shop.musicserver.cz

Inel Night Fever v Plzni

Vydáno: 05.09.2000 20:22 v sekci Naživo - Martin Mikuláš | foto: facebook interpreta

Časopis Rockreport se vrhl i do pořádání minifestivalu v Plzni, na kterém jako hlavní hvězdy vystoupili Monkey Business a dále plejáda DJů od Chrise Sadlera, přes Stephunka k Bidlovi.

Inel Night Fever
© facebook interpreta
Časopis Rockreport se rozhodl zahájit tradici každoročních akcí v Plzni pod otevřeným nebem, které budou rozloučením s létem a prázdninami. První ročník proběhl v sobotu 2. září a jestli se návštěvníkům něco nelíbilo, pak to mohlo být jedině počasí.

Ve čtyři hodiny odpoledne se nad letním areálem Hradiště přehnala pěkná bouřka, ale pak vykouklo sluníčko a kdo váhal, vzal si sebou pláštěnku a šel. Hned u vchodu dostal dárek od Eurotelu (kondom) a Rockreportu (poslední vydání časopisu). Kolem šesté začal pouštět desky rakouský DJ Crazy Helena. Jeho úkolem bylo zřejmě naladit příchozí, tak hrál veselé housové známé věci. V půl sedmé ho vystřídal německý DJ Marlin Mondo, který se více ponořil do příjemného deep housu. Kolem osmé už se areál u řeky Úhlavy celkem zaplnil. Lidé většinou posedávali u splavu a stolů zahradní restaurace. Stalo se u nás tradicí, že na letních otevřených akcích nesmí chybět nějaká atrakce. V Plzni jste se mohli nechat připoutat na Aerotrim, neboli trenažér stavu beztíže. Jako správný novinář jsem šel do toho a to i přesto, že jsem byl po večeři. Byl jsem připoután a roztočen. Výsledkem byla naprostá ztráta orientace v prostoru. Nevěděl jsem, kde je země a kde nebe. Točil jsem se totiž tak rychle a různými směry, že bylo příliš náročné si to uvědomovat. Když jsem to přestal řešit, ulevilo se mi a jen tak jsem se tam plácal. Když jsem z toho slezl, šel jsem kupodivu rovně a po nohou, ale kosmonaut ze mě nebude.

Odbila devátá a na pódium nastoupili v pyžamových kostýmech Monkey Business. Koncert zahájili jako vždy skladbou "High & Stereo", kterou kombinovali se starým hitem od People´s Choice "Do It Anyway You Wanna". Následovaly další skladby z desky, prokládané humorem Romana Holého. Roman je člověk, který chce, aby si z koncertu divák odnesl hudební zážitek, ale také aby se bavil. Rád lidi překvapuje svými šílenostmi. Jak jinak si vysvětlit některé vsuvky, jako například německy odzpívaný pochod, francouzský funk či španělské nebo jaké hlášky zpěváka Matěje Rupperta. Naštěstí po každé šílenosti, kterou by třeba konzervativnější divák nemohl zkousnout, následoval hit. Například německý pochod vystřídala strará pecka od Wild Chery "Play That Funky Music". Tonya Graves, která už před MB v několika kapelách zpívala, předvedla svůj standardní výkon a rozhodně patří k našim nejlepším zpěvačkám. Zato Matěj Ruppert dostal pořádnou příležitost ke svému projevu až s MB a koncert od koncertu se jeho výkony zlepšují. Na křestu debutu MB "Why Be In When You Could Be Out" na jaře v Lucerna Music Baru zpíval výborně jako na desce, ale do improvizací se příliš nepouštěl. V Plzni už byl mnohem víc odvázanější a uvolněnější, víc improvizoval, tančil a prostě dělal show.

"A teď si dáme trochu techna", řekl Roman. Prostor dostaly instrumentální skladby, které samozřejmě nebyly techno, ale daly by se zařadit do deep housu. Že jsme na koncertu funkové kapely, připomínala jen jazzová sóla klávesisty Ondřeje Brouska. A když instrumentálka vyčerpala možnosti všech nástrojů, přidaly se opět vokály a výbuch, který následoval bude jednou v hudebních encyklopediích popsán termínem "funk explosion". V repertoáru MB nechyběla ani legendární skladba od George Clintna "P-Funk" a na pódiu přistál Mothership, čímž bylo navázáno "mothership connection", pro koncert MB nezbytná záležitost. Nejvíce si publikum podal Roman Holý, když dirigoval kapelu v závěrečném jamu. Prvním přídavkem pak byla rádiovka "My Friends" – v živé verzi, díky dlouhému nástupu, trvající asi deset minut. Když ani po té nechtělo publikum MB pustit, museli je uspat pomalou a jako z desky odzpívanou "Piece Of My Life". I když Roman původně sliboval, že v Plzni zahrají MB svůj nejdelší koncert a všechny skladby ze svého repertoáru, nezazněla například "Solidarnosc", ale to je detail. I přesto trval koncert MB přes dvě hodiny.

Funky people dostali svoje a přišel čas na house music people. Desky s příjemným groovy housem roztáčel pražský DJ Lucas, kterého vystřídal česko-anglický projekt Bidlo - Stephunk - Sadler. Lucas naladil publikum na taneční rytmus a Bidlo s ostatními pak do house music přidali živé nástroje. Tentokrát nehráli všichni najednou, jako například na Hot Connection v Roxy, ale různě se střídali. V jednu chvíli hrál například Bidlo na gramofony, Stephunk na basu a k nim se přidal naživo saxofon či flétna. Kombinace tanečních rytmů a živých nástrojů či vokálů mi sedí a přesně takové desky si kupuje i Bidlo a dostával s nimi plzeňské publikum. Roztančený dav však začaly smáčet kapky deště. Vypadalo to, že bude jen poprchávat, ale kolem půl čtvrté se spustil nechutný lijavec, který mě vytlačil do auta. Zůstali pouze lidé v nepromokavém oblečení a ti, co jim to bylo fuk. Asi teď srkají horký čaj s citrónem. Protože pršet nepřestávalo a nepřestávalo, po páté hodině musela celá party skončit. Z trávníku zbylo jenom blátíčko, ale akce se zdařila.

Za výjimečnou cenu 149,- korun na místě se poslední prázdninovou sobotu přišlo bavit přes 1600 lidí.

Inel Night Fever, letní areál Hradiště v Plzni, 2.9.2000

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Festival Colours Of Ostrava skončil. V jeho finále zahráli Purple Disco Machine, Macklemore nebo Seun Kuti (25.07.2023 15:26)
- Fotogalerie: Poslední den Colours hrál všemi barvami (24.07.2023 10:02)
- Michal Prokop a Monkey Business natočili hit Stevieho Wondera. Krásný ztráty Live prohlubují ducha spolupráce (15.07.2023 11:19)
- Přijďte a budete spaseni aneb Monkey Business vyrážejí na turné (02.02.2023 17:31)
- Festival Brod 1995 zve na Dubioza Kolektiv, Monkey Business, Wohnout či Mňágu a Žďorp (27.04.2022 12:48)
- J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere se ve čtvrtek poprvé sejdou v Lucerně. Pro Ukrajinu (15.03.2022 14:46)
- Rozhovory: Roman Holý - Jsem nesnesitelně náročnej, v hudbě jsem velmi přísnej, až mi to leze na nervy (30.11.2021 08:00)
- Ostravský Barrák music hrad procvičí vaše hlasivky i bránice (08.07.2021 14:35)
- Naživo: Monkey Business během streamovaného křtu měnili kostýmy jak na běžícím pásu (19.04.2021 14:43)
- Monkey Business slibují stream lepší než Queen, hostem bude Ewa Farna (16.04.2021 13:22)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu