shop.musicserver.cz

Angažovaná hardcoreová bouře

Vydáno: 24.06.2007 19:26 v sekci Naživo - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

V sobotu si dali v pražském klubu Abaton dostaveníčko tři kytarové kapely, jejichž hudba snese označení jako tvrdá. Slovenští Plus Minus a hardcore-punkoví Rentokill podpořili druhé české vystoupení americkým melodickým hardcoristům Strike Anywhere. My jsme samozřejmě na této akci nechyběli a reportáž z ní si můžete přečíst zde.

Rentokill
© zothynine.blogr.com
Když jsem před časem dělal rozhovor s Mikem Škrabákem z The Airbags, přišla řeč i na věkové rozpětí koncertního publika punkových a stylově blízkých kapel. Řešili jsme, čím to je, že je tahle hudba u nás výsadou tak mladých lidí. Že sobotní akce v Abatonu nebude jenom lunapark pro vystajlované děti do dvaceti let, předznamenal stánek s nápisem Svoboda zvířat ve vstupní hale klubu. Ostatně angažovanost účinkujících v tomto směru je myslím dostatečně známá. Pár provařených tváří ze Sedmičky pak jenom podtrhlo fakt, že tentokrát půjde v první řadě o muziku a ne jenom o ukazování nových značkových hadrů. Vůbec věková hranice byla ten večer položena o něco výš než jindy.

Překvapení večera? Pro mě jednoznačně rakouští političtí úderníci Rentokill, kteří show otevírali. V Česku se sice představili již několikrát, pro mě ovšem proběhla premiéra až nyní. Nezapřou inspiraci jak u klasiků Rancid, tak vliv pop-punku. Z něho čerpají hlavně chytlavé melodie, které společně se sborově zpívanými refrény fungují bezchybně. Mezi skladbami si zpěvák našel chvíli i na trochu té politiky.

Plus Minus
© www.plusminus.szm.sk
Slovenské Plus Minus jsem naposledy viděl někdy v březnu na narozeninách serveru ipunk.cz a nutno poznamenat, že spolu s The Airbags tehdy patřili k tomu nejzajímavějšímu, co se na pódiu objevilo. Tady jim sice chvíli trvalo, než publikum dostali na svoji stranu, o to lépe pak vyzněl celkový dojem. Pražanům předvedli, že jsou v první řadě koncertní kapela. Svůj našlápnutý set osvěžili i předělávkou beatlesácké "Help" a já si na okamžik představil výraz kolegy Kocha, co by asi říkal hardcoreovému kabátu, do kterého Slováci oblékli skladbu jeho oblíbenců.

Strike Anywhere
© smashingmag.com
Set Strike Anywhere předznamenal poněkud nesmělý nástup na scénu. Velice mě zajímalo, jak budou znít naživo pecky z aktuálního alba "Dead FM", protože se nemohu zbavit pocitu, že v porovnání s předposlední deskou poněkud přibrzdili. Ovšem o žádném zvolnění nemohla být řeč a vystoupení bylo ve znamení nespoutané dravosti a energie. Dredatý Thomas Barnett se spokojeným úsměvem na tváři pobíhal s mikrofonem z jedné strany pódia na druhou a co chvíli se dotýkal zdvižených rukou. Robert Vlček z pořádající agentury Conspiracy si nejspíš už zvykl, že po každém koncertu se z něho snažím dostat setlisty vystupujících. "A byl vůbec nějakej?" odpověděl otázkou na můj obligátní dotaz. Pravda je, že ač jsem hledal sebevíc, před odposlechy žádné papíry se seznamem skladeb neležely. Strike Anywhere zkrátka vybírali repertoár podle momentální nálady.

Strike Anywhere
© smashingmag.com
Sobotní večer měl od začátku spád a tempo. Účinkující nenechávali publikum zbytečně čekat, žádné hvězdné manýry se nekonaly a pauzy mezi kapelami zabraly pouze nezbytné výměny aparátu. Těžko říct, zda to způsobilo teplé víkendové počasí nebo nevědomí domácího publika, faktem ovšem je, že ačkoliv byl klub obstojně zaplněn, přeci jenom jsem čekal účast o něco větší a reakce davu vřelejší.

Strike Anywhere, Rentokill, Plus Minus, Abaton, Praha 23.6.2007

NÁZORY
  • SA (Suicider, 24.06.2007 22:27) Reagovat

    Reportaz sem tady ani necekal,ale sem za ni rad..diky..S clankem bych souhlasil..jen co se tyce tech playlistu,tak byly u odposlechu jako normalne,mam ho i vyfocenej,takze muzu zaslat:o)Co se tyce navstevy,tak ja sem spis cekal,ze bude i o neco mensi a ze by to mohl byt pruser,jelikoz jak je psano i ve clanku,nejedna se o zadnou trendovou zalezitost,zadny texty o holkach a zadnej poppunk..jinak vetsi odezvu si kapela zasouzila 100 %..

  • díky za názor (Ondřej Michal, musicserver, 25.06.2007 11:47) Reagovat

    ty setlisty jsem fakt neviděl, jestli můžeš, tak mi ho prosím pošli na mail. když budeš na musicserver chodit častěji, uvidíš že nepíšeme jenom o Britney, nebo J.A.R, ale i o podstatně okrajovějších kapelách:-)

  • :o) (Suicider, 25.06.2007 13:18) Reagovat

    No,na musicserver chodim tak 5 let..takze vim,ze se tu obcas objevi neco mi blizkyho,jinak bych sem nechodil,ze ano:o)Ale zrovna SA sem necekal..mail sem hledal,ale nenasel:o)

    Ale playlist i naky fotky sem hodil sem,klidne je tam muzete das,at jsou aspon aktualni a ne postahovany po vsech certech..

    http://kotuha.com/file/nUXgw-Strike-anywhere.html

    vpravo nahore je odkaz..

  • Playlisty (Syky, 25.06.2007 23:02) Reagovat

    Jo, playlisty opravdu byly. Od Strike Anywhere mi momentálně visí na stěně :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 28/2020 - od The Chicks přes Ellie Goulding po Jarvise Cockera (22.07.2020 08:00)
- Video: 18+: Plus Mínus - Mýlíš sa (04.02.2013 10:23)
- Video: Plus Mínus - Tetovania (19.11.2011 12:22)
- Rozhovory: Robert Vlček - Hvězdný manýry v podstatě neznám (20.01.2010 05:00)
- Naživo: Chicagská mafie v Roxy (07.11.2009 18:27)
- Fotogalerie: Rise Against v Roxy v obrazech (07.11.2009 18:05)
- Pražský koncert Rise Against se blíží (29.10.2009 16:20)
- Na Rock For People přibyli Static-X a Therapy? (21.03.2009 08:39)
- Naživo: Velký návrat malého dredaře (03.02.2009 22:13)
- Strike Anywhere odstartují v Praze evropské turné (17.01.2009 13:06)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu