólovou desku. Vhodný čas nastal ve chvíli, kdy se zbytek kapely věnuje rodičovským povinnostem. Pro fanouška The Corrs bude "Ten Feet High" možná trošku zklamáním, na své si naopak přijde ten, kdo má rád pop-rock s elektronickými vložkami. Album produkoval Nellee Hooper, člověk stojící například za Björk, Madonnou či Garbage, a na desku jako celek pak dohlížel ještě sám velký Bono. Čtryři ukázky z tohoto alba si můžete poslechnout na myspace Andrey Corr.


Nu:Tone - Back Of Beyond (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Nu:Tone - Back Of Beyond
I na svém druhém albu pokračuje britský jednočlenný projekt Dana Greshama Nu:Tone v proudu, který na webu vydavatelství Hospital Records popisují jako fast soul a který za časů blahé paměti dobře zvládali třeba Kosheen, tedy ve směsi popu a drum'n'bassu. "Back Of Beyond" čerpá z odkazu raného housu a soulu 70. let. Mezi hostujícími vokalisty nechybí Pat Fulgoni, kterého znají ti, kdož sledují kariéru DJe Nea, nebo Ernesto, kterého znají ti, kdo poslouchají třeba Beanfield. Tři ze třinácti skladeb streamuje Gresham na svém myspace.


Ash - Twilight Of The Innocents (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Ash - Twilight Of The Innocents
Ash se prohánějí po hudební scéně od roku 1992 a jak to tak vypadá, respektive podle prohlášení kapely, je novinka "Twilight Of The Innocents" jejich posledním albem. Tahle partička si prošla řadou stylů včetně britpopu, různými směsicemi punku, grunge a popu. Ani novinka není zcela žánrově jistá, ale snad něco málo napoví osoba producenta, jímž je Michael Brauer spolupracující s Coldplay, The New Radicals nebo třeba Bobem Dylanem. Tři ochutnávky z "Twilight Of The Innocents" najdete na jejich myspace profilu.


Air Traffic - Fractured Life (EMI)
web / myspace / psali jsme

Air Traffic - Fractured Life
Po Mikovi a The Twang tu máme další kapelu, na kterou upozornila anketa BBC "Sound Of 2007". Air Traffic se v této anketě sice umístili "až" na šestém místě, ale to nebrání jejich novince "Fractured Life" vyvolávat stejné očekávání jako u předchozích dvou interpretů. Jejich muzika se pohybuje v širokém spektru žánrů od britpopu s jemným nádechem punku a ska až po pianově laděný sound a la Coldplay. Album "Fractured Life", ze kterého najdete na myspace kapely tři skladby, předznamenalo loňské EP "Never Even Told Me Her Name".


Collie Buddz - Collie Buddz (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Collie Buddz - Collie Buddz
Další nováček na hudební scéně Collie Buddz už nepochází z Ostrovů a má od předchozích řádný žánrový odstup. Narodil se v New Orleans a vyrostl na Bermudách. Jeho eponymní debut se nese ve stylu reggae a dancehallu, tedy stylu, který kombinuje rap a hip hop s jamajskými rytmy. Za svou krátkou kariéru spolupracoval například se Cypress Hill, Beyoncé nebo Shaggym. Celou desku včetně prvního, velice úspěšného singlu "Come Around" si můžete poslechnout na Buddzově myspace profilu.


Lucie Vondráčková - Pelmel 1993-2007 (Universal)
web / myspace / psali jsme

Lucie Vondráčková - Pelmel 1993-2007
Domácí scéna momentálně tak trochu pospává, a tak spíše vycházejí výběry. Jedním z těch, řekněme, relativně zajímavých je "Pelmel 1993-2007" rekapitulující čtrnáctiletou kariéru Lucie Vondráčkové - tedy od "Marmelády" až po poslední velký hit "Vítr". Kompilaci, jež si vyžádali sami fanoušci, tvoří dvě CD a najdeme tu jak hity, tak i ty písničky, které, jak sama zpěvačka říká, by měly světem plout dál.


Dále vychází:

Abba - 18 Hits (Universal)
Archive - Live At The Zenith (Warner Music)
Benny Goodman - The Essential Benny Goodman (Sony BMG)
Bon Jovi - Cross Road (Universal)
Bryan Adams - The Best Of Me (Universal)
Class Of 3000 - Music Volume One (Sony BMG)
Cranberries - Stars: The Best Of (Universal)
Cure - Galore-The Singles 87-97 (Universal)
Elvis Costello - Live: A Case For Song DVD (Warner Music)
Elvis Costello - The Juliet Letters DVD (Warner Music)
Elvis Presley - The Early Years (Sony BMG)
E-Z Rollers - Conductor (Maximum Underground)
Fun Lovin’ Criminals - Essential (EMI)
Howard Devoto - Jerky Versions Of The Dream (EMI)
James Brown - Greatest Hits (Universal)
Jennifer Rush - Essential (EMI)
Judy Garland - Very Best Of (EMI)
Kaidžas - Aby si do rána č. 1 (BBRekordy) Laurie Anderson - Big Science (Warner Music)
Lou Reed - Berlin (Sony BMG)
Marilyn Manson - Lest We Forget (Best Of) (Universal)
Ramones - Essential (EMI)
Různí - Above The Game (Maximum Underground)
Různí - Backdraft presents Back To Botchit (Maximum Underground)
Různí - Functionals Finest Moments (Maximum Underground)
Různí - Goa Beach Vol. 6 (Maximum Underground)
Různí - Goa Trance Vol. 6 (Maximum Underground)
Různí - Ohm Shanti (Maximum Underground)
Různí - Sunshine Arabia 2007 (EMI)
Santana - Multi-Dimensional Warrior (Sony BMG)
Sheryl Crow - The Very Best Of (Universal)
Stevie Nicks - Crystal Visions...The Very Best Of Stevie Nicks (Warner Music)
Stevie Wonder - Love Songs 20 Classic Hits (Universal)
Texas - Greatest Hits (Universal)
The Clash - The Singles (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (30-21) (26.01.2024 20:35)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu